11. Sınıfta Nasıl Ders Çalışılmalı ?

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Merhaba. Ben 11. sınıfa geçtim. Yazın maalesef YGS - LYS'ye çalışamadım. Benim matematik temelim kötü olduğu için sadece matematik çalıştım. Antrenmanlarla Matematik kitabını bugün bitirdim. Temel konulara çalıştım. Sizce yanlış mı yaptım? YGS ve LYS'ye nasıl çalışmalıyım? Geç mi kaldım?

Sx105rRomules

Profesör
Reaksiyon puanı
177
öncelikle kitabı açıyosun , sonra karşına çıkan soruları çözüyosun ondan sonra başarılı oluyosun bu kadar :D

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Merhaba. Ben 11. sınıfa geçtim. Yazın maalesef YGS - LYS'ye çalışamadım. Benim matematik temelim kötü olduğu için sadece matematik çalıştım. Antrenmanlarla Matematik kitabını bugün bitirdim. Temel konulara çalıştım. Sizce yanlış mı yaptım? YGS ve LYS'ye nasıl çalışmalıyım? Geç mi kaldım?
Valla babuş tam zamanındasın. Neden mi ?
Yaklasık 1.5 senen var ygs'ye. Benden sana tavsiye günde en az 1.30 saat zamanını ygs matematik çalışmasına ayır. Tavsiye kaynak istersen matematiğini fullemeye kadar götürcek kaynak önerebilirim. Ama lütfen pes etme ve rehavete düşme. Yoksa cidden kaybedersin

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
öncelikle kitabı açıyosun , sonra karşına çıkan soruları çözüyosun ondan sonra başarılı oluyosun bu kadar :D
O kadar basit mi? :confused:o_O
--- Gönderi Güncellendi ---
Yaklasık 1.5 senen var ygs'ye. Benden sana tavsiye günde en az 1.30 saat zamanını ygs matematik çalışmasına ayır. Tavsiye kaynak istersen matematiğini fullemeye kadar götürcek kaynak önerebilirim. Ama lütfen pes etme ve rehavete düşme. Yoksa cidden kaybedersin
Hocam tavsiye kaynak kitabın adını özelden paylaşır mısınız?

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Hocam Kimya, Fizik gibi sayısal dersler için sizce nasıl çalışılmalı?
@F1kan

M

Murat Burç

SDN Okuru
Şöyle çalış böyle çalış diye taktik vermeyeceğim.

Sadece şunu söyleyeceğim Delirmiş gibi çalış delirmiş gibi

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Hocam Kimya, Fizik gibi sayısal dersler için sizce nasıl çalışılmalı?
@F1kan
Valla ben tm mezunuyum.
Matematiğim baya iyidi zamanında. Şimdi 2 üni okuyorum ama şehrime hatta dibime müh fakültesi açıldı. Bende şuan 3. üni için Mf4 den sınava giricem. Nasıl çalışıyorum noktasına gelırsek valla şöyle demem lazım ki kimya ve biyoloji tam bir sözel ders, tarih nasıl çalışırsan biyolojide öyle çalışılıyor. Ama kimya biraz ezber istiyor o biraz itici hele ki biraz organiğe girdim belli yani ben ezberim diyor. Fiziğe gelecek olursak Karaağaç fizik fasükülü aldım herkes zor aşırı sayısal ağırlıklı dedi. 5. Fasükülü bitirdim ben çokta zor olmadığı kanaatindeyim. Birde kendimi sağlama alıp bry a b c serisi aldım fizikten tıkanıp kalırsam bir konu sorusunda hemen çözümlü videolara bakıyorum. Onun dışındada mat tekrarı yapıyorum. Ama Sosyal hizmetlerin dersleri ile nasıl devam ettircem bu tempoyu bilmiyorum. Baya beynim yorulcak gibi
Şöyle çalış böyle çalış diye taktik vermeyeceğim.

Sadece şunu söyleyeceğim Delirmiş gibi çalış delirmiş gibi
Yok be murat öylede olmuyor. Bizim sınıftakiler hayvan gibi günde 10 12 saat ders çalışırlardı. Ama yinede benim 4 5 saat çalışmam kadar verimli değildi. İnsanlar çok çalışmakla verimli çalışmak arasındaki ince çizgiyi tutturamıyor sonrada sıkıntı başlıyor işte

M

Murat Burç

SDN Okuru
Co
Valla ben tm mezunuyum.
Matematiğim baya iyidi zamanında. Şimdi 2 üni okuyorum ama şehrime hatta dibime müh fakültesi açıldı. Bende şuan 3. üni için Mf4 den sınava giricem. Nasıl çalışıyorum noktasına gelırsek valla şöyle demem lazım ki kimya ve biyoloji tam bir sözel ders, tarih nasıl çalışırsan biyolojide öyle çalışılıyor. Ama kimya biraz ezber istiyor o biraz itici hele ki biraz organiğe girdim belli yani ben ezberim diyor. Fiziğe gelecek olursak Karaağaç fizik fasükülü aldım herkes zor aşırı sayısal ağırlıklı dedi. 5. Fasükülü bitirdim ben çokta zor olmadığı kanaatindeyim. Birde kendimi sağlama alıp bry a b c serisi aldım fizikten tıkanıp kalırsam bir konu sorusunda hemen çözümlü videolara bakıyorum. Onun dışındada mat tekrarı yapıyorum. Ama Sosyal hizmetlerin dersleri ile nasıl devam ettircem bu tempoyu bilmiyorum. Baya beynim yorulcak gibi

Yok be murat öylede olmuyor. Bizim sınıftakiler hayvan gibi günde 10 12 saat ders çalışırlardı. Ama yinede benim 4 5 saat çalışmam kadar verimli değildi. İnsanlar çok çalışmakla verimli çalışmak arasındaki ince çizgiyi tutturamıyor sonrada sıkıntı başlıyor işte
Çok ve verimli çalışmanın yolunu bulsun yav :D

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Co

Çok ve verimli çalışmanın yolunu bulsun yav :D
İşte bunun için odaklanmak lazım. Şuan bir araştırma yapılsa Türkiyede 10 kişiden 8 inde odaklanma sorunu çıkar
Ben sırf daha iyi odaklanmak için belkide sayamadığım kadar Psikoloğun yaptığı deney sonuçlarını okudum. Ama en özeti şuydu.
X işiyle mi uğraşıyorsun kafanda X işinden başka hiç birşey olmayacak. Anlacağın dünya umrunda olmayacak o an :D
Pomodora tekniği çok iyi bu konuda
Peki nasıl oluyor verimli çalışmak?
Kişiden kişiye değişir mi verimli çalışma yolları?
Farklı zeka türlerine göre değişir mi diye sorsan daha iyi olur aslında
Çünkü gerçekten çok fazla zeka türü var. Çoğu insanın çalışma ve anlama yetisini bu doğrultuda kullanmalı. İlk başta kendini tanıması gerekli

M

Murat Burç

SDN Okuru
İşte bunun için odaklanmak lazım. Şuan bir araştırma yapılsa Türkiyede 10 kişiden 8 inde odaklanma sorunu çıkar
Ben sırf daha iyi odaklanmak için belkide sayamadığım kadar Psikoloğun yaptığı deney sonuçlarını okudum. Ama en özeti şuydu.
X işiyle mi uğraşıyorsun kafanda X işinden başka hiç birşey olmayacak. Anlacağın dünya umrunda olmayacak o an :D
Yahu iki gündür X'de X bırakın başka hafr kalmadi mi ya? :D
Peki nasıl oluyor verimli çalışmak?
Kişiden kişiye değişir mi verimli çalışma yolları?
Zevk almaya çalışacaksın biraz
Bir de
Hocalara geldik iyi bir kanal bence oradan çalışmayı dene

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Hocam size bu konuda tamamen katılıyorum.
Gerçekten bende de odaklanma sorunu var.
Bilgisayar başında ders çalışmaya çalışınca ya da bilgisayar olan bir odada olunca hemen bilgisayara doğru yönelme isteği geliyor bende. :)

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Yahu iki gündür X'de X bırakın başka hafr kalmadi mi ya? :D

Zevk almaya çalışacaksın biraz
Bir de
Hocalara geldik iyi bir kanal bence oradan çalışmayı dene
Napim murat ales çıkmış problem sorularını çözüyorum paso X bilinmeyinini bulmaya çalışıyorum :D

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Hocam size bu konuda tamamen katılıyorum.
Gerçekten bende de odaklanma sorunu var.
Bilgisayar başında ders çalışmaya çalışınca ya da bilgisayar olan bir odada olunca hemen bilgisayara doğru yönelme isteği geliyor bende. :)
Pomodora tekniği ile çalış kardeşim o zaman
25 dakika sadece ders 5 dakika ara
4 parti yap bunu sonra 30 dakika ara ver. Alışırsın odaklanmaya
Molalarda şu iç ve mümkünde evinde dambıl falan varsa az bişey spor yap kan dolaşımı şöyle bir yerine gelsin. Enerjik olmak her zaman iyidir ;)
Ben az önce kitapları çöpün yanına koydum ciddiyim :D Gidip fotoğraf çekip geleyim istersen :D
Meb 12 fizik matematik biyoloji kimya var mı çöpün yanında ? Varsa bana kargolasana kargoyu ben öderim :D

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Bana kaynak önerir misin? Ben ilk düzeydeyim. Yani temeldeyim.
Yazın YGS çalışma planım vardı. Çünkü 9 ve 10. sınıfında konu eksiklerim vardı. Ama sonra temelimin kötü olduğu aklıma geldi. Ben de sadece matematiğie sıfırdan başladım. Antrenmanlarla Matematik bugün 2. derece denklemlerle bitti. Bu arada kitapta soru çözümlerini bulamamıştım ama mobil uygulamasının olduğunu kitabın sonlarına doğru fark ettim. Üzüldüm açıkçası. Kitapta zor sorular da vardı. Onların çözümlerinin olduğunu sonradan fark ettim. Bazıları boş kaldı bazılarını yanlış yaptım.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bana kaynak önerir misin? Ben ilk düzeydeyim. Yani temeldeyim.
Yazın YGS çalışma planım vardı. Çünkü 9 ve 10. sınıfında konu eksiklerim vardı. Ama sonra temelimin kötü olduğu aklıma geldi. Ben de sadece matematiğie sıfırdan başladım. Antrenmanlarla Matematik bugün 2. derece denklemlerle bitti. Bu arada kitapta soru çözümlerini bulamamıştım ama mobil uygulamasının olduğunu kitabın sonlarına doğru fark ettim. Üzüldüm açıkçası. Kitapta zor sorular da vardı. Onların çözümlerinin olduğunu sonradan fark ettim. Bazıları boş kaldı bazılarını yanlış yaptım.
Özelden attım

ernaks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam bana da atar mısın kaynakları?

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Bu konuyu açmadan önce matematikten hiç anlamıyordum antrenmanlarla matematik kitabını bitirdim matematikten 70 üstü aldım iki sınavdan da. 2. dönem nasıl olacak acaba. Trigonometriye geçtik o da zaten yarısından çoğu geometri ve geometri temelim 0. Ne yapacam hiç bilmiyorum :/

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bu konuyu açmadan önce matematikten hiç anlamıyordum antrenmanlarla matematik kitabını bitirdim matematikten 70 üstü aldım iki sınavdan da. 2. dönem nasıl olacak acaba. Trigonometriye geçtik o da zaten yarısından çoğu geometri ve geometri temelim 0. Ne yapacam hiç bilmiyorum :/
Sıfır adıyla başlayan kitaplar var onun geometrini bul çalış trigonetmriye çalı yaparsınç