1000-1500 TL Arası Akıllı Telefonlar [2014]

Sizin tercihiniz hangisi ?

• LG G2

Kullanılan: 37 46.8%
  • Sony Xperia Z1 Compact

Kullanılan: 13 16.5%
  • LG Nexus 5

Kullanılan: 15 19.0%
  • General Mobile Discovery Elite

Kullanılan: 5 6.3%
  • Samsung Galaxy S4

Kullanılan: 5 6.3%
  • Huawei Ascend P7

Kullanılan: 4 5.1%

• Kullanılan toplam oy
    79

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
sağolun z1c yi elazığda nereden alabilirim vatan da yok

cnts

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Arkadşlar telefon tavsiyenize ihtiyacm var bn üni gitcm beş yıl okucm ondan bi tel almayı düşünüyom bütçm 1.000 tl civarı zorlasam en en fazla 1.300 yapabilrm bu bütçeye göre ne gibi tel önerirsinz beklentilerm herkeznbeklntisi gibi intrnt oyun kamera ve tabiki batarya ömrü bu arada beş yıl kullanmam gereck telefonu onun içn ona göre istklerime bütçeye en uygun telefon nelerdr önerilerinz telefon sağlm olsa dhada iyi olur samsung gm gibi bişeyler önermeyn almam bnları bide beş inç den büyk tel almm şmdiden teşekkr ederm

cnts

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Hafıza kartı takılan tel olsa daha iyi olur bu arada kimse yok mu

cnts

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Aklımda nokia lumia 1320 vardı fkt ekrn 6 inç aşırı büyk ekran almm 5 inç filan veya aşası olsaydı alırdm baska iyi lumia yok işlemcisi filan iyi olan android uzn yıl kullanlmıyor en fazla 2yıl belki üç yıl ilerisi yok wp iyi fakt bnm kriterlere uyan yok ios zatn aldı başını gidiyor fiytları uçuk ne yapm bilmiom

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Aklımda nokia lumia 1320 vardı fkt ekrn 6 inç aşırı büyk ekran almm 5 inç filan veya aşası olsaydı alırdm baska iyi lumia yok işlemcisi filan iyi olan android uzn yıl kullanlmıyor en fazla 2yıl belki üç yıl ilerisi yok wp iyi fakt bnm kriterlere uyan yok ios zatn aldı başını gidiyor fiytları uçuk ne yapm bilmiom

Uzun zaman kullanabileceğiniz bir telefon istiyorsunuz ama android bu konuda başarılı değil, geriye kaldı ki İoslu veya Wpli bir cihaz.

Demişsiniz ki 1320 6 inç ekran çok büyük ve başka donanımı iyi wpde yok.

Android donanım canavarı bir işletim sistemidir şu anda bilgisayarın özelliklerini içine koymuşlar resmen hatta bazı bilgisayarlardan bile daha iyiler vs.

Ama windows phone yada ioslu cihazların android gibi 3-4 gb rama 2.5ghz işlemciye ihtiyacı yok, bu telefonlar gayet stabil çalışan performanslı cihazlar.

6 ''inç size büyük geliyorsa daha ufak ekranlı bir wp ürünü bakın, emin olun wp ürünlerinde kasma donma performans eksikliği vb şeyler yoktur bu cihazlar öyle androidde ki gibi donanıma ihtiyaç duymuyorlar, bir yıl önce ne ise bir yıl sonrada aynı şekilde çalışmaya devam ediceklerdir.

Benim size önerim ekran boyutu ve fiyatı en uygun gelen Wpli bir cihaz almanız, Wp ve İos denildiği zaman donanıma bakmayın sadece kamera gibi ufak tefek özelliklere ağırlık verin bu işletim sistemine sahip telefonların aşırı donanıma ihtiyacı yoktur.

Ekleme yapıyım: Lumia 630'un 512MB ramı var ve asphalt 8'i performans kaybetmeden yağ gibi akıcı şekilde oynatıyor hemde en yüksek grafikleri seçerek, youtubede videoları var bakabilirsiniz, 512mb ramlı bir android telefona asphalt 8 kursak yüksek grafikleri geçtim normal grafiklerde bile çok rahat kasar donar hatta oyunu çalıştırıcağını bile söylemek zor.

o0kinq0o

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

1000-1400TL Arası alabileceğiniz en iyi telefonlar hakkında size elimden geldiğince bilgi aktarmaya çalışıcam.

LG G2;

vodafonenin-lg-g2-kampanyasi.jpg

LG G2 kullanıcısı olarak size iyi kötü bilgi vermek isterim.

LG G2 Fiyat Performans ürünlerinden birisi.

Kamerası yeni üretimlerde sorunsuz çalışmaktadır, eski üretimlerde gece veya ışıklı ortamlarda FPS düşmesi yaşanabiliniyor fakat gündüz çekimleri gayet tatmin edici.

Telefonun tasarımı cidden çok güzel, G3'ün daha az oval geleni olarak düşünün :) gayet incedir ve tuşları arka taraftadır kameranın alt tarafında, elde çok rahat tutulur.

İçinde bir sürü özellik ile geliyor, Klimaları,Televizyonları ve Uyduları kontrol edebildiğimiz uygulamamız var ve bunun gibi bir birinden güzel özellikler var.

G2 bu fiyat aralığında ki en fazla ekran süresini veren cihazların ilki diyebilirim, %40 ekran parlaklığı ile azıcık oyun oynama sonucunda 8 9 saat ekran açık kalma süresi alanalar var.

Telefon genel anlamda iyi, Android Kitkat sürümünü kullanmaktadır Android 4.4.4 veya L alıcağı belirsiz.

LG G2'nin oyun performansı;

[video=youtube;A5-_Isg8rB0]http://www.youtube.com/watch?v=A5-_Isg8rB0[/video]

LG G2'nin Özelliklerine gelirsek;

Ekran: 5.2'' inç 1920x1080 çözünürlükte ve 421 ppi, Full HD IPS Ekran'a sahip.

Kamera: 13MP OIS Kameraya sahip yani telefon titreyince görüntü bozulmasını engelliyor vb.

İşlemci: Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 Quad-core 2260MHz 4 Çekerdekli

Ram: 2GB

Depolama: 16/32GB SD Kart desteği yoktur.

Grafik: Adreno 330 Grafik işlemcisine sahiptir.

---------------

Sony Xperia Z1C;

xperia-z1-compact-hero-white-1240x840-20db492519f2618c5539e86c300d1dbb.jpg

Favori telefonlarımdan birisi, cidden çok güzel bir cihazdır Z1 gibi kaba tasarımı yoktur gayet güzel tasarımı vardır.

Stabil, güncelleme desteği iyi ve uzun ömürlü bir cihaz.

Sony xperia z1 ile aynı özelliklere sahiptir sadece ppi çözünürlük ve ekran boyutu olarak daha düşüktür o kadar.

Zaten bu cihaz midi değil compact'tir.

Z1C'nin kamerası cidden çok çok tatmin edici, ufak bir cihaz yani mini olarak görmeyin aslında abisi Z1 ile aynı performansa sahiptir cidden çok başarılı fotoraflar ve videolar sunuyor.

Ara yüzü gayet akıcı ve oyun performansı gerçekten sorunsuzdur.

Z1C hakkında söyleyebileceğim pek bir şey yok çünkü küçük ekranı ekran çözünürlüğü haricinde nerdeyse kusursuz bir cihaz gibi.

Z1C'nin oyun performansı;

[video=youtube;fMi_fJgT-2c]http://www.youtube.com/watch?v=fMi_fJgT-2c[/video]

Sony Xperia Z1C'nin özelliklerine gelirsek;

Ekran: 4,3” inç 720P HD ekrana sahiptir, 720 x 1280 ve 342 ppi'dır.

Kamera: 1/2,3 inç ve 20,7 MP büyük Exmor RS™ sensörünü, Sony’nin ödül sahibi G Lensi

İşlemci: Qualcomm'un Snapdragon 800 işemcisini kullanmaktadır ve 2.2 GHz hızında çalışmaktadır 4 Çekerdeklidir.

Dayanıklılık & Ağırlık: Suya ve Toza karşı dayanıklıdır, 137 gramdır.

---------------

LG Nexus 5;

gsmarena_001.jpg

Lg ve Google'nin geliştirdiği telefondur, güncelleme desteği en iyi telefonlardan biridir googlenin mallarından biri olduğu için en son çıkan güncellemeyi ilk alan telefondur.

Telefon gayet stabil çalışmaktadır, kutusundan kulaklık çıkmaz ve G2 gibi büyüleyici özellikleri yoktur.

Kamerası 8MP'dir ne kadar tatmin edebilir orası sizin zevkinize kalmış.

Bataryasıda yeterli olmadığı söyleniyor.

Bunların haricinde gayet güzel bir telefondur en stabil en hızlı çalışan telefonlardan biridir.

Çoğu uygulama Nexus 5 üzerinde geliştirildiği için uygulamaları sorunsuz ve en stabil şekilde çalıştıran cihazlardan birisidir, oyun performansı gayet stabil ve akıcıdır fps düşmesi veya donma gibi sorunları yoktur her iş için başarılıdır, kamerası idare eder derecededir fakat herkesin kameradan beklentisi farklıdır, beni memnun eden sizi etmeyebilir bu yüzden test edip almanızı öneririm.

Nexus 5'in oyun performansı;

[video=youtube;EdnNUWsIoKs]http://www.youtube.com/watch?v=EdnNUWsIoKs[/video]

LG Nexus 5'in Özelliklerine gelirsek:

Ekran: 4.95'' inç ekran ve 1920x1080 çözünürlüğü sunmaktadır ve 445 ppi'dır.

Kamera: 8MP 1080P Video kayıt.

İşlemci: Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 Quad-core 2300MHz 4 Çekerdekli

Depolama: 16/32GB depolama alanına sahiptir SD kart desteği yoktur.

---------------

General Mobile Discovery Elite;

discovery-elite-32gb-4-z.jpg

General Mobilenin şu anlık en iyi telefonudur, 5.5 ekrana sahiptir ve tuşlar ekrana koyulmadığı için ekranı rahat rahat kullanabiliyoruz buda büyük bir artı.

Güzel hızlı akıcı bir cihaz, güncelleme desteği ne kadar iyidir orası tartışılır çünkü General Mobile telefon dünyasına büyük adımlar atmaya başlayalı yeni oldu bu yüzden güncelleme desteği hakkında bir şey söyleyemeyeceğim.

16MP Kamerası var ve tatmin edici fotoraflar çekiyor, 4K video çekebiliyorsunuz.

Elite genelde G2 ile karışılaştırıldı ve her zaman üyelerimiz G2'yi önerirdi çünkü özellik bakımında içi dolu bir cihaz ama Elite'de g2yi pek aratmıyor açıkçası, Antutuda 40 bine yakın puanlar alan bir cihazdır belkide daha fazla alanda olabilir.

Oyun performansı gayet iyidir, zaten Snapdragon 800, 3GB Ram ve Adreno 330 grafik işlemcisi ile oyunlarda kasması nerdeyse mümkün değil gibi.

Eğer büyük ekran istiyorsanız ve sanal tuş yerine telefona koyulan tuşları olsun ekranı rahat rahat kullanıyım, performansı iyi olsun her işimi yapabiliyim diyorsanız Elite tamamen size göre bir telefonlardan birisidir.

[video=youtube;TNPG2jdHYfE]http://www.youtube.com/watch?v=TNPG2jdHYfE[/video]

[video=youtube;8O5X0HqgMxk]http://www.youtube.com/watch?v=8O5X0HqgMxk[/video]

General Mobile Discovery Elite'nin Özelliklerine gelelim;

Ekran: 5.5'' inç ekrana ve 1920x1080 çözünürlük sunmaktadır, 401 ppi'dır.

Kamera: 16MP ve 4K Video çekme özelliği vardır.

İşlemci: Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 Quad-core 2200MHz 4 Çekerdeklidir.

Ram: 3GB buda büyük artılardan birisidir.

Grafik: Adreno 330 Grafik işlemcisini kullanmaktadır.

Depolama: 16/32GB Depolama seçeneği sunulmuştur SD kart desteği yoktur.

---------------

Teknik bilgileri bir kaç sitelerden öğrendim onun haricinde konu benim tarafımdan hazırlanmıştır.

Eksiklerim veya yanlışlarım olabilir bu yüzden bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Yanlışımız varsa şimdiden Affola.
hepsi çok güzel sağolun lakin kafama lg g2 yatıyor başka ne önerebilirsiniz (sanki teknosada satış temsilcisine soru soruyorum arkadaş özür dilerim bu arada )

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
hepsi çok güzel sağolun lakin kafama lg g2 yatıyor başka ne önerebilirsiniz (sanki teknosada satış temsilcisine soru soruyorum arkadaş özür dilerim bu arada )

İyi geceler,

İstediğiniz kadar soru sorabilirsiniz burda ki amacımız bu.

LG G2'den farklı olarak General Mobile Discovery Elite önerebilirim, Ekran boyutuna takılmazsanız Z1 compact önerebilirim, Nexus 5 önerebilirim.

Fark ettim ki konuda ki tüm telefonları önermişim :) kısaca hepsi bir birinden güzel cihazlar.

cnts

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Wp bi cihaz almak mantıklı diyorsunz bnm tel den bekletilrrm batarya ömrü uzn olsun ön kamera olsun hafıza kartı takılablsin gta gibi oyunları oynaybileym ve bni 5 yıl kel kör götürsün fiyt max:1300 bundan yukarı cıkamam öğrenciyz tel lazm fakt bütçe yok :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Wp bi cihaz almak mantıklı diyorsunz bnm tel den bekletilrrm batarya ömrü uzn olsun ön kamera olsun hafıza kartı takılablsin gta gibi oyunları oynaybileym ve bni 5 yıl kel kör götürsün fiyt max:1300 bundan yukarı cıkamam öğrenciyz tel lazm fakt bütçe yok :)

5 yıl android telefon sizi ne yazık ki götürmez, gün geçtikçe yeni yeni yüksek grafikli oyunlar çıkıyor zamanında taş gibi performanslı telefonlar bundan 3 yıl sonra çıkıcak oyunları açmayabilir bile.

Uzun ömürlülük ve performans stabilite istiyorsanız ya İphone yada Windows phone işletim sistemine sahip telefonlardan alıcaksınız.

Bu işletim sistemine sahip telefonların androidde ki gibi aşırı donanıma ihtiyaçları yoktur ve yıllarca sorunsuz idare etmektedirler.

Hafıza kartı + Kamera + Gta gibi güçlü oyunlar + batarya kullanımınıza bağlı 2.5-3 Yıl idare etsin = Sony xperia Z1 Compact.

cnts

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Bir yıl içnde iphone 5c-5 ve nokia lumiayalrdn uczlayn olur mu seneye alsm bnlardn birini fiyt 1300 dedğm gibi bnm teli gidebildği yre kdr kullansm alalı üç yıl oldu nokia c6-01 vr artk bi akıllı tel istiyorum üni gitcm para lazn olck ona göre 4-5-6 gibi tel kullanmm gerkck anladnz sanırz siz

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bir yıl içnde iphone 5c-5 ve nokia lumiayalrdn uczlayn olur mu seneye alsm bnlardn birini fiyt 1300 dedğm gibi bnm teli gidebildği yre kdr kullansm alalı üç yıl oldu nokia c6-01 vr artk bi akıllı tel istiyorum üni gitcm para lazn olck ona göre 4-5-6 gibi tel kullanmm gerkck anladnz sanırz siz

5 değilde 5c alabilirseniz çok iyi olur.

Rahat 4-5 yıl sizi idare edecektir, iphone 6 çıkınca 5 ve 5c'nin fiyatları düşücektir biraz daha beklerseniz aradığınız fiyat sınırına gelebilirler.

cnts

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Bir sene dha dyanmaya çalışcm tel alırken hafıza kartı destği yoksa tel en az 32 lik varsada 16 gb lik olmalı inş 5c 32 almayı planlıyom olmadı wp bakrm 930 cıkck 1800 lira olck acama 830 cıkar mı bir sene sonra 1200-1300 lira gibi olur çıkar ve olur

Bil.Mühendisi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bne bu g2 yi 3-4 yıl kullanabilir miyim bana onu söyleyin :D teknolojinin gelişeceğini hesaba katarak konuşursanız sevinirim

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Samsung Galaxy S4

Nokia Lumia 925 Konuya eklenmiştir, eklememi istediğiniz telefonları lütfen yorum olarak söyleyin.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Huawei Ascend P7 de eklenmeli diye düşünüyorum listeye :)

bu vesileyle de lg g2 ile arasındaki farkları ve önerileri olan arkadaşlar varsa dinlemek isterim. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
çekirdek yerine hep çekerdek yazmışsın, yanlış yazmıştır dedim ama hiç çekirdek yok hep çekerdek var :D
telefondan yazdın da oto düzeltme mi yaptı acaba :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
çekirdek yerine hep çekerdek yazmışsın, yanlış yazmıştır dedim ama hiç çekirdek yok hep çekerdek var :D
telefondan yazdın da oto düzeltme mi yaptı acaba :)

Çekerdek'ler Çekirdek, Fotoraflar Fotoğraf olarak düzeltildi. :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Huawei Ascend P7 listeye eklenmiştir arkadaşlar.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar konuya anket eklenmiştir isteyen oy kullanabilir.

watersome

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok çılgın oyunlar oynamam güncelleme ve kamera açısından daha iyi olsun desem G2 mi dersiniz S4 mü ?

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Merak eden bazi arkadaslar icin soyleyeyim xperia z iphone 4s ve casper via v8 bu cihazlar listede yok cunku cihaz donanimlari geride kaliyor almanizi da tavsiye etmem [MENTION=380082]Vikings[/MENTION] de listeye almaya deger gormemis :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=346205]Jiraiya06[/MENTION] Furkanında dediği gibi, Z eskide kaldı 4s'de iphone 6 çıkınca yavaş yavaş tarih olma yolunda casper'e hiç bulaşmak bile istemiyorum zaten.

Bu konunun amacı her telefonun olması değilde 1000-1400 tl arasında ki en iyi telefonları listeye almak amacım.

Furkan Lumia 925'i kaldırdım listeden haberin olsun sende konuyu açabilirsin artık :)
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] Ertan abi anketden Lumia 925'i çıkartabilirmisin müsayit bir zamanında?