100 yeni dizi geliyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
fft16_mf3910556.Jpeg

Ekranın “şimdilik” en yeni dizisi, Melis Birkan ve Muhammed Uzuner’in yer aldığı “Saklı Kalan”...

Kanal D’nin CEO’su İrfan Şahin’in, “Yeni dönemde 20 yeni dizimiz olacak” açıklamasından sonra şöyle bir piyasayı kolaçan ettim. Yeni sezonda kanallar ne yapacak diye. 20 dizi fazla mı? Dizilerde iddialı kanalların 20 projeyle işe başlamaları çok doğal. Bir kanalın yöneticisi; “Ocak şubat aylarında 7-8 yeni dizi gireceğiz. Bunun yaz dönemi var, daha sonra yeni yayın dönemi var. 20 öyle abartılacak bir sayı değil. Bazı kanalların bunu da aşacağına inanıyorum” dedi.

Peki hangi kanal?

Show TV’nin “atak yapan kanal” olarak, biraz da deneme yanılma yöntemine en fazla ihtiyaç duyan kanal olarak; yeni 25 diziyi ekrana getireceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ortalama 20 dizi olarak baksak; eh, 5 majör kanal yani dizi fabrikası konumunda olan kanal var.

Sonuç olarak, bugünden 100 yeni dizinin bizleri beklediğini söyleyebiliriz. “Ne olacak bu kadar dizi?” diye soranlara, geçen seneden bugüne kaç dizinin yayından kalkıp kaç yeni dizinin piyasaya girdiğini ve hala girmekte olduğunu sormak lazım.

20 diziden kaçı tutar?

Bu kadar dizi tüketen bir televizyon ortamında, sorumlu kademelerde bulunan (TV yöneticisi, yapımcı reklamcı) 20 diziden ortalama kaçının tutacağını bilir. Bu oran da onların ifadesiyle yüzde 40’tır. Yani 20 diziden 8’i tutar. Bir de bunun maliyeti var...

20 milyon TL çöpe!

Hesabı bir TV yöneticisiyle birlikte yaptık. 20 diziden ortalama 12’sinin tutmayacağı varsayılarak hesaplandı. Bir dizinin tutup tutmayacağı ortalama 4 bölümde anlaşılıyor. Yine bir dizinin ortalama bölüm başı maliyeti 400 bin-1 milyon TL arasında değişiyor. (Biz ortalama böyle hesapladık.) Bu üç rakamı çarptığınız zaman ortaya yaklaşık 20 trilyonluk bir hesap çıkıyor. Yani şu an televizyon sektörü bir dizi için düğmeye bastığında 12 dizinin çöpe gideceğini ve maliyetinin de 20 trilyon olabileceğini biliyor.

Milliyet

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Artık üçgen beşgen aşklar triplex villarda evin has oğlu karizmatik fabrikatör işadamı baba karizma anne nin etrafında geçen olaylardan sıkılmadınız mı?Hep aynı olaylar esas oğlan kız aşık olur yanlış anlamalar olur barışmaları için ya kızın ya da oğlanın ya kurşun yemesi gerek ya kaza geçirmesi.Bi de reklamla üç saat sürüyo nerdeyse yüzüklerinin efendisi filmini her hafta izlemiş gibi oluyosun

Yabancı hayranlığım yok ama walking dead breaking bad gibi dizileri izlerken türk dizilerine hiç bakasım gelmiyo hem dizi 12-13 bölüm şeklinde çekiliyor ve en fazla reklamla 60 dakika(720p sürümü reklamsız)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kurtlar Vadisi ve Kızıl Elma yeterli bana. :)

seydia

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bööğğğhhh kötü bir haber bu :( tv leri internete bağlayıp yabancı dizileri seyretmek lazım

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Televizyonu açıp bir dizi izlediğim yok la. :D Tek Behzat Ç. izlerdim o da bitti. :flowers:

G0LGE

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben de şefkat tepe ve tatar ramazan izlerim. Fakat tatar ramazan bu hafta final yapcak heralde :)

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Valla dizi izlemeyen biri olarak rahatim..

xtrem06

Top-notch Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
konu isleyiş roller bir karadayı daha çıkarmı acep :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Kurtlar vadisi pusu
Kaçak
Karadayı
Tatar Ramazan
Ve yakında Kızıl Elma

Yemek yerkende
Çocuklar Duymasın
ve
Seksenler
Yemek yerken komedi dizileri iştahımı açıyor.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Yerli yapımlardan sadece Kurtlar Vadisi'ni izliyorum.

Yeter.

Heisenberg.W.W.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ezeli izlerdim zamanında. Onun dışında 2 ,3 tane daha dizi var . Gerisi çöp.