Soru 100 derece normal mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Panda38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Panda38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Lenovo loq i5 12450hx işlemci rtx3050
Gpu Z kullanıyorum sıcaklık değerlerini ölçmek için, işlemci bazlı oyunlarda işlemci sıcaklığım maksimum değer olarak 100 derece gösteriyor bu sıcaklık tek bir çekirdeğin anlık olarak 100 dereceye ulaştığını mı gösteriyor yoksa genel sıcaklık mı 100 dereceye çıkıyor ?
Not: Fanlar problemsiz çalışıyor laptopu 1 hafta önce sıfır aldım

Sefa Akbudak

Asistan
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
84
Tek çekirdek sıcaklığı diye bir değer bildiğim kadarıyla yok hocam. Genel ısıyı gösteriyordur. Bilgisayarınıza sıcaklık fps gösterebilen msi afterburner ve argus monitör indirin oyunlarda stress testi yapın maksimum kaça çıkıyor öyle görürüz. Eğer 100 dereceye çıkıyorsa cihazı iade etmekte veya servise göndermekte fayda var. Termal macun sürülmemiş oluyor cihaz

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6
Gpu Z kullanıyorum sıcaklık değerlerini ölçmek için, işlemci bazlı oyunlarda işlemci sıcaklığım maksimum değer olarak 100 derece gösteriyor bu sıcaklık tek bir çekirdeğin anlık olarak 100 dereceye ulaştığını mı gösteriyor yoksa genel sıcaklık mı 100 dereceye çıkıyor ?
Laptoplar depoda uzun süre kaldığında, termal macunlar zamanla işlevini yitirebilir veya kuruyabilir. Bu durumda, işlemci ve diğer bileşenler daha verimsiz bir şekilde soğutulabilir ve aşırı ısınma sorunları yaşanabilir. Ayrıca, yöneticinin söylediği gibi, bazı durumlarda termal macunun hiç sürülmemiş olması da bir olasılık. Bu durumda, yapmanız gereken testleri tamamladıktan sonra, aldığınız bayiye veya satıcıyla iletişime geçmek bence en doğru çözüm olacaktır.

GordonFreeman35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam yöneticinin dediği gibi afterburner, cpu temp, argus monitör gibi uygulamalarla işlemci sıcaklığına bakınız. maximum sıcaklık değerini sormuşsunuz, oradaki 100 derece işlemcinin anlık ısısını değil, sıcaklık sensörleri tarafından bildirilen izin verilen maksimum çalışma sıcaklığıdır

Sefa Akbudak

Asistan
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
84
hocam yöneticinin dediği gibi afterburner, cpu temp, argus monitör gibi uygulamalarla işlemci sıcaklığına bakınız. maximum sıcaklık değerini sormuşsunuz, oradaki 100 derece işlemcinin anlık ısısını değil, sıcaklık sensörleri tarafından bildirilen izin verilen maksimum çalışma sıcaklığıdır
Bilen dostların gelmesi güzel. İyi forumlar :)

Panda38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Laptoplar depoda uzun süre kaldığında, termal macunlar zamanla işlevini yitirebilir veya kuruyabilir. Bu durumda, işlemci ve diğer bileşenler daha verimsiz bir şekilde soğutulabilir ve aşırı ısınma sorunları yaşanabilir. Ayrıca, yöneticinin söylediği gibi, bazı durumlarda termal macunun hiç sürülmemiş olması da bir olasılık. Bu durumda, yapmanız gereken testleri tamamladıktan sonra, aldığınız bayiye veya satıcıyla iletişime geçmek bence en doğru çözüm olacaktır.
Hocam afterbruner üzerinden oyun içi takip ediyorum en fazla 80 82 derece görüyorum cpu sıcaklığında ancak arka planda cpu z den max sıcaklık değerine baktığımda 100 derece gözüküyor
Teşekkür ederim