Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşım ben oturumu kapat deddiğimde hem kendi kullanıcı hesabım hemde başka kullanıcı hesabı diye 2 hesap çıkıyor. Başka kullancı hesabında şifre ve parola var acaba bu nedir açıklayabiilirmisiniz.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşım ben oturumu kapat deddiğimde hem kendi kullanıcı hesabım hemde başka kullanıcı hesabı diye 2 hesap çıkıyor. Başka kullancı hesabında şifre ve parola var acaba bu nedir açıklayabiilirmisiniz.

Oncelikle uyari almaman icin butun haffleri kalin yazmamani oneririm.
Var olan 2. hesabin adi nedir acaba?

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

Kroşe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yarın win 7 kurucam. normal xp kurar gibi kuruluyor değil mi? extradan ne bilmem gerekiyor?

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
ben de win 7 kurdum ama bunu kurduğumuz zaman yerel disk c ile d siliniyo sanıyodum silinmedi ve windows xp bilgisayarda kaldı windows.old diye bi dosyanın içinde bu dosyayı silsem sorun oluşur mu?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

Bilgisayarım>sağ tık>yönet
komutu ile aşağıdaki ekrana ulaşıp inceleyebilirsiniz..

24295iq.jpg

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
rise benim dediğimle ilgili bi bilgin var mı soruldu mu bilmiyorum daha önceden ama sorulduysa kusura bakmayın

AİRWOLFONE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar bu win7 yi etkinleştiriyorum ama 1 gün sonra tekrar siliyor bunun nedeni ne olabilir şu an 13 günüm kaldı sizin verdiğiniz bir dosya vardı onuda yaptım yine siliyor ltfn yardım edin.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Selam arkadaşlar bu win7 yi etkinleştiriyorum ama 1 gün sonra tekrar siliyor bunun nedeni ne olabilir şu an 13 günüm kaldı sizin verdiğiniz bir dosya vardı onuda yaptım yine siliyor ltfn yardım edin.

AİRWOLFONE Kardeş, Aktivasyon için en kral işlem 7LOADER ile yapılır ;)

5. versiyonu çıktı. 7 LOADER RELEASE 5 diye Arattırırsan kesin bulacaksındır :)

Bizzat denenmiştir ve de taş gibi çalışıyor. InşAllah işini görür.

Kolay gelsin.

nvidia nforce3 anakartım için windows 7 sürücüsü yok. ne yapmam gerekir? sürücü yüklemeden randıman alabilmem mümkün mü?

Kroşe Kardeş...Sürücüleri olmasa bile Win7 zaten otomatik olarak yüklemiş sürücüleri kurmuş olacaktır. Sürücü desteği gerçekten harika. Tıpkı XP deki gibi, kurulum sonlandığında büyük bir ihtimalle kurulmamış Driver ın kalmayacaktır.

ben de win 7 kurdum ama bunu kurduğumuz zaman yerel disk c ile d siliniyo sanıyodum silinmedi ve windows xp bilgisayarda kaldı windows.old diye bi dosyanın içinde bu dosyayı silsem sorun oluşur mu?

Start-> Tüm Programlar->Donatılar->Sistem Araçları->Disk TEmizleme ye tıkla

Harddisk C yi seç Orada Geçmiş Windows Kurulumları olacak...Kutucuğu işaretlersen silecektir..

Bu arada kurulum esnasında GELIŞMIŞ ( ADVANCED ) Disk ayarlarını tıklasaydın FORMAT seçeneğini görecektir. Galiba orayı işaretlemediğin için eski Windows un olduğu yere format atmadan kurulumu yapmış. Formatlamayı seçersen temiz bir kurulum yapacaktır.

InşAllah sorunu çözer.
KOlay Gelsin.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
rise benim dediğimle ilgili bi bilgin var mı soruldu mu bilmiyorum daha önceden ama sorulduysa kusura bakmayın

Şu andaki hali ile o klasörleri silmek uğraş gerektirir.
Onun yerine temiz kurlum yapmanızı tavsiye ederiz.
Aşağıdaki ekrana gelince sağ alttaki Drive options (advanced)
menüsünü açarak kurmak istediğiniz sürücüyü biçimlendirmenizi öneririz..

y2zxy.jpg

~~~~~
nvidia nforce3 anakartım için windows 7 sürücüsü yok. ne yapmam gerekir? sürücü yüklemeden randıman alabilmem mümkün mü?
Tam marka ve model yazabilir misiniz?

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Şu andaki hali ile o klasörleri silmek uğraş gerektirir.
Onun yerine temiz kurlum yapmanızı tavsiye ederiz.
Aşağıdaki ekrana gelince sağ alttaki Drive options (advanced)
menüsünü açarak kurmak istediğiniz sürücüyü biçimlendirmenizi öneririz..

y2zxy.jpg

~~~~~

Tam marka ve model yazabilir misiniz?

cevap için çok teşekkürler yeniden kuruyorum yani

AİRWOLFONE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AİRWOLFONE Kardeş, Aktivasyon için en kral işlem 7LOADER ile yapılır ;)

5. versiyonu çıktı. 7 LOADER RELEASE 5 diye Arattırırsan kesin bulacaksındır :)

Bizzat denenmiştir ve de taş gibi çalışıyor. InşAllah işini görür.

Kolay gelsin.
olmadı arkadaşım yine benim bu win7 çok sağlam çıktı ne yaptıysam kırılmıyor.

özgün87
Kardeş teşekkürler verdiğin kırıcının 1.5 ini buldum kökten kırdı.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Hesabın adı ' Başka kullanıcı hesabı ' olarak geçiyor.Ve şifreli.

Denetim Masasi -> Kullanici hesaplarindan kaldirabilirsin,
Nasil olustuguna gelince ya biri kurcaladi bilgisayarini yada trojan gibi bir durum soz konusu olabilir.

/▌
/ \

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Denetim Masasi -> Kullanici hesaplarindan kaldirabilirsin,
Nasil olustuguna gelince ya biri kurcaladi bilgisayarini yada trojan gibi bir durum soz konusu olabilir.

/▌
/ \

İşte sorunda orda denetim masasında yok.Büyük ihtimalle trojen gibi geliyor bana.Oturumu kapat deyince yada kullanıcı değiştir deyince çıkıyor karşıma 2 hesap biri kullandığım diğeri ise o.Acaba ap ve paylaşımlardan açılmış olabilirmi...

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
İşte sorunda orda denetim masasında yok.Büyük ihtimalle trojen gibi geliyor bana.Oturumu kapat deyince yada kullanıcı değiştir deyince çıkıyor karşıma 2 hesap biri kullandığım diğeri ise o.Acaba ap ve paylaşımlardan açılmış olabilirmi...

Denetim Masasi -> Yonetimsel araclar -> Bilgisayar yonetimi -> Yerel Kullanicilar
Sirasiyla takip edin, bu bolumde butun hesaplar mevcut.

/▌
/ \

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Yada kısa yoldan
Başlat->Çalıştır (win+R)
"lusrmgr.msc"
ile kullanıcılar ve gruplara ulaşabilirsin...

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Malesef orda o şekilde bir hesap yok :(.Trojen truva da olmaz.Artık anti. ler yakalıyor.Hmm ne yapsak acaba ya nasıl gider ordan.Ağdan ola olmaz hepsini kontrol ettim :S

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Malesef orda o şekilde bir hesap yok :(.Trojen truva da olmaz.Artık anti. ler yakalıyor.Hmm ne yapsak acaba ya nasıl gider ordan.Ağdan ola olmaz hepsini kontrol ettim :S

Nasil olmaz yahu?
Butun hesaplar orada kayitlidir.
Kullanicilarin altinda Gruplar var.
Gruplardan butun gruplari tek tek kontrol et.
Yoneticiler, kullanicilar, misafir hesap gibi...
Birinden cikacaktir.

i143782_capture.png

/▌
/ \

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
:D bende anlamadım nasıl olmaz.Ama bu bir kullanıcı değil sanırsam neydan açıldı anlamadım.Yüklediğim herhangi bir programdan olabilir belkide.Mesala torrent dosyası indirmek için Vuze programını kullandım.Torren indiricilerde bilgisayar paylaşıma zorunlu olarak açılır.Artık kimde varsa senin pc ye el atarlar.Ben kaldırdım ağıda kapattım.Ondan olabilirse mutlaka kapatmadığım bir şey vardır.

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
benim sorunuma yardım edebilcek var mı?:unsure:

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2

Windows 7 kurarken eger bicimlendirme yapmazsan hic birsey silmez,
Eski windows klasorunu de Windows.old diye adlandirir.
Eger boot'ta etkin degilse silmenin bir zarar yok buyuk ihtimalle bir cok dosyayi da silemezsin.
Sahiplik gerekecektir, Windows7 kurarken hangi dizine kuracaksaniz o dizini bicimlendirmeyi ihmal etmeyin.

/▌
/ \

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşım şu anda kullandğım hesap ismini yazıyım dedim açıldı.Mesala ben abc isimli hesap kullanıyorum. ' Başka kullanıcı adı ' yazan yere geldiğimde kullanıcı hesabını varsa parola yazmamı istiyor.Bende kullandğımı yazdım açıldı.Normalde olmayan hesabı kabul etmiyor.Sanırım bir ayardan oldu orası ama ne ayarı bilmiyorum

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
teşekkürler fakat yanlış yaptığım için c yi biçimlendiremiyorum:unsure:çünkü win 7 yi oraya kurdum . şimdi d yi biçimlendirsem ardından oraya kursam, sonrada c yi biçimlendirsem olurmu acaba zahmetli olca biraz ama? yada farklı bi yöntem önerebilrmisinz?
ayrıca xpye format attığımız şekilde win 7 ye format atabiliyomuyuz eğer oluyosa komple format atıp kurucam

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
teşekkürler fakat yanlış yaptığım için c yi biçimlendiremiyorum:unsure:çünkü win 7 yi oraya kurdum . şimdi d yi biçimlendirsem ardından oraya kursam, sonrada c yi biçimlendirsem olurmu acaba zahmetli olca biraz ama? yada farklı bi yöntem önerebilrmisinz?
Zahmetli olur.Daha temiz olsun atın formatın ve c yi biçimlendirin üzerine kurun daha sonra...

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşım şu anda kullandğım hesap ismini yazıyım dedim açıldı.Mesala ben abc isimli hesap kullanıyorum. ' Başka kullanıcı adı ' yazan yere geldiğimde kullanıcı hesabını varsa parola yazmamı istiyor.Bende kullandğımı yazdım açıldı.Normalde olmayan hesabı kabul etmiyor.Sanırım bir ayardan oldu orası ama ne ayarı bilmiyorum

Gece gece bizi ugrastirdin ya helal olsun :D
Senin o baska kullanici hesabi dedigin sey eger en son kullanilan hesap degilde kendi hesabinla girmek istiyorsan bir secenek.
Yani bir hesap degil secenek.

Eger yeniden Windows7 kuracaksan neden C:\ ye sifirdan kurmuyorsun?
Zor yolu niye secmek istiyorsun anlamadim. :w00t:

/▌
/ \