AK Parti ve Deniz Feneri e.V. hakkında FLAŞ karar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
AK Parti'nin laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline geldiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne dava açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından, bu kez AK Parti'yi aklayan bir haber geldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti ile Deniz Feneri e.V'nin ilişkisini ortaya koyabilecek bir belgeye rastlamadı.

AK Parti ile Deniz Feneri Almanya arasında ilişki kurulamadı.

Habertürk'ün haberine göre, Almanya'da başlatılan Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili Türkiye'de başlatılan soruşturma sürerken, laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle hakkında açılan kapatma davasında Hazine yardımında kesinti cezası alan AK Parti'ye, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan iyi haber geldi. Deniz Feneri e.V.'ye ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istediği dosyaların incelemesini tamamlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dernekle AK Parti'nin ilişkisini ortaya koyabilecek bir belgeye rastlamadı. Böylece AK Parti'nin yurtdışındanmaddi yardım aldığı iddialarına ilişkin soruşturma tamamlandı. Dosya rafa kaldırıldı.

12 KLASÖR 2.5 AYDA İNCELENDİ

29 Mayıs tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na özel bir kurye ile gönderilen ve 12 klasörden oluşan dosyanın incelenmesi 2.5 ay sürdü. Dosyada Deniz Feneri e.V 'nin Mali Müdürü Firdevsi Ermiş ile Mehmet Gürhan arasındaki bir para alışverişine ilişkin paranın teslim yerinin “Başbakanlık” olduğunun not düşüldüğü bir makbuz özel olarak incelendi. Fakat bu makbuz da AK Parti ile dernek arasında bir ilişki kurulması için yeterli delil sayılmadı. Öte yandan dosyanın adli boyutu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından halen inceleniyor.

KAPATMA GEREKÇESİ

Anayasa'nın 69.maddesine göre, siyasi partilerin yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayanlardan maddi yardım alması temelli kapatılma gerekçesi sayılıyor. Almanya'da açılan Deniz Feneri Derneği davasında derneğin 3 yöneticisi dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanmıştı. Mehmet Gürhan 5 yıl 10 ay,Mehmet Taşkan 2 yıl 9 ay ve Firdevsi Ermiş 1 yıl 10 ay ceza almıştı. Almanya mahkemeleri Deniz Feneri'nin 5 yılda, 20 binden fazla kişiden 41milyon Euro bağış topladığını bu bağışlardan 17milyon Euro'nun Türkiye'ye gönderildiğini tespit etmişti. Türkiye'ye gönderilen bu paranın 8 milyonunun Türkiye Deniz Feneri'ne gittiği, geri kalanının ise başka yerlerde kullanıldığı iddiaları ortaya atılmıştı.

AK Parti ve Deniz Feneri e.V. hakkında FLAŞ karar - En doğru ve güncel haber

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ergenekon karşısında tek silahları bu dava. buda bittiğine göre diyeceğim ama, adamların geçrekle ilgisi yok ki! İstediklerine inanıyorlar. Hiç bir şey olmamış gibi aynen sayıklamaya devam edecekler göreceksiniz...

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sanal korkuların partisi CHP'nin bir iddası daha fos çıktı.Düşünüyorumda CHP ve diğer yavru muhalefet partileri olmasa AKP nasıl iktidara gelecek.İnsanlaraı kötünün iyisini seçme mecburiyetine sokarsanız tabiki iktidara gelemezsiniz.Ama hala umudum var adam gibi adam bir lider gelecek diye.

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Mahkeme kararıdır saygı duyulması gerekir. Ancak ben acıkası hala deniz feneri davasının işlenip işlenmediği konusunda da şüpheler icindeyim. Sonucta haberimiz olmuyor işlenip işlenmediğinden.

Son olarak umarım ergenekon olayında da aynı olay yaşanmaz cünkü aynısı olursa yani tutuklanan kişiler bir suctan hüküm giymezlerse "Camur at izi kalsın siyaseti" yapılmış olacaktır.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
aha da buda boş çıktı :) ve yine baykala ters tepti bakalım :) Baykal bu kafayla bir halt yiyemez :)

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Türk milleti artık akp nin hiç birşeyine inanmak istemiyor. (açılım zıvanasından sonra)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Türk milleti artık akp nin hiç birşeyine inanmak istemiyor. (açılım zıvanasından sonra)

Sana kaçıncı noterden vekalet verdim bilmiyorum ama geri alıyorum haberin oslun. Bir türk olarak ben kendi adıma konuşabilirim. Teşekkürler...

AK Partinin herşeyine inanmak istiyoruz. Çünkü ondan başka aklı başında iş yapacak parti yok!

rethun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kapatma davası açtığındada bu savcı baykalın savcısı diyorlardı. Demekki savcı gerçekten devletin savcısıymış.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Sana kaçıncı noterden vekalet verdim bilmiyorum ama geri alıyorum haberin oslun. Bir türk olarak ben kendi adıma konuşabilirim. Teşekkürler...

AK Partinin herşeyine inanmak istiyoruz. Çünkü ondan başka aklı başında iş yapacak parti yok!
Aklı başında haklısın. o yada bu farketmez şuan ülkemizde iktidar yada muhalefette bulunan hiç bir parti aklı başında değil.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Yorumlarınız çok ilginç arkadaşlar. Ama doğru. CHP artık bir nevi devleti temsil ediyor. Hani o köhneleşmiş, hantallaşmış devletimizi. Bireyleri değil kendini yaşatma uğruna herşeyi öcü sanan devleti. Malesef bu noktada hukukumuzda aynı yerden beslendiği için o da devlet merkezci. Gücünü milletten alsa, daha hür kararlar alacağına eminim. Chp'ye niye dava açılmıyor diyen arkadaşa da bu paragraf cevap olur sanırım.

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0

ethem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
CHP spekülasyon, yalan, çamur atma konusunda üstüne başka parti yok şunu anlayamadı artık halk bunlara kanmıyor. chp hakındaki Anayasa mahkemesinin kararı hiç konuşulmuyor aydın doğan abinin basın teşkilatları nedense hiç üstünde durmadı bu karar akp hakkında olsa yaygara koparırlardı.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
ramazan geldi tabi zekat fitre mafyalığını kim yapıcak bi notu araştırmışlarda delil bulamamışlarda verdiğin linkdeki araştırmaları yapmışlarmı

Deniz Feneri davasında kimler yargılanmalı? -Mustafa Peköz :: www.sendika.org
Deniz fenerine yardım etmeye devam, deniz feneriniin halinden izleyenler anlar, deniz fenerini izlemiyenler atıp tutar ve hakaret eder, çamur atmaktan başka işleri güçleri yoktur, deniz fenerinden hiç kimse şikayetçi olmadığı sürece kimse deniz fenerin yargılanamaz, ancak şikayet olursa yargılanır.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Chp için Ahmet Hakanın Bir Yazısından Paragraf Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı.!

CHP neden kaybedecek
Kaybedecek çünkü:
Çözüm önermiyor... İyimserlik aşılamıyor... “Daha iyi bir hayat için” bir tane bile cümle kurmuyor... Eleştiriyor ama alternatifini söylemiyor... Umut vermiyor... Mevcut duruma kimse dokunmasın istiyor... Çözümü zorlamıyor... “Böyle çözülmez” diyor ama “Şöyle çözülür” demiyor... İyi bir gelecek vaat etmiyor... Gündemi belirleyemiyor... Belirlenen gündemin peşinden koşuyor... “Sen yapamazsın” diyor ama “Ben yaparım” demiyor...

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Ya Bu Chp Alman Bi Vakıftan Yardım Aldığını Belgelerle Ortaya Koymuşlardı O Ne Oldu

Pardon Ya Unutmuşum Chp nin Medya İşlerinin Doğan Tarafından Bakıldğına

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4

Senin gibi düşünenler hariç kardeşim.

Yarın etnik iç savaş başladığında görecez yüzünüzü.

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya Bu Chp Alman Bi Vakıftan Yardım Aldığını Belgelerle Ortaya Koymuşlardı O Ne Oldu

En son hatırladığım konu hakkında alman mahkemelerinden bilgi istenmişti ve alman mahkeleri de parti kapatmaya yönelik davalar için bilgi veremeyeceğini söylemişti. Benim hatırladığım eksik yada yanlış bilgiler olabilir araştırmak lazım

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Çok ciddi bir şey söylüyorum. Etnik iç savaş olamaz!!! Çünkü olası bir durumda pkklıların karşısına çıkacak kim var? hani ben türküm diyen eline silah alıp böyle bir şeye girişebilir? şuan ülkemizde ki Türklerde, ben dahil böyle bir oluşum yok. kaldı ki apo denilen it, orada adada duruyor. kaç şehit ailesi meydanlarda yürüdü onu asın diye? niye ayağa kalkmadı Türkiye? MHP apoyu idamdam kurtarırken niye sesiniz çıkmadı? Şimdi gelmiş içsavaş diyorsunuz. Güldürmeyin beni. Elinize silah alıp askere zor gidiyorsunuz...

cem62

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yargıtay: Deniz Feneri için AKP'ye karar çıkmadı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Ak Parti'nin yurtdışından yardım aldığı iddialarına ilişkin davada mahkemenin karar verdiğini dair haberleri yalanladı.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ''soruşturmanın gizliliği gözetilmeden ilgili parti hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca kovuşturmaya yer olmadığına dair verilmiş ve bildiriyle yayımlanmış bir karar olmadan yapılan haberlere itibar edilmemesini'' istedi.
Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bir kısım basın yayın organlarında, bir siyasi parti hakkında (AK Parti) Anayasa'nın 69. maddesi ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası'nın 101. maddesine aykırı olarak ''yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım aldığı'' iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın tamamlandığı yönünde haberler yer aldığı anımsatıldı.
Ceza Muhakemesi Yasası'nın 157. maddesi uyarınca, soruşturmaların gizli olduğu, 172. maddesi gereğince de soruşturmanın tamamlanması halinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verileceğinin düzenlendiği hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:
''Soruşturmanın gizliliği gözetilmeden ilgili parti hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımızca kovuşturmaya yer olmadığına dair verilmiş ve bildiriyle yayımlanmış bir karar olmadan yapılan haberlere itibar edilmemesi gerektiğinin hatırlatılması uygun görülmüştür.''

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Yargıtay'a da bir hesap oluşturalım. oda yazsın SDN'de. olmuyor böyle anadolu ajansı ile haber yollamak :D

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Kendin çal kendin oyna bir haber :D

Flaş karar diyor başlıkta ,flaş bozuk çıktı.:laugh:

Devam ediyormuş soruşturma, erken karar çıkarmşlar.:laugh:

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bırakın chp yı akp yı duruma bakın resmen amerıka desteklı kurt acılımı başlıyor ama gören yok neden ülkede kapatılan iş yerleri zorda olan insanlar hiç haber olamdıgı gibi neden onlara halka hiç yakınlaşmak yok derdini anlatadan şaplak akp den aklı başında tek partiymiş aklı başında parti yok ama halk ta yok etnik iç savaş ne zamana bilemem abd isteği bu o zaman belli bçlgeyekı kürtlerın bulundugu bölge olur kürdistan kurucan diye gelirler ırak gibi al sana bölünme arından iran ve diğer müslüman ülkeler ırak sadece pertok içinmi alındı hayır bizim ülke içindeki etkilerinide arttırmak için iran iradeli loldugundan iradesiz ülke bizi bölecekler SON SORU NEDEN DTP KAPATMA DAVASI DEVAM EDERKEN AKP NİN Kİ DTP DEN SONRA OLMSINA RAĞMEN NASIL HEMEN BİTTİ AKP NİN YARGI ÜSTÜNDEKİ ETKİYİ BU BİLE AÇIK NET GÖSTERİRKEN AZİZ NESİSİNLİK PORTRE LER BURDA BİLE VAR halk uyanmadıkça kı burda bile uyanamayanlar var semer vuran çok olur ama artık semer sadece turkıye içinden değil maşallah dısaşrdan da geliyor etnik savaş başlıyacak öyle veya böyle amaç o zaten

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...