Windows yükleyeceğim yardım!

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bazı sorularım var:

1. Windows internete girebiliyor mu?
2. Deb veya rpm uzantılı paketleri yükleyebiliyor mu?
3. Linux üzerinde kullandığım özgür ve bedava programları kullanabilir miyim yoksa bir CD yazmak için 50 dolara 750 megabytelık bir program mı almam gerekiyor?
4. Disk birleştirmem gerekiyormuş ne demek bu?
5. Virüs diye bir şey varmış, bu konuda bir şey biliyorsanız bilgilendirebilir misiniz?
6. Windows'ta bir masaüstü varmış; peki farenin tekerleği ne işe yarıyor?

Alıntı

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ah ah bende linux kurmayı düşünüyorum ama driver falan ister diye çekiniyorum... ne yapçaz

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
@adas12

Hiç düşünmeden yükle derim :) Ubuntu da sipariş ver evine gelsin

--

Linux'u ön plana çıkartmak için güzel fikir :D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Gerçekten söylüyorum gerçek mi bu kim sormuş?:D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Linux kurmak isteyenler önce sanal makine ile denesinler (VirtulalBox, VMware gibi), sonra pişman olmasınlar. :D

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Linux kurmak isteyenler önce sanal makine ile denesinler (VirtulalBox, VMware gibi), sonra pişman olmasınlar. :D

sanal makinede hiçbir OS'u tam anlamıyla keşfedemezler.sorun çıkabilir veya tam performansı alamayabiliriler.o yüzden ikinci bir OS olarak kurun derim ben size.bugün akşam saatlerinde pardus 2009 çıkacak.onu indiirp deneyebilirsiniz.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
yorumlardan okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlar bu yazının altında yatan espiri diyeyim onu anlayamamışlar :D Valla oyunlarla haşır neşir olmasam ubuntu ama oyunlarla aram çok iyi olunca linux maalesef benim için alt sıralarda yer alıyor :)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
6. Windows'ta bir masaüstü varmış; peki farenin tekerleği ne işe yarıyor?

Puhaha..:D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Arkadaş Linux cu Herhalde . Latife ile Linuxu Övüyor :)

abbas00

Asistan
Reaksiyon puanı
0
linux kuracam,

program yükleniyor mu?

YÜKLENMİYOR

BİTMİŞTİR.

linux mu puhahahah :D

hiçbir estetik yönü yok. kaba bir işletim sistemi. onu insan kullanacak insan bir göze de hitap etmeli.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
linux kuracam,

program yükleniyor mu?

YÜKLENMİYOR

BİTMİŞTİR.

linux mu puhahahah :D

hiçbir estetik yönü yok. kaba bir işletim sistemi. onu insan kullanacak insan bir göze de hitap etmeli.

ne kadar önyargılı insanlarsınız :mad:.alıp bir kere denedin mi ? programlarda yükleniyor. hiç emülator diye bir şey duydun mu ?
hiç kde kullandın mı ?
kde 4.x.x versiyonlarını kullanda görsellik neymiş gör.hiç compiz diye bir şey duydun mu ?
gerçi banned olmuş çoktan D sormam hata.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ne kadar önyargılı insanlarsınız :mad:.alıp bir kere denedin mi ? programlarda yükleniyor. hiç emülator diye bir şey duydun mu ?
hiç kde kullandın mı ?
kde 4.x.x versiyonlarını kullanda görsellik neymiş gör.hiç compiz diye bir şey duydun mu ?
gerçi banned olmuş çoktan D sormam hata.

Çalışan işletim sistemi hazırı varken niye emulatörle uğraşayım :wink:

kendimi neden kasayım ?

Neden Çok gelişmiş programları kullanmak varken Lİnux da taklit edilmiş programları kullanayım

örneğin Lİve Messanger ın yerini Pidgin Tutar mı (tutmaz)

Neden Bir sürü kaynak Olan sorunum olduğunda bana hemen yardım edecek bir sürü dökümanın olduğu işletim istemini değilde Doğru dürüst analaşılmayan linux sürümlerini kullanayım

Örneğin Bir kaynağa bakıyosunuz terminal diyor yok çeşit çeşit terimler

iyide ben linux a yabancıyım nerden biliyim terminali (zahmet edipde terminalin de neolduğunu yazmamışlar)

Program kuracaksın windowsda iki tık da kuruyosun linuxda bi program kuracaksın (acemiler için) ömrün tükeniyor

Bir tane programın özelliklerini değiştireceksin "Gizli" yapacaksın sağ tık yapıyosun olması gereken menülerde değil bu özellik kimbilir nerde ara ki bulasın

BUnları sana istediğin kadar çoğaltırım

Hazır çözülmüş tam otomatik işletim sistemini bırakıp
Linux gibi kullanması zahmet olan bi işletim sistemine neden geçeyim ?

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Çalışan işletim sistemi hazırı varken niye emulatörle uğraşayım :wink:

kendimi neden kasayım ?

Neden Çok gelişmiş programları kullanmak varken Lİnux da taklit edilmiş programları kullanayım

örneğin Lİve Messanger ın yerini Pidgin Tutar mı (tutmaz)

Neden Bir sürü kaynak Olan sorunum olduğunda bana hemen yardım edecek bir sürü dökümanın olduğu işletim istemini değilde Doğru dürüst analaşılmayan linux sürümlerini kullanayım

Örneğin Bir kaynağa bakıyosunuz terminal diyor yok çeşit çeşit terimler

iyide ben linux a yabancıyım nerden biliyim terminali (zahmet edipde terminalin de neolduğunu yazmamışlar)

Program kuracaksın windowsda iki tık da kuruyosun linuxda bi program kuracaksın (acemiler için) ömrün tükeniyor

Bir tane programın özelliklerini değiştireceksin "Gizli" yapacaksın sağ tık yapıyosun olması gereken menülerde değil bu özellik kimbilir nerde ara ki bulasın

BUnları sana istediğin kadar çoğaltırım

Hazır çözülmüş tam otomatik işletim sistemini bırakıp
Linux gibi kullanması zahmet olan bi işletim sistemine neden geçeyim ?

sen böyle düşündükten sonra hayatta geçemen:thumbdown:

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sen böyle düşündükten sonra hayatta geçemen:thumbdown:

Ben geçtim vede Bin Pişman Oldum Geçmiş olmasam kullanmasam yazmam zaten

Adam gibi ne driver yüklersin ne program yüklersin

bir driverını tanır ötekinde sorun çıkartır (örneğin web camim ve ekran kartım tanınmadı)

Çok Profesyonellikten uzak menüleri var vede yetersiz

O kadar Profesyonellikten uzakki

(Ubuntu için söylüyorum) simgeleri masaüstünde yerleştiriyosun yazılar birbirine giriyor (hizala demediğim takdirde) ama windowsda hizala demesende yazılar birbirine girmyor bu en basit örneklerden

iki tane görev çubuğunu üst üste koyuyorum iisinide kitle diyorum sonraki açılışta bakıyorum biri yukarı diğeri aşağı geçmiş yani burada bile bi hata çıkıyor bu kadar acemice bi işletim sistemi

linuxun daha çooooooooookkk fırın ekmek yemesi lazım

linux bence asla bi windows olamaz

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Jeaquares herbiden geç kalmış ya :) Bunu yusufsan'a bırakmamalısın bitir bence işini:hammer:

ByPsychooo

Doçent
Reaksiyon puanı
15
ben ubuntuyu denemiştim bozulmuştu :D karıştırıyım derken bütün simgeler kayboldu. sonraki açışımda hata verdi ve çöktü :mrgreen: