Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

fbrd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar benim sistem windows 7 rc 7100.. webcam sorunum var... windows 7 ni yuklediyim ilk haftalarda sorunsuz calisiyordu ama simdi acilmiyor... driverdi sorun yok bence cunku sistem taniyor... yardimci olabilecek var mi?

2Shane

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim sorunum da ati radeon 9550 256 mb 128 bit ekran kartına sahibim. ati sitesinde 7 için yalnız hd serisinin driverları var opengl destekli oyun açmaya kalkıştığımda opengl not supported tarzı bir yazı alıyorum. bunu nasıl çözerim bu sorun cs 1.6 oyununda oluyor hardware açtığımda ise oyun çalışmayı durduruyor sebebi nedir bilen birileri var mı acaba?

Not:sistem kendi driver ını kurmuştu formatta harici driver kurulumu yapılmadı denensede kendi driver ını kullanmaya devam etti. catalyst control center falan da yok zaten sağ tık menude.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
2Shane nin sorununa çözüm önerisi :

53__directx.png
DirectX 9.0c (Mar 09)

Microsoft Corporation - 92.43MB (Freeware)
Download
Latest Version
92.43MB

Yukarıdaki kurulumu yaptıktan sonra da resimde görülen ayarları yaparak oyunu oynayabilirsiniz.

5by3hd.jpg

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Erişimi engellemiş sitelere örn : youtube nasıl girebilirim jacker fılan denedım olmadı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaşlar bu windows nin sürücü engelleme işinden sıkıldım artık hangi yeni versiyonu kursam avermedia tv kartımın vista sürücüsünü kurarken Uyumsuzluk nedeniyle sürücü engellendi. Sisteminizde kararlılık sorunlarına neden olan bir sürücü yüklü. Bu sürücü devre dışı bırakılacak diyor bu ne ya uyumsuzsa uyumsuz neden engelliyonki sürücünün kurulumunu? 7100 da engelleme yapmadı onun dışında bir türlü tv kartımı kuramadım ayrıcana yeni aldığım norton 360 antivürüs programı için de aynı şeyi yapıyor kuruyorum ve kurma esnasında Uyumsuzluk nedeniyle sürücü engellendi. Sisteminizde kararlılık sorunlarına neden olan bir sürücü yüklü. Bu sürücü devre dışı bırakılacak diyor ve eksik kurulum yapıyor bilgisayarınız sonar gelişmiş korunma tarafından korunmuyor diyor korumasını engelliyor programın. PC-meraklısı, sivasspor, rise yardımcı olun nasıl iptal edebiliriz windows 7 nin sürücüyü engellemesini.

Arkadaşlar bu sürücü engelleme olayını nasıl kapatacagımızı bilen yok mu???

akademik6 nın sorununa çözüm önerisi:

• Kurulum dosyasına sağ tıklayıp özellikler diyoruz.
  • Açılan Özellikler penceresinde Uyumluluk sekmesine geçiyoruz
  • Resimdeki ayarları yaptıktan sonra onaylayıp kapatıyoruz.
  • Şimdi kuruluma geçebiliriz.
  • Sürücü uyumluluğu uyarısı çıkarsa ikinci seçenek olan "Yine de kur" seçeneği ile devam ediyoruz.
  • Kolay gelsin.

2ldu1yq.jpg

batucan72

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar,

Benim sorunum Ses kartımı tanımaması. Ses kartımın markası: Creative SoundBlaster 5.1.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

downrock

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar benim Ağ la ilgili sorunum var. Bugün itibariyle mevcut 7100 sürümünü upgrade yoluyla 7229 a yükselttim fakat nete giremiyorum nasıl oluyorsa windows update güncelleme yapıyor ama ben giremiyorum.

Denediğim çözüm yolları;
1) firefox lada nete bağlanamıyorum
2) ağ driverını kaldırıp tekrar yükledim yine fayda yok
3) internet explorer ayarlarını sıfırladım proxy ayarlarını kurcaladım gene fayda yok
4)dns ayalarını deiştim gene fayda etmedi
5) windows güvenlik duvarını devredısı bıraktım gene olmadı

sistemimde eset smart security 4 kullanmaktayım. Firewall özelliği aktif olmuyor windows güvenlik duvarını devredısı bıraksamda bırakmasamda. Sorun gider seçeneğini uıygulayarak sorunun windows güvenlik duvarında olduğunu anladım.(windows güvenilk duvarı ağınızı engelliyor olabilir diye bi sorun veriyordu) güvenlik duvarını ne kadar kurcaladıysam olmadı. 7100 sürümünde hiç problem yaşamamıştım. Aksi taktirde sorunu çözemezsem 7100 e geri döneceğim.

Bu durumda sizin önereceğiniz çözüm yolları varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler..

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Punkbuster

Evet, Punkbuster...
Nerdeyse nette bulduğum tüm cevapları denedim. 32 bitte çalışan pbtoolv1.1'ide
denedim ama bir türlü Call of Duty 4 ü online olarak oynayamıyorum.
Sürekli oyundan kickleniyorum birkaç dakika içinde...
Bunun çözümünü bulan varmı (64 bitte=?)

Hata Kodu
Windows API Function

Sistem
Windows 7 Build 7229 - 64 Bit

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Merhaba arkadaşlar,

Benim sorunum Ses kartımı tanımaması. Ses kartımın markası: Creative SoundBlaster 5.1.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Çözüm Önerisi:

2ldu1yq.jpg

merhabalar benim Ağ la ilgili sorunum var. Bugün itibariyle mevcut 7100 sürümünü upgrade yoluyla 7229 a yükselttim fakat nete giremiyorum nasıl oluyorsa windows update güncelleme yapıyor ama ben giremiyorum.

Denediğim çözüm yolları;
1) firefox lada nete bağlanamıyorum
2) ağ driverını kaldırıp tekrar yükledim yine fayda yok
3) internet explorer ayarlarını sıfırladım proxy ayarlarını kurcaladım gene fayda yok
4)dns ayalarını deiştim gene fayda etmedi
5) windows güvenlik duvarını devredısı bıraktım gene olmadı

sistemimde eset smart security 4 kullanmaktayım. Firewall özelliği aktif olmuyor windows güvenlik duvarını devredısı bıraksamda bırakmasamda. Sorun gider seçeneğini uıygulayarak sorunun windows güvenlik duvarında olduğunu anladım.(windows güvenilk duvarı ağınızı engelliyor olabilir diye bi sorun veriyordu) güvenlik duvarını ne kadar kurcaladıysam olmadı. 7100 sürümünde hiç problem yaşamamıştım. Aksi taktirde sorunu çözemezsem 7100 e geri döneceğim.

Bu durumda sizin önereceğiniz çözüm yolları varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler..
Çözüm Önerisi:
Upgrade yaparken bazı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor.
Sizce de sakıncası yok ise 7229 u sıfırdan kurmanızı öneririm.

batucan72

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Didiklerinizi yapmama rağmen aşağıdaki hatayı veriyor.

1zx0eo8.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Didiklerinizi yapmama rağmen aşağıdaki hatayı veriyor.
Kurmaya çalıştığımız sürücünün senin ses kartın için değil.olmadığını söylüyor.
Ses kartı için kurulum CD si var ise onun setup dosyasına uyumluluk modu uygulayabilirsin.
Konuyu araştırmaya devam ediyorum.

Naturel37

Asistan
Reaksiyon puanı
0
degerli tmpuser kardesim

ses kartı driverini yüklemeden önce yada yüklüyse kaldırın ve
Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio driverini yükleyin

PC yi kapatıp acın ve asusun sitesinden indirdiğiniz vista driverini yükleyin inşallah çözüme ulaşırsınız
Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio driverini şu linkten indirebilirsiniz(inşallah link vermem sakıncalı olmaz)

ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp32501-33000/sp32646.exe

tabiki bunların hepsini yönetici olarak çalıştırmanız gerekiyor

saygılarımla

batucan72

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kurmaya çalıştığımız sürücünün senin ses kartın için değil.olmadığını söylüyor.
Ses kartı için kurulum CD si var ise onun setup dosyasına uyumluluk modu uygulayabilirsin.
Konuyu araştırmaya devam ediyorum.

Sevgili rise,
söylediğinizi yaptım ve sesi tanıttım. İlginiz için teşekkür ederim.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
degerli tmpuser kardesim

ses kartı driverini yüklemeden önce yada yüklüyse kaldırın ve
Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio driverini yükleyin

PC yi kapatıp acın ve asusun sitesinden indirdiğiniz vista driverini yükleyin inşallah çözüme ulaşırsınız
Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio driverini şu linkten indirebilirsiniz(inşallah link vermem sakıncalı olmaz)

ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp32501-33000/sp32646.exe

tabiki bunların hepsini yönetici olarak çalıştırmanız gerekiyor

saygılarımla

+10

Windows 7 yi silmiştim Şİmdi tekrar deneyecem

ayrıca kesinlikle çözüm bu dosya öyle seziyorum (benim driverın ismide var arasında)
bende diyodum zaten ses kesik kesik çıkıyor codec gibi bişeye ihtiyaç var diyodum ama onun ne olduğunu Bilmiyodum Çok sağol dostum 1 haftadır bi çok yerde sordum bi kişi çıkıp şu cevabı verememişti . :wink:

ibrahimkacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar win7 7100 üzerine 7229 kurdum windows old diye bir klasör oluştu.eski win bunu bir türlü silemedim yetkiniz yok diyor bu klasörü nasıl silebilirim yaklaşık 7,5 GB yer işgal ediyor.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
arkadaşlar win7 7100 üzerine 7229 kurdum windows old diye bir klasör oluştu.eski win bunu bir türlü silemedim yetkiniz yok diyor bu klasörü nasıl silebilirim yaklaşık 7,5 GB yer işgal ediyor.
Çözüm önerisi:
Windows içinden bu silme işlemini yapmak oldukça uğraştırır. Paragon Drive Copy bootable CD ile (56 MB) NTFS dahil çoğu dosya sistemlerinde, disklerde istediğiniz (isim değiştirme, kopyalama, silme vs.) bazı işlemleri yapabilirsiniz..

ibrahimkacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çözüm önerisi:
Windows içinden bu silme işlemini yapmak oldukça uğraştırır. Paragon Drive Copy bootable CD ile (56 MB) NTFS dahil çoğu dosya sistemlerinde, disklerde istediğiniz (isim değiştirme, kopyalama, silme vs.) bazı işlemleri yapabilirsiniz..
teşekkür ederim rise programı bulabilirsem denerim olmazsa bana bir zararı yok dursun ne yapalım

mustikonya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben 7100 32 bit versiyonu kullanıyorum. Windows Gezgini penceresenden Görünüm/Gezgin Çubuğu/Araştırı seçince aşağıdaki resimde olduğu gibi boş gözüküyor.

Sizlerdeki durum nasıl bir bakarsanız memnun olurum. Bu sorun sadece benim sistem de mi var yoksa herkeste varmı. 7100 lerde varsa sonrakilerde düzeltildimi açaba

dnnfh5.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bilgisayarın birinde kurulu, ordan aldığım görüntü:

2zxp7o2.jpg

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Evet sorun, Windows 7068de yokdu 7070den itibaren başladı.. Bir varmış bir yokmuş nese

Sorunum Windows 7 de aeroyu kapattığımda başlat çubuğunda aerodaki efektin kalması

birinci resimdeki gibi olması gerekirken aerodaki gibi kalıyor beyaz olmuyor üstüne gelince

home-directory.jpg

sshot-1.png

sshot-2.png

bu bir sorunmu yoksa microsoft bilerekmi böyle yaptı malumunuz build 7070den beri düzeltilmedide :scared:

mustikonya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet çok ilginç. Senin resimlediğiin ile benimki arasında çok fark var. İlgin için teşekkürler.

s1hh5c.jpg

akademik6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alıntı:
akademik6´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar bu windows nin sürücü engelleme işinden sıkıldım artık hangi yeni versiyonu kursam avermedia tv kartımın vista sürücüsünü kurarken Uyumsuzluk nedeniyle sürücü engellendi. Sisteminizde kararlılık sorunlarına neden olan bir sürücü yüklü. Bu sürücü devre dışı bırakılacak diyor bu ne ya uyumsuzsa uyumsuz neden engelliyonki sürücünün kurulumunu? 7100 da engelleme yapmadı onun dışında bir türlü tv kartımı kuramadım ayrıcana yeni aldığım norton 360 antivürüs programı için de aynı şeyi yapıyor kuruyorum ve kurma esnasında Uyumsuzluk nedeniyle sürücü engellendi. Sisteminizde kararlılık sorunlarına neden olan bir sürücü yüklü. Bu sürücü devre dışı bırakılacak diyor ve eksik kurulum yapıyor bilgisayarınız sonar gelişmiş korunma tarafından korunmuyor diyor korumasını engelliyor programın. PC-meraklısı, sivasspor, rise yardımcı olun nasıl iptal edebiliriz windows 7 nin sürücüyü engellemesini.

Arkadaşlar bu sürücü engelleme olayını nasıl kapatacagımızı bilen yok mu???

akademik6 nın sorununa çözüm önerisi:

• Kurulum dosyasına sağ tıklayıp özellikler diyoruz.
  • Açılan Özellikler penceresinde Uyumluluk sekmesine geçiyoruz
  • Resimdeki ayarları yaptıktan sonra onaylayıp kapatıyoruz.
  • Şimdi kuruluma geçebiliriz.
  • Sürücü uyumluluğu uyarısı çıkarsa ikinci seçenek olan "Yine de kur" seçeneği ile devam ediyoruz.
  • Kolay gelsin.
2ldu1yq.jpg

teşk. ederim de ben zaten tv kartının sürücüsünü vista uyumlu modunda kuruyorum her zaman ama 7100 türkçe versiyonda hiçbir şekilde engelleme yapmazken 7201 ve 7229 da yine aynı şekilde vista uyumlu kurulum yapmama rağmen Uyumsuzluk nedeniyle sürücü engellendi. Sisteminizde kararlılık sorunlarına neden olan bir sürücü yüklü. Bu sürücü devre dışı bırakılacak diyor. Yeni aldığım norton 360ta da sonar taramasını kapatıp duruyor sistem kendi kendine norton 360 ın win 7 uyumlu versiyonu cıkmış ama fullunu vermiyolar 14 gunluk denemesini. denemede hiçbi sorun yaşamadım ama fullunu kurunca sorun başlıyor. Bu sürücü engelleme işini iptal edemiyoz mu bi şekilde.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
akademik6,

Özellikle 7229 da bu yönde bazı sıkıntılar var..
Trend Micro doğru çalışmadı mesela.
Norton programlarının doğru çalışmadığından bahsediliyor bir çok yerde..
Şimdi bir adım ileriye bakıyoruz..>7260

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dostlar yardim lutfen windows 7 yukledim fakat bende olan 5+1 ses CD calisiyor ama hoperlerin hepsi calismiyor bendeki CD sound BLASTER Live! tarihi 25 temuz 2001 bana yardimci olursaniz sevinirim. ariyorum ama bir turlu hangi driver oldugunu anlamiyorum kactane indir diysem kabul etmiyor PC tekrar tesekur ederim.

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaslar şu Windowd hskkında olan sürümün goserildiği bölüme nasıl bakıyoruz?