Boot ekranı düzeltmek ?

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İki tane win xp kurulduğunda Biri sini sildiğimizde, Yine boot ekranında iki işletim sistemi gözüküyor Fakat bu sorun Boot ini de yapılan değişiklikle gideriliyor.

Sorum Şu:

Win XP nin üstüne Win 7 Kurulduğunda ,Ve win 7 yi sildiğimizde win 7 boot ekranı geliyor yine ve xp den boot ini yle oynadığımızda değişme olmuyor win 7 silinmiş olsada boot ekranı hep kalıyor

BU nun çözümü nedir ?

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
sorunun sebebi win7 nin boot için ayrı bir disk bölümü oluşturması (100mb civarında) xp kurarken bölümleme kısmında o boot bölümünüde silmek gerekiyor.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sorunun sebebi win7 nin boot için ayrı bir disk bölümü oluşturması (100mb civarında) xp kurarken bölümleme kısmında o boot bölümünüde silmek gerekiyor.

Anlamadım yani c,d sürücüsü gibi bir tane sürücü mü kuruyor boot olayı için ?

Yani win 7 yi sildikten sonra

XP cd siyle boot edip win 7 nin oluşturduğu sürücüyümü sileceğim ?

Ayrıca xp yi silmeyeceğim hiç o hep kalacak ve ben öyle bi boot sürücüsüne rastlamadım :huh:

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Anlamadım yani c,d sürücüsü gibi bir tane sürücü mü kuruyor boot olayı için ?

Yani win 7 yi sildikten sonra

XP cd siyle boot edip win 7 nin oluşturduğu sürücüyümü sileceğim ?

Ayrıca xp yi silmeyeceğim hiç o hep kalacak ve ben öyle bi boot sürücüsüne rastlamadım :huh:

evet c,d gibi ayrı bir sürücü oluşturuyor "system reserved" diye.win7 kuruluyken xp kurmadım hiç.kuran arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
xp üzerine win 7 denemedim ama win7 üstüne vista denedim sorunsuz

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bak üstad Bende C de XP kuruluydu Ben D ye de Win 7 yi Kurdum . Sonra Win 7 Çökünce D yi biçimlendirdim Boot Ekranınıda Aşağıda Gibi Yukarda YoungClever isimli kullanıcının verdiği Programla Temizledim . Sorun Yok Şıkır Şıkır

capturely8.png

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Çalıştıra sys li bşi yazıyoduk sonra gelen ekran da boot.ini win.ini li 4 yada 5 pencereli bi diizn açılıyodu orda düzelemeler yapılıyodu tam anımsayamadım ama o şekilde düzenleyebilirsin..

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Çalıştıra sys li bşi yazıyoduk sonra gelen ekran da boot.ini win.ini li 4 yada 5 pencereli bi diizn açılıyodu orda düzelemeler yapılıyodu tam anımsayamadım ama o şekilde düzenleyebilirsin..

onu xp+xp ise yapsın ancak ama buna vista veya win 7 de yöntemler farklı

win.ini dosyası için

bilgisayrım > özellikler > gelişmiş > başlangıç ve kurtarma > düzenle(win.ini dosyasını açar) yoluyla gidebilirsin oraya

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
saolun oluyomuş yanlış anlamışım :D