Windows 7 ye hayran kaldım

ibrahimhd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar windows 7 nin donanımlar ile ilgili sorunları çözmesine hayran kaldım önceki işletim sistemlerinde tanıtma program ve driwer bulmak ve tanıtmak ile zaman harcıyorduk windows 7 nin otomatik tanıma ve driwer sorunu çıkarmaması bence büyük bir atılım az düzeyde bilgisi olan bir insan bile artık rahatça sorunlarını çözebileceğini düşünüyorum şu ana kadar 13 tane pc kurdum ve hiç birinde sorun yaşamadım hepsinde windows 7 kendi otomatik yaptı açıkçası hayran kaldım full sürümün daha da mükemmel olacağını düşünüyorum ve rakip firmaların windows 7 ye karşı işlerinin oldukça zor olduğunu düşünüyorum.

_dilemma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Donanımlar konusunda oldukca iyi oldugu bir gercek bi tek wireless adaptorunu bluetooth adaptoru olarak tanıması dısında tum donanımları tanıdı. kullanılabilirligide gayet iyi bence vistaya hic ilgi duymamıstım ama bu gercekten iyi gorunuyor

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Darısı bana inşallah :) daha kısmet olmadı şu windows 7 yi yüklemek

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ben indirdim daha kurmadım ama vista driverleri yok pcnin bulunca deneyecem İnşallah.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bende kurdum da wireless select switch calısmıyor, wireless ı acamıyorum o yüzden. Böyle olursa silmek zorunda kalacağım her yerde ethernet bulamam ki...

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yükleyen arkadaşlarım sistemlerini dibine kadar zorlayıp biraz sıkıştırın bakalım zorlanınca mavi ekran yapıyo mu? ben bir günde 3 kere karşılaştım :) Crysis warhead ve Tombraider oyunlarını grafik kalitesi yüksek oynarken.
PSU Akasa Zen 520W, Ramler OCZ 2x2 yani 4 GB. Ekran kartı His 1gb. HD 4870, İşlemci Amd x2 7550 BE (overclock ile 3 ghz.) Anakart MSI DKA790GX

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
arkadaşlar windows 7 nin donanımlar ile ilgili sorunları çözmesine hayran kaldım önceki işletim sistemlerinde tanıtma program ve driwer bulmak ve tanıtmak ile zaman harcıyorduk windows 7 nin otomatik tanıma ve driwer sorunu çıkarmaması bence büyük bir atılım az düzeyde bilgisi olan bir insan bile artık rahatça sorunlarını çözebileceğini düşünüyorum şu ana kadar 13 tane pc kurdum ve hiç birinde sorun yaşamadım hepsinde windows 7 kendi otomatik yaptı açıkçası hayran kaldım full sürümün daha da mükemmel olacağını düşünüyorum ve rakip firmaların windows 7 ye karşı işlerinin oldukça zor olduğunu düşünüyorum.
Eh yükleme programı 2.7 Gb olunca, bende tanırım tüm driverları...:)

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
hemen yükle pişman olmucaksın..
Yüklücemde nereye ? :) masaüstüm 4 senelik kaldırmaz vistayı zor kaldırıyor laptopum da orjinal vista yüklü tüm güncellemer yapılı tertemiz bir sistem onunda özellikleri sanmıyorum ki kaldırsın iki işletim sistemini o yüzden iki adare bir derede kaldım ancak yeni pc alınca olur :innocent:

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ben kurdum.. sildim :D tam sürüm çıksın ozaman win 7 kullanacam inşallah

ibrahimhd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yükleyen arkadaşlarım sistemlerini dibine kadar zorlayıp biraz sıkıştırın bakalım zorlanınca mavi ekran yapıyo mu? ben bir günde 3 kere karşılaştım :) Crysis warhead ve Tombraider oyunlarını grafik kalitesi yüksek oynarken.
PSU Akasa Zen 520W, Ramler OCZ 2x2 yani 4 GB. Ekran kartı His 1gb. HD 4870, İşlemci Amd x2 7550 BE (overclock ile 3 ghz.) Anakart MSI DKA790GX
dostum ben sonuna kadar zorladım her hangi bir sorun çıkarmadı yazdığın oyunlarıda oynadım bitirdim en ufak bir sorunla karşılaşmadım,senin bilgisayarda donanımsal bir sorun olabilir.

Yeni Nesil Intel Montevina 1066 MHz. 2.8 GHz. 6 MB Cache Bellek T9600 İşlemci 4 GB DDR2 800 MHz Ram (Max 8 GB)
320 GB SATA (5400rpm) HDD
1 GB GeForce GT 130M - For DDR3 Memory

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ibrahim acaba diyorum ekran kartı driverlerimi ben kendim yeniden yüklsem? Çünkü Win7 kendisi yüklemişti ama Atinin 4870 için win7 beta diriverlerini gördüm şuan yani onları indirip kursam sorunların düzelme olasılığı nedir?

ibrahimhd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dene belki düzelir,ben ihtiyaç duymadım otmatik bulup kurduğu driwer sorun çıkarmadı,kişisel fikrim sorunun driwerden kaynaklandığını düşünmüyorum bence başka birşey olabilir(mesela ısı gibi)cihazda aşırı ısınma oluyormu,benim önceki bilgisayarımdada böyle bir sorun vardı seninki gibi biraz kastımı belli süre sonra kapanıyordu sorun ısıdan kaynaklanıyordu malum windows eğer cihazı soğutamıyorsa zarar vermemek için kapatıyor,amaforumda daha bilgili arkadaşlar var belki onlar daha iyi bir açıklama yaparlar.

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
kim ne derse desin windows 7 xp'den iyi
geçen yıl sorsanız bunu diyeceğime ben bile inanmazdım :D
karşılaşılan sorunlar kullanıcı veya donanımsal kaynaklı
ancak şu var ki bilgisayar hakkında bilginiz iyi değilse yüklemeyin

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sorun ısı olsa Vistada da problem olmalı ama orda warhead hariç tüm oyunları rahat oynuyorum şimdilik :) Makina yeni, ekran kartı üzerinde çift soğutma var. Ha birde arkasında minik bir sviç var onu turbo yapmıştım basit bir overclock olayı. işlemciyede overclock yapmıştım :) bide tüm bunları geri alıp yeni driver yükleyip deneyeyim.

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4870 win7 içn olan beta driverlerinden birini kurdum ve warhead ı bitirdim :) mavi ekran olmadı :D

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet yüksek ayarlarda crysis warhead oynarken bir süre sonrasında karşılaştığım mavi ekran sorunum, ati-amd sitesiden HD4870 in win7 için hazırlanmış beta driverlerini kurunca düzeldi. Oynarken ekran kartının ısısı maksimum 57 dereceyi gördü ki turbo modunda çalıştırıyordum. :) Benzer sorunu olan arkadaşlarada bir fikir olsun.

ibrahimhd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
tebrikler, biraz ısınması normal gibime geliyor bendede ekran kartı cpu ve ram göre daha fazla ısınıyor vistaya kıyasla şimdilik sorun çıkarmadı.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
merhaba arkadaşlar. öncelikle microsoft'u teprik ediyorum. Win Se7en beta tester programındayım. ilk win7'yi evdeyken denemiştim ve çok hoşuma gitmişti.
daha sonra iş nedeni ile evden ayrıldım. win7'ye uzak kaldığım arada microsoft yeni RC sürümünün linkini gönderdi. gönderdiği an iş yerimden indirdim. sonrasında kurmak için gün saymaya başladım.
daha sonra şirket bana Vista Home Premium yüklü bir Acer6935G laptop aldı.
ancak 32 bit işletim sistemi olduğu için ramden tam performans alamayınca 64 bit'e geçmek istedim.
o ara Win7 aklıma gelince hemen onu kurdum.
şu an Win7 X64 RC Acer 6935G laptopuma kurulu ve laptopun hızlı olduğunu yeni anladım.
4 gb ramde bile Vista sıkıntı çıkarıyordu ve ben de sadece flash için Vista'yı kullanıyordum.
diğer işlerimi Ubuntu 9.04 ile hallediyordum. Ancak şu an Win7 bilgisayarımdan tam performans almamaı sağladı.
yakında eve gideceğim ve oyun da yükleyeceğim. o zaman asıl test olacak işte :D
ama Vista'dayken oyun kurmadığım için Vista oyun performansımı es geçmek zorunda kalacağım.
Win7 çıkana kadar RC kullanmaya karar verdim.
CS4 Master Collection'un tüm programlarını biliyorum ve işim onlarla ilgili. Win7'de mükemmel çalışıyor hepsi. sonuçta işin görülmesi önemli.
yıllardır korsan kullanan biri olarak laptopumdaki orijinal Vista'yı kullanamamak üzücüydü.
Ancak Win7 çıkar çıkmaz şirketten bana almalarını isteyeceğim :D
Microsoft bu sefer yapmış işte :D

Bu arada Ubuntu kullanmaya da devam. Compiz Fusion'u bırakamıyorum :D :D :D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ben çok memnunum...
Beni en mutlu eden özelliği ise XP deki gibi donma yaşamaması...
Bilgisayara aşırı bir şekilde yüklendiğinizde win7 kendisini daha düşük bir görsel temaya alıyor ve siz işinize devam ediyorsunuz... herhangi bir dosyayı kapattığınız an hemen yeniden yüksek kalite temaya geçiyor... Böylece işinizi bilgisayar donmadan hallediyorsunuz... XP de is bilgisayar donardı.. ctrl+alt+del :D ondan sonra o da kurtarmaz reset ve tüm kaydedilmemiş veriler buuum :D Win7 ise bu problemi aşmış tebrikler...

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
64 bit sürümününde de donanımlar otomatik tanınıyor mu ???

karay

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eh yükleme programı 2.7 Gb olunca, bende tanırım tüm driverları...:)

çok doğru, üstelik dörtte biri boyutundaki yükleme paketiyle pardus da tanıyor tüm donanımları, tanımadıklarını da paket yöneticisinden kolayca yükleyebiliyorsun. Bir de compiz yükledin mi, win7 görsel açıdan solda sıfır :D
Bir gün linux exe uygulamalarına bir kolaylık getirse o zaman tam olacak işte :(

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
64 bit sürümününde de donanımlar otomatik tanınıyor mu ???

MSI DKA790gx anakartım, palit HD4870 ekran kartım, ocz 1066 ddr ram, amd 7750 be işlemci, 500gb w.d. Hdd. Bu donanımı yüklediğim Vista 64 bit ve win7 64 bit işletim sistemleri sorunsuz tanıyor ve yüklüyor.

an80x86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Güzel hoşda artık web teknolojilerinin bu kadar geliştiği günümüzde browser'ların arkasında neyin çalıştığı bizi neden ilgilendirsin ki? :))) Oyunlar bile browser'dan çalışıyor. Sunucu tarafına birşey demem ama clientler sanki pek önemini eskisi kadar koruyamıyor. xp, vista, w7 veya masaüstü olduktan sonra linux bile önemini kaybediyor, kardeşim internet browser'ımı düzgün çalıştırda gerisini boşver? Haksız mıyım?