Başörtülü casus istemiyoruz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FY2005
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
"Başörtülü casus istemiyoruz"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, şok etmeyi sürdürüyor.
Kanser tedavisi nedeniyle kemoterapi görmesine rağmen basın toplantıları düzenliyor.

Canlı yayınlara katılıyor.

Hürriyet'ten Ayşe Arman'a uzun bir röportaj veriyor.

"Çağdaş yaşam gurusu" olarak değişmesi teklif dahi edilemez o "başörtüsü düşmanı" tavrını burada da ısrarla vurguluyor.

"Burs verdiğiniz öğrenciler arasında başörtülü çocuklar var mı?" sorusuna şöyle cevap veriyor Prof. Saylan;

"Hayır. Böyle bir ilkemiz var. O çocukların bir kısmı militan olarak kullanılıyor. Biz de böyle casus gibi aramızda onları istemiyoruz. Baştan söylüyoruz, herkesin prensipleri var."

Çağdaş yaşamından kimsenin şüphesi olmayan Arman da bu cevaba şaşırıyor ve ekliyor, "Bunun haksızlık olduğunu düşündüğünüz olmuyor mu?"

Prof. Saylan tavrında kararlı ama alaycı bir yanıt veriyor:

"Asla. O kızları militan yapıyorlar. Gerçi, o örtü sayesinde erken koca buluyorlar o ayrı."

Arman yine de hoca hiç değilse bir kapı açar mı diye üsteliyor ama nafile...

"Nuh diyor, peygamber demiyor";

"Bakın iki tür örtülü var. Bir gerçekten samimi olanlar, bir de olmayanlar. Hepsi bir değil. Ben esas olarak kadınları kullandıkları için kızgınım. Onlara da kendilerini kullandırdıkları için kızarım. Ben Cumhurbaşkanımızın eşine de üzülüyorum, çok küçükmüş evlendiğinde. Yazık günah değil mi?"

"Sizinki İslamsız Yaşama Derneği mi?" sorusu hocayı yoruyor ve tavrını haklı çıkarmak için bir de yasal dayanak üretiyor;

"Hayır efendim niye öyle olsun? Bizim inanca ya da başörtüsüne itirazımız yok. Tek istediğimiz yasalara uymaları. 'Eğitim kurumlarında, resmi kurumlarda, Büyük Millet Meclisi'nde örtü takılamaz' diye yasa var."

Nedense bugüne kadar hasta yatağındaki insanların, başkalarının dertlerine daha empati ile yaklaştıklarını düşünürdüm.

Prof. Saylan bu kanaatimi fena halde kırdı.

Yattığı yerden ders verdi; "Önyargılar değişmez".

Birincisi, Prof. Saylan'ın iddia ettiği başörtüsünü yasaklayan tek bir kanun yok.

İçtihatlara dayanan ve sadece bazı "kamu"sal mekanlarda uygulanan bir yasak uygulaması var.

Öğrenci iseniz üniversite kapısından içeri sokulmuyorsunuz ama, kampus dışında her yerde başınızı örtebiliyorsunuz.

Peki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği "kamu"sal alan mı?

Burs vermek üzere kurulan bir sivil derneği "orduevi" mi sandınız?

Size başvuran herhangi bir öğrenci, her okula gittiğinde ağlayarak da olsa başını açıyor.

Neden size de "başı açık" başvurmasını bekliyorsunuz?

Bu dayatma neden? Bu ne "düşmanca" tavır böyle...

İkincisi, Saylan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da son konuşmasında tam 7 kez atıfta bulunduğu Anayasa'nın 24'üncü maddesine göre açıkça suç işliyor.

"Kimse, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz" diyor 24'üncü madde...

Yaptığı açık bir ayrımcılık. Net bir kınama ve suçlama...

Saylan'a göre her başörtülü bir "militan ve casus"...

O'nun bu "çağdaş" tavrını sürdüren Çağdaş Eğitim Vakfı da boşuna öğrencileri, "Başı kapalı, burs verilmesin.", "İmam Hatipli, burs verilmesin", "Alevi, hemen burs verilsin", "Kürt ve akıllı çocuk, burs verilsin" diye fişlememiş.

Beni şaşırtan bir diğer gelişme de, 24'üncü madde konusunda bu kadar hassas çıkış yapan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, Prof. Saylan'a Birinci Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral İbrahim Onbay'ı destek amaçlı göndermesi oldu.

Ergenekon soruşturması kapsamına girenlere gösterilen bu "şefkat" giderek daha fazla dikkat çekiyor.

Prof. Saylan ile Genelkurmay arasında nasıl bir bağlantı olabilir ki, hukuku etkileme riski taşıyan böyle bir ziyaret gerçekleşti.

Ziyareti daha da ilginç kılan, Prof. Saylan'ın başkanı olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Kadıköy Şubesi'nde çıkan şok mektup.

Gazetemizde dün yer verdiğimiz mektup, Hava Kuvvetleri'nde "Karargah

Evleri" adıyla oluşturulan yasa dışı yapılanmanın bir benzerinin de "Ataevleri" ile Deniz Kuvvetleri'nde gerçekleştiğini ortaya koyuyor.

Kafaların daha da karışmasına neden olan ise, mektupta imzası bulunan ismin son YAŞ toplantısına kadar "albay" seviyesinde olduğu ve bugünkü kilit görevine atanmadan önce Ergenekon savcılarının araştırılması amacıyla ismini Genelkurmay'a bildirmiş olmaları.

Neler oluyor?

Bu mudur hukuk devleti?

Çağdaşlık buysa, çağ dışılık nedir?

Anlayan varsa beri gelsin... Lütfen bize de anlatsın!

Erhan Başyurt
Bugün Gazetesi

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
söylenebilecek çok güzel birşey varda neyse ya sabır

ardeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
türkan saylanın tavrını çok doğru bulmuyorum ama fetullah gülenin burs verdiği mini etekli kız varmı merak ettim şimdi?

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Çok fazla taraf tutularak yazılmış bir yazı. Bence çağdaş yaşamı destekleme derneğide gayet haklı.. İran, Irak gibi olmak istiyorsunuz heralde...

suphi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaynağa bakın, Bugün gazetesi.Başka bir şey yazsa şaşardım zaten.
Olayların gerçekliği araştırılmadan hemen galeyana gelmeyin, bunlar adamın kendi düşünceleri.Bir kez okumayla sizin düşüncelerinizmişcesine kabullenmektense, öncelikle doğruluğunu araştırın.
Böyle mesnetsiz, çirkin açıklamalara destek vermeyin.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Bir laf vardır..
Su testisi su yolunda kırılır....
Ömrünü din düşmalığına adamış insanlar yaşalansa bile o yoladan yine dönmezler...
Allah ıslah etsin..

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Dünün Şeriatçı yobazlarının yerini bugünkü laikçi yobazlar aldı. Neylersin Etme bulma Dunyası

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
ALLAH bu milletin kanıyla beslenenlere tövbe kapısını kapar İNŞALLAH

ben ozaman görürüm çagdaşlık neymiş

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Olayların gerçekliği araştırılmadan hemen galeyana gelmeyin, bunlar adamın kendi düşünceleri.Bir kez okumayla sizin düşüncelerinizmişcesine kabullenmektense, öncelikle doğruluğunu araştırın.

Aynen katılıyorum.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Keşke böylelerinin kabrine bir kamera takılabilseydi...

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sacında tel kalmamış cok şey söylerim ama banlanırım..
Yazık..

cozar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öyle bir çağdaş yaşam ki milletin dinine, örf ve adtlerine ne kadar zıtlık varsa hepsine sahiplenen bir yaşam. ve o eserin baş mümessilide son demlerini çalıyor, çalsın bakalım.
bu toprağın üstü varsa elbet altıda vardır.

franzjonasplatz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadasim kadin diyor ki : "Prensip." Bu aciktir , dernegimiz türbanlilara burs vermez diyor.Bu dernegin sahiplerinden baska kimseyi ilgilendirmez.Onlarin kararidir.Dogrudur , yanlistir bu tartisilamaz.Bu düsünce yapisini begenmiyorsan yardim yapmazsin.Bu sayede de cezalandirmis olursun zaten.

franzjonasplatz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Cok dogru bir yaklasim.:)

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Çok fazla taraf tutularak yazılmış bir yazı. Bence çağdaş yaşamı destekleme derneğide gayet haklı.. İran, Irak gibi olmak istiyorsunuz heralde...

İran gibi olmak? Ben olalım isterdim. Neden mi?
Sebep1
Sebep2
Sebep3
Sebep4

Düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı uygulanan katı tutumlarından dolayı da İran gibi olalım istemezdim.

Gerçi Saylan ve onun gibilere bakınca İran'daki fikir özgürlüklüklerine karşı düşmanca tutum içinde olanlardan hiç bir farklarını göremiyorum. Siz ne dersiniz?

yokur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
büyük konuşursa başına geçirmek zorunda kalır işte allah büyük.neyse değmez öbür tarafa havale ediyorum

cohabiter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bırakın ya bunları hangimiz çağdaş yaşamıyoruz... Bence herkes kendi çapında çağdaş yaşıyor herkes istediği gibi giyiniyor istediği yere gidiyor, istediğini yiyor istediğini içiyor, inançlarını istediği gibi yaşıyor bence herkes kendi doğrularını yaşıyor. biri bana çağdaş yaşam ne demek onu anlatsın. Çağdaşlık bunların dışında birşeyse tek bir şey kalıyor kimin eli kimin cebinde herkes istediğiyle istediğini yaşasın amerikaya avrupaya köpeklik yapsın yahudilerin kölesi olsun demek se bende böyle çağdaş yaşamın. Kimse o insanlara karışmıyorsa o insanlarda kimseye karışamazlar. böyle saçma bi iş olmaz.

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Pkklıya burs veren onlar bilmem nerenin klisesinden para aktarılan onlar.Mit belgerinde misyoner oldukları belgelenen onlar.İnsanları casus diye şuçlayan onlar ama malum medyaya bakınca sanki melekler.Haberlerde o kadar övüyorlar ki... Yahu bunların hiç mi kötü yanı yok?Neden bütün olaylar bunları etrafında dönüyor?
İran gibi olmak istiyorsunuz heralde...
Ben istiyorum.
Adamlar kendi petrolünü çıkarıyor
Nükleer silahını yapıyor
Kimseye hesap vermiyor
Dünya ya kafa tutuyor
Kendi uydusunu roketini üretiyor
Dışarıya bağımlı değiller dahada yazılabilir.

Hangi birisi bizde var ?

Şeriat la yönetiliyor ama bizden daha iyiler.Bende şeriata ayak uyduramam ve şeriat gelicek dense bende istemem ama sadece şeriat ile yönetiliyor diye diğer + larınıda silemem.

İran kadar olabilsek daha ne isteriz ?

ankaralı06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rabbim zaten istemesede onun kafasınıda örttürmüş darısı diğerlerine

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
neyseki ülkemizde mükemmel bir eşitlik sistemi var.

mesela birileri başörtülüleri almam onlar bizden değil diyip dernek kuruyor.
ayrımcı değil de çağdaş sıfatını alıyor.

birisi çıkıp bunun eşit olmadığını söylediğinde sen eşitliğini bozdun denilip islamcı damgası vuruluyor.

ne yazıkki ülkemizde medyanın verdiği sıfatların hiçbir önemi kalmadı. magazinel (cıvık) siyaseti avrupa üretti ama biz kullanıyoruz. onlar terketti ama biz her alana yayıyoruz.

yanlış şeylere kafa yorup yanlış kişilerle savaşıyoruz.

en kötüsüde haksızlığımızı bile sonsuz savunuyoruz.

kimse kusura bakmasın ama böyle kişileri gurur ve kibirlerine sahip çıkmadıkları için zayıf ve karaktersiz kabul ediyorum.

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1

İran'da Şeriat uygulanıyor. Şeriat tehlike midir? Müslüman isen önce Şeriat ne demek öğrenmelisin:
ŞERİAT: Peygamberlere gelen ilâhî hükümler (emirler ve yasaklar), din. İslâmiyet.
İran'da yani Şeriatta yanlış bir şey mi var? Evet ben istiyorum Şeriatı. İslamı daha güzel yaşamak istiyorum.

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Şeriat dendiğinde hep İran örnek verilir. Singapur'da da şeriat kanunlarının geçerli olduğunu biliyormuydunuz?

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
türkan saylanın tavrını çok doğru bulmuyorum ama fetullah gülenin burs verdiği mini etekli kız varmı merak ettim şimdi?
Evet var. Muhalefet için demiyorum. Ciddi ciddi burs alıyor çok yakın arkadaşım.;)

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İran dünyaya kafa tutuyor!

İyi de nereye kadar? Savaşla tehdit edilen ve savaşmakla tehdit eden bir ülkenin sokaklarında eninde sonunda kan olacaktır.

İran'da yani Şeriatta yanlış bir şey mi var? Evet ben istiyorum Şeriatı. İslamı daha güzel yaşamak istiyorum.

Üni.de okurken iranlı arkadaşlarım vardı. Türkiye'yi o kadar çok severler o kadar çok kıskanırlardı ki bizi... İran'lı gençlere ve özellikle genç kızlara bir kez sorun bakalım. Şeriat sayesinde islamı mı daha güzel yaşamışlar molla diktasını mı? Bekara karı boşamak ne kadar kolay değil mi?

O topraklarda gerçek islam ancak Osmanlının bayrağı dalgalanırken hüküm sürmüştür. Sonrası kul ile Allah arasına sonsuz ve haksız girişlerden ibarettir.