aşkınyolcusu
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,612
Arkadaşlar Babamın Telefonuna BUYUKBYZLTD diye bir yerden Mesaj gelmiş dosyanız var 36000 icra falan diye ne ayak bunlar.
Hocam bana mı vasıfsız dedin. Mesajı atanlara mı?Bu kadar vasıfsızını ilk kez gördüm, aldırış etmeyin.
ahh adamlar neredeyse giydiğimiz don lastığının ölçüsünü daha bilecekler,o duruma geldik,burayı seyredinHocam bana mı vasıfsız dedin. Mesajı atanlara mı?
Neyse araştırdım şikayet varda aynı ad ile atılan 100 lerce mesaj var anladığım kadarıyla yemleme işi yapıyorlar, işin ilginci TC kimlik nosunu yazmışlar nerden biliyorlar anlamadım.
Üyelere hakaret etmem, dolandırmaya çalışan sivri zekâlı bayağı vasıfsız/deneyimsizmiş. O bu kafayla giderse +65 yaşı bile dolandıramaz.Hocam bana mı vasıfsız dedin. Mesajı atanlara mı?
4-5 yıldır çocukların da erişebildiği, 2015'den beri olan mernis açığı var. Sigortacılara bile mernis verirlerse olacağı budur.işin ilginci TC kimlik nosunu yazmışlar nerden biliyorlar anlamadım.
Üyelere hakaret etmem, dolandırmaya çalışan sivri zekâlı bayağı vasıfsız/deneyimsizmiş. O nu kafayla giderse +65 yaşı bile dolandıramaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
4-5 yıldır çocukların da erişebildiği, 2015'den beri olan mernis açığı var. Sigortacılara bile mernis verirlerse olacağı budur.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar ve nezaketiniz için, evet her şey sızdı internete.ahh adamlar neredeyse giydiğimiz don lastığının ölçüsünü daha bilecekler,o duruma geldik,burayı seyredin
Uğraşmayın fazla. Yapanlar Polis, Bankacı veya sigortacıdır.
Panelcilerin de elinde her türlü bilgi olur, bu yanlış bir mantık. Bu gibi mesajlardan çoğu kişiye günde defalarca gidiyor. Ek olarak aynı isim ile yüzlerce şikayet açılmış, dolandırıcı oldukları bariz.Onların elinde her tür bilgi olur
salla boşverArkadaşlar Babamın Telefonuna BUYUKBYZLTD diye bir yerden Mesaj gelmiş dosyanız var 36000 icra falan diye ne ayak bunlar.
ne bisikletmiş kanka yaa sat gitsin başa belaGeçenlerde beni rusyadan kız aramıştı bisikletini beğendim alıyorum taksi yollayabilirim diye.Dedim Azerbaycanca konuş zaten biliyorum dolandırıcı olduğunu. asdsadsad
Sahte Rus numarası satanlar belasına gelsin
Bizde sahte telefon numarasından dolandırıcı yapanlarımız baya fazla.ne bisikletmiş kanka yaa sat gitsin başa bela![]()
Valla adamlar ciddi ciddi dolandırıcılığı meslek edinmişler.Hocam Rus Kız benim bile kafamı karıştırdı şimdi
![]()
Doğru Haberlerde gördüm iş adamını bile dolandırmaya çalışmışlar. Avukata falan sormuş tabiki, hemen suç duyurusunda bulunmuşlar.Valla adamlar ciddi ciddi dolandırıcılığı meslek edinmişler.
Şunun üniversitesi felan olmalı diye hep aklımı kurcalıyor. Adamlar master yapmış
Dolandıran adamlar zaten belli ediyor kendini de herkes bizim gibi değil işte. Çabuk Kanıyorlar
Phishing (fishing) dediğimiz balıklama metodu en sık kulanılanı. Elbet biri üstüne alıp tıklar ve oltaya düşer.Şaşırıyorum hala bunlar bitmedi hala korkmadan bu dolandırma işlerine cesaret edebiliyorlar
Ciddi bir yaptırımı olmadığı için korkmalarına gerek bile yok, hâlâ şu basit yöntemlere kanan çok kişi var.Şaşırıyorum hala bunlar bitmedi hala korkmadan bu dolandırma işlerine cesaret edebiliyorlar
Anlamadığım şu yakalandığın zaman sicilinde çok fena şekilde kalıyor. Buna rağmen nasıl bu kadar korkmadan hareket edebiliyorlar. Yakalanma payı %5 bile olsa çok yüksek bir oran ki %5den fazladır bencePhishing (fishing) dediğimiz balıklama metodu en sık kulanılanı. Elbet biri üstüne alıp tıklar ve oltaya düşer.
Genelde ponzilerde çok dönerdi bu tür şeyler başta acayip kazandırıp sonra sen yatırdıkça sana para verip en son vermeme olayı. Ne hikmetse insanoğlunun açgözlülüğüne güvenmek üzerine bir sistem uyguluyorlar. Karşı taraf sana para gönderdikçe fazlasını gönderiyorsun ve karşı taraf elbet bir gün sana yeniden para gönderiyor
O çok ayrı bi olay tabi onları görünce dolandırılsın diyorum tecrübe etsinde anlasınCiddi bir yaptırımı olmadığı için korkmalarına gerek bile yok, hâlâ şu basit yöntemlere kanan çok kişi var.
Kimse sicili takmıyor ki milyon dolarları kazandıktan sonra ver elini UruguayAnlamadığım şu yakalandığın zaman sicilinde çok fena şekilde kalıyor. Buna rağmen nasıl bu kadar korkmadan hareket edebiliyorlar. Yakalanma payı %5 bile olsa çok yüksek bir oran ki %5den fazladır bence
Basit yöntemlerle dolandırmaya çalışanların zekâsı kıt olur, bir şey yaparken 2 kez düşünmez sonrasında olacakları hesaba katmazlar. Kısa sürede patlarlar. İşi zekice yapanlar ise hem geç yakalanırlar hem de köşeyi dönerler. Akladıkları parayı da saklarlar, sicillerine işlese bile o para ile hayatlarına devam ederler. Ek olarak uzun süreli devam ettirelecek şeyler değildir bunlar, insanlar bu konuda yanlış yapıyor. Bu bir iş değil vurgundur. Yapıp tüymeleri gerekir.Buna rağmen nasıl bu kadar korkmadan hareket edebiliyorlar.
Bu "ironi" yapma konusu değil, şaka yapmaya eğlenmeye gelme yeri değildir burası. İnsanların sorularına cevap bulmak için geldiği bir platformuz. Gelip burada ;Adam ironi yapmış "(!)" koymadığı için ceza almış![]()
Hiç şakaya benzemeyen bir üslub ile ciddi ciddi yazıyorsa, kusura bakmayın eğer "(!)" Olsa bile yine uyarı alacaktı gereksiz mesajlardan. Lakin şu hâliyle ne şaka ne de ironi olduğu anlaşılıyor. Verilen uyarı yerindedir. Ek olarak ceza almasının sebebi başka bir konuda trollük yapıp küfür etmesidir.Yapanlar Polis, Bankacı veya sigortacıdır. Onların elinde her tür bilgi olur.
Ziraat Bankasında babanın hesabı varsa hemen kapatsın. bir daha da uğramasın.