Yardım Gelen Dolandırıcılık Mesajı

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,612
Arkadaşlar Babamın Telefonuna BUYUKBYZLTD diye bir yerden Mesaj gelmiş dosyanız var 36000 icra falan diye ne ayak bunlar.

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,365
bu tür yazılar ,yemleme olarak tabir edilir,kişi o anki telaş,kaygıyla karşıyı arar ,onların istedikleride budur
yapacağınız şey şudur.
boyle yazı geldiğinde internete girip google hergelesine BUYUKBYZLTD bu yazıyı yazıp aratın ,sonra bakın bakalım,daha kaç kişi var yazıyı yazan.şikayet eden (telefonlar içinde aynıdır-bilmediğniz telefonlara heleki 850 olanlardan uzak durun)
ayrıca bu gibi durumlara e devlete girip kontrol ediniz,dava yazarsanız,veya uyapa girin orada dosya sorgulamaları vardır,şahsınıza dava açıldığı an buraya düşer,dava hakkında her tür yazıyı görüp okuyabilirsiniz.
hem böyle mesaj gelmeden once mahkemeden size ihbar kağıdı gelir

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,612
Bu kadar vasıfsızını ilk kez gördüm, aldırış etmeyin.
Hocam bana mı vasıfsız dedin. Mesajı atanlara mı?
Neyse araştırdım şikayet varda aynı ad ile atılan 100 lerce mesaj var anladığım kadarıyla yemleme işi yapıyorlar, işin ilginci kimlik nosunu yazmışlar nerden biliyorlar anlamadım.

Son düzenleyen moderatör:

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,365
Neyse araştırdım şikayet varda aynı ad ile atılan 100 lerce mesaj var anladığım kadarıyla yemleme işi yapıyorlar, işin ilginci TC kimlik nosunu yazmışlar nerden biliyorlar anlamadım.
ahh adamlar neredeyse giydiğimiz don lastığının ölçüsünü daha bilecekler,o duruma geldik,burayı seyredin

Reaksiyon puanı
19,113
Üyelere hakaret etmem, dolandırmaya çalışan sivri zekâlı bayağı vasıfsız/deneyimsizmiş. O bu kafayla giderse +65 yaşı bile dolandıramaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

işin ilginci TC kimlik nosunu yazmışlar nerden biliyorlar anlamadım.
4-5 yıldır çocukların da erişebildiği, 2015'den beri olan mernis açığı var. Sigortacılara bile mernis verirlerse olacağı budur.

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,612
Üyelere hakaret etmem, dolandırmaya çalışan sivri zekâlı bayağı vasıfsız/deneyimsizmiş. O nu kafayla giderse +65 yaşı bile dolandıramaz.

4-5 yıldır çocukların da erişebildiği, 2015'den beri olan mernis açığı var. Sigortacılara bile mernis verirlerse olacağı budur.
ahh adamlar neredeyse giydiğimiz don lastığının ölçüsünü daha bilecekler,o duruma geldik,burayı seyredin
Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar ve nezaketiniz için, evet her şey sızdı internete.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,910
Yanlış bilgilendirme yapmak
Ödeyin kurtulun işte. Uğraşmayın fazla. Yapanlar Polis, Bankacı veya sigortacıdır. Onların elinde her tür bilgi olur.
Ziraat Bankasında babanın hesabı varsa hemen kapatsın. bir daha da uğramasın.

Reaksiyon puanı
19,113

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Geçenlerde beni rusyadan kız aramıştı bisikletini beğendim alıyorum taksi yollayabilirim diye. :D Dedim Azerbaycanca konuş zaten biliyorum dolandırıcı olduğunu. asdsadsad

Sahte Rus numarası satanlar belasına gelsin

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
ne bisikletmiş kanka yaa sat gitsin başa bela :D
Bizde sahte telefon numarasından dolandırıcı yapanlarımız baya fazla.

Hatta arabaların numaralarından değerli olanını çalıp sonrasında bu telefon numaralarını arabanın camına bırakıp para isteyenlerde var.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
😂Hocam Rus Kız benim bile kafamı karıştırdı şimdi 😂
Valla adamlar ciddi ciddi dolandırıcılığı meslek edinmişler.
Şunun üniversitesi felan olmalı diye hep aklımı kurcalıyor. Adamlar master yapmış

Dolandıran adamlar zaten belli ediyor kendini de herkes bizim gibi değil işte. Çabuk Kanıyorlar

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,612
Valla adamlar ciddi ciddi dolandırıcılığı meslek edinmişler.
Şunun üniversitesi felan olmalı diye hep aklımı kurcalıyor. Adamlar master yapmış

Dolandıran adamlar zaten belli ediyor kendini de herkes bizim gibi değil işte. Çabuk Kanıyorlar
Doğru Haberlerde gördüm iş adamını bile dolandırmaya çalışmışlar. Avukata falan sormuş tabiki, hemen suç duyurusunda bulunmuşlar.

barisbiyik

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,044
Şaşırıyorum hala bunlar bitmedi hala korkmadan bu dolandırma işlerine cesaret edebiliyorlar

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Şaşırıyorum hala bunlar bitmedi hala korkmadan bu dolandırma işlerine cesaret edebiliyorlar
Phishing (fishing) dediğimiz balıklama metodu en sık kulanılanı. Elbet biri üstüne alıp tıklar ve oltaya düşer.
Genelde ponzilerde çok dönerdi bu tür şeyler başta acayip kazandırıp sonra sen yatırdıkça sana para verip en son vermeme olayı. Ne hikmetse insanoğlunun açgözlülüğüne güvenmek üzerine bir sistem uyguluyorlar. Karşı taraf sana para gönderdikçe fazlasını gönderiyorsun ve karşı taraf elbet bir gün sana yeniden para gönderiyor

barisbiyik

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,044
Phishing (fishing) dediğimiz balıklama metodu en sık kulanılanı. Elbet biri üstüne alıp tıklar ve oltaya düşer.
Genelde ponzilerde çok dönerdi bu tür şeyler başta acayip kazandırıp sonra sen yatırdıkça sana para verip en son vermeme olayı. Ne hikmetse insanoğlunun açgözlülüğüne güvenmek üzerine bir sistem uyguluyorlar. Karşı taraf sana para gönderdikçe fazlasını gönderiyorsun ve karşı taraf elbet bir gün sana yeniden para gönderiyor
Anlamadığım şu yakalandığın zaman sicilinde çok fena şekilde kalıyor. Buna rağmen nasıl bu kadar korkmadan hareket edebiliyorlar. Yakalanma payı %5 bile olsa çok yüksek bir oran ki %5den fazladır bence

Ciddi bir yaptırımı olmadığı için korkmalarına gerek bile yok, hâlâ şu basit yöntemlere kanan çok kişi var.
O çok ayrı bi olay tabi onları görünce dolandırılsın diyorum tecrübe etsinde anlasın :tearsofjoy:

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Anlamadığım şu yakalandığın zaman sicilinde çok fena şekilde kalıyor. Buna rağmen nasıl bu kadar korkmadan hareket edebiliyorlar. Yakalanma payı %5 bile olsa çok yüksek bir oran ki %5den fazladır bence
Kimse sicili takmıyor ki milyon dolarları kazandıktan sonra ver elini Uruguay
ytd

Reaksiyon puanı
19,113
Buna rağmen nasıl bu kadar korkmadan hareket edebiliyorlar.
Basit yöntemlerle dolandırmaya çalışanların zekâsı kıt olur, bir şey yaparken 2 kez düşünmez sonrasında olacakları hesaba katmazlar. Kısa sürede patlarlar. İşi zekice yapanlar ise hem geç yakalanırlar hem de köşeyi dönerler. Akladıkları parayı da saklarlar, sicillerine işlese bile o para ile hayatlarına devam ederler. Ek olarak uzun süreli devam ettirelecek şeyler değildir bunlar, insanlar bu konuda yanlış yapıyor. Bu bir iş değil vurgundur. Yapıp tüymeleri gerekir.

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,365
%90 yakalanıyor,zamanla,bana kimse dokunamaz,bulamaz egosu oluşuyor,her gittikleri yerde ekmek kırıntıları bırakırlar,dikkat edin çoğu,ben kralım diyenleri dahi yakalıyorlar,aslında devlet şu son sistemlerle ne halt yediklerini biliyorlar,ama biraz daha şişmesini bekliyorlar,iğneyi batırıyorlar

Reaksiyon puanı
19,113
Adam ironi yapmış "(!)" koymadığı için ceza almış :D
Bu "ironi" yapma konusu değil, şaka yapmaya eğlenmeye gelme yeri değildir burası. İnsanların sorularına cevap bulmak için geldiği bir platformuz. Gelip burada ;
Yapanlar Polis, Bankacı veya sigortacıdır. Onların elinde her tür bilgi olur.
Ziraat Bankasında babanın hesabı varsa hemen kapatsın. bir daha da uğramasın.
Hiç şakaya benzemeyen bir üslub ile ciddi ciddi yazıyorsa, kusura bakmayın eğer "(!)" Olsa bile yine uyarı alacaktı gereksiz mesajlardan. Lakin şu hâliyle ne şaka ne de ironi olduğu anlaşılıyor. Verilen uyarı yerindedir. Ek olarak ceza almasının sebebi başka bir konuda trollük yapıp küfür etmesidir.

Siz de daha fazla konu dışına çıkmayınız, kurallara aykırı. İyi forumlar.

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,365
gereği olmadıkca cep telefonlarından banka,e devlet vs türü işlemleri yapmayınız,adamlar artık cep telefonlarına yöneldiler,cep telefonlarını baktılar her kes kullanıyor,program olsun,mesaj olsun atmak kolay,adam doğru düzgün yazıyı okuyamıyor ama kullanabılıyor,ayrıca dün aksam öğrendim,2.el telefonlarda bu işler için harika(içine casus yazılımı atıp satsan kim bilecek,her programda cebe format atsanda silinmez) ayrıca ev,cep telefonlarınızıda gizli numaraya kapattırınız,kapatınız,özellike ev telefonlarınız,evde yaşlılar kullanıyor

interneti büyük akan nehir olarak düşünün,siz atmışsınız oltayı,bekliyorsunuz

GettyImages-463386609.jpg