Darwin Teorisi Çözüldü !

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
arkadaşlar kusura bakmayın.

4. sayfaya kadar okuyabildim. Helitron'a şöyle koca bi ..............!!! yakışır.
kendim sansürledim. sert şeyler söyleyince mesajın tamamını okumayabilirler.
okusunlar bakiyim şu maymundan geldiklerini veya ara bilmem ne olup da insandan önceki evre olduklarını iddia edenler. okuyun hadi :S

küfür eden biri değilim. hele forumda aklıma bile gelmez ama haketmişti, yazıklar olsun.

mutasyon ve evrim farklı şeyler.
Bu BigBang patlamasına dayanıyo taa evrim filan.
şimdi onu deneyecekler ya bigbang deneyinde. görecekler yanlışlarını. ama bakalım o zaman koruyabilecekler mi tarafsızlıklarını.

bigbang ve evrime göre;
atomlar çarpıştı. fena!
sonra herşey birbirine girdi ve evrenin hareketi dönmenin etkisiyle dünya yuvarlak olarak oluştu.
sonra tesadüfen elementler oluştu. (periyodik tablo)
sonra tesadüfen bunlar birleşip bileşikleri oluşturdular yer yer.
sonra tesadüfen katı sıvı gaz bi de değişik bi durum vardı ondan oldular.
sonra tesadüfen atomlardan organizmalar gelişti.
sonra tesadüfen bitkiler, dağlar göller oluştu.
sonra tesadüfen canlı nesli gelişti.
sonra tesadüfen bu canlı nesil bir kaç şekilde gelişti.
sonra tesadüfen at, eşşek, katır, zebra aynı familyadan,
köpek, it, kurt aynı familyadan,
kedi, aslan, kaplan aynı familyadan.....
.
.
.
sonra tesadüfen maymun, goril, insan da aynı familyadan mı oldu???
.
sonra tesadüfen at, it, kedi değil;
maymun goril değil de
tesadüfen insanın mı aklı oldu???

bigbang ve darvinizm tesadüflere dayanır ki sırf bu yüzden islâmı biraz araştırdığınızda
tesadüfün yerini tevafuğun aldığını görürsünüz.

sen(bilimin içindeyim diyosun ya) ve bilim adamları yokken Kur'an-ı Kerim'de insanların neden dağıtıldığı, neden ayrı ayrı olduğu, herşeyin nereden geldiği, tatlı suyla tuzlu suyun karışmadığı, evrenin sürekli hareket halinde olduğu, uzayda ses olduğu, atom ve galaksinin mikro ve makro olarak çok benzer yapıda olduğu vs vs yazıyordu zaten.

Allah'ın söylediği şekilde hem de...

senden olsa olsa Çanak Anten olur kardeş.

Periyodik tablo "Allah" diye haykırıyo görene.

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Helitron he şöyle ilk cümlenle nereden geldiğin belli oluyor zaten.Tamam ben inandım demek ki bazıları gerçekten maymundan geliyormuş :D

Yarın Taksim de buluşalım beyler ''Hepimiz Maymunuz'' pankartlarını unutmayın ama. :icon_:

Allah akıl fikir versin

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
size ne anlatılsa boş, yazılan her şeye kuranı kanıt gösteriyorsunuz...
bu konu sizlerle tartışılamaz...

Einstein`ın bir sözüydü sanırım: `Bir önyargıyı yıkmak bir atomu parçalamaktan daha zordur.`

bu konudaki son yorumum, başka yazı yazmıyorum...

sizleri harun yahya ile başbaşa bırakıyorum...

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
merak etme einstein senden daha akıllı olduğu kesin hiçbir zaman biz einsteini kötülemedik ama sen insanlara insanların iq suna bakarak değer veriyorsun şimdi peygamberler okuma yazma bilmezlerdi doğru düzgün diyeceğim ama peygamberi de biliyon mu acaba

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ben Askeri Haberleşme ve Elektronik Sanayii(AHES)'in elemanıydım.
İnsansız Hava Platformları(İHA) uygulama teknisyeniydim.
İnan Türkiye'de teknoloji babalar gibi Türk mühendis ve hammadelerle üretiliyor.
Ama gel gelelim senin gibi 10 tane adi birleşip bizim ülkemizde dinimizi imanımızı kendi bilimimizi bırakıp hristiyan, yahudi ve ataist yada senin gibi ispatsızlık mıdır nedir oluyor ve 1. elden engel oluyorsunuz.

biz mini iha araçlarımızı TSK'ya vermiş olup, HERON'lara karşılık aynı büyüklükte iha'lar yaparken firmamız OSMANLI ORDUSU misali dağıtıldı.

bugün o teknojoyi evimde tek başıma yapabilecek döküman ve tecrübeye sahibim.
ama sağolsun birkaç şerbetsiz sayesinde dağıtıldık ve 2 aydır işsizlikle pençeleşiyorum.

İHA geçmişim olduğunu söylediğim firmalar şaka maka işe almıyor.
bizim tüm mühendisler aynı durumda. diğer teknisyen arkadaşım da sanayiide takograf takıyor.

BOR olayı, ülkemizdeki doğalgaz ve petrol olayı. sağolsun hükümetimiz en azından petrol ve doğalgazı buldular ve çıkarıyolar.
bugün Teknopark'ları kuran bizim hükümetimizdir. sağolsunlar.
(her ne kadar bazı davranışlarını tasvip etmesem de)

yani yapamıyor değil, yaptırılmıyoruz.
bugün Amerika'da kaç tane Türk bilim adamı var biliyor musun???
ama sorsan Türk ne demek bilmezler. o şekle getirmişler adamlar yani.

sonra Isparta'daki uçak kazası.

daha bir sürü şey var.

Ben bir bilgisayar teknisyeniyim.
ama felsefe, edebiyat, tarih, fizik, parapsikoloji gibi konularda kendimi geliştirmiş olup,
AHES bünyesindeyken tez seviyesine getirmiş biriyim.
bunun yanında tiyatro oyunculuğu ve piyano deneyimim var. Klasik batı müziği.

hepsinden önemlisi imanlı bir insanım.
şu sözü aklına yerleştirmeni tavsiye ederim;
"Allah iman verdi ne vermedi, iman vermedi ne verdi."

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben Askeri Haberleşme ve Elektronik Sanayii(AHES)'in elemanıydım.
İnsansız Hava Platformları(İHA) uygulama teknisyeniydim.
İnan Türkiye'de teknoloji babalar gibi Türk mühendis ve hammadelerle üretiliyor.
Ama gel gelelim senin gibi 10 tane adi birleşip bizim ülkemizde dinimizi imanımızı kendi bilimimizi bırakıp hristiyan, yahudi ve ataist yada senin gibi ispatsızlık mıdır nedir oluyor ve 1. elden engel oluyorsunuz.

biz mini iha araçlarımızı TSK'ya vermiş olup, HERON'lara karşılık aynı büyüklükte iha'lar yaparken firmamız OSMANLI ORDUSU misali dağıtıldı.

bugün o teknojoyi evimde tek başıma yapabilecek döküman ve tecrübeye sahibim.
ama sağolsun birkaç şerbetsiz sayesinde dağıtıldık ve 2 aydır işsizlikle pençeleşiyorum.

İHA geçmişim olduğunu söylediğim firmalar şaka maka işe almıyor.
bizim tüm mühendisler aynı durumda. diğer teknisyen arkadaşım da sanayiide takograf takıyor.

BOR olayı, ülkemizdeki doğalgaz ve petrol olayı. sağolsun hükümetimiz en azından petrol ve doğalgazı buldular ve çıkarıyolar.
bugün Teknopark'ları kuran bizim hükümetimizdir. sağolsunlar.
(her ne kadar bazı davranışlarını tasvip etmesem de)

yani yapamıyor değil, yaptırılmıyoruz.
bugün Amerika'da kaç tane Türk bilim adamı var biliyor musun???
ama sorsan Türk ne demek bilmezler. o şekle getirmişler adamlar yani.

sonra Isparta'daki uçak kazası.

daha bir sürü şey var.

Ben bir bilgisayar teknisyeniyim.
ama felsefe, edebiyat, tarih, fizik, parapsikoloji gibi konularda kendimi geliştirmiş olup,
AHES bünyesindeyken tez seviyesine getirmiş biriyim.
bunun yanında tiyatro oyunculuğu ve piyano deneyimim var. Klasik batı müziği.

hepsinden önemlisi imanlı bir insanım.
şu sözü aklına yerleştirmeni tavsiye ederim;
"Allah iman verdi ne vermedi, iman vermedi ne verdi."

yanıt vermeden geçemeyeceğim,
benim kimsenin inancına bir diyeceğim yok, benim karşı çıktığım nokta bilimsel birşeyler tartışılırken herşeyi dine göre açıklamaktır. bu biraz da bana kolaya kaçmak gibi geliyor, aklı kullanmamak demek. ben dindar biri olsam sorulan her şeye kuranda böyle yazıyor diye cevap vermezdim...
bazı gerçekleri görmek için dinden çıkmak gerekmiyor ki, biraz düşünmek gerek...
evrimin tanrı inancıyla ters düşmediğini papa kabul etmiş durumda (inançları beni bağlamaz ama örnek teşkil eder)...
bu arada ben de genetik mühendisiyim, evrim hakkında herkesten daha çok bilgim vardır kanaatindeyim...

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bu konudaki son yorumum, başka yazı yazmıyorum... (helitron)

sonra da yeni cevap gelir

böyle diyen birinin hansı sözüne inanılır

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu konudaki son yorumum, başka yazı yazmıyorum... (helitron)

sonra da yeni cevap gelir

böyle diyen birinin hansı sözüne inanılır

yanıt hakkı doğmuş, cevap yazmadan duramadım, bundan pay çıkarmak için uğraşmaya ne gerek var şimdi?
işim gücüm yok, tüm gün boyunca yalan yazmakla mı uğraştım ben, inanmak zorunda değilsin hiçbirşeye...

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
büyüklük bizde kalsın.
bişe demiyorum. kapatalım konuyu. ama şunlara bi göz at;

Sözler, Şualar, Risale-i Nur Külliyatı.

idrak etmene gerek yok. mal değilsen anlayacaksın zaten.

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
büyüklük bizde kalsın.
bişe demiyorum. kapatalım konuyu. ama şunlara bi göz at;

Sözler, Şualar, Risale-i Nur Külliyatı.

idrak etmene gerek yok. mal değilsen anlayacaksın zaten.

yani insan öneri yaparken bile hakaret etmez!
orda burda çalıştım diyosun ama adam ol önce...

o tür yazıları okumaya ihtiyacım yok benim, çünkü ben zaten bilinmezci (agnostik`im), yani inançlarla ilgilenmiyorum...
inançlar inananları bağlar, neyse konumuz da bu değil zaten...
yani genel anlamda tüm burda yazdıklarımla anlatmaya çalıştığım noktaya geliyorsunuz hep, olayı evirip çevirip yine dine bağladın... burdaki konumuz zaten dini tartışmak değil ki...
benim sana önerim tek taraflı kitapların (her şeyi dine bağlayan kitaplar) yanında bilimsel kitapları da okuman, ondan sonra gel istediğin kadar tartışalım...
bir başka önerim de nasıl ki camideki hocaları kale alıp din hakkında söylediklerini benimsiyorsunuz, benim söylediklerimi de kale almanız (sonuçta ben bir bilim adamıyım ve sizlere göre konuya daha çok hakimim)
nasıl ki sen bana gelip insansız uçak uçuruyorum desen ben sana yapamazsın demem, konuyu benden daha iyi biliyorsan, aynı hesap...

bilmediğiniz konularda sizden daha iyi bilen birileriyle kulaktan dolma bilgilerle tartışmayın...

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
yani insan öneri yaparken bile hakaret etmez!
orda burda çalıştım diyosun ama adam ol önce...

o tür yazıları okumaya ihtiyacım yok benim, çünkü ben zaten bilinmezci (agnostik`im), yani inançlarla ilgilenmiyorum...
inançlar inananları bağlar, neyse konumuz da bu değil zaten...
yani genel anlamda tüm burda yazdıklarımla anlatmaya çalıştığım noktaya geliyorsunuz hep, olayı evirip çevirip yine dine bağladın... burdaki konumuz zaten dini tartışmak değil ki...
benim sana önerim tek taraflı kitapların (her şeyi dine bağlayan kitaplar) yanında bilimsel kitapları da okuman, ondan sonra gel istediğin kadar tartışalım...
bir başka önerim de nasıl ki camideki hocaları kale alıp din hakkında söylediklerini benimsiyorsunuz, benim söylediklerimi de kale almanız (sonuçta ben bir bilim adamıyım ve sizlere göre konuya daha çok hakimim)
nasıl ki sen bana gelip insansız uçak uçuruyorum desen ben sana yapamazsın demem, konuyu benden daha iyi biliyorsan, aynı hesap...

bilmediğiniz konularda sizden daha iyi bilen birileriyle kulaktan dolma bilgilerle tartışmayın...

Sana burda kimse Allah'ın olduğunu kanıtlayamaz ama sende olmadığını kanıtlıyamassın ama biz Allah'ın olduğuna inanıyoruz sende agnostizme inanıyorsun ve bizim Allah'a inanma yolumuzda evrim saçmalıktan öteye gidemez biz buna inanıyoruz bunu sana kanıtlıyamayız.Çünkü inanıyoruz.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Fazla uzatmaya gerek yok sanırsam. Evrim bir saçmalıktan ibarettir. O kadar!

Herkesin düşüncesi kendine tabi. İsteyen istediğine inansın...

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sana burda kimse Allah'ın olduğunu kanıtlayamaz ama sende olmadığını kanıtlıyamassın ama biz Allah'ın olduğuna inanıyoruz sende agnostizme inanıyorsun ve bizim Allah'a inanma yolumuzda evrim saçmalıktan öteye gidemez biz buna inanıyoruz bunu sana kanıtlıyamayız.Çünkü inanıyoruz.

allah ınvar olduğu ispata gerek değildir çünkü evrendeki hesey onun varlığının bi ispatı değilmidir?
bilim allah ın insanlara verdiği aklı cercevesinde gelişir var olur
zaten bilimde evrendeki bilinmeyenleri araştırmıyomu
insan oğlunun bildiği deryada bi damla gibidir nasıl oluyods bu mükemmel yaradılışı tamamen tesadüflere bağlanır anlamıyorum

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar konu epey uzamış bende ufak bi yorum yapmadan duramayacağım..

Allah'a cok şükür müslümanım dinim imanım yerinde...Helitron un inanıp inanmamasıda kimseyi alakadar etmez..Ancaaak şu 12.sayfaya kadar da gayet mantıklı konuştu(bazı mesajları hariç)..Ve çoğu kimsede doğru düzgün araştırmadan,öğrenmeden (kusura bakmayın) cahilce cevaplar vermiş..Henüz 1 tanede mantıklı bi cevap göremedim..

Onca kanıt,delil vs. varken Evrim i yok sayarak hareket edemeyiz arkadaşlar..Darwin in teorisinin tamamı doğru değil kesinlikle ancak Darwin bu teorisiyle birçok karanlık noktayı aydınlatmıştır..Açıkcası şu an kafam darmadağın..Öyle şeyler okudum ki gerçekten inanmamak elde değil..Bide 12.Gezegen gibi bi kitap var tabi onuda incelemenizi tavsiye ediyorum..Kısacası önce derin bi araştırma yapınız daha sonra mantıklı bi cevabınız elbette olacaktır..
Bunlar benim fikirlerim kafamdakileri tamamen dökmek istemiyorum şimdilik bu kadar:)

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
"Unutmadan hakiki Müslümanlar elbette dünyaya yakında hakim olacaklardır.."

Hristiyanların icat ettiği internette yazışan müslümanlar, kendi icat ettikleri neyle dünyanın hakimi olacaklar? Kulelere uçak çarptırıp 4000 kişiyi öldürüp sonrasında kendi yüzbinleri bombaların altında can verirken tekbir getirerek mi?

O ölen çocuklar için her gece ağlayan biri olarak (dini önemli değil ölen insan için ağlarım) onların kanı hepimizin ellerine bulaşmıştır arkadaşlar.

Bu arada daha dürüst olayım adım Tolga Sevinç, Mısır Sharm El Sheikh Üni.de Teoloji profesörü olan ve kendi kürsüsü bulunan Abdurrahman Sevinç'in yeğeniyim. İçinde Filistin intifadasının da yer aldığı Dünya halkların direnişi hareketinin de destekçisi ve saha fotoğrafçılarından biriyim.

bush ve onun köpeklerinin yapmadığı ne maluum
okadar sıkı güvenlikteki bi hava sahasına sahip abd ye nasıl oluyoda 3 tane uçak patır oatır iniyo oentegona uçak indiriyolar sen hiç dşündünmü 24 saat hava güvenliğ isağlanan ülkede nasıl oluyoda bu oluyo saçmalık değilmi sence
abd büyük ortadoğu prıjesini hayata sokabilmek için kendi insanını bile öldürmekten cekinmmicek kadar adi aşşalık bi millet kendi halkından bi çok insan bile inanmıyo bunun ladinin işi olduğuna
neden bulamıyolar madem neden
aklıma bi fıkra geldi
bush bi liseye gidiyo rasgle bi sınıfa giriyo biraz konuştuktan sonra öğrencilere soru sormak hakkı veriyo içlerinden biri parmak kaldırıp söz istiyo adım jhon der
size 3 tane sorum olucak diyo
1 afganistanla savasa girdiniz ladin nerde
2 ıraka girdiniz hemen çıkarız dediniz 5 yıldır neden çıkamadınız
3 nasıl oluyoda siz daha az oy aldığnız halde başkan oldunuz
o sirada zil çalar bush sorulara cevap vermeden çıkar ve derki tenefüsten sonra devam ederiz diyo
ders zili çalıyo ve öğrencilerle beraber bush ta derse geliyo evet çocuklar nerde kamıştık diyo
a evet sorular kim soru sormak istiyo der
içlerinden biri kalkar benim size 5 sorum olucak der
1 afganistanla savasa girdiniz ladin nerde
2 ıraka girdiniz hemen çıkarız dediniz 5 yıldır neden çıkamadınız
3 nasıl oluyoda siz daha az oy aldığnız halde başkan oldunuz
4 tenefüs zili neden 20 dk. önce çaldı
5 jhon nerde?

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
türediğimizi söylediğim şey de de başka birşeyden türedi, bu böyle dünyanın başlangıcına kadar devam eder, zaten canlılar içiçedir. neden bir sürü kuş türü var da sadece bir çeşit yok???

ama sizler çok kısa zaman dilimlerinden bahsediyorsunuz, bu kadar kısa zamanda hiçbirşeyi gözlemleyemezsin ki, insanlar tabi ki değişiyor çok yavaş bir şekilde, ama bunu gözlemlemek için 100.000 ile 500.000 yıl arasında yaşamak felan lazım ki bu da mümkün değil, ama insan türünden başka türler dezaman içinde oluşacak buna şüphe yok...

flood yapmak istemezdim kusura bakmayın özür dilerimama cevap yazmdan duramadım şimdi bi insanın evrimleşmesi için bilmem kaç yıl gerek diyosun
bu evrim bianda pat diyemi oluyo yani bi maymun akşam yattı sabah bi kalktı entelmi oldu ne yani
asırlar öncesi insanlar var yani padişahlar falan tplerinde herhangibi maymunlu yok fotoğraflar var
ayrıca biz neden herhangibi evrim süreci görmüyruz yada maymundan gelen insan sonra neye dönüşücek at mı olucak keçimi olucak ne olucak
hadi varsayalımki evrim var peki maymunu kim yarattı dünya bigbang ile oldu bigbang neden kim tarafından oldu kuranı kerim yüzyıllar öncesinden gelip halaa bugünkü güne bile hitap eden ışık tutan bi kitaptır allahın kelmaıdır aşşalık aşşalık konuşumayın kimsenin inaçlarına yok diyemezsiniz sen al o evrimi darwini ......... slm söyle

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ya bitane evrimci arkadaş görmüşüz ona saldırıyoruz benim bütün arkadaşlarım evrimci ve çoğu da agnostik .. yalnız yadsıyamacağımız birşey var gerek coğrafya olsun gerek biyoloji (ve dalları) olsun tüm bunlar mükemmel bir şekilde kurgulanmıştır evrime..

Bi de çok bahsedilmiş ara form yok diye evrimciler de buna birşey bulmuştur 8li-10lu tek-çift hücreli volvox gibi kolonileri var diye savlarlar.

hiç değilse bizi kurtaran tek şey şu diye düşünüyorum biz Allaha inanıyoruz ( bu şekilde bir inancımız var ) ama sen helitron ve onun gibi bilim tapanları da evrime inanıyorsunuz yani hiç değilse bizim bi tanrımız var bizi biryere bağlıyabilir ama agnostik olmanın verebileceği pek bişey yoktur.

Aklıma gelen çok güzel bir cem yılmaz fıkrası: bi zamanlar maymuna tapan bir kabile varmış ama onlarda da bizlerdeki gibi mahşer varmış . şimdi bunlar öldüklerinde büyük maymunun önüne çıktıklarında ne isteyecekler ondan ? güzel bir muz mu ...:D

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evrim geçirmeyen karikatüristler kendilerini komik mi sanıyorlar.

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
flood yapmak istemezdim kusura bakmayın özür dilerimama cevap yazmdan duramadım şimdi bi insanın evrimleşmesi için bilmem kaç yıl gerek diyosun
bu evrim bianda pat diyemi oluyo yani bi maymun akşam yattı sabah bi kalktı entelmi oldu ne yani
asırlar öncesi insanlar var yani padişahlar falan tplerinde herhangibi maymunlu yok fotoğraflar var
ayrıca biz neden herhangibi evrim süreci görmüyruz yada maymundan gelen insan sonra neye dönüşücek at mı olucak keçimi olucak ne olucak
hadi varsayalımki evrim var peki maymunu kim yarattı dünya bigbang ile oldu bigbang neden kim tarafından oldu kuranı kerim yüzyıllar öncesinden gelip halaa bugünkü güne bile hitap eden ışık tutan bi kitaptır allahın kelmaıdır aşşalık aşşalık konuşumayın kimsenin inaçlarına yok diyemezsiniz sen al o evrimi darwini ......... slm söyle

bak böyle dersen koz vermiş oluruz. adamlar 400-500 sene demiyor ki 10000-100000 sene diyor.. bizim cevabımız şu olmalı neden insan ile maymun arası birşey yok . onlar da ne diyolar biliyor musun ? bu avstralya yerlileri aborjinleri öyle görüyolar yani evrimini tamamlamamış..

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bak böyle dersen koz vermiş oluruz. adamlar 400-500 sene demiyor ki 10000-100000 sene diyor.. bizim cevabımız şu olmalı neden insan ile maymun arası birşey yok . onlar da ne diyolar biliyor musun ? bu avstralya yerlileri aborjinleri öyle görüyolar yani evrimini tamamlamamış..

merak ediyorum herseyi tesadüfe bağlamalarındaki asıl sebep sizce nedir
içlerindeki inaçsızlık neden bukadar büyük ve bu inaçsızlıklarına neden başkalarınıda inandırmak istiyolar
hz. adem ve hz havva (a.s) peki bunlar haşaa birer maymunmuydu
neden kuranı keriimin on cadelilini hiçe sayıp adamın birnin en başa bi maymun sonada bi insan koymuş olduğu bi resim bukadar çok tartışılıyo resim düyorum çünkü bana göre bi karikatürden başka ifadesi yok
bikaç tür maymun tüüründen nasıl oluoda bisürü insan ırkı çıkıyo bunuda bi zahmet anlatsalar
gercek bilim dini asla inkar etmez edemez tatlı su ile tuzlu suyun birbirine karışmadığını asırlar öncesinden gelen bu kitapta yazıyo olmasına ragmen insanlar öğreneli nekadar olduki
evrenin genişlediği kuranda yazarken bilim insanları yıllar süren çalışmlar sonucunda öğrendiler
darwin maymundur ölmüş olmasına rağmen kendinden gelen maymun temsilcileride maymunluk yapmaya devam ediyolar

idntcare

Doçent
Reaksiyon puanı
13
haha darwin de az deilmiş yani ii malzeme bulmuşş Lol:D

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0

ah be kardeşim, sen evrim teorisini kimden öğrendiysen çok yanlış biliyorsun.
seninle evrimi tartışmam mümkün görünmüyor çünkü konu hakkında yeterli bilgi düzeyine sahip değilsin.
1. evrim teorisinin hiçbir yerinde insanın maymundan geldiğine dair bir ibare yok (bunudefalarca birçok arkadaşa cevap olarak yazdım).
2. evrim pat diye bir canlının bir gecede başka bir canlıya dönüşmesi demek değildir, devam eden bir süreçtir. haliyle şu anda dünyada gördüğün tüm canlılar ileride oluşacak canlıların ara türü konumundadırlar. insan da aynı şekilde ileride daha gelişmiş bir canlıya dönüşecek, ama bunu şimdiden nasıl bir şeye dönüşeceğini bilemez...
3. sana bir soru sorayım, matematikten anlıyorsan 0 ve 1 arasında kaç tane rasyonel sayı var? bunu cevaplayabilirsen sana evrimi kavrayabilmen için yardımcı olabilirim...

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ah be kardeşim, sen evrim teorisini kimden öğrendiysen çok yanlış biliyorsun.
0 ve 1 arasında kaç tane rasyonel sayı var? bunu cevaplayabilirsen sana evrimi kavrayabilmen için yardımcı olabilirim...
ah be Helitron arkadaşım,
esas sen evrim teorisini kimden öğrendiysen çok yanlış biliyorsun.
sen evrimi kavrayabilmiş olsaydın burada evrimi savunuyor olmazdın.
önce kendine yardımcı olmalısın...

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Helitron,
Sana evrim konusu dışında bir şey sormak istiyorum. Madde nasıl yoktan var olmuştur? Kendi kendine nasıl var olabilir?

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya bitane evrimci arkadaş görmüşüz ona saldırıyoruz benim bütün arkadaşlarım evrimci ve çoğu da agnostik .. yalnız yadsıyamacağımız birşey var gerek coğrafya olsun gerek biyoloji (ve dalları) olsun tüm bunlar mükemmel bir şekilde kurgulanmıştır evrime..

Bi de çok bahsedilmiş ara form yok diye evrimciler de buna birşey bulmuştur 8li-10lu tek-çift hücreli volvox gibi kolonileri var diye savlarlar.

hiç değilse bizi kurtaran tek şey şu diye düşünüyorum biz Allaha inanıyoruz ( bu şekilde bir inancımız var ) ama sen helitron ve onun gibi bilim tapanları da evrime inanıyorsunuz yani hiç değilse bizim bi tanrımız var bizi biryere bağlıyabilir ama agnostik olmanın verebileceği pek bişey yoktur.

Aklıma gelen çok güzel bir cem yılmaz fıkrası: bi zamanlar maymuna tapan bir kabile varmış ama onlarda da bizlerdeki gibi mahşer varmış . şimdi bunlar öldüklerinde büyük maymunun önüne çıktıklarında ne isteyecekler ondan ? güzel bir muz mu ...:D

arkadaşım daha önce de yazdım birçok kez, evrime inanmak diye bir olay yok, çünkü evrim teorisi adında da yazdığı gibi sadece bir teori, haliyle bir inanç sistemi değil zaten...
sen neye istersen ona inan ben ne evrime inanıyorum ne de başka bir şeye, ben evrim teorisini savunuyorum, arada fark var...

"hiç değilse bizim bi tanrımız var bizi biryere bağlıyabilir ama agnostik olmanın verebileceği pek bişey yoktur" bu yazdığın pek yabancı gelmedi, akşam inanan başka bir arkadaş da benzer bir şey yazdı, anlaşılan sen de garanticisin! ne şekilde inandığın beni ilgilendirmez gerçi de burda kendin söylüyorsun, allah varsa kazanırım yoksa da bir kaybım olmaz diye...