Soru Liseyi bırakmayı düşünüyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kin00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kin00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
aslında bu olay bu sene gündemime girdi. ingilizcem iyi açıkçası ve dil öğrenmeye de açık olduğumu düşünüyorum o nedenle kanadada okumayı planlıyordum ama işler pek öyle gitmedi. açıkçası önümde duran tek engel ailem. maddi herhangi bir sorunum yok, dilim var fakat ailem biraz sıkıntılı açıkçası. en başta babamla yaşamıyorum o nedenle çok bir iletişimimiz yok. annem ise baya sıkıntılı bir eleman sorunları var ve bana fazla yansıtıyor. zaten onun sorunları yüzünden bu haldeyim. evet arkadaşlar lise 2yim ve okulu bırakmayı düşünüyorum. senelerce sosyal fobiden anksiyeteden bipolar bozukluktan çektim fakat lise gerçekten aşırı sıkıntılı biryer yani en azından benim için. çok sosyal bir eleman değilim hayatımın hiçbir aşamasında biryere ait hissedemedim, hiç arkadaş edinemedim. bu nedenle de liseye adapte olmak baya zor oluyor. 40 tane hormon yuvasını daracık alana kapatmak kimin fikriydiyse gereçkten tebrik ederim. yalnız başıma daha iyi olduğumu düşünüyorum. senelerdir siber güvenlikle uğraşıyorum. aynı zamanda küçük bir grupta da solo gitaristim. okulu bırakıp işime bakmak istediğim izole, yalnız hayatı yaşamak istiyorum. hayatımda kendim için çok az şey istedim ve kaybedecek hiçbirşeyim kalmadı o nedenle buraya yazılacak gerçekten aklıma yatan bir cevaptan başka hiçbirşey fikrimi değiştiremez sanırım ? sizce bu hayalimi gerçekleştirmeli miyim? okulu bırakıp işimi yapmalı mıyım? derslerim yerlerde dinleyemiyorum aşırı kötüyüm zaten okulda da bahsettiğim sorunlarım yüzünden. yardımlarınızı bekliyorum..

almawt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
38
İngilizcen iyi ise yurtdışında lise okumayı deneyebilirsin bunlar için bazı programlar var onları deneyebilirsin hem farklı bir ülke görmüş olursun tabii bunun için aile izini gerekiyor ama eger yinede bırakacaksan açıktan lise sinavları okdukça basit lise diplomanida almış olursun

kin00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İngilizcen iyi ise yurtdışında lise okumayı deneyebilirsin bunlar için bazı programlar var onları deneyebilirsin hem farklı bir ülke görmüş olursun tabii bunun için aile izini gerekiyor ama eger yinede bırakacaksan açıktan lise sinavları okdukça basit lise diplomanida almış olursun
kankam keşke azıcık dikkatli okusaydın :) evet kanadada okumak istiyordum zaten ingilizcem de gayet iyi ailem sıkıntı. evet açıktan okumayı araştıracağım teşekkürler

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
Liseyi hemen bırak ve Kanada'ya yerleş. Bir daha da dönme. Zaten ailen sıkıntılı. Orada Siber güvenlik uzmanı olarak çok büyük paralar kazanırsın. Dil bilgin de var, daha ne bekliyorsun ki? Ben bir gün bile beklemezdim.

kin00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Liseyi hemen bırak ve Kanada'ya yerleş. Bir daha da dönme. Zaten ailen sıkıntılı. Orada Siber güvenlik uzmanı olarak çok büyük paralar kazanırsın. Dil bilgin de var, daha ne bekliyorsun ki? Ben bir gün bile beklemezdim.
kendin de yazmışsın işte tek sıkıntın ailen diye. ailem biraz büyük bi sıkıntı açıkçası ama tek sıkıntı o da değil. eğer yerleşirsem yalnız başıma yerleşmek istiyorum ailemle yerleşirsem hiçbi anlamı kalmaz açıkçası. emin değilim şu anki önceliğim kanada ama olmazsa bırakıp işimi yapacağım türkiyede. istanbulda allahın bile bilmediği bir liseden mezun olsam ne işe yarar ki? kanadada adam gibi bir liseden mezun olmazsam burada okumanın anlamı yok bana göre. teşekkürler cevabın için ?

mtanhu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
Kardeşim açıktan liseye geçmen daha iyi. Yalnız çok az zaman kaldı yada bitmiş bile olabilir.
P.tesi günü en yakın Halk Eğitim Merkezlerinden birine gidip danışabilirsin. Eğer süre geçmediyse, vesikalık fotoğrafın varsa 10 dk içinde Açık Lise öğrencisi olursun.

Reaksiyon puanı
19,153
liseden mezun olsam ne işe yarar ki? kanadada adam gibi bir liseden mezun olmazsam burada okumanın anlamı yok bana göre. teşekkürler cevabın için ?
Aileniz izin vermiyor. Liseyi açıktan bitirin, daha sonra reşit olduğunuzdan aileniz karışamaz. Yurt dışına gidersiniz.

Çözüm

kin00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Aileniz izin vermiyor. Liseyi açıktan bitirin, daha sonra reşit olduğunuzdan aileniz karışamaz. Yurt dışına gidersiniz.
amacım o zaten ama önceliğim seneye gidebilmek direkt. bakalım artık hayırlısı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim açıktan liseye geçmen daha iyi. Yalnız çok az zaman kaldı yada bitmiş bile olabilir.
P.tesi günü en yakın Halk Eğitim Merkezlerinden birine gidip danışabilirsin. Eğer süre geçmediyse, vesikalık fotoğrafın varsa 10 dk içinde Açık Lise öğrencisi olursun.
anladm biraz daha araştırayım bu açık lise olayını ona göre geçerim. teşekkürler mesajın için

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
İmkanınız varken hala bunu ertelediğinize şaşıyorum.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
Maddi açıdan sorunum yok demiş, biraz zorlanır ama yapar.
Onun hesabı çarşıda tutmaz. Onun parası ailesinden aldığı harçlık. O para havalimanına taxi parasına için bile yetmez. Kanada'da ne yiyecek? Nereden yatacak? Hazır bir Anne mi bekliyor kendisini?

Lise'ye nasıl kayıt olacak? Bildiği çok iyi İngilizce de muhtemelen "İ Love You"dan ibaret. Okul İngilizcesiyle yol bile soramaz.

kin00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Onun hesabı çarşıda tutmaz. Onun parası ailesinden aldığı harçlık. O para havalimanına taxi parasına için bile yetmez. Kanada'da ne yiyecek? Nereden yatacak? Hazır bir Anne mi bekliyor kendisini?

Lise'ye nasıl kayıt olacak? Bildiği çok iyi İngilizce de muhtemelen "İ Love You"dan ibaret. Okul İngilizcesiyle yol bile soramaz.
dostum açıkçası biraz üzüldüm önyargılı konuşmuşsun. ingilizce seviyemi gittiğim kurslar ve girdiğim sınavlara göre iyi seviyede dedim. okul ingilizcesinin grammar ve gereksiz teknik bilgilerle dolu olduğunun ben de farkındayım. üstelik maddi durumum yeterli derken ailemin maddi durumunun yeterli olduğundan bahsetmiştim yoksa benim ekonomik özgürlüğüm yok tabii ki kendim aktif olarak gelir elde ediyorum ama çok fazla olduğu söylenemez. onun dışında hazır bir anneye de ihtiyacım yok zaten şu zamana kadar evebeynlerimle çok sıkı değildim kendi başıma büyüdüm genelde. ama tabi yasalar gereği 18 yaş altı olunca tek başına işler çok zor oluyor o nedenle evet 18 yaşıma basmayı bekliyorum.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
amacım o zaten ama önceliğim seneye gidebilmek direkt. bakalım artık hayırlısı
Mesaj otomatik birleştirildi:

anladm biraz daha araştırayım bu açık lise olayını ona göre geçerim. teşekkürler mesajın için

Açık lise iyi, güzel ama geçebilmen için veli izni gerekiyor. Aklında olsun.