Samsung S23'ünüz olsa hangi rengi alırsınız?

Samsung S23'ünüz olsa hangi rengi alırsınız?

• siyah

Kullanılan: 14 56.0%
  • beyaz

Kullanılan: 5 20.0%
  • yeşil

Kullanılan: 4 16.0%
  • pembe

Kullanılan: 2 8.0%

• Kullanılan toplam oy
    25

beyzanurbaysan

SDN
SDN
Reaksiyon puanı
208
S23 telefonundan yeni ve daha canlı renkler beklerdim. Ama yine S22 ile aynı renkler var. Bu durum keşke değişseydi. Diyelim ki S23 alıcaksınız hangi rengini alırdınız?

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
S23 telefonundan yeni ve daha canlı renkler beklerdim. Ama yine S22 ile aynı renkler var. Bu durum keşke değişseydi. Diyelim ki S23 alıcaksınız hangi rengini alırdınız?
Beyaz ve siyah dışındakiler basit gösteriyor diye düşünüyorum. Siyah en iyisi bence ben siyah tercih ediyorum.

salihaktan_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
543
Sızıntılardaki renkler çok basite kaçmış...

Dört Samsung Galaxy S23 görüntüsü yan açıyla gösteriliyor.  Dört renktedirler: leylak, kırık beyaz, yeşil ve siyah.

Renk seçeneklerinde ben de daha fazla çeşitlilik beklerdim.
Apple gibi her sene göz alıcı yeni bir renk '' Yeşil iPhone 13 ve mor iPhone 14 Pro gibi'' beklerdim.
Ama bence Samsung renkteki çeşitlilik hakkını S23 Ultra modeline sakladı.

En geç 1 Şubat'ta Unpacked etkinliğinde hepsini öğreneceğiz...

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Beyaz. Çünkü herşeyin tasarımını tam olarak ortaya çıkaran renk.
Arabanın bile bembeyazı tasarımı fena ortaya çıkarıyor.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Phantom Black.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Önce tasarımı halledelim de sonra renk. :p
samsung-1.webp
Düm düz bakmamak lazim, öyle bakınca iPhone 11 Pro modelleri, 12 ve 13 modelleride mal gibi duruyor. Aslinda böyle gayet prestijli ve sade bir tasarim olmuş. Net bir yorum yapmadan önce teknoloji mağazasında denemek lazim diye düşünüyorum. Eğer S23'de kullanilacak 8 Gen 2'yi Samsung kendisi üretirse S22 ile aman aman fiyat farki olmaz. Exynos 2200 S22 ve S23 arasindaki tercihimi S23'ün fiyatı beliryecek, tasarim gayet hoş bence. Tasarimdan ziyade tutuş hissiyati ve malzemenin kalitesi de önemli aslinda ve bu konuda da Samsung ve Apple mobil cihaz sektöründe rakipsiz zaten.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230115-163215-561.png
    Screenshot_20230115-163215-561.png
    157.1 KB · Görüntüleme: 53

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Düm düz bakmamak lazim, öyle bakınca iPhone 11 Pro modelleri, 12 ve 13 modelleride mal gibi duruyor. Aslinda böyle gayet prestijli ve sade bir tasarim olmuş. Net bir yorum yapmadan önce teknoloji mağazasında denemek lazim diye düşünüyorum. Eğer S23'de kullanilacak 8 Gen 2'yi Samsung kendisi üretirse S22 ile aman aman fiyat farki olmaz. Exynos 2200 S22 ve S23 arasindaki tercihimi S23'ün fiyatı beliryecek, tasarim gayet hoş bence. Tasarimdan ziyade tutuş hissiyati ve malzemenin kalitesi de önemli aslinda ve bu konuda da Samsung ve Apple rakipsiz zaten.
Görünüşe yorum yapmam için mağazada incelememe gerek yok ancak hissiyat ve malzeme kalitesi dediğiniz gibi önemli. Samsung amiral gemilerinde plastik malzeme kullanmayı bırakırsa belki o zaman hissiyat ve malzeme kalitesi konusunda ön plana çıkabilir. S22'de de aynı kalitesizlik var mı bilmiyorum ancak S21'in gerek hissiyatı, gerek malzeme kalitesi (plastik) berbat.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Görünüşe yorum yapmam için mağazada incelememe gerek yok ancak hissiyat ve malzeme kalitesi dediğiniz gibi önemli. Samsung amiral gemilerinde plastik malzeme kullanmayı bırakırsa belki o zaman hissiyat ve malzeme kalitesi konusunda ön plana çıkabilir. S22'de de aynı kalitesizlik var mı bilmiyorum ancak S21'in gerek hissiyatı, gerek malzeme kalitesi (plastik) berbat.
Samsung amiral gemilerinde bir tek düz S21'de plastik kullandi zaten, ama bu giriş seviyesi Realme'lerde kullanilan plastikden değil elbette, iPhone 11'in panei gibi düşünün, kağıt üzerinde 3.000 TL'lik telefonla ayni panele sahipmis gibi olsa da çok daha kaliteli bir deneyim sunduğu aşikâr. Ayrica şunu da belitmeliyim ki Galaxy S22 çok prestijli, üretilirken kaliteden gram ödün verilmemiş. Şahsen iPhone 13'den daha prestijli geldi bana. Onu bu kadar premium kılan şey çerçevenin parlak olması, arka kapağın üst düzey kalitesi ve 6.1" boyutuyla kompakt olmasi. (son yazdığım öznel denilebilir)

Videoya göz atmanı öneririm, videonun konusunu göz ardı edebilirsin.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Kamera tasarımı çok ucuz duruyor. Çinli modellerde o biçim kamera tasarımları var.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Renk farketmiyor, çünkü kılıfla kullanıyorum fakat ille de renk seçecek olursam siyah der susarım.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Kamera tasarımı çok ucuz duruyor. Çinli modellerde o biçim kamera tasarımları var.
Çinli telefonlarda karma karışık ve ucuz bir tasarim var. Galaxy S23 bir amiral gemisine yakışır sekilde sade bir tasarim sunuyor. Bu durum iPhone'da da boyle değil mi zaten. Tabii tasarım göreceli bir kavram ama çoğu insan benim gibi sade, kompakt (6.1"), kaliteli ve sorunsuz bir deneyim yaşamak ister. Çinli telefonlar doğrudan kaybediyor bu durumda. Samsung ve Apple'da en sevdiğim durum bu zaten, sorunsuz ve sade ayni zamanda kaliteli bir deneyim sunmalari. Sadelikte Apple biraz daha ön planda bu arada. MİUİ 14'de arayuze hayvan sevebilme gelecekmis. Ucuz.

Ekli dosyalar

• 428_428_5FE70CB31CF4754E761E89144318B958mp.png
    428_428_5FE70CB31CF4754E761E89144318B958mp.png
    200.9 KB · Görüntüleme: 56
  • images.jpeg-1.jpg
    images.jpeg-1.jpg
    11.9 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Çinli telefonlarda karma karışık ve ucuz bir tasarim var. Galaxy S23 bir amiral gemisine yakışır sekilde sade bir tasarim sunuyor. Bu durum iPhone'da da boyle değil mi zaten. Tabii tasarım göreceli bir kavram ama çoğu insan benim gibi sade, kompakt (6.1"), kaliteli ve sorunsuz bir deneyim yaşamak ister. Çinli telefonlar doğrudan kaybediyor bu durumda. Samsung ve Apple'da en sevdiğim durum bu zaten, sorunsuz ve sade ayni zamanda kaliteli bir deneyim sunmalari. Sadelikte Apple biraz daha ön planda bu arada. MİUİ 14'de arayuze hayvan sevebilme gelecekmis. Ucuz.
Neresi karmaşık anlamadım. Miui ios arayüzüne en çok benzeyen android arayüzü zaten. ve 120hz 144hz gibi tazeleme hızlarıyla birlikte çok akıcı çalışıyor. Ayriyeten Xiaomi tarafında da 12 13 gibi 6.2 inç 6.3 inç gibi kompakt sayılabilecek modeller mevcut. Ve kamera tasarımları şu samsungdan daha premium duruyor. Özellikle Xiaomi 12 modelinin kamera tasarımı çok başarılı. Konudaki samsung modelinin kamera tasarımı ise orta seviye cihazları gibi duruyor. Örnek gösterdiğiniz Huawei nin tasarımını ben de beğenmedim. Ama diğer Xiaomi'nin ki ben buradayım diyor. İkinci ekran bile koymuşlar. Oldukça ayırt edici bir özellik olmuş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca ben Samsung tarafında s2 s7 ve s9 kullandım. Hiçbirinin malzeme kalitesinden memnun kalmadım. Şu an kullandığım mi10t taş gibi çıktı maşallah.
Mesaj otomatik birleştirildi:

S2 nin durduk yere cebimde iken ekranı çatladı. S7 nin boyaları döküldü. Home tuşunun boyaları pul pul döküldü. Arka camın altındaki boya mürekkep gibi eridi. S9 da bi kaç ay sonra dokunmatiğin bazı kısımları çalışmamaya başladı. Yine arka sağ üst köşeden camı kalkmaya başladı vs vs. Hatta s7 yi ilk sıfır aldığımda kutudan ölü pikselli bir şekilde çıkmıştı. Sonra garanti ile uğraşmayıp zararına satıp 1 haftalık başka bir s7 almıştım. Samsungdan çok dilim yandı benim.

Son düzenleme:

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
S7 konusunu açmayın, telefonu muslukta yıkamıştınız. MIUI nerede iOS'a en çok benzeyen arayuz? 11T kullandim, malzeme kalitesi berbatti. Kilif taktikdan 1 ay sonra arka kapağında lekeler oluştu. Ayrica arayüz sorunlarina değinmek bile istemiyorum, sistem uygulamalarinda reklam çıkmasını geçtim gerçekten arayüz berbat. 120 Hz olmasına rağmen frame drop yiyordum, akıcı bir deneyim sunmuyordu, Instagram ve Twitter'da yine frame drop yiyordum. Kamera berbatti, 12S Ultra gibi Leica lensli bir telefon hâlâ stabil video çekemiyor, video konusunda S10+ modeli bile daha iyi ondan. Ben kaliteli telefon kullanmak istiyorum, gidipte arayuz sorunlariyla veya sağdan soldan çıkan reklamlarla uğraşmak istemiyorum ve ayni zamanda Android kullanmak istiyorum. Bu durumda tek seçeneklerim Samsung, OnePlus ve Pixel oluyor. Samsung'un aralarindan en kaliteli olduğunu düşünüyorum ve tercihim her daim Samsung olacak. Ayrica S9'un kalitesine ve amiral gemisi hissiyatina değinmiyorum bile... Bir de Mi 11 Ultra'nin 2. ekranindan bahsetmişsiniz sanirim, sadelik derken tam da bundan bahsetmiştim.

@Ekto02 ne demek istediğimi çok iyi anladı.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Samsung amiral gemilerinde bir tek düz S21'de plastik kullandi zaten, ama bu giriş seviyesi Realme'lerde kullanilan plastikden değil elbette, iPhone 11'in panei gibi düşünün, kağıt üzerinde 3.000 TL'lik telefonla ayni panele sahipmis gibi olsa da çok daha kaliteli bir deneyim sunduğu aşikâr. Ayrica şunu da belitmeliyim ki Galaxy S22 çok prestijli, üretilirken kaliteden gram ödün verilmemiş. Şahsen iPhone 13'den daha prestijli geldi bana. Onu bu kadar premium kılan şey çerçevenin parlak olması, arka kapağın üst düzey kalitesi ve 6.1" boyutuyla kompakt olmasi. (son yazdığım öznel denilebilir)

Videoya göz atmanı öneririm, videonun konusunu göz ardı edebilirsin.
Karşılaştırmalar saçma olmuş. Plastik aynı plastik ve kalitesiz. Hissiyatı da bir o kadar berbat. Ayrıca iPhone 11'in de paneli berbattı. :P Hepsini deneyimlemiş biri olarak söylüyorum.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Geçilebilecek gibi değil. Ben ilk aldığımda bilmiyordum reklam vb çıktığını. Telefonu çakma zannetmiştim....
Ben zamanında Poco X3 Pro kullanırdım, PMIC sorunları yüzünden başka cihaza geçtim.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
S21'in hissiyatinin berbat olduğu konusuna kesinlikle katilmiyorum. Ayrica iPhone 11'i kendimde kişisel telefonum olarak kullandim. İnan bana 2.500 TL'lik Redmi Note 9'un panel teknolojisi aynı olsa da 11 daha kaliteliydi, bunu kendi iPhone 11 incelemenizde sizde söylemiştiniz zaten.

Plastik aynı plastik ve kalitesiz.
Plastik algisi çok tuhaf, zaten kılıf takiyorsun. Kaldi ki her plastik kalitesiz değil. Diğer plastik olan kalitesiz telefonlar gibi leke oluşmuyor, ses açma kapama içine göçmüyor veya en ufak bir darbede çizilmiyor. (Örn: RD10S, 9T vb.)

Bunun suya ve toza dayaniklilik tarafı da var. Düz S21 modelinde bunlardan da ödün verilmemiş tabii ki. Hissiyat konusunda sadece S21 FE modeli konusunda hakli olabilirsiniz ama düz S21'in berbat bir hissiyati olduğuna şahsen katılmıyorum.

aspet

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
242
Beyaz alırım hocam beyaz iyiyi temsil eder

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
S21'in hissiyatinin berbat olduğu konusuna kesinlikle katilmiyorum. Ayrica iPhone 11'i kendimde kişisel telefonum olarak kullandim. İnan bana 2.500 TL'lik Redmi Note 9'un panel teknolojisi aynı olsa da 11 daha kaliteliydi, bunu kendi iPhone 11 incelemenizde sizde söylemiştiniz zaten.

Plastik algisi çok tuhaf, zaten kılıf takiyorsun. Kaldi ki her plastik kalitesiz değil. Diğer plastik olan kalitesiz telefonlar gibi leke oluşmuyor, ses açma kapama içine göçmüyor veya en ufak bir darbede çizilmiyor. (Örn: RD10S, 9T vb.)

Bunun suya ve toza dayaniklilik tarafı da var. Düz S21 modelinde bunlardan da ödün verilmemiş tabii ki. Hissiyat konusunda sadece S21 FE modeli konusunda hakli olabilirsiniz ama düz S21'in berbat bir hissiyati olduğuna şahsen katılmıyorum.

Katılmayabilirsin, kişisel tercih. Kılıf kullanmıyorum, plastik cihaz da kullanmıyorum. :) Plastik kasayı öven birine denk gelmek garip. Malzeme kalitesinden bahsedip sertifikalara girmeniz, mağazada görülmeli dedikten sonra videolar atmanız da garip.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Plastik kasayi övdüğüm yok. Öyle bir kalitesiz diyorsunuz ki sanki Çin firmasinin giris seviyesi telefonuymus gibi. :) Bu arada malzeme kalitesi ile sertifikalarin doğrudan alakasi var.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
S7 konusunu açmayın, telefonu muslukta yıkamıştınız. MIUI nerede iOS'a en çok benzeyen arayuz? 11T kullandim, malzeme kalitesi berbatti. Kilif taktikdan 1 ay sonra arka kapağında lekeler oluştu. Ayrica arayüz sorunlarina değinmek bile istemiyorum, sistem uygulamalarinda reklam çıkmasını geçtim gerçekten arayüz berbat. 120 Hz olmasına rağmen frame drop yiyordum, akıcı bir deneyim sunmuyordu, Instagram ve Twitter'da yine frame drop yiyordum. Kamera berbatti, 12S Ultra gibi Leica lensli bir telefon hâlâ stabil video çekemiyor, video konusunda S10+ modeli bile daha iyi ondan. Ben kaliteli telefon kullanmak istiyorum, gidipte arayuz sorunlariyla veya sağdan soldan çıkan reklamlarla uğraşmak istemiyorum ve ayni zamanda Android kullanmak istiyorum. Bu durumda tek seçeneklerim Samsung, OnePlus ve Pixel oluyor. Samsung'un aralarindan en kaliteli olduğunu düşünüyorum ve tercihim her daim Samsung olacak. Ayrica S9'un kalitesine ve amiral gemisi hissiyatina değinmiyorum bile... Bir de Mi 11 Ultra'nin 2. ekranindan bahsetmişsiniz sanirim, sadelik derken tam da bundan bahsetmiştim.

@Ekto02 ne demek istediğimi çok iyi anladı.
S7 de bahsettiğim sorunlar yıkamadan önce oldu. Yıkanıp bozulunca zaten direkt çöpe attım. Hiç o konuyu açmayın falan demeyin öyle. 11t tahminimce mediatek işlemciden dolayı o fps dropları yapıyordu. Babamda da note 10 pro var. Snapdragon 732 işlemci var. Onda da arada fps drop oluyor. Ama benim sd865 işlemcili mi10t de kesinlikle öyle birşey olmuyor. Ve arayüzde kesinlikle hiç bir şekilde reklam görmedim. Telefonun tüm dahili uygulamalarına baktım hiçbirinde reklam çıkmıyor. Reklam çıkıyor diyenlerde çin romu mu var acaba bilemiyorum.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
S7 de bahsettiğim sorunlar yıkamadan önce oldu. Yıkanıp bozulunca zaten direkt çöpe attım. Hiç o konuyu açmayın falan demeyin öyle. 11t tahminimce mediatek işlemciden dolayı o fps dropları yapıyordu. Babamda da note 10 pro var. Snapdragon 732 işlemci var. Onda da arada fps drop oluyor. Ama benim sd865 işlemcili mi10t de kesinlikle öyle birşey olmuyor. Ve arayüzde kesinlikle hiç bir şekilde reklam görmedim. Telefonun tüm dahili uygulamalarına baktım hiçbirinde reklam çıkmıyor. Reklam çıkıyor diyenlerde çin romu mu var acaba bilemiyorum.
ROM fark etmeksizin sistem uygulamalarında reklam çıkıyor. Çin ROM'unda doğrudan tam ekran reklam çıkıyor.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Plastik kasayi övdüğüm yok. Öyle bir kalitesiz diyorsunuz ki sanki Çin firmasinin giris seviyesi telefonuymus gibi. :) Bu arada malzeme kalitesi ile sertifikalarin doğrudan alakasi var.
Xiaomi tarafına çeken sensin dostum. Ben olanı söylüyorum. Sertifikalar, arka kasadan çok boşluklarda bulunan ağ ve özel yapıştırıcılarla alakalı. Evet, malzeme kalitesi önemli ama bu arka kasayla direkt olarak alakalı bir durum değil. Mağazada incelemeyi öneriyorsan sana tavsiyem önerini uygulaman. YouTube'dan 2-3 video atmakla olmuyor. :p

Ha bu arada, cidden Çin malı kadar kalitesiz. Amiral gemisine glastik koymak rezaletten başka bir şey değil. Bunu savunmakta sana bol şans.