Soru Linux şifrsiz kullanmak

Reaksiyon puanı
43
Fedora Linux ta şifrsiz kullanma seçeneği var kurarken peki bunu başka dağıtımlar da terminal komutlarıyla bir şekilde yapabilirmiyiz.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
O açılışta şifre sormasın diyor ben komle şifre olmasın diyorum.
Ubuntu ve elemenetaryOS kurulumun son aşamaları olan kullanıcı oluşturma bölümünde böyle bir ayar var. Şifresiz giriş yap diye.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
O açılış şifresi sormasın diye ayarlamaya izin veriyor ben hiç şifre olmasın dedim.
Bir betik dosyası ile terminal uygulaması oluşturulabilir ve sudo işlemleri için şifre istemez ama marketten uygulama indirirken yetki ister veya bir uygulama da isteyebilir. Onu yapamam.

Reaksiyon puanı
43
Bir betik dosyası ile terminal uygulaması oluşturulabilir ve sudo işlemleri için şifre istemez ama marketten uygulama indirirken yetki ister veya bir uygulama da isteyebilir. Onu yapamam.
Sen anlamıyormusun fedora da tamamen şifre yok yapabiliyorsun hiç açılışta sormuyor sudo da sormuuyor grafik arayüzüyle de şifre istemiyor şifre değiştirme kısmında şifreniz yok diyor yani şifre direk yok.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Sen anlamıyormusun fedora da tamamen şifre yok yapabiliyorsun hiç açılışta sormuyor sudo da sormuuyor grafik arayüzüyle de şifre istemiyor şifre değiştirme kısmında şifreniz yok diyor yani şifre direk yok.
Kullan o zaman kardeş. Ben gerçekten çok yanlış anlamışım seni. Şifreli bir dağıtım için istiyorsun sandım.

Reaksiyon puanı
43
Kullan o zaman kardeş. Ben gerçekten çok yanlış anlamışım seni. Şifreli bir dağıtım için istiyorsun sandım.
Evet Fedoranın yaptığını diğer dağıtımlar için istiyorum ama Fedora da direk şifre yok yapabiliyon yani açılışta şifre sormasını falan işaretlemiyon ya da yapılandırma dosyalarının içeriğine girip sudo şifre istemesin diye ayarlamıyoruz direk şifre yok.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Evet Fedoranın yaptığını diğer dağıtımlar için istiyorum ama Fedora da direk şifre yok yapabiliyon yani açılışta şifre sormasını falan işaretlemiyon ya da yapılandırma dosyalarının içeriğine girip sudo şifre istemesin diye ayarlamıyoruz direk şifre yok.
Eğer Fedora gibi özellikleri yoksa dağıtımlarda kendi yapılandırma yapacaksın yani.

Reaksiyon puanı
43
Eğer Fedora gibi özellikleri yoksa dağıtımlarda kendi yapılandırma yapacaksın yani.
Hala anlamadın biz şifre varken istemesin diye eyapılandırma yapıyoruz onda direk şifre yok bunu mantıken bir komutla yapabilmemiz lazım yapılandırmaya gerek olmaması lazım.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Hala anlamadın biz şifre varken istemesin diye eyapılandırma yapıyoruz onda direk şifre yok bunu mantıken bir komutla yapabilmemiz lazım yapılandırmaya gerek olmaması lazım.
İşte hayır. Fedora böyle bir ayarı sunmuş. Ayara yapılandırma yapıyor yani. Sen böyle ayarı olmayan bir dağıtıma manuel bu ayarı yapabilirsin ancak.

Reaksiyon puanı
43
İşte hayır. Fedora böyle bir ayarı sunmuş. Ayara yapılandırma yapıyor yani. Sen böyle ayarı olmayan bir dağıtıma manuel bu ayarı yapabilirsin ancak.
Yapılandırma sunmuyor araştırma yaptım
passwd [kullanıcıismi] -d
komutuyla kullanıcı şifresi siliniyor şifresiz oluyor.

Reaksiyon puanı
43
Yetki işlemlerinde de mi yoktur hocam?
Hiç Fedora da En başta şifre koydutmuyor bile
Hem bu komutu kullanınca ya da Fedora kullanıyorson kurulumda kullanıcı şifresi olmasını işaretlersen Sudo komutu için istemiyor , Oturum açmak için şifre istemiyor , bide grafik arayüzüyle şifre isteme var ya onuda istemiyor yani hiç bir yerde şifre istemiyor komutu atmışdım istersen sende dene.