583fg437)(/&:IU%&İ;
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 43
Fedora Linux ta şifrsiz kullanma seçeneği var kurarken peki bunu başka dağıtımlar da terminal komutlarıyla bir şekilde yapabilirmiyiz.
Yapabiliriz diye biliyorum.Fedora Linux ta şifrsiz kullanma seçeneği var kurarken peki bunu başka dağıtımlar da terminal komutlarıyla bir şekilde yapabilirmiyiz.
Ama nasıl?Yapabiliriz diye biliyorum.
Tama yinede ben merak ettim söyle iştegüvensiz olur şifreli kullanın kurarken mümkündü.
Sadece Fedoride bir kaç dağıtım da mümkün hepsinde değil ben terminalden hepsi için yapabilmek istiyorum.kurarken mümkündü.
O açılışta şifre sormasın diyor ben komle şifre olmasın diyorum.Ubuntu, Linux mint, Pardus, zorin, elementary hepsinde kurulum yaparken çıkıyor. Şifresiz PC kullanılmamalı bence.
Ubuntu ve elemenetaryOS kurulumun son aşamaları olan kullanıcı oluşturma bölümünde böyle bir ayar var. Şifresiz giriş yap diye.O açılışta şifre sormasın diyor ben komle şifre olmasın diyorum.
Tamam işte ben şifresiz giriş yap var diyom ama ben direk şifresi olmasın diyorum anlamıyorsun.Ubuntu ve elemenetaryOS kurulumun son aşamaları olan kullanıcı oluşturma bölümünde böyle bir ayar var. Şifresiz giriş yap diye.
"Açılışta şifre olmasın" yazmışın diye ben cevap verdim ona.Tamam işte ben şifresiz giriş yap var diyom ama ben direk şifresi olmasın diyorum anlamıyorsun.
O açılış şifresi sormasın diye ayarlamaya izin veriyor ben hiç şifre olmasın dedim."Açılışta şifre olmasın" yazmışın diye ben cevap verdim ona.
Bir betik dosyası ile terminal uygulaması oluşturulabilir ve sudo işlemleri için şifre istemez ama marketten uygulama indirirken yetki ister veya bir uygulama da isteyebilir. Onu yapamam.O açılış şifresi sormasın diye ayarlamaya izin veriyor ben hiç şifre olmasın dedim.
Sen anlamıyormusun fedora da tamamen şifre yok yapabiliyorsun hiç açılışta sormuyor sudo da sormuuyor grafik arayüzüyle de şifre istemiyor şifre değiştirme kısmında şifreniz yok diyor yani şifre direk yok.Bir betik dosyası ile terminal uygulaması oluşturulabilir ve sudo işlemleri için şifre istemez ama marketten uygulama indirirken yetki ister veya bir uygulama da isteyebilir. Onu yapamam.
Kullan o zaman kardeş. Ben gerçekten çok yanlış anlamışım seni. Şifreli bir dağıtım için istiyorsun sandım.Sen anlamıyormusun fedora da tamamen şifre yok yapabiliyorsun hiç açılışta sormuyor sudo da sormuuyor grafik arayüzüyle de şifre istemiyor şifre değiştirme kısmında şifreniz yok diyor yani şifre direk yok.
Evet Fedoranın yaptığını diğer dağıtımlar için istiyorum ama Fedora da direk şifre yok yapabiliyon yani açılışta şifre sormasını falan işaretlemiyon ya da yapılandırma dosyalarının içeriğine girip sudo şifre istemesin diye ayarlamıyoruz direk şifre yok.Kullan o zaman kardeş. Ben gerçekten çok yanlış anlamışım seni. Şifreli bir dağıtım için istiyorsun sandım.
Eğer Fedora gibi özellikleri yoksa dağıtımlarda kendi yapılandırma yapacaksın yani.Evet Fedoranın yaptığını diğer dağıtımlar için istiyorum ama Fedora da direk şifre yok yapabiliyon yani açılışta şifre sormasını falan işaretlemiyon ya da yapılandırma dosyalarının içeriğine girip sudo şifre istemesin diye ayarlamıyoruz direk şifre yok.
Hala anlamadın biz şifre varken istemesin diye eyapılandırma yapıyoruz onda direk şifre yok bunu mantıken bir komutla yapabilmemiz lazım yapılandırmaya gerek olmaması lazım.Eğer Fedora gibi özellikleri yoksa dağıtımlarda kendi yapılandırma yapacaksın yani.
İşte hayır. Fedora böyle bir ayarı sunmuş. Ayara yapılandırma yapıyor yani. Sen böyle ayarı olmayan bir dağıtıma manuel bu ayarı yapabilirsin ancak.Hala anlamadın biz şifre varken istemesin diye eyapılandırma yapıyoruz onda direk şifre yok bunu mantıken bir komutla yapabilmemiz lazım yapılandırmaya gerek olmaması lazım.
Yapılandırma sunmuyor araştırma yaptımİşte hayır. Fedora böyle bir ayarı sunmuş. Ayara yapılandırma yapıyor yani. Sen böyle ayarı olmayan bir dağıtıma manuel bu ayarı yapabilirsin ancak.
Güzel o zaman. Çalışıyor mu peki?Yapılandırma sunmuyor araştırma yaptım
passwd [kullanıcıismi] -d
komutuyla kullanıcı şifresi siliniyor şifresiz oluyor.
Evet hiç şifre yok dediğim gibi yapılandırma falan yapmadım.Güzel o zaman. Çalışıyor mu peki?
Yetki işlemlerinde de mi yoktur hocam?Evet hiç şifre yok dediğim gibi yapılandırma falan yapmadım.
Hiç Fedora da En başta şifre koydutmuyor bileYetki işlemlerinde de mi yoktur hocam?