Yardım Bilgisayarımın işlemcisi yandı. Fiyat Kaç lira tutar?

Reaksiyon puanı
13
Bilgisayarımın dün akşam Grand Theft Auto 4 oynarken kapanıp işlemcisi yandı fiyatı kaç lira tutar acaba bugünümüz itibariyle?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
İşlemci durup dururken yanmaz ki. Voltaj mı dengesiz geldi yoksa hız aşırtma denerken mi yaktınız? Bir de işlemci modelini yazar mısınız?

steelwise

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
İşlemciyi bir daha hayata döndürmeniz imkansız gibi, anakartın durumu nasıl şu an? Eğer sadece işlemci zarar gördüyse aynı soket tipine sahip bir işlemci almanız lazım.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
intel i5 1 nesil 2 gb rami var voltaj yükselip durdu bilgisayarın işlemcisi öyle yandı tamirciye gönderecem.
Tamiri yoktur olsa bile çok pahalı tutar. O yüzden sistem yenilemeyi düşünmüyorsanız Sahibinden gibi ikinci el sitelerinden anakartınıza uyumlu 1. nesil işlemci bakabilirsiniz.

Reaksiyon puanı
13
Tamiri yoktur olsa bile çok pahalı tutar. O yüzden sistem yenilemeyi düşünmüyorsanız Sahibinden gibi ikinci el sitelerinden anakartınıza uyumlu 1. nesil işlemci bakabilirsiniz.
Tamam teşekkür ederim bilgi için. Ama Sistemimi değiştirmeyi düşünüyorum bilgi veriyim.

Blue Screen of Death

CRITICAL_PROCESS_DIED
Reaksiyon puanı
356
Eğer o sistemde işlemci yandıysa o sistemin pek sağlıklı bir sistem olduğu söylenemez. Voltaj dengesizliğinden işlemci yandıysa anakart veya güç kaynağının sıkıntılı olma ihtimali yüksektir. Yakında başka parçalar da zarar görebilir. Yeni bir sistem toplamanız sizin için daha iyi olacaktır.

Reaksiyon puanı
13
Eğer o sistemde işlemci yandıysa o sistemin pek sağlıklı bir sistem olduğu söylenemez. Voltaj dengesizliğinden işlemci yandıysa anakart veya güç kaynağının sıkıntılı olma ihtimali yüksektir. Yakında başka parçalar da zarar görebilir. Yeni bir sistem toplamanız sizin için daha iyi olacaktır.
Tamam teşekkür ederim.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Ryzen çıkmazsa şaşırmam. İşlemci modeli nedir?

steelwise

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Tamam biliyordumda internetde gördüm yanan işlemciye sürülüyor diye hem en azından deneyi başarısız bulduk?.

Termal macun soğutucu ile işlemcinin arasındaki ısı iletimini sağlar, eğer termal macun olmadan kullandıysanız önceden ondan dolayı bilgisayar yüksek sıcaklıktan kendini kapatmış olabilir.

Reaksiyon puanı
13
Termal macun soğutucu ile işlemcinin arasındaki ısı iletimini sağlar, eğer termal macun olmadan kullandıysanız önceden ondan dolayı bilgisayar yüksek sıcaklıktan kendini kapatmış olabilir
Bende bunu düşünüyordum hocam. Teşekkür ederim hocam ,
bilgi verdiğiniz için.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
cpu yanmamıştır yanarsa tek gitmez katliam yapar teknolojik.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
koku olur açılmaz kokoreç gibi kokar biraz duman da olabilir.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Tamam teşekkür ederim bilgi için. Ama Sistemimi değiştirmeyi düşünüyorum bilgi veriyim.
Bütçenizi belirledikten sonra kullanım amacınızı da belirterek bir konu açarsanız yardımcı olmaya çalışırız forumda.