15 temmuz - 30 temmuz arası çatışma çıkacakmış...

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Sen ne güzel hayaller görüyorsun öyle keşke bende görsem.

Hatta daha eskiye Osmanlıda haritada en büyük oldugumuz dönemi at :)

Sana tavsiyem az tarih oku. Bilmeden konuşuyon. Yapılan Kongreler var bilmem biliyon mu ! Hani Mustafa Kemal Paşa 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkıyor ondan sonra kongreler yapıyor. Orada Misak-i Milli sınırları belirliyorlar ve herkes onlar için savaşıyor. Yoksa 1. Dünya savaşı öncesine bakasrsan. Arap yarım adası ve Suriye Irak taraflarıda bizde. Ama Arap nufus olan yerler için savaşmama kararı alınıyor. Sadece Türk nufus olan yerler isteniyor. Ve üstte attığım harita Resmi Misak-i Milli haritası. Lozan tam başarı olması için o haritada ki sınırların alınması gerekirdir.

1656188492153.png

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Eksik taraflarınıda saydım. Misak-i Milli sınırlarımıza ulaşamıyoz. Savaşı kazanan olarak tazminat alamıyoz. Üstüne Türk nufusun çoğunlukta olduğu yerler bile elimizden gidebiliyor.

Senin aklın alıyor mu İzmir'in hemen karşısı 1-2 Km mesafede ki Adalar bile Yunan'a nasıl verilir ! Antalya'nın hemen karşısında ki Mehis nasıl verilir. 1.5 Milyon Türk olan Batı Trakya nasıl bırakılır?
Keşke yandaş TV ve gazeteler yayın yapmadan da söyleseydin şunları neyse diyeceğim o ki.. ona bakarsak
Mısır da bizimdi Kerkük...Suriye...şam...Lübnan buralar hakkında da konuşsak

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Keşke yandaş TV ve gazeteler yayın yapmadan da söyleseydin şunları neyse diyeceğim o ki..
Mısır da bizimdi Kerkük...Suriye...şam...Lübnan burak

Sen Mustafa Kemal paşannın Misak-i Milli sınırlarını red mi ediyon ? Türklerin ağırlıkta yaşadığı yerlerden bahsediyorum ben. Arap nufus bölgelerinden değil. Bunu bile ayırt edemiyorsunuz.

Kurtuluş savaşının başlama mottosu zaten Misak-i Milli sınırları geri almak. Milli mücadele onun için veriyoz. Ama siz onu bile bilmiyorsunuz.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Sen Mustafa Kemal paşannın Misak-i Milli sınırlarını red mi ediyon ? Türklerin ağırlıkta yaşadığı yerlerden bahsediyorum ben. Arap nufus bölgelerinden değil. Bunu bile ayırt edemiyorsunuz.

Kurtuluş savaşının başlama mottosu zaten Misak-i Milli sınırları geri almak. Milli mücadele onun için veriyoz. Ama siz onu bile bilmiyorsunuz.
Hayır biliyoruz gayet bilincindeyiz hocam sadece siz bağımsızlığımızın hürriyetimizin tescilini böyle küçümser gibi olunca savunmaya geçtik yani Lozan büyük çok büyük bir zaferdir MONDROS İLE TESLİM OLANLARIN BIRAKTIĞI BU TOPRAKLARDA Kİ HÜRRİYET TAPUMUZDUR

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Hayır biliyoruz gayet bilincindeyiz hocam sadece siz bağımsızlığımızın hürriyetimizin tescilini böyle küçümser gibi olunca savunmaya geçtik yani Lozan büyük çok büyük bir zaferdir MONDROS İLE TESLİM OLANLARIN BIRAKTIĞI BU TOPRAKLARDA Kİ HÜRRİYET TAPUMUZDUR

Onu yazdım zaten. Kötünün iyisidir ama çok iyi değildir. Ülkenin tapusudur evet ama Türk milleti için dardır.

Savaş'ı kazanan bir ülke olarak genede en çok toprak kaybeden biziz o nasıl oluyor? Türk nufusun olduğu yerleri bile kaybeden bir milletiz. 1. Dünya savaşını Almanya'da kaybetti bizim yarımız kadar toprak kaybetmemiştir.

Düşünün Yunan'ı yendik denize döktük diye övünüyoruz ya hani ! Nasıl oluyor da Yunan kaybettiği savaşta topraklarını genişletiyor ? Kaçarken ülkeyi resmen yaktı yıktı. Ama tek kuruş tazminat alamadık! Savaş alanında çok büyük başarı göstermemize rağmen masada hezimettir ne yazık ki lozan. :(

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Onu yazdım zaten. Kötünün iyisidir ama çok iyi değildir. Ülkenin tapusudur evet ama Türk milleti için dardır.

Savaş'ı kazanan bir ülke olarak genede en çok toprak kaybeden biziz o nasıl oluyor? Türk nufusun olduğu yerleri bile kaybeden bir milletiz. 1. Dünya savaşını Almanya'da kaybetti bizim yarımız kadar toprak kaybetmemiştir.

Düşünün Yunan'ı yendik denize döktük diye övünüyoruz ya hani ! Nasıl oluyor da Yunan kaybettiği savaşta topraklarını genişletiyor ? Kaçarken ülkeyi resmen yaktı yıktı. Ama tek kuruş tazminat alamadık! Savaş alanında çok büyük başarı göstermemize rağmen masada hezimettir ne yazık ki lozan. :(
Hocam elimizdeki son toprak parçası idi bu Anadolu son.. okuma yazma bilmeyen kağnılarla cephane taşıyan süngüleriyle savaşan piyadeler çocuk yaşta askerler böyle kuruldu bu ülke.. sevgili Abdülhamid 2 Türkiye toprağı toprak kaybetti ona alkış tutuyorsunuz ama o günün şartlarında efendim o ayrı diyonuz.. efendi karış toprak kaybetmemiş Abdülhamid han diyor alkış kıyamet statta
Bugün bu Lozan o konuşurken niye o zaman on şartları demiyonuz..

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Hocam elimizdeki son toprak parçası idi bu Anadolu son.. okuma yazma bilmeyen kağnılarla cephane taşıyan süngüleriyle savaşan piyadeler çocuk yaşta askerler böyle kuruldu bu ülke.. sevgili Abdülhamid 2 Türkiye toprağı toprak kaybetti ona alkış tutuyorsunuz ama o günün şartlarında efendim o ayrı diyonuz.. efendi karış toprak kaybetmemiş Abdülhamid han diyor alkış kıyamet statta

Siz neden böylesiniz hocam ? Neden sizinle tartışılmıyor ve konuşulmuyor? Bir tarihi süreçten olayldan bahsediyorum sadece.

Hemen Atatürk'e hakaret mi ediyona getiriyorsunuz veya ne alaka şimdi II. Abdulhamit? Ben İkinci Abdulhamit çok iyi flan demedim bir parti adı geçirmedim ki! Niye böylesiniz siz?

Tarihi bir süreçten bahsediyoruz. Lozan'ı imzalamaya giden heyetin başında İsmet İnönü var zaten alakasız alakasız işleri katıyorsunuz gene.

Lozan'ın ilk ham halini bir oku bir incele sonra gelin konuşalım. BİLMEDEN BASMAKALIP ezber cümlelerle konuşuyorsunuz. Mesela Lozan içerisinde Hatay'da yoktur Atatürk'ün çabaları ile sonradan alınmıştır. Boğazların hakkıda yoktur sonradan alınmıştır. ( O bile eksik bana göre halen. ) Boğazlar özel komisyon tarafından kontrol edilecek ve ayrı bayrağı olan bağımsız bir bölge olacaktı Lozan'a göre... Diğer yanlışlarıda üstte saydım ve siz çıkıp bu üstün başarı diyorsunuz. Bu olmaz abicim olamaz. Burada Atatürk'e bir şey diyen yok. Ama daha fazlası alınabilirken çok büyük hatalar yapılmış...

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Hocam var olan dünya düzeni dediğin sosyal devlet anlayışı sanıyorum yeni dünya düzeni ney o zaman ?
İlerlemeyen yolunda gitmeyen ney?
Mülteciler bunun neresinde ki ülkemize doldurduk? Yada şöyle diyelim konudan konuya atlıyorsun demeyin. Medeniyet seviyesi olarak bu kadar geri kalmış insanlar bunun neresinde?
Hukuğu hukuk yapan devletler tarafından desteklenmesidir.. kanunlar kurallar ile bunu hiçe sayarak nasıl bir düzen bu
Kısaca bize bi anlatır mısın
İki soruyla cevap vericem

Bugüne kadar dünya düzenine ayak uydurmayan 5 büyük gücün dünyada çıkardığı sorunları bana yazamısın ?

Bu 5 büyük gücün kendilerinden başka hangi devlet için hukuku ne zaman doğru bir şekilde kullandığını yazarmısın ?

Not : şuanki dünya düzeni ABD hiroşimaya attığı atom bombası ile kuruldu diyim.
Screenshot_20220626-001147_Google.jpg

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Hocam boşuna kendinizi yormayın.Hükümetin paralı trollüne ne anlatsanız boş.Yarın hükümete yaranmak için Atatürk haindi derse hiç şaşırmam.???

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Sen önce kaybedilen Topraklar nasıl ne halde kurtarılmış bunu anla sonra dön Osmanlının çöküşüne bak anlıcaksın neden oldugunu

Kurtuluş savaşımız anlı şanlı bir savaştır ona tek kelimem var mı benim ? Siz neden böyle körlemesine bakıyorusunz işlere.

Kurtuluş savaşımızda. Gerek batı cephesinde gerek kuva-i Milliyeciler ile örgütlenerek Yunan'ı Fransızı İtalya'nı ile yer yer Ermeniler ile kahramanca savaştık. Ve yüzde 95'inde kazandık zaten arada bir Kütahya- Eskişehir'i virgül sayarsak neredeyse bütün mücadelelerin hepsinde eze eze vura vura çarpışıp kazandığımız bir savaş. O şanlı bir mücadeledir.

Benim itirazım bu kadar büyük bir zaferin nişanesi anlaşmada daha fazla kazanımımız olmalıydı. O kadar şehite o kadar mücadeleye o kadar uğraşa Lozan azdır diyorum siz hayır yeter fazla bile diyeceksiniz utanmasanız...

-Savaşı kazandığın halde Türklerin çoğunluk olduğu Batı Trakya nasıl bırakılır demek suç mu?
-Savaşı kazandık bu kadar ülkeyi yakıp yıkan zarar veren Yunan'dan neden savaş tazminatı almadık demek suç mu? Para veremiyorsa toprak verirdi ada verirdi ?
-Savaşı kazandığımız halde nasıl boğazlar bizim olmuyor?

Bakın Kurtuluş savaşı efsanevi bir kurtuluş mücadelesidir ama devamında gelen Lozan süreci çok sıkıntılı ve masada hezimet resmen tarihçilerin anlatımıyla.

İzlemenizi öneririm. 1:16:55 sonrasını. Lütfen sap samak karıştırmayın ve azcık gözünüzü açıp mantık çerçevesinde bakın olaylara.

Son düzenleme:

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
İstediğin kadar haklı madden olsun gücün varsa kabul ediyorlar yoksa etmiyorlar.

Türkiye Fransayı susturmadan önce geçen yıl yunan çıkıp Fransa nükleer güç bizim arkamızda denedi mi ? Fransa silahlı kuvvetlerini TSK caydırdığı için yunan şimdide ABD'Yİ arkasına almak istiyor.
Amerikaya ve Fransaya karşı yunanlarla savaşacak olsanız Rusya size destek olucaktır belki alttan alttan Çin'de destek verebilir.

Düşmanın her zaman Düşmanı var. Biriyle savaşırsanız diğeri destek verir.
Çok garip dünya ama savaş sonrası son model mercedesleriyle gelip görüşüp giderler kendi sayarlarına. (olan garibana olur)

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Dünyanın gözünde 2 paralık değerimiz kalmadı haberiniz olsun. Önce kendi iç sorunlarımızı çözemezsek daha da kötü hale geleceğiz. Avrupalısı amerikalısı insan yerine koymuyor. Ne zaman düzelir o zaman birşeyler olur diğer dış sorunlar da çözülür. En basiti pcde iki oyun atıyorum yabancı geliyor mesela hepsi dalga geçiyor bizi arap olarak görüyorlar. Başka yerlerde de rastlıyorsun çok var.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Kardeşim o kadar basitleştirerek anlatmama ragmen anlamamazlıkdan geliyorsun art niyet nasıl aramayalım.

Zaferden sonraki ordunun durumunu halkın durumunu biliyormusun hala ögrenmişsin neden daha fazla toprak almadık şakamısın sinirlerlemi oynamaya çalışıyorsun.

Zaten şu tv lerde ve yalan haberlerle uyduruk tarih yazanları hepsini ters kelepçe ile nasıl almıyorlar hala anlamıyorum.

Youtube de dahil.

Her yerden Trol fışkırıyor.

Tarihi kitaplar var hatıratlar var o günlerin canlı tanıkları var. Siz sosyal medyada gördüğünüz bir iki videodan ibaret sanıyorsunuz tarihi...

Savaşı kazanan bir devlet olarak kazandığımız belli olsaydı yetecekti. Savaş kazanıp toprak almadığın zaman tazminat almadığın zaman otomatikman zafer değil hezimet gibi oluyor o anlaşma ama siz anlamıyorusunz işte.

Yunan kaybettiği bir savaşta nasıl resmen toprak kazanabiliyor! Ülkesi genişiyor?

Azcık kitap oku tarihi program izle ve tarihi olaylarda ne olmuş anlamaya çalış. Bizi Lozan'a 1 hafta erken çağırıyorlar sırf psikolojik olarak aşağı çekmek için. Üstüne bizimkiler tecrübesiz olduğuna borcu doğru dürüst hesaplayamıyor daha önceden aldığı toprağı tekrar savaş tazminatı saydırıyorlar hesap kitap işi zayıf yani başarırz bir anlaşma. Atatürk'e bir laf yok burada sadece daha iyisi alabilecekken alamamışık serzenişi var.

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Tarihi kitaplar var hatıratlar var o günlerin canlı tanıkları var. Siz sosyal medyada gördüğünüz bir iki videodan ibaret sanıyorsunuz tarihi...

Savaşı kazanan bir devlet olarak kazandığımız belli olsaydı yetecekti. Savaş kazanıp toprak almadığın zaman tazminat almadığın zaman otomatikman zafer değil hezimet gibi oluyor o anlaşma ama siz anlamıyorusunz işte.

Yunan kaybettiği bir savaşta nasıl resmen toprak kazanabiliyor! Ülkesi genişiyor?

Azcık kitap oku tarihi program izle ve tarihi olaylarda ne olmuş anlamaya çalış. Bizi Lozan'a 1 hafta erken çağırıyorlar sırf psikolojik olarak aşağı çekmek için. Üstüne bizimkiler tecrübesiz olduğuna borcu doğru dürüst hesaplayamıyor daha önceden aldığı toprağı tekrar savaş tazminatı saydırıyorlar hesap kitap işi zayıf yani başarırz bir anlaşma. Atatürk'e bir laf yok burada sadece daha iyisi alabilecekken alamamışık serzenişi var.
O zamanlar demek ki hem ülkeyi yöneten hemde ben ekonomistim diyen biri olmalıymış. Hesap kitap yapabilen yani. ?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
O zamanlar demek ki hem ülkeyi yöneten hemde ben ekonomistim diyen biri olmalıymış. Hesap kitap yapabilen yani. ?

Daldan dala atlayın konuları sulandırın sadece. Ne diyeyim sizin gibisiyle seviyeli tartışma olmayacak.

Ben ne diyom adamlar AKP'ye atlıyor oradan II. Abdulhamit diyor öbürü Atatürk'e hakaret etirmem diyor. Kurtuluş savaşına geçiyor flan. Gerçekten ön yargılı ve körlemesine muhalif insanla uğraşmak çok zor.

Siz gözlerinizi kapatıp tarihe size anlatılan kadar bilin yeter ne diyeyim. Sakın sorgulamayın bir şey öğrenmeye çalışmayın.

Not: İzmir'e veya Ege kıyısı bir şehre gidersen gözle görülen adalar bile nasıl Yunan'a verilmiş yüzerek gidilecek mesafedeki ada nasıl Yunan adası olmuş diye sorgulamayın sakın hee deyip geçin. Yunan'ı ne yendik bee diye övünün. Erdoğan'a AKP'ye saydırın sadece yeter boşverin...

Son düzenleme:

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Daldan dala atlayın konuları sulandırın sadece. Ne diyeyim sizin gibisiyle seviyeli tartışma olmayacak.

Ben ne diyom adamlar AKP'ye atlıyor oradan II. Abdulhamit diyor öbürü Atatürk'e hakaret etirmem diyor. Kurtuluş savaşına geçiyor flan. Gerçekten ön yargılı ve körlemesine muhalif insanla uğraşmak çok zor.

Siz gözlerinizi kapatıp tarihe size anlatılan kadar bilin yeter ne diyeyim. Sakın sorgulamayın bir şey öğrenmeye çalışmayın.

Not: İzmir'e veya Ege kıyısı bir şehre gidersen gözle görülen adalar bile nasıl Yunan'a verilmiş yüzerek gidilecek mesafedeki ada nasıl Yunan adası olmuş diye sorgulamayın sakın hee deyip geçin. Yunan'ı ne yendik bee diye övünün. Erdoğan'a AKP'ye sövün yeter boşverin...
Akp lafı geçmedi ki niye hemen alınıyorsun ? Toprak meselesi osmanlının kaybettiği topraklar sence onları al senin olsun derler mi ? Sonrasında da savaşılmış atalarımız büyük mücadele vererek elinde tutmuşlar antlaşma ile de bugünkü sınırlarımıza kavuşmuşuz olay bu.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Türkleri bir araya getirmemek için çok çirkin planlar yapmış adamlar. Ama elbet o gün gelicektir.
Bizim başkanda alttan alttan işler çeviriyor. Sonu hayrola :D

Kartlar 2023 te yeniden dağıtılacak. Bence herkes Türkiye'yi bekliyor. Bozkurtlar ne zamandır araziye çıkmadı.

Esas olarak İran'dan kendinizi koruyun. Yunan gemiyle geldiğinde zaten açık hedef olacak.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Akp lafı geçmedi ki niye hemen alınıyorsun ?

Çocuk yok karşınızda. Laf cambazlığına gerek yok. Kimse saf veya cahil değil.

Toprak meselesi osmanlının kaybettiği topraklar sence onları al senin olsun derler mi ?

Osmanlının bütün topraklarını geri isteyen mi oldu?

Ama 1. Dünya savaşı sırasında bizim olan Türklerin çoğunlukta olduğu yerler bizde kalsa yetecekmiş diyoruz sadece buna bile karşı çıkıyorsunuz hayır efendim bize verilen yeter çok bile diyeceksiniz utanmasanız.

Sana Suriye'nin tamamını al Hica Yemen tarafını al Mekke Mediyeni al diyen yok. Ama hiç yoktan Türk'ün Türkmenin halen bulunduğu Musul Kerkük'ü alsak yetecekti.

Veya sana git Yunanistan'ın iç taraflarını Bulgaristan'in merkezini al diyen yok. Ama hiç yoktan Türk nufusun çoğunluk olduğu Batı trakyayı alsaydık.

Veya sana git bütün adaları al diyen yok. Ama hiç yoktan dibimizdeki denizden 5-10 km içeriside ki adaları alaydık. İyice bizim kara sınırına 2km mesafede ada mı olur. :( Dünyada örneği var mıdır bilmiyorum! Hemde 1-2 tane değil yüzlerce ada.

Veya hiç yoktan Yunanların yaptığı zulümlere yaktığı yıktığı yerlere karşılık bir tazminat al. Tazminat vermiyorsa ada iste toprak iste.:( Barış anlaşmaları uzlaşma işidir sen diretecen onlar diretecek ortada bulaşacan. Hemen kabul etmek olmamış deniyor sadece.

Not: Şu notuda düşeyim Lozan sonrası anlaşmanın onaylanması için meclisin onaylanması lazım. Ve Meclisin büyük çoğunluğu biz bu anlaşmayı onaylamayız demiştir böyle zafer mi olur diye itiraz etmiştir. 1. Meclis bu anlaşmayı onaylamamıştır. Devamında Mustafa Kemal paşa Cumhurbaşkanı olarak meclisi fes etmiştir. 2. Meclis gelince anlaşma onaylanmıştır. ( 1. Mecliste karşı çıkan muhalif isimlerin hiç biri 2. Meclise alınmamıştır.) Kurtuluş savaşı paşaları dahil. Milli mücadele için savaşan isimler dahil.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Türkleri bir araya getirmemek için çok çirkin planlar yapmış adamlar. Ama elbet o gün gelicektir.

aynen öyle Ermenistan araya boşuna sokulmadı. Türkiye ile Azerbaycan sınırı boşuna kesilmedi. Türkiye'nin Orta Asya ile bağlantısı kesildi kıytırık bir Ermenistan Yüzünden.

Ne uçak uçurabiliyon ne boru hattı geçirebiliyon ne sınır kapısı açabiliyon onlar yüzünden.

Son düzenleme:

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Çocuk yok karşınızda. Laf cambazlığına gerek yok. Kimse saf veya cahil değil.

Osmanlının bütün topraklarını geri isteyen mi oldu?

Ama 1. Dünya savaşı sırasında bizim olan Türklerin çoğunlukta olduğu yerler bizde kalsa yetecekmiş diyoruz sadece buna bile karşı çıkıyorsunuz hayır efendim bize verilen yeter çok bile diyeceksiniz utanmasanız.

Sana Suriye'nin tamamını al Hica Yemen tarafını al Mekke Mediyeni al diyen yok. Ama hiç yoktan Türk'ün Türkmenin halen bulunduğu Musul Kerkük'ü alsak yetecekti.

Veya sana git Yunanistan'ın iç taraflarını Bulgaristan'in merkezini al diyen yok. Ama hiç yoktan Türk nufusun çoğunluk olduğu Batı trakyayı alsaydık.

Veya sana git bütün adaları al diyen yok. Ama hiç yoktan dibimizdeki denizden 5-10 km içeriside ki adaları alaydık. İyice bizim kara sınırına 2km mesafede ada mı olur. :( Dünyada örneği var mıdır bilmiyorum! Hemde 1-2 tane değil yüzlerce ada.

Veya hiç yoktan Yunanların yaptığı zulümlere yaktığı yıktığı yerlere karşılık bir tazminat al. Tazminat vermiyorsa ada iste toprak iste.:( Barış anlaşmaları uzlaşma işidir sen diretecen onlar diretecek ortada bulaşacan. Hemen kabul etmek olmamış deniyor sadece.

Not: Şu notuda düşeyim Lozan sonrası anlaşmanın onaylanması için meclisin onaylanması lazım. Ve Meclisin büyük çoğunluğu biz bu anlaşmayı onaylamayız demiştir böyle zafer mi olur diye itiraz etmiştir. 1. Meclis bu anlaşmayı onaylamamıştır. Devamında Mustafa Kemal paşa Cumhurbaşkanı olarak meclisi fes etmiştir. 2. Meclis gelince anlaşma onaylanmıştır. ( 1. Mecliste karşı çıkan muhalif isimlerin hiç biri 2. Meclise alınmamıştır.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

aynen öyle Ermenistan araya boşuna sokulmadı. Türkiye ile Azerbaycan sınırı boşuna kesilmedi. Türkiye'nin Orta Asya ile bağlantısı kesildi kıytırık bir Ermenistan Yüzünden.

Ne uçak uçurabiliyon ne boru hattı geçirebiliyon ne sınır kapısı açabiliyon onlar yüzünden.
Ne söylesem ne anlatsam kendi bildiğin doğru o yüzden üstelemenin bir anlamı yok.
Parti olarak siyasi olarak birşey demedim. Algı yaratmayalım lütfen.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ne söylesem ne anlatsam kendi bildiğin doğru o yüzden üstelemenin bir anlamı yok.
Parti olarak siyasi olarak birşey demedim. Algı yaratmayalım lütfen.

Keşke söylediğiniz lafın arkasında durabilsen. :( Ama nerde...

Çok değil azcık dürüst ve cesur olun lütfen. Söylediğinin ne olduğunu biliyon kime gönderme olduğunu biliyon herkeste anlıyor. Bu kadar da yapmayın.

Son düzenleme:

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Keşke söylediğiniz lafın arkasında durabilsen. :( Ama nerde...

Çok değil azcık dürüst ve cesur olun lütfen. Söylediğinin ne olduğunu biliyon kime gönderme olduğunu biliyon herkeste anlıyor. Bu kadar da yapmayın.
Belki göndermedir belkide değildir. Bir sözle mi oluyormuş ? İyi hesap yapamıyorlarmış dedin bende ona karşılık yazdım. Siyasi olarak bakmak istersen eskiden devlet büyüklerinin karekatürleri yapılırdı gülüp geçilirdi. Veya olacak o kadar vardı millet gülerdi. Alay edilirdi espri yapılırdı. Şimdi yapan var mı acaba ? Bence yok neden sence düşündün mü ?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Bence yok neden sence düşündün mü ?

Belki cesur mizahçılar yoktur ! Yapmak isteyen yapar tutan engelleyen ceza veren mi oldu? Baksana söylediği sözün arkasında duramayan nesil geliyor. Mizahçılar ne yapsın.

Her konuda azcık dürüst ve cesur olabilmek lazım.

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Belki cesur mizahçılar yoktur ! Yapmak isteyen yapar tutan engelleyen ceza veren mi oldu? Baksana söylediği sözün arkasında duramayan nesil geliyor. Mizahçılar ne yapsın.

Her konuda azcık dürüst ve cesur olabilmek lazım.
Cesur mizahçılar mı yok ? Ciddi misin gerçekten? ?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Cesur mizahçılar mı yok ? Ciddi misin gerçekten? ?

Levent Kırca ayarında varsa göster!

Hepsi senin gibi bugün söyler yarın yok ben onu demedim aslında der. Eğer büker cümleleri işte :)

Not: Levent Kırcanın Olacak O kadar serüveni 2010 yılına kadar sürdü ayrıca. Baya baya siyasi söylemleride vardı.

Not2: Zaten TV izleyen neredeyse yok yapmak isteyen varsa kişilik haklarına hakaret etmeden ailevi değerlere veya resmi makama hakaret etmediği sürece youtube veya ücretli platformlar üstünden her türlü mizahı yapabilir.

Ama baştada söylediğim gibi cesur insanlar lazım.

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Amerikaya ve Fransaya karşı yunanlarla savaşacak olsanız Rusya size destek olucaktır belki alttan alttan Çin'de destek verebilir.

Düşmanın her zaman Düşmanı var. Biriyle savaşırsanız diğeri destek verir.
Çok garip dünya ama savaş sonrası son model mercedesleriyle gelip görüşüp giderler kendi sayarlarına. (olan garibana olur)
Senin dediğin savaştan sonra dünya düzeni değişir ama unutmayalım ki değişen dünyada güç önemlidir.

Yardım edenlerle de aran bozulabilir en iyi kendi gücünü elde etmektir.Ne kadar güç o kadar sağlam diplomasidir.

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Levent Kırca ayarında varsa göster!

Hepsi senin gibi bugün söyler yarın yok ben onu demedim aslında der. Eğer büker cümleleri işte :)

Not: Levent Kırcanın Olacak O kadar serüveni 2010 yılına kadar sürdü ayrıca. Baya baya siyasi söylemleride vardı.

Not2: Zaten TV izleyen neredeyse yok yapmak isteyen varsa kişilik haklarına hakaret etmeden ailevi değerlere veya resmi makama hakaret etmediği sürece youtube veya ücretli platformlar üstünden her türlü mizahı yapabilir.

Ama baştada söylediğim gibi cesur insanlar lazım.
Al sana örnekler

Ekli dosyalar

• images (4).jpeg
    images (4).jpeg
    51.8 KB · Görüntüleme: 98
  • images (5).jpeg
    images (5).jpeg
    52.5 KB · Görüntüleme: 102
  • images (6).jpeg
    images (6).jpeg
    53.3 KB · Görüntüleme: 88

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Bunlar ne ki emin ol çogu asker polis yeri geliyor konuşamadıgından intihar ediyor.

Gözlerinde At gözlügü cebine biraz para Al sana OzkanK.
Hadi her şeyi geçtim. Milletin eğlencesi bile kalmadı zamlarla. Zaten hayat bok gibi birde ona el atıyorlar. Yok Netflix karışılıyor yok filmler sansürleniyor kimi kesiliyor. Cips almak istesen kaç para olmuş. Sigara içki vergi üstüne vergi. İnsanlar hiç mi keyif yapamayacak eğlenemeyecek ?

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Hadi her şeyi geçtim. Milletin eğlencesi bile kalmadı zamlarla. Zaten hayat bok gibi birde ona el atıyorlar. Yok Netflix karışılıyor yok filmler sansürleniyor kimi kesiliyor. Cips almak istesen kaç para olmuş. Sigara içki vergi üstüne vergi. İnsanlar hiç mi keyif yapamayacak eğlenemeyecek ?
Sigara ve içki adamı öldürür.İçmede yaşa kardeşim