Soru Linux üzerinden Android Studio ile kodlama yapılabilir mi?

forumblogger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
benim bilgisayarımda 4 gb ram var. fakat araştırma yaptığımda android studio için en az 8 gb ram gerekiyormuş. benimde aklıma lunix yükleyip ordan android studio üzerinden kodlama yapmak aklıma geldi. bunu yapabilir miyim?

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,940
Linux kurulumu yapıp Android studio kursanız bile sistem gereksinimlerini değişmiyecektir.Linux kurulu yapıp kodlamaya başlasanız bile windows'dan çok farklı bir sonuç almazsınız genel olarak birbirine yakın sonuçlar alırsınız.

forumblogger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Linux kurulumu yapıp Android studio kursanız bile sistem gereksinimlerini değişmiyecektir.Linux kurulu yapıp kodlamaya başlasanız bile windows'dan çok farklı bir sonuç almazsınız genel olarak birbirine yakın sonuçlar alırsınız.
anladım sanırım vds üzerinden yapacağım daha mantıklı 8 gb ram var hemde

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
900
Bende 8 GB RAM var ben yapamıyorum şahsen yapmanız imkansız.

forumblogger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Bende 8 GB RAM var ben yapamıyorum şahsen yapmanız imkansız.
evet google'da araştırma yaparken sizin açtığınız konuya denk geldim ve yorumları okudum sanırım nox diye bir uygulama varmış eğer kaldırırsa onunla devam edeceğim

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
900
evet google'da araştırma yaparken sizin açtığınız konuya denk geldim ve yorumları okudum sanırım nox diye bir uygulama varmış eğer kaldırırsa onunla devam edeceğim
Nox'u falan boşverin kendi Android telefonunuzu kullanın. Yine de Android Studio için 4 GB RAM yetersiz gelecektir ama deneyin isterseniz.