Yardım Sizce Okullar Kapanmalımı

İkeaköftesi

Asistan
Reaksiyon puanı
116
Benim Okulumda 2 Tane Belirlenmiş Vaka Var 43 Kişi Aynı Sınıftayız Sosyal Mesafe Dudak Mesafesine İndiği Bir Ortamdayım Aşı Olmamış Arkadaşlarım PRC Testi Olmadı Söylenen Tedbirlerin Hiç Birisi Uygulanmıyor

Mestra

Asistan
Reaksiyon puanı
250
Benim Okulumda 2 Tane Belirlenmiş Vaka Var 43 Kişi Aynı Sınıftayız Sosyal Mesafe Dudak Mesafesine İndiği Bir Ortamdayım Aşı Olmamış Arkadaşlarım PRC Testi Olmadı Söylenen Tedbirlerin Hiç Birisi Uygulanmıyor
Şimdilik Açık kalmalı ama 1 Ay sonrasında vakalar çıkarsa Kapanması gerekir Sağlık Daha önemli.

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
927
Birkaç aya ülkedeki hemen hemen herkes en az 2 doz aşı olur zaten, bence kapanmamalı.

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,598
Bir halay çekmediğimiz kaldı okulda, hatta çeken varsa ben bilmiyorum. Bu mesafede hiçbir önlem işe yaramaz. Kapanmalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birkaç aya ülkedeki hemen hemen herkes en az 2 doz aşı olur zaten, bence kapanmamalı.
Aşı %100 korumuyor, ve aşı karşıtı insanlar da var.

Mestra

Asistan
Reaksiyon puanı
250
Durum Şöyle Aşılarada bulaşıyo aşı olmayan hayla insanlar var aşı olmak Virüsü yenmeye çare değil Kapanmalar yine gelmeli.

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
927
Bir halay çekmediğimiz kaldı okulda, hatta çeken varsa ben bilmiyorum. Bu mesafede hiçbir önlem işe yaramaz. Kapanmalı.

Aşı %100 korumuyor, ve aşı karşıtı insanlar da var.
Aşı olduktan sonra ölme ihtimalin 10.000'de 5 falan oluyor, olmak istemeyen de kendi bilir. Mesafe için de kimseye yaklaşmayacaksın, ben okullar açıldığından beri en fazla 10 kişiyle falan konuşmuşumdur.

İkeaköftesi

Asistan
Reaksiyon puanı
116
aşı olup ölen insanlar var aşı çok büyük oranda korusada tamamen koruduğu söylenemez hem ülkemizdede olan mu varyantının aşılara dirençli olduğu söyleniyor

Aşı olduktan sonra ölme ihtimalin 10.000'de 5 falan oluyor, olmak istemeyen de kendi bilir. Mesafe için de kimseye yaklaşmayacaksın, ben okullar açıldığından beri en fazla 10 kişiyle falan konuşmuşumdur.
siz konuşmasanız bile sıra arkadaşınız mutlaka konuşmuştur bu dönemde insanlar insanlarla konuşmak için can atıyor

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey dolduramaz. Kapanması son ihtimal olur bence. Önce başka önlemler alınır.
Okulumuzda önlem yok maalesef. Sıralar tıka basa dolu. Herkes iç içe. Temizlik personeli sıkıntısı var okulumuzda. Bir iki dezenfaktan koyarak önlem alınmış olmuyor ne yazık ki. Sınıfımda 1 vaka ve 4 semptom gösteren var. Okullarda vaka çoğalırsa, okullar kapanacaktır diye tahmin ediyorum. Umarım saçma bir karar almazlar.

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Bugüne dek eğitim hep uzaktan olsun istedim. Ama okula gitmiyorum o zamanlar. Yüz yüze olsun diyenlere de sinir oluyordum. Hem sağlık açısından hem de okula gitme hazırlanma derdi yoktu. Sabah sekizdeyse ders pc açıp video izler gibi hocayı izlemek bana güzel gelirdi şahsen. Neyse bu sene okula gittim (üni) maalesef ne uzaktan eğitim yapıyorlar ne de yüz yüze. Ve covid kapma ihtimalimiz de çok yüksek. Sadece öğrencilerle değil bir sürü başka kişiyle temas halinde bir ortamdayiz çünkü. Her neyse şimdi arada okula gidiyoruz hem yüz yüze hem de online ders islemiyorlar. Sınavda ne halt yiyeceğim bilmiyorum. Bu kısım sinir bozucu. Nolursa olsun uzaktan olmasını istiyorum hatta covid olmasa bile uzaktan olsun. Gerek yok. Yurt parası vermeye otobüse binmeye online adam gibi eğitim yapsalar yüz yüzeye gerek kalmz. Cevabım kapanmalı. Ama kapanacaga benzemiyor artık herkes aşı oldu.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,806
Bence uzaktan olması daha mantıklı, hem hocalar susturabildiği için gereksiz uğultu yok, zaten dersine önem veren rahatça online'da dinleyebiliyor. Açılacaksa köy gibi internet erişimi daha zor olan yerlerde açılmalı.

Son düzenleme:

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,598
Ölmüyorsun ama acı çekiyorsun. Kimseye yaklaşmamak da mümkün değil, oturduğum yerde 1 metre yakınımda 7-8 kişi var. O senin konuştuğun 10 kişi de 10 kişiyle konuştu, onlar da 10 kişiyle konuştu derken diğerlerinden pek bir farkın kalmıyor.
aşıyı her yaş yaptırabiliyor isteyen yaptırır. aşı yaptıranların çoğu hastalığı hafif atlatıyor. keyfinden aşı yaptırmayanlar yüzünden okul kapatılmamalı
Keyfinden aşı yaptırmayanlar yüzünden hastalanıp ve belki ölmek mi daha iyi, yoksa birkaç senelik eğitiminin kötü olması mı?

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
139
Okullar kapanacak kesin söylüyorum .
Neden mi ;
Kırtasiyeler ürünlerini satsın diye açık
Servisler öğrenci kayıtlarını yapıp para alsın diye açık
Mağazalar okul kıyafetlerini satsın diye
Vs vs
Ekim'de kapanır

Ege Güler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Yüz yüze eğitim her ne kadar daha verimli olsa da okullarımızın alt yapısı bu koşullar altında açık kalmaya müsait değil. 40 kişilik sınıflarda sıfır mesafe sıfır hijyenle ders işlemeye çalışıyoruz. Yan sınıflarda korona vakaları çıkıyor, fakat herhangi bir önlem alınmıyor, onlara giren hoca bize de giriyor. Maske desen ayrı bir dert... Hele gözlük takanlar buhardan çok çekiyor. Uzun süre maske kullanımında karbondioksit yoğunluğundan kaynaklı baş ağrıları ve solunum rahatsızlıkları oluştuğu kanıtlanmış, fakat biz okullarda aralıksız 8-9 saat maske kullanıyoruz.

Okullar kapanacak kesin söylüyorum .
Neden mi ;
Kırtasiyeler ürünlerini satsın diye açık
Servisler öğrenci kayıtlarını yapıp para alsın diye açık
Mağazalar okul kıyafetlerini satsın diye
Vs vs
Ekim'de kapanır
En önemlisini söylememişsiniz: Özel okul kayıtları. Kayıtlar tamamlansın paralar cukkalandıktan sonra kapanır merak etmeyin.

Murat Kasrat

Asistan
Reaksiyon puanı
80
Okulların kapanması soru bile olamaz kesinlikle okullar kapanmalı

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
139
Mesela eğitim çok aksadı diye okulu açmışta olabilirler öğrenciler çok geri kaldı ( bana göre değil )
Şuan gerçek vaka sayıları söylenmiyor
Bu kesin
Ama yoğun bakımlar hastaneler tamamen dolarsa
Daha fazla idare edemezler dayanamazlar kapatırlar okulları