Artık öyle bir duruma geldik ki.....

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Eskiden en iyi üniversiteliler siyaset tartışırdı. Yok Akp yok Chp. Akp de zamanında iyi yönetiyordu :) Herkes mutluydu herşey olması gerektiği gibiydi. İnsanlar mutluydu. Taaaki... kırılma noktasına kadar. Birisi kötü ruhu uyandırmışçasına değişti türkiye. 10 yaşındaki çocuklar siyaset tartışır, İslamofobiklik yaygınlaşır, din düşmanı (hristiyanlık yahudilik) artar, Halkın refah seviyesi gitgide düşer, ve herkes mutsuz olur hale geldi türkiye. O kırılma noktasından sonra herkes yönetimden nefret etmeye başladı. Gerçek hayatta duyuramadıkları sesleri sosyal medyadan duyurmaya başladılar ama Sosyal medya yasağı, Müzik yasağı gibi anlamsız yasaklar artmaya devam ediyor. Bu konuda kesinlikle erdoğanı ve akp yi suçlamıyorum. Chp yi de değil. Sanki chp iktidar olunca Herşey silbaştan olucakmış gibi davranıyorlar. Sizce bu kırılma noktası ne zaman nasıl ve neden oluştu? Bunu neden yaptılar? Cevaplarınızı bekliyorum.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Ülkede çatlama noktası 17-25 Aralık süreci olabilir. Devamında kırılma noktası 15 Temmuz'dur.

Ülkenin Seçilmiş Cumhurbaşkanını otel odasında öldürsünler diye özel tim gönderildi. Askerler sokaklarda insan öldürdü. 251 şehit oldu F16 lar meclis bombaladı halkın üstüne tank sürüldü flan. Ülke için tranvatik bir durumdu. Üstüne binlerce hakim savcı polis asker öğretmen görevden alındı. 150 bin KHK lı var deniyor. Ülkeden firar edenler tüm mal varlıklarını alıp kaçanlar flan.

Bu süreç hükümetin kabuğına çekilmesine ve herkese güvenmemesine neden oldu. Bir atama yaparken öncelik GÜVENİLİR olmasına döndü. Üstüne aynı dönemde biz daha ölmedik deyip ABD'ye inat Suriye'ye girmemiz üstüne ABD'nin sizin ekonominizi bitirecem tehtitleri flan derken ülke bu günlere geldi. Devlet son 2-3 senedir güvenlikçi politikalar derdinde bunu kimileri özgürlüğümüz kısıtlıyor bizi darlıyor gibi yorumlayabilir ama FETO-PKK gibi örgütlerle mücadele için bazı şeyler yapmak zorunda devlet.

Gerçek hayatta duyuramadıkları sesleri sosyal medyadan duyurmaya başladılar ama Sosyal medya yasağı, Müzik yasağı gibi anlamsız yasaklar artmaya devam ediyor

Bu söylediğine katılmıyorum. Sosyal medyada ne yasak mesela !
Müzik yasağı dediğinde pandemi dönemine özel alınmış bir karardı. Oldu olacak sokağa çıkmayı yasakladılar deyipte eleştir :D ( Pandemi döneminde sağlık için özel kısıtlamalar alınabilir bunu bütün dünya yaptı ve yapıyor. )

BuraKAyaydinn

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Eskiden en iyi üniversiteliler siyaset tartışırdı. Yok Akp yok Chp. Akp de zamanında iyi yönetiyordu :) Herkes mutluydu herşey olması gerektiği gibiydi. İnsanlar mutluydu. Taaaki... kırılma noktasına kadar. Birisi kötü ruhu uyandırmışçasına değişti türkiye. 10 yaşındaki çocuklar siyaset tartışır, İslamofobiklik yaygınlaşır, din düşmanı (hristiyanlık yahudilik) artar, Halkın refah seviyesi gitgide düşer, ve herkes mutsuz olur hale geldi türkiye. O kırılma noktasından sonra herkes yönetimden nefret etmeye başladı. Gerçek hayatta duyuramadıkları sesleri sosyal medyadan duyurmaya başladılar ama Sosyal medya yasağı, Müzik yasağı gibi anlamsız yasaklar artmaya devam ediyor. Bu konuda kesinlikle erdoğanı ve akp yi suçlamıyorum. Chp yi de değil. Sanki chp iktidar olunca Herşey silbaştan olucakmış gibi davranıyorlar. Sizce bu kırılma noktası ne zaman nasıl ve neden oluştu? Bunu neden yaptılar? Cevaplarınızı bekliyorum.
AKP döneminin en iyi dönemi 2011-2012-2013-2014 yılları arasıdır. Savunma sanayisi dışında yaptığımız çoğu yatırım çok saçma. Mesela Kanal İstanbul. Yüz binlerce evi kentsel dönüştürebilme şansın varken uzatılmış ve pahalı bir kanal yapıyorsun. Sizce hangi gemiler oradan geçmek ister? Sen olsan geçer misin? Kendi bütçesini bile ortalama 70 yılda tamamlayan bir yapı sizce mantıklı mı? İşsizlik, atama, refah... Hepsi sıkıntılı durumlar. Dün aldığınız şey bugün zamlı olarak geliyor. Her ay ürünlere ortalama toplamsal olarak 75 TL zam gelse, sizin(memur) maaşınıza her ay 50 TL zam gelse siz mi karlı çıkıyorsunuz, yoksa devlet mi? Elektrik, su faturalarını söylememe gerek yok. 3-5 ay önce evde klima ve vantilatör varken, PC 7-8 saat çalışırken elektrik faturası 130-140 TL gelirken, klima ve vantilatör yokken, PC yine 7-8 saat çalışırken faturam 230-275 TL arası gelmeye başladı. Asgari ücrete gelen zam ne kadar, faturalara yansıyan zam ne kadar. Türkiye'nin en çok çay satan Çaykur, zarar ediyor. Enteresan bir ülkeyiz yemin ediyorum.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Bu söylediğine katılmıyorum. Sosyal medyada ne yasak mesela !
Müzik yasağı dediğinde pandemi dönemine özel alınmış bir karardı. Oldu olacak sokağa çıkmayı yasakladılar deyipte eleştir :D ( Pandemi döneminde sağlık için özel kısıtlamalar alınabilir bunu bütün dünya yaptı ve yapıyor. )
Zamanında youtube ve twitterı erişime engellediler diye hatırlıyorum. Twitterdan çok emin değilim ama youtube kesin

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Zamanında youtube ve twitterı erişime engellediler diye hatırlıyorum. Twitterdan çok emin değilim ama youtube kesin

O dediğin 2007-2008 yılının muhabbeti kaç yıl oldu bir arada Türk devleti IŞID'e silah veriyor veya çözüm süreci sonrası bazı nedenler ve bir arada FETO'nun tapeleri tarzı yalan bilgiler için flan 2014 da kapanmıştı galiba. Yıl 2021 günümüze bakacan.

Ayrıca neden engellenmişti diyede bir düşünmek lazım ! Altta Wikipedide gerekçeleri yazıyor.

Engellenme gerekçelerine bakabilirsin. Alenen Türk devletine milletine ve Atatürk'e hakaret eden videolar şikayet edilmesine rağme bize özel kaldırılmıyordu. Hatta alenen Atatürk'e küfür olan videolar bile kaldırılmamıştı.

Devlet kendince bir adım attı. Ve youtube geri adım atınca tekrar açıldı bu kadar basit.

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Buradaki bahsettiğiniz KHK ne demek kısaca anlatırsanız sevinirim.

KHK: Kanun Hükmünde kararname ile devlet kadrosundan atılan kişiler oluyor Cumhurbaşkanı bir imza ile görevden alıyor. Normalde devlet memurunu kolay kolay görevden alamazsın. En kötü tayin olur veya sürgün olur.

Adamın FETO ile bağı vardır ama bir olaya karışmamıştır sadece sempatizandır veya kasıtlı olarak FETO adına çalışmıştır. Devlet ben onunla devlette çalışmak istemiyorum deyip atabiliyor Kanun hükmünde kararname ile. Veya alenen suç işlemiştir 3-5-10 yıl hapis almıştır memuriyetini düşürüyor.

Bu KHK lılar içinde Öğretmenler var askerler var polisler var Savcılar Hakimler var. Hİç bir sosyal hakkı emekliliği veya tazminatı verilmeden devletten kovuluyorlar. Bir daha kamuda işe girmeleride yasaklanıyor. Mesela muhalefet sırf buradan oy devşirmek için KHK'lıları geri alacaz tarzı laflar bile edebiliyor. Bence aşırı tehlikeli söylemler. FETO'culara umut verebilecek bir söylem.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,293
KHK: Kanun Hükmünde kararname ile devlet kadrosundan atılan kişiler oluyor Cumhurbaşkanı bir imza ile görevden alıyor. Normalde devlet memurunu kolay kolay görevden alamazsın. En kötü tayin olur veya sürgün olur.

Adamın FETO ile bağı vardır ama bir olaya karışmamıştır sadece sempatizandır veya kasıtlı olarak FETO adına çalışmıştır. Devlet ben onunla devlette çalışmak istemiyorum deyip atabiliyor Kanun hükmünde kararname ile. Veya alenen suç işlemiştir 3-5-10 yıl hapis almıştır memuriyetini düşürüyor.

Bu KHK lılar içinde Öğretmenler var askerler var polisler var Savcılar Hakimler var. Hİç bir sosyal hakkı emekliliği veya tazminatı verilmeden devletten kovuluyorlar. Bir daha kamuda işe girmeleride yasaklanıyor. Mesela muhalefet sırf buradan oy devşirmek için KHK'lıları geri alacaz tarzı laflar bile edebiliyor. Bence aşırı tehlikeli söylemler. FETO'culara umut verebilecek bir söylem.
Açıklama için teşekkürler.

Ayrıca son paragraftaki gerçekten son sıkıntı bana göre, dediğin gibi tehlikeli bunu demeleri bile.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Migrosta bile artık dolu dolu poşetlerle gezen insanlar azaldı. Araba almak imkansız hale geldi. Üstüne de 10 milyon işsiz var. Bıktık artık. Mitinglere gidip "Açız" diye bağırasım geliyor.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Migrosta bile artık dolu dolu poşetlerle gezen insanlar azaldı. Araba almak imkansız hale geldi. Üstüne de 10 milyon işsiz var. Bıktık artık. Mitinglere gidip "Açız" diye bağırasım geliyor.
Avrupa bizi kıskanıyo sözde ama avrupadan beter haldeyiz şu anda :(

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

Açmısın gerçekten ! Çıkar bakayım telefonunu :) Kaç paralık...