Haber Koronavirüs vaka sayısı yeniden 20 bine yaklaştı

faruk.dogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
113
Türkiye’de son 24 saatte 224 bin 198 kişiye COVID-19 testi yapıldı. 16 bin 809 kişi pozitif çıkarken, 63 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı yeni vaka haritası:

Ekli dosyalar

• 2E7B1CED-43A8-4DC2-81B2-C11ECAB861B8.png
    2E7B1CED-43A8-4DC2-81B2-C11ECAB861B8.png
    390.5 KB · Görüntüleme: 114

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Türkiye’de son 24 saatte 224 bin 198 kişiye COVID-19 testi yapıldı. 16 bin 809 kişi pozitif çıkarken, 63 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı yeni vaka haritası:
Çok çok fazla. Kapanma tekrar gelebilir.

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
En azından eskisi gibi 100 ün üstünde ölüm görmüyoruz bu da aşıların etkisi sanırım entübe sayısı ne kadar acaba?

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
En azından eskisi gibi 100 ün üstünde ölüm görmüyoruz bu da aşıların etkisi sanırım entübe sayısı ne kadar acaba?
Ben bu tabloya hiç inanmıyorum, dahada fazla.Turistleri mecbur doldurdu Türkiye'ye TL nin değeri artsın, vaka sayıları yüksek olursa kim niye gelsin

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Bizim milletimiz laf anlamaz. Maske takmamaya tam gaz devam ediyoruz. Önce Giresun'a gittim. Bir sürü gurbetçi ya da oranın yerlisi var. Suratlarına bakıyorum tek bir maske yok. Sonra Trabzon'a gittim. Orada da durum aynı. Yol üstü dinlenme tesislerinde de durum aynı. Hatta bir tesiste polis vardı maskesi yoktu. Bende dışarıda bariyerlere yaslanmış herkesten uzakta dinleniyorum. Yanımdan geçerken masken nerede bile demedi.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Acaba bu vakalar kasıtlı olarakmı yükseltiliyor? Geçen senede bu aylarda yükselmişti vakalar.

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Ben bu tabloya hiç inanmıyorum, dahada fazla.Turistleri mecbur doldurdu Türkiye'ye TL nin değeri artsın, vaka sayıları yüksek olursa kim niye gelsin
Orası öyle tabii ama bir kere böyle bir durum anlaşıldığında dünya sağlık örgütü uyarmıştı sanırım.

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Bizim milletimiz laf anlamaz. Maske takmamaya tam gaz devam ediyoruz. Önce Giresun'a gittim. Bir sürü gurbetçi ya da oranın yerlisi var. Suratlarına bakıyorum tek bir maske yok. Sonra Trabzon'a gittim. Orada da durum aynı. Yol üstü dinlenme tesislerinde de durum aynı. Hatta bir tesiste polis vardı maskesi yoktu. Bende dışarıda bariyerlere yaslanmış herkesten uzakta dinleniyorum. Yanımdan geçerken masken nerede bile demedi.
Ya işin komik tarafi ne biliyormusun, kahvelerin önünde yazıyor maskesiz girilmez ama içeriden birtane takan yoktur :D

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Türkiye'nin eğitim sistemi iyi olsaydı milli eğitim bakanı çocuğunu yurt dışında okutmazdi, niye biz enayimiyiz
Sen hiç parası olup da ülkenin eğitimi süper olsa bile ülkesinde okutan bir zengin gördün mü?

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
İki üç hafta sonra bu vaka artışlarının yansımalarını göreceğiz.

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Yazın virüs etkisi az diyorlardi kışın dahada hızlı bulaşıyormuş, kışın rekor kıracak herhalde
Yazın turizm canlanması için bu şekilde yaptılar ve yalan uydurdular. Kış-yaz farketmeksizin virüs her türlü bulaşıyor. Mevsimler ile alakalı bir durum yok yani.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Yazın virüs etkisi az diyorlardi kışın dahada hızlı bulaşıyormuş, kışın rekor kıracak herhalde
Şu an ülkemizde artma eğiliminde olan Delta varyantı diğer koronavirüs varyantlarına nazaran çok daha bulaşıcı. Bu varyant için o kadar ölümcül değil deniliyor ama tersini söyleyen uzmanlar da var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bayram tatili çıkışı ben de düşünüyorum 2-3 hafta içinde etkileri görünecektir tabloda. İnşallah çok da kötü olmaz.
İnşallah olmaz.

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Yazın turizm canlanması için bu şekilde yaptılar ve yalan uydurdular. Kış-yaz farketmeksizin virüs her türlü bulaşıyor. Mevsimler ile alakalı bir durum yok yani.
Herkes aşısını olsa tamam, yabancılar bu yüzden okadar rahat geziyolar, bizim vatandaşlar bazı batıl inançlara inandığı için vurulmuyor, yok elin adamı ne katmista, ben türk aşısı olcamda v.b.

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Bu hepimizin hatası diyebiliriz.Vakalar düştü diye herkes maskesini çıkardı ve aşırı normalleşti.Vakalar artıyor diye devlet suçlanacak.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Ben sırf bu olaylar yüzünden korona tedbirlerine uymak istemiyorum. Ne kadar maske takarsan tak. Vakalar gene çıkıyor. Artık markete girmedikçe maske takmıyorum zaten.

jasonoleragg

Doçent
Reaksiyon puanı
176
mersinde yaşıyorum sarı olma gibi bi ihtimali yok kırmızının üstü olsa o bile olabilir tanıdıklarım var hep hasta belirtiler de var ama hastaneye gitmiyorlar ama gidenler pozitif olanlar da çok bu tablo bile alan bence en azından buranın turuncu olması lazım

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Herkes aşısını olsa tamam, yabancılar bu yüzden okadar rahat geziyolar, bizim vatandaşlar bazı batıl inançlara inandığı için vurulmuyor, yok elin adamı ne katmista, ben türk aşısı olcamda v.b.
Aşı olsan bile, sana virüs bulaşmayacağı anlamına gelmiyor. Adamlar sadece aşı ile atlatmadılar, gerekli önemleri de aldılar. Biz sadece kağıt üzerinde önlemler aldık.

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Aşı olsan bile, sana virüs bulaşmayacağı anlamına gelmiyor. Adamlar sadece aşı ile atlatmadılar, gerekli önemleri de aldılar. Biz sadece kağıt üzerinde önlemler aldık.
Ya şimdi herkes 2 dozunu vurulsa, çift maske taksa azalmazmi ?

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Bez parçası bir maske ile önlem alınacağını mı sanıyorsun? Taktığımız bez maskelerin yanında boşluklar var. 2. doz aşı sadece bağışıklığını arttırıyor.
Bu hastalık kaldı zaten artık, ölümler, ağır vakalar azaltılabilir onu diyorum ben.

Reaksiyon puanı
1,766
Saçma sapan sebeplerden maskeyi atmayın bir kenara
Mesela yolda herkes kurallara uysa bile kaza olma ihtimali var bu aynı şekil sadece ihtimali baya bi azaltıyor maskeyi inkar etmekle elinize ne geçiyor peki?