Öneri Meslek Lisesi Ve Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseli Arasındaki Farklar

kerojann

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Gece gece aklıma takıldı hayalim yazılımcı olmak. Meslek Lisesi okumak istiyorum fakat puanımın çokta iyi bir liseye yeteceğini zannetmiyorum. Meslek ve Mesleki Anadolu Liseler'inin hangisinde ders daha yoğun,
hangisi benim gibi bilgisayar okumak isteyen biri için yararlı, düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Gece gece aklıma takıldı hayalim yazılımcı olmak. Meslek Lisesi okumak istiyorum fakat puanımın çokta iyi bir liseye yeteceğini zannetmiyorum. Meslek ve Mesleki Anadolu Liseler'inin hangisinde ders daha yoğun,
hangisi benim gibi bilgisayar okumak isteyen biri için yararlı, düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
Mesleki liselerde "Anadolu Meslek Programı, kısaca AMP" uygulanırken, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, "Anadolu Meslek Programı" ve "Anadolu Teknik Programı, kısaca ATP" uygulanıyor. Arasındaki farklara bakacak olursak:

AMP: 9. sınıfta normal dersler görülürken, 10. sınıfta, meslek dersleri ağırlıklı oluyor. 11. sınıf ve 12. sınıfta ise meslek dersleri ve staj olurken, kültür dersleri (normal dersler), haftada 2-3 saat oluyor. Eğer üniversite okuyacaksan, AMP'ye girme derim.

ATP: 9. sınıfta normal dersler görülerken, 10. sınıfta haftanın bir günü meslek dersleri görülüyor. 11. sınıfta ise haftada 2 güne çıkarken, kültür dersleri daha fazla. Staj yaz ayındadır. 12. sınıfta ise, 11. sınıf gibi ama yaz tatilinde (üniversiteye geçeceğiniz için) staj olmuyor. Üniversite hayalin varsa, bu programa gidebilirsin. Ayrıca, okuldan öğrendiğin bilgileri detayına inecek şekilde araştırarak, o dili öğrenebilirsin (programlama dili, mesela bu sene C# gördük ve yeterli gördüğümü düşünmüyorum.). Şimdiden, kolay gelsin :)