İnanç Gereği Kadınlar Türbanla Çalışırken Türbanla Gezerken

Reaksiyon puanı
4,724
Neden erkekler sakal bırakamıyor bu ne çifte standart? Güvenlik görevlisiyim inancım gereği 2cm uzunluğunda sakal bırakıp çalışmak istiyorum, neden bu konuda bir çalışma yok?
Neden dünya kadınların etrafında dönüyor?

meclise oraya buraya türbanla giren kadın varsa bende 2 cm sakalla çalışmak istiyorum

Reaksiyon puanı
4,724
İslama göre sakal bırakmak farz değil. Fakat kadınların başını örtmesi farzdır.
Ortadoğuda hemen hemen her ülkede askerler dahi sakallı, ne biçim islam ülkesi bura, farz veya değil avrupa bile sakal konusunda bu kadar katı değilken %99.XXXXXX müslüman ülkede bu kadar parlak yüz sizce saçma değil mi? Çember sakal bırakalım demiyorum ama 2cm sakal serbest olmalı, hep kadına hep kadına erkeği gören yok.

kadına ön açıpta erkeğe yasak son derece samimiyetsizlik.

kardeşim ben sakal bırakamıyorsam hiçbir yerde ninja yada türbanlı kadında olmayacak az eşitlik olsun.

Güvenliğe bıyık dahi bıraktırmıyorlar osmanlı oğlanı gibi geziyor güvenlikler

Reaksiyon puanı
4,724
Ninja he sen kimsin ki insanlara lakap takıyorsun
Lakabı ben takmadım daha önce ekşi sözlükte duydum komiğime gitti o yüzden öyle dedim bir daha demem ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostlar kusura bakmayın stresliyim ekonomi durumum vahim gerginim o yüzden ciddiyetsiz yazıyorum yanlış anlamayın sizin ekonomi durumunuzu bilmiyorum ama sıkılmaya başladım cidden sıkılmaya başladım aşırı derecede ciddiyetsiz bir ortamda hayatta kalmaya fatura ödemeye ayın sonunu getirmeye çalışıyoruz.

benim tuzum kuru diyen söyleyebilir, şuan çok ciddi olamıyorum olursam diğer biz bu yola kefenimizle çıktık diyip sonunda çocuğuma ekmek alamıyorum diyip intihar edenler gibi intihar etmek istemiyorum şuan

Son düzenleme:

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Her şey din değil kurumlarınında kendi kuralları var devlet dairesinde bilmem askerde sakalla gezemezsin.

Reaksiyon puanı
4,724
Her şey din değil kurumlarınında kendi kuralları var devlet dairesinde bilmem askerde sakalla gezemezsin.
Vallaha bizim ülkede herşey din, siyaset ile iç içe bide yalansa biri çıkıp yalan desin.

dinin bu kadar yoğun olduğu bir ülkede sakal serbest olmalı diye düşünüyorum, zira suud araplarda bile din bu kadar konuşulmuyor

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Vallaha bizim ülkede herşey din, siyaset ile iç içe bide yalansa biri çıkıp yalan desin.

dinin bu kadar yoğun olduğu bir ülkede sakal serbest olmalı diye düşünüyorum, zira suud araplarda bile din bu kadar konuşulmuyor

Dinin kendisi zaten siyasidir. Din bu kadar yoğun hale gelmiş olsada devletin dinle bu kadar yoğurulmadığı dönemden kalma kurallar korunmalı. Türkiyenin çoğu müslüman olsada askerde sakal bırakma meselesine büyük çoğunluk sıcak bakmayacaktır. Gelenekten gelen bir disiplin kültürü var.

Reaksiyon puanı
4,724
Dinin kendisi zaten siyasidir. Din bu kadar yoğun hale gelmiş olsada devletin dinle bu kadar yoğurulmadığı dönemden kalma kurallar korunmalı. Türkiyenin çoğu müslüman olsada askerde sakal bırakma meselesine büyük çoğunluk sıcak bakmayacaktır. Gelenekten gelen bir disiplin kültürü var.
Asker bırakmasın o zaman diğer hepsi bıraksın 2 seneden beridir 5 gün sakal bırakamadım çevremde herkes sakallı.

özel güvenlik dediğin nedir? Asker miyim polis mi? Adı üstünde özel işte demiyorum çember sakal bırakayım ama 2 cm sakal olmalı sakalı geçtim bıyıkta yasak saçmalık, madem bu kadar kılık kıyafet saç sakal önemli o zaman bekçi yetkisi versinler maaşımızda asgari değil 4000₺ olsun bekçiden 1000₺ eksik, yaşım tutmadığı için bekçi olamadım 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunuyum iki lafı bir araya getiremeyen ilk okul mezunu tipler 5000₺ alıyor ona canım sıkılıyor.

ya saç sakalda esneklik olsun adının hakkını versin özel olsun yada saç sakal muntazam olsun ama yetkiler bekçi olsun maaş 4000₺ olsun.

yani birinden biri olsun artık

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Yaaalaaaaaan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Asker bırakmasın o zaman diğer hepsi bıraksın 2 seneden beridir 5 gün sakal bırakamadım çevremde herkes sakallı.

özel güvenlik dediğin nedir? Asker miyim polis mi? Adı üstünde özel işte demiyorum çember sakal bırakayım ama 2 cm sakal olmalı sakalı geçtim bıyıkta yasak saçmalık, madem bu kadar kılık kıyafet saç sakal önemli o zaman bekçi yetkisi versinler maaşımızda asgari değil 4000₺ olsun bekçiden 1000₺ eksik, yaşım tutmadığı için bekçi olamadım 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunuyum iki lafı bir araya getiremeyen ilk okul mezunu tipler 5000₺ alıyor ona canım sıkılıyor.

ya saç sakalda esneklik olsun adının hakkını versin özel olsun yada saç sakal muntazam olsun ama yetkiler bekçi olsun maaş 4000₺ olsun.

yani birinden biri olsun artık

Özel sektörü bilmem o sahibinin bileceği iş. Benim şirketim olsaydı sakala karışmazdım çalışanlar bakımsız olmadığı ve abartmadığı sürece.