Bu Yıl Okuldan Hiçbişi Anlamadım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ElektronTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
bende bu senenin başı aynı senin gibiydim ama biraz dışarının zorluğuna baktım ve çalışkanlarla takıldım sonunda ders çalışmaya başladım derslerden anlamıyodum ama artık anlamaya başladım şimdi ortalamam iyi sınavlara felanda girmicem oh kafam rahat

sedatistan

Asistan
Reaksiyon puanı
114
ilk olarak kusura bakmayın ama sizi fırın küreği ile kovalarım.
Dersler zaten 30 dk.
Hadi hocalar+öğrencilerde kaynatıyor 20 dk
Hocalar fazla sıkmayınca 15dk gibi geliyor ders
Normalde biz 40dk ders işliyoruz lisede.
Canlı ders 15dk gibi.
Bir ayarınız olsun agam.40dk ders işleseniz bir Fizik dersinde iflahınız kesilirdi.
Belki anlamıyorsunuz ama o kadarda uzun uzadıya ders anlatmıyorlar.
Tabi sizin fikrinize de saygı duyarım.Tabi fırın küreği elimdeyken :D
Hocam valla bu cümleyi kurunca kendimi yaşlı hissedeceğim ama.
Bu gençler bizim zamanımızı görmedikleri için kendi EBA'larını zor çekilmez bişey sanıyorlar.
o kadar saat gık çıkarmadan dersde otur otur başında dahil her yerin ağrır.

Adamlara evin rahatlığı 30dk dersler zor geliyor :D hayırlısı..

MegaTechno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
48
Hocam valla bu cümleyi kurunca kendimi yaşlı hissedeceğim ama.
Bu gençler bizim zamanımızı görmedikleri için kendi EBA'larını zor çekilmez bişey sanıyorlar.

Adamlara evin rahatlığı 30dk dersler zor geliyor :D hayırlısı..
Ben okulumda 8 saat durmaya ve sabahçı iken 5 te kalkıp 1 e kadar okulda kalıp sonra branş kursları için bazı günler 3e kadar kalmaya razıydım.Dershane de olsun 6da geleyim.12saat.Ama bu dersler gerçekten verimli değil.8im lgsye 15 Gün kaldı ve Okula gittiğim az zamanda öğrendiğim konuları çok daha iyi biliyorum ve okul çok daha iyi.evde oturmak ile olmuyor.

BatuhanDN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,477
Salla okul mokul saçma işler bunlar 30'larını aştığında çok da gerekli olmadığını anlıyorsun.
Veliler mutlu olsun diye ucundan geç yeter.Hadi okudun sonra ne olacak?.
Üniversite denilen saçma yere gideceksin ve -eğer bitirebilirsen- okuduğun bölümle hiç bir alakası olmayan bir işe gireceksin(tabi bulursan)..vs..vs
Okul Yoksa İş YOK, İş Yoksa Para YOK, Para Yoksa Yaşam YOK
LGS'ye 15 Gün kaldı
Allah Yardım Etsin
Herhalde Biz de Okula gittik , (bi okula giden sen değilsin)

Realhas_The_GreatFan2

javareal
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,396
Salla okul mokul saçma işler bunlar 30'larını aştığında çok da gerekli olmadığını anlıyorsun.
Üniversite denilen saçma yere gideceksin ve -eğer bitirebilirsen- okuduğun bölümle hiç bir alakası olmayan bir işe gireceksin(tabi bulursan)..vs..vs
Eğer üniversite kazanıp esnaf olmasaydın bunları demezdin.

shatZ!

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İnan ki biz de anlamadık, derslere giresim yok. Ailemin zoruyla giriyorum denebilir. 2. dönem sınavlarına girmiyorum, ortalamam çok iyi, birçok performans ödevimi yaptım gönderdim 2. döneme ait. Yapmadığım bir iki performans kalmıştır. Onları da yapmayı düşünmüyorum. Ki zaten hocalarıma da sorduğumda gereksinim duyulmadığını söylediler.

BatuhanDN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,477
Son düzenleme:

MegaTechno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
48
Okul Yoksa İş YOK, İş Yoksa Para YOK, Para Yoksa Yaşam YOK

Allah Yardım Etsin

Herhalde Biz de Okula gittik , (bi okula giden sen değilsin)
Çok sağol krdşm. Son deneme üzmüştü ama bakalım zordı. Bugün bir dane daha var bakalım nolacak.

?Eggman?

Asistan
Reaksiyon puanı
164
Aynı şey bana da oldu :d. Birde okulda deftere yazacaklarımızı da evde yazdırıyorlar çok daha fazla ödev oldu. Ve ödevler çoğaldıkça daha az yapasım geliyor :|.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Üniversite de 3. sınıfa geçeceğim. Hiç bir şey bilmiyorum.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Yaşamadan bilemezsiniz. İlk dönem derslerin %99'una katılmış biri olarak dersler çok sıkıyor çok monoton, her şey peş peşe geliyor. Bir ara dersler öyle kötü planlanmıştı ki, haftada 2 gün günde 10 saat ders vardı. Sokağa çıkma saatlerinde derse giriyordum. Öğlen 14:30 da girip 20:20 de çıkıyordum. Ayrıca puanlar şişirilmiyor.
Maşallah bu Liselilerin ağzına yapışmış yaşamadan bilemezsin lafı. Biz 4 yıl sabahın köründe kalkıp ta akşam eve döndük. Yüzyüze eğitimde 10 saat dersim vardı benim sen 2 güne ağlıyorsun. Kusura bakmayın da eliniz sıcak sudan soğuk suya geçsin istemiyorsunuz.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,295
Maşallah bu Liselilerin ağzına yapışmış yaşamadan bilemezsin lafı. Biz 4 yıl sabahın köründe kalkıp ta akşam eve döndük. Yüzyüze eğitimde 10 saat dersim vardı benim sen 2 güne ağlıyorsun. Kusura bakmayın da eliniz sıcak sudan soğuk suya geçsin istemiyorsunuz.
Peki öyle olsun ne diyeyim.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,085
Herkeste abi demiş abi hak edene söylenir
Çok yanlış bir düşüncedesiniz siz okumamış başarısız olmuşsunuz galiba bu yüzden insanlara okuma diyorsunuz ilim önemli bir şeydir bilmek insanlar bilgili olmazsa ne olacak şuanda burada yazdığımız şeyler bilgi eğitim sayesinde yazıyoruz hiç yoktan bir şeyleri öğreniyorsun her şey para mı ne yapalım uyuşturucu kaçakçılığı mı ne yapalım para veriliyor diye iş yaparken rüşvet mi alalım para karşılığı insan mı öldürelim senin şuan böyle güzellikleree sahip olman önce ALLAHIN sonra da insanların eğitimi bilgisi ve çabası ile oldu yazmışsın bir de bitirebilirsen diye niye bitiremesin kusura bakma ama sen hiç bir şey yapmazsan uğraşmassan bitiremezsin hiç bir şey oturduğun yerden gelmez kimse de sana hiç bir işe yaramadığın için para vermiyor bir işe yaraman gerekiyor işini hakkıyla yapman gerekiyor sizin gibi insanlar istiyor ki oturduğum yerden para gelsin ve 30 yaşlardan sonra bilgiye ne mi gerek var 40 50 yaşlarında 3. 4. üniversitesini okuyan insanlar vardır ve insan bilgili olunca bir şeyler öğrenince daha da insanlığa katkısı olur gelecek nesillere katkısı olur
Mesela Hz.Muhammed s.a.v efendimiz ilime çok önem vermiş ve savaş sonrası bir esiri 10 Müslümana okuma yazma öğretme karşılığı serbest bırakmış okuma yazma bilmeyen esirlerde para karşılığı bırakmış
Sen burada belki bir çok insanın okuma hevesini kırdın belki sana katıldılar bu adam haklı dediler işte sen o insanların geleceğini mahvetmiş olursun
Eğer insan çalışırsa oxforda da gider dünyanın en iyi üniversitesine de gider okumayalım da böyle mi olalım

sedatistan

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Herkeste abi demiş abi hak edene söylenir
Çok yanlış bir düşüncedesiniz siz okumamış başarısız olmuşsunuz galiba bu yüzden insanlara okuma diyorsunuz ilim önemli bir şeydir bilmek insanlar bilgili olmazsa ne olacak şuanda burada yazdığımız şeyler bilgi eğitim sayesinde yazıyoruz hiç yoktan bir şeyleri öğreniyorsun her şey para mı ne yapalım uyuşturucu kaçakçılığı mı ne yapalım para veriliyor diye iş yaparken rüşvet mi alalım para karşılığı insan mı öldürelim senin şuan böyle güzellikleree sahip olman önce ALLAHIN sonra da insanların eğitimi bilgisi ve çabası ile oldu yazmışsın bir de bitirebilirsen diye niye bitiremesin kusura bakma ama sen hiç bir şey yapmazsan uğraşmassan bitiremezsin hiç bir şey oturduğun yerden gelmez kimse de sana hiç bir işe yaramadığın için para vermiyor bir işe yaraman gerekiyor işini hakkıyla yapman gerekiyor sizin gibi insanlar istiyor ki oturduğum yerden para gelsin ve 30 yaşlardan sonra bilgiye ne mi gerek var 40 50 yaşlarında 3. 4. üniversitesini okuyan insanlar vardır ve insan bilgili olunca bir şeyler öğrenince daha da insanlığa katkısı olur gelecek nesillere katkısı olur
Mesela Hz.Muhammed s.a.v efendimiz ilime çok önem vermiş ve savaş sonrası bir esiri 10 Müslümana okuma yazma öğretme karşılığı serbest bırakmış okuma yazma bilmeyen esirlerde para karşılığı bırakmış
Sen burada belki bir çok insanın okuma hevesini kırdın belki sana katıldılar bu adam haklı dediler işte sen o insanların geleceğini mahvetmiş olursun
Eğer insan çalışırsa oxforda da gider dünyanın en iyi üniversitesine de gider okumayalım da böyle mi olalım
Bu söylediğin doğru olsa isveç gibi dünyanın en gelişmiş ülkelerinin %99'u ateist olmasından cahillikte boğulmaları gerekirdi.
İkinci olarak ben okumayın, öğrenmeyin demedim.
okul okumak saçmalık dedim.
1 sene hazırlık gördüm.Bi halt öğrenmedim.2.5 ay work&travel ile Amerikaya gittim.Dedim ki 1 sene gereksiz herkesi 2 ay gönder yurtdışına okumak faso fiso boşa zaman.
Aynı şekilde almanca kursuna gittim 2 kur bir halt bilmiyorum.2 ay almanyaya gitsem şarkırdım.

Ben okulu 8 senede okudum.7 yıl yattım 1 senede kalan bütün dersleri verdim.E bu seferde olay şuna dönüyor.1 senede okunabiliyorsa neden 5 yıl lan bu üniversite.

Bide işletme okudum ne biliyorum işletmeden hiç!. okumayanda yapıyor zaten boşa meslek. Zaten zerre birşey öğrenmiyorsun piyasa ile okul bambaşka şeyler anlatıyor.

Kaldı ki üniversite okup yazılımcı olmam ise bambaşka bir hikaye. Yazılımcı olmak için okul mu okudum. Neredeyse tinerci mi oluyordum. Yooo bir yere gittim dedim alın beni para mara istemiyorum öğretin mesleği. Çok çektirdiler ama bak şu anda iyi bir maaşla çalışıyorum.

Demek istediğim okulların içi boş safsata.Ben okuduğuma yanıyorum. Okumayıp şu an yapmak istediğim mesleği zaten yapmaya başlasaydım.En iyi üniversiteliden çok daha iyi konumda yerlerde ve bilgideydim.
Derler ya adamı okutmayıp sanayiye verdiler Ben mühendislik okudum.Şu an ben işsizim.Onun sanayide 10 dükkanı var para basıyor.
Olay aynen bu ben okulu okumayıp yazılıma 15 yaşında başlasaydım şu an microsofttaydım.

Son düzenleyen moderatör:
Reaksiyon puanı
269
Lan delirdiniz mi ben sizin yaşınızda olacağım diyecekler ki okul 2 sene yok EBA diye bişey var.Havalara uçardım.
Zaten pandemi diye hocalarda şişiriyordur notu.
Adam diyor okul açılsın.Açıkken kapansın derler.Yaz gelsin donuyom,kış gelsin yanıyom.Ayarınız yok.
Şöyle düşün sana arkadaşlarınla 2 yıl boyunca görüşmeyip Allahın her günü mal mal ekrana bakacaksın deseler? O zaman ne derdin? Yapacağın tek şey sadece ekrana bakıp her gün ekstra çalışıp maaş alamamak gibi düşün bunu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...