Bu Yıl Okuldan Hiçbişi Anlamadım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Derslere yarım yamalak giriyorum. Konulardan hiçbişi anlamıyom. Ders çalışma isteğim tamamen düştü. Çok mutsuzum. Geçen sene sınavlarda baya iyi notum varken bu sene az daha sınıfta kalıyordum. Çok stresliyim. Napmam lazım?

Son düzenleme:

sedatistan

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Salla okul mokul saçma işler bunlar 30'larını aştığında çok da gerekli olmadığını anlıyorsun.
Veliler mutlu olsun diye ucundan geç yeter.Hadi okudun sonra ne olacak?.
Üniversite denilen saçma yere gideceksin ve -eğer bitirebilirsen- okuduğun bölümle hiç bir alakası olmayan bir işe gireceksin(tabi bulursan)..vs..vs

_emre_emre_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,263
Salla okul mokul saçma işler bunlar 30'larını aştığında çok da gerekli olmadığını anlıyorsun.
Üniversite denilen saçma yere gideceksin ve -eğer bitirebilirsen- okuduğun bölümle hiç bir alakası olmayan bir işe gireceksin(tabi bulursan)..vs..vs
eğer iyi bir üniye gidip almanyaya gidersen çok iyi yerlere gelebilirsin.

kerojann

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Derslere yarım yamalak giriyorum. Konulardan hiçbişi anlamıyom. Ders çalışma isteğim tamamen düştü. Çok mutsuzum. Geçen sene sınavlarda baya iyi notum varken bu sene az daha sınıfta kalıyordum. Çok stresliyim. Napmam lazım?
bende şuan böyleyim lgs ye 1 aydan az kaldı ama çalışma isteğim yok okullar açıldı okula gitme isteğim yok sınavlarım geçen yıla göre kat kat daha düşük geçen sene ortalamam 80 di bu sene 60 falan baya düştü yani isteğim olsa yapmak istiyorum ama isteğim yok

egle

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
917
Sakin ol stresten uzak dur derslerine çalışmaya daha da Bi gayretlen okul rehber hocasına başvur hocalarına görüş gerekesirse ailene söyle özel ders almaya başla

Reaksiyon puanı
687
Notum iyi
Stres yok
Gerisi aynı
:D

sedatistan

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Bende 9. sınıfa gidiyorum ortalamam 92.6 ama yani bende de o şüphe var inşallah gelecek sene okul açılır da kurtuluruz bu Eba dan
Lan delirdiniz mi ben sizin yaşınızda olacağım diyecekler ki okul 2 sene yok EBA diye bişey var.Havalara uçardım.
Zaten pandemi diye hocalarda şişiriyordur notu.
Adam diyor okul açılsın.Açıkken kapansın derler.Yaz gelsin donuyom,kış gelsin yanıyom.Ayarınız yok.

kerojann

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Lan delirdiniz mi ben sizin yaşınızda olacağım diyecekler ki okul 2 sene yok EBA diye bişey var.Havalara uçardım.
Adam diyor okul açılsın.Açıkken kapansın derler.Yaz gelsin donuyom,kış gelsin yanıyom.Ayarınız yok.
Abi bizim durumumuzdan ne anlarsın sen eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

sınav oluyoruz öyle beleşe not yok abi

Senior_53

Profesör
Reaksiyon puanı
5,341
tinerci mi olalım

Paul Walker'in emmi oğlu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Abi mesela ekran karşısında beklerken başın ağrıyor bu 1. sebep.
2. sebep tam dikkat edemiyoruz ev de kalabalıksa tabii ders dinlemek çok zor.
3. sebep bir şeyleri kavramakta zorlanıyoruz üniversite sınavlarında ne yapacağız?

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
3. sebep bir şeyleri kavramakta zorlanıyoruz üniversite sınavlarında ne yapacağız?
ilk olarak kusura bakmayın ama sizi fırın küreği ile kovalarım.
Dersler zaten 30 dk.
Hadi hocalar+öğrencilerde kaynatıyor 20 dk
Hocalar fazla sıkmayınca 15dk gibi geliyor ders
Normalde biz 40dk ders işliyoruz lisede.
Canlı ders 15dk gibi.
Bir ayarınız olsun agam.40dk ders işleseniz bir Fizik dersinde iflahınız kesilirdi.
Belki anlamıyorsunuz ama o kadarda uzun uzadıya ders anlatmıyorlar.
Tabi sizin fikrinize de saygı duyarım.Tabi fırın küreği elimdeyken :D

Paul Walker'in emmi oğlu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Dersler zaten 30 dk.
Canlı ders 15dk gibi.
Bir ayarınız olsun agam.40dk ders işleseniz bir Fizik dersinde iflahınız kesilirdi.
Valla bir taraftan da fırın küreğiyle darp edilsek de haklısınız :D ama bir taraftan da okul ortamı özleniyor yani :)

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Okulu falan boş ver. Finansal okur-yazarlığını geliştir. İngilizceni geliştir. İstediğin alana yönelirsin ve güzel bir hayat yaşarsın. Tabii bunları yapmak okul okumaktan daha zor ama daha çok kazançlı olduğu kesin.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
hiç netflix izlemedim :) ama instagramdan gördüm ortamını ama öyle mi bilmiyorum (lise 1'im)
En basitinden.
Sınıfta can güvenliğin tehlikededir.Her an bir silgi,kapak,şu şişesi senin gözünü bulabilir.(Yaşanmış bir şey.)
Okuldaki çoğu kişinin sözüm meclisten dışarı bir kaç tahtası eksik.
Yerde herhangi bir şey bulabilirsin ve bu şeyi kullanmaman konusunda uyarıyorum.
Bizim bir arkadaş yerde ne işi varsa bir rimel mi göz kalemimi ne bulmuştu.
Yarımakıllı gidip sürmüş.Becermişte birde.Sınıfa geldi.Güldük eğlendik falan.Ders zili çaldı çalacak.
Gözünü silmek gerekir yoksa müdür yardımcısı gelirse bittiğinin kanıtıdır.
Diyor ki ''Böyle daha güzelim kalsın''.İkna etmeye çalıştık.İkna olmadı.Herkes tuttu bir kolundan.Sildik gözünü.

Reaksiyon puanı
5,146
En basitinden.
Sınıfta can güvenliğin tehlikededir.Her an bir silgi,kapak,şu şişesi senin gözünü bulabilir.(Yaşanmış bir şey.)
Okuldaki çoğu kişinin sözüm meclisten dışarı bir kaç tahtası eksik.
Yerde herhangi bir şey bulabilirsin ve bu şeyi kullanmaman konusunda uyarıyorum.
Bizim bir arkadaş yerde ne işi varsa bir rimel mi göz kalemimi ne bulmuştu.
Yarımakıllı gidip sürmüş.Becermişte birde.Sınıfa geldi.Güldük eğlendik falan.Ders zili çaldı çalacak.
Gözünü silmek gerekir yoksa müdür yardımcısı gelirse bittiğinin kanıtıdır.
Diyor ki ''Böyle daha güzelim kalsın''.İkna etmeye çalıştık.İkna olmadı.Herkes tuttu bir kolundan.Sildik gözünü.
eyvallah hocam :) ilk dediğini 5. sınıfta yaşadım :D bir kızla birbirimize şişe atıyorduk şişe burnuma çarpmıştı (kapak kısmı) sonra burnumda yara açılmıştı 2-3 aya geçti (kanamamıştı)

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
eyvallah hocam :) ilk dediğini 5. sınıfta yaşadım :D bir kızla birbirimize şişe atıyorduk şişe burnuma çarpmıştı (kapak kısmı) sonra burnumda yara açılmıştı 2-3 aya geçti (kanamamıştı)
Ortaokulda uzun eşşek oynardık.Lakin lisede bu rus ruleti gibi bir şey.
Kaybeden tarafsan bir bedel ödemen gerekir.
Bunları burada anlatırsam 12 ciltilik kitap olur o yüzden hiç girmiyorum.
Lise'de kavgalar olur.Lakin biz geldiğimizden beri öyle büyük kavga falan olmadı.
Bundan 4-5 sene önce bir kavga olmuş.O zaman baya baya Girmişler birbirlerine.Kız öğrencileri güvenli yere almışlar.Erkekler ALLAH ne verdiyse işte.
Bu arada can güvenliğinin yanı sıra mal güvenliğinde tehlikede.
Biri senin eşyalarını camdan dışarı atabilir.(Yaşandı.(Ben değil bir arkadaşım:))

Reaksiyon puanı
5,146
Lise'de kavgalar olur.Lakin biz geldiğimizden beri öyle büyük kavga falan olmadı.
Bundan 4-5 sene önce bir kavga olmuş.O zaman baya baya Girmişler birbirlerine.Kız öğrencileri güvenli yere almışlar.Erkekler ALLAH ne verdiyse işte.
Biri senin eşyalarını camdan dışarı atabilir.(Yaşandı.(Ben değil bir arkadaşım:))
demekki babamın dediği "tenefüse çıkarken eşyalarını bir yere koy" sözü bu yıl mecburi oldu :D bir de çok kavga etmem (sinirim zıplarsa ederim :)) o yüzden öyle olay yaşayacağımı düşünmüyorum

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,295
Bende aynı durumdayım sanırım bu aralar herkes öyle. Yaşadıklarımız normal şeyler değil o yüzden akışına bırak hayatı. Biraz alttan al.
Çok genel ve saçma bir fikir. Katılmıyorum dediklerinize.
eğer iyi bir üniye gidip almanyaya gidersen çok iyi yerlere gelebilirsin.
Almanya ne alaka?
Bende 9. sınıfa gidiyorum ortalamam 92.6 ama yani bende de o şüphe var inşallah gelecek sene okul açılır da kurtuluruz bu Eba dan
Amin.
Yaşamadan bilemezsiniz. İlk dönem derslerin %99'una katılmış biri olarak dersler çok sıkıyor çok monoton, her şey peş peşe geliyor. Bir ara dersler öyle kötü planlanmıştı ki, haftada 2 gün günde 10 saat ders vardı. Sokağa çıkma saatlerinde derse giriyordum. Öğlen 14:30 da girip 20:20 de çıkıyordum. Ayrıca puanlar şişirilmiyor.
Dersler zaten 30 dk.
Canlı ders 15dk gibi.
Dediklerin doğru ama fırın küreği kısmında kararsızım. :D
Sebeplerin hepsine katılıyorum.
Lise dediğin tımarhanenin yan koludur hocam.
Yani şu netflix'deki gibi olduğunu düşünüyorsanız önce bu konuda anlaşalım.
Değil değil zaten çook farklı. :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bizim okuldan kavga olayını pek beklemiyorum ama okula sadece 3 hafta filan giderek 10. sınıf olduk en azından 9. sınıf zulmünü çekmedik. :D

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
demekki babamın dediği "tenefüse çıkarken eşyalarını bir yere koy" sözü bu yıl mecburi oldu :D bir de çok kavga etmem (sinirim zıplarsa ederim :)) o yüzden öyle olay yaşayacağımı düşünmüyorum
Gruplaşmalar lisede daha çok belirgin olur.
Eğer birkaç kişiyle grup olamazsan sonradan sap gibi ortada kalırsın. sadece işleri düştüklerinde seninle içli dışlı olurlar.
Dersler konusunda ilk dönem zorlanırsın.Derslere katılıp uslu bir çocuk olursan sözlüler minumum 95 gelir.
Derslerde ekstra bilgi veren bir öğrenci isen bir sözlün 100'dür artık.

Reaksiyon puanı
5,146
Gruplaşmalar lisede daha çok belirgin olur.
Eğer birkaç kişiyle grup olamazsan sonradan sap gibi ortada kalırsın. sadece işleri düştüklerinde seninle içli dışlı olurlar.
Dersler konusunda ilk dönem zorlanırsın.Derslere katılıp uslu bir çocuk olursan sözlüler minumum 95 gelir.
Derslerde ekstra bilgi veren bir öğrenci isen bir sözlün 100'dür artık.
İlk dönemden beri devamsızlığım yok Allah'a şükür ilk dönemki konular zorlamadı ama ikinci dönem baya zor çıktı :(

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
İlk dönemden beri devamsızlığım yok Allah'a şükür ilk dönemki konular zorlamadı ama ikinci dönem baya zor çıktı :(
Dayan! 10.sınıf olacaksın.
Büyüklerden bize hep tavsiye olan şu söz vardır...
''10. sınıf asla ve asla iyi geçmez,11.sınıf lisedeki en iyi yılın olur.Hem ders olaraktan hem sosyal olaraktan''
O yüzden kötü günleri geride bıraktın.
Şimdi daha kötü günlerin seni beklediğini unutma.
(Motivasyon gibi motivasyon cümlesi :D)

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
10. Sınıfa geçtiğimde bayağı çalışmam gerekçek yoksa naneleri yicem gibi görünüyor

Reaksiyon puanı
5,146
Dayan! 10.sınıf olacaksın.
Büyüklerden bize hep tavsiye olan şu söz vardır...
''10. sınıf asla ve asla iyi geçmez,11.sınıf lisedeki en iyi yılın olur.Hem ders olaraktan hem sosyal olaraktan''
O yüzden kötü günleri geride bıraktın.
Şimdi daha kötü günlerin seni beklediğini unutma.
(Motivasyon gibi motivasyon cümlesi :D)
çok iyi motive oldum üni sınavına tek atarım :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...