Xubuntu Masaüstü Yok

lgsyegirecek60

Doçent
Reaksiyon puanı
235
en son güncelleme yapıp kapattıydım pc'yi. Babam açmış bilgisayarı çöp etmissiniz dfiyor bi baktım masaüstü yok xfdesktop --replace yazıyorum geliyor kapat aç yapınca geri gidiyor

GREAT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
apt-get komutu linux dağıtımlarında kullanılan tanımlanmış paket kaynaklarından yeni paketleri indirme, bağımlılık kurma, yükseltme ve güncelleme gibi işlemleri yerine getirmek amacıyla kullanılan bir komuttur.

Linux Güncelleme Komutları:

apt-get update
/ apt-get upgradeapt-dist-upgrade nedir? Farkları nelerdir?

Linux da apt paket yöneticisi kullanan bir işletim sistemine sahipseniz “apt-get update”, “apt-get upgrade”, “apt-dist upgrade” komutlarını tanıyorsunuz demektir.

Peki bu komutlar ne işe yarar? Farkları nelerdir? Bu sorulara cevap bulalım.

Hepsiden önce bir ön bilgi; Linux sistemler kendisini güncel tutabilmek için paket dopalarına ihtiyac duyarlar ve bu paket depolarının listesini “/etc/apt/source.list” dosyasında tutarlar.

(bu paket listesine: cat/etc/apt/source.list komutuyla erişebilirsiniz.)

apt-get update:

sudo apt-get update
Bu komut üstte bahsettiğimiz paket depoları ile sisteminizde bulunan paketlerin versiyonlarını / farklılıklarını karşılaştırır ve mevcut listeyi günceller. (herhangibir kurulum söz konusu değildir, sadece listeyi günceller)

apt-get upgrade:

sudo apt-get upgrade
apt-get update komutu ile güncellediğiniz listeye göre sisteminizde bulunan paketler en güncel sürüme yükseltilir.

Sadece sistemde mevcut kurulu paketleri günceller, Mevcut hiçbir paket silinmez.

apt dist-upgrade

sudo apt dist-upgrade
apt sistemindeki en fazla yetkiye sahip komuttur. Mevcut paketlerin güncellenmesi, sistemde olmayan yeni bağımlılıkların kurulması, gerek kalmayan bağımlılıkların silinmesi ve sorunlu olan bağımlılıkların çözümü ve sisteminizin güncel kernel sürümüne yükseltilmesine kadar birçok görevi üstlenir.

(Sisteminizde paket kurulumlarından kaynaklı hatalarda başvurabileceğiniz bir komuttur.)

Sisteminizi yeni bir dağıtıma yükseltmez.

lgsyegirecek60

Doçent
Reaksiyon puanı
235
Aslında mantıklı, dersin linkini açtırmaya çalışırsanız her bilgisayarı açtırdığınızda o derse girer.
pazartesi saat 08:00-09:00 ise ingilizceye
salı saat 08:00-09:00 ise matematğie
çarşamba saat 08:00-09:00ise fen bilimlerine
şeklinde yapamazmıyız.

zaten ben dersin linkini akşamdan koyayım sabah 9:30'a ben uyanana kadar idare etsin yeter. bide girince mikrofonu kapatırsa

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
pazartesi saat 08:00-09:00 ise ingilizceye
salı saat 08:00-09:00 ise matematğie
çarşamba saat 08:00-09:00ise fen bilimlerine
şeklinde yapamazmıyız.

zaten ben dersin linkini akşamdan koyayım sabah 9:30'a ben uyanana kadar idare etsin yeter. bide girince mikrofonu kapatırsa
Saat ve zaman ayarı konusunda bilgim yok.