• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Silikon İsrafı ne demek?

Silikon: Silikon veya polisiloksan, siloksandan oluşan bir polimerdir. Tipik olarak renksiz, yağ veya kauçuğa benzer maddelerdir. Silikonlar, sızdırmazlık maddelerinde, yapıştırıcılarda, yağlayıcılarda, ilaçlarda, pişirme kaplarında ve termal ve elektriksel yalıtımda kullanılır.

İsraf: Gereksiz harcama, gereksiz tüketim, savurganlık, tutumsuzluk.

Hörmetli Google ve Mabadım

İşlemci çekirdekleri silicon wafer denilen yapılardan yapılır,
intelde son serisinin aşırı kötü olması nedeniyle boşa harcanmış anlamına gelen silikon israfı deniyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Silikon: Silikon veya polisiloksan, siloksandan oluşan bir polimerdir. Tipik olarak renksiz, yağ veya kauçuğa benzer maddelerdir. Silikonlar, sızdırmazlık maddelerinde, yapıştırıcılarda, yağlayıcılarda, ilaçlarda, pişirme kaplarında ve termal ve elektriksel yalıtımda kullanılır.

İşlemciler düz sililon değil kumun arıtılmasıyla elde esilen Sio2 den yapılır, waferlar renklidir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Verdiği performansına göre çok güç tükettiğinden israf olmuş yapılması anlamına geliyor.Donanım Arşivinden geldin sanırım :D
Gamer nexustan geliyor

Tüm Herkese Cevapları İçin Teşekkür Ederim.
İşlemci silikonu şöyle bir şey
9EBDA7C8-EF1B-4EDC-ABBA-3294A5BC2B8C.jpeg

i9 11900K silikon israfıdır, çıkarmak için çıkarılmıştır. Çekirdek eksilterek oyunda Ryzen'i 2-3 FPS ile geçmeliyim kafasıyla çıkarılmıştır. Ayrıca soğutması da oldukça zor görünüyor.

Silikon israfı derken İlk kızların silikonlarla bi yerlerini büyütükkleri aklıma geldi :D
Konuya bir daldım hüsran. İşlemci ne abi ya