Reset ışığı yanıyor ekran donuyor

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar başlıktada dediğim gibi her zaman yapmıyor bazen oluyor reset ışığı yanmaya başlıyor pc den tık tık diye ses geliyor sonra ekran donuyor bir kaç sn sonra düzeliyor ışıkta sönüyor.Birde aynen bunuda bazen yapıyor pc ilk açarken monitör ışığı sinyal veriyor pc açılmıyor prizden çekince oluyor bu esnadada reset ışığı sabit yanır vaziyette oluyor.Ne yapmalıyım.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
reset ışığı derken pc üzerinde 2 ışık war birisi hdd kullanmı ( genelde turuncu) diğeri pc açık olduğunu belirten (genelde mavi - yeşil)

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
valla benim pc de iki düğme var biri normal kapatma düğmesi biride pc yi resetlemek için bastığım yani reset düğmesi brnde kırmızı yanıyor. bahsettiğim resetleme düğmesi hdd kullanımı mı oluyor?

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
valla benim pc de iki düğme var biri normal kapatma düğmesi biride pc yi resetlemek için bastığım yani reset düğmesi brnde kırmızı yanıyor. bahsettiğim resetleme düğmesi hdd kullanımı mı oluyor?
evet ta kendisi oluyor :D

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
o reset ışıgı degil hdd kullanım ışıgıdır :D

bu normaldir :D

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
ilk açılışlarda yada yükleme yaparken o ışık çok yoğun yanabilir anlık donmalarda normaldir bu siteminin zayıflığından kaynaklanır birde pc açıkken fişten çekerek kapatma hdd için sağlıklı değildir

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hdd ışığı sabit yanarken hdd üzerinde işlem yapılıyor demektir, lak diye fiş çekilmez, işlemin bitmesi beklenir.
Ayrıca sistem normal çalışırken (boştayken) hdd ışığı uzun süre yanıyorsa, sisteminizde virüs filan olabilir.
Harddisk çok eski değilse, tık tık sesler gelmesi pek hayra alamet değildir, tamamen çalışmaz olmadan hdd üzerindeki bilgileri başka bir depolama aracına yedeklemekte yarar var.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
15 yıldır pc kullanırım hdd ışığı olduğunu bilmiyordum :) öğrenmiş oldum benim için reset mi reset :) peki zor durumlarda fişten kapatmaya korkuyorum böyle 2 hdd gitti bundanda korkuyom diyelimki pc dondu vs.vs. böyle durumlarda hdd e zarar vermemek için nasıl bir işlemle kapatabiliriz ?ayrıca yardımlarınız ve açıklamalarınızdan dolayı sağolun o ışığın hdd ışığı olduğunu öğrenmek bile yetti:D

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
demekki sen bu hızla gitsen kimbilir kaç iki tane hdd telef edecektin
diyelimki dondu son çare ctrl+alt+del tuşlarına bas görev yöneticisinden yanıt vermeyen uygulamayı kapat görev yöneticiside açılmazsa gönül rahatlığı ile reset e bas çok sık donma yaşıyorsan reset çözüm değildir

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
15 yıldır onun HDD ışıgı oldugunu bilmiyomuydun :D

pc dondugu zaman önce açılabiliyosa görev yöticisi açıp yanıt vermeyen programları sonlandırın
hiç birşey olayıp devam ediyosa resetleyin direk fişten çekmeyin reset fiştek çekmeden daha az zarar verir ;)

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
ya benim kafamı karıştıran pc ilk açtığımda hdd ışığı sürekli yanıyor monitör ışığıda sinyal veriyor pc açılmıyor reset yapsamda aynı fişten çekip tekrar takınca açılıyor ama bu esnada tık sesi falan gelmiyor. hatta konuyu açtığımdan beri ne donma oldu nede başka birşey herşey normal sizce hdd yolcumu yada bişeyler yanlış takılı olabilirmi?çünki 3-4 ay önce kasayı açıp temizlemiştim

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
klasik power sorunu poweri değiştir
power= kasanın fişini taktığın parça ayrıyetten anakarta tüm elektrik ondan gider

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
15 yıldır pc kullanırım hdd ışığı olduğunu bilmiyordum :) öğrenmiş oldum benim için reset mi reset :) peki zor durumlarda fişten kapatmaya korkuyorum böyle 2 hdd gitti bundanda korkuyom diyelimki pc dondu vs.vs. böyle durumlarda hdd e zarar vermemek için nasıl bir işlemle kapatabiliriz ?ayrıca yardımlarınız ve açıklamalarınızdan dolayı sağolun o ışığın hdd ışığı olduğunu öğrenmek bile yetti:D
güldürme beni abi 15 yıldır pc kullanan bi insan değilsindir ilk pc yi kullandığını sanmıyorum hadi diyelim ilk pc yi kullandın merakın var pc ye öğrenirdin ;) ;)

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bir örnek vereyim bende istanbul ankara arası nerde nerede vites düşürülür nerede vites yükseltilir nerde viraj var nerde durulur nerde yatılır nerde yenilir içilir hatta yollardaki çukurlara varana kadar ezberimde biliyorum ama pc den anlamıyorum :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Ya kardeş konuyu baştan aşağı oku hiç gerilim yada zıtlaşma yok bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıp diye biliyordum ama peter bizi öğrenmeyle sahtekar yaptı.Gene söylüyorum bilgisayardan fazla anlamıyorum.Bir örnek vereyim bende istanbul ankara arası nerde nerede vites düşürülür nerede vites yükseltilir nerde viraj var nerde durulur nerde yatılır nerde yenilir içilir hatta yollardaki çukurlara varana kadar ezberimde biliyorum yani şimdi petere soruyorum o biliyormu? ona göre bilmesi lazım çünkü vatanı toprakları şimdi o bilmiyorsa ona sahtekarmı demeliyim? demekki herkesin bir branşı var

sanırım peter'in söyleme tarzı biraz ofsayt ama eminim kötü niyetle söylemedi çünkü gerçekten butür şeyleri bile bile yapan milleti keklemekten zevk alanlar var ama bence olayı büyütmeyelim

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
sanırım peter'in söyleme tarzı biraz ofsayt ama eminim kötü niyetle söylemedi çünkü gerçekten butür şeyleri bile bile yapan milleti keklemekten zevk alanlar var ama bence olayı büyütmeyelim
iyi niyetimi anladın ;)