Şöyle ki, zaten ne kadar bütçeyle bir rig kurarsanız kurun en az 6 ayda kendini amorti edecek. Burada karar sizin. Sağlıklı bir rig kurup gerekli ortamı sağlayabilecek ve bakımlarını yapabilecekseniz ve vaktiniz de varsa mining geliriyle ek bir bilgisayar alabilirsiniz. Ama mining hakkında bir tecrübeniz, bilginiz yoksa bu kadar büyük paralarla başlamanızı önermem asla. Çünkü kartların sağlıklı çalışabilmesi için bir takım ayarlamalar yapmanın yanı sıra serin bir ortam da oluşturmak gerekiyor bilindiği üzere. Şahsen benim profesyonel bir bilgim olmadığından bu işe girmedim. Karar tamamen sizin.peki miningden para kazanıp pc alsam nası fikir
stokları bekleyip 7 tane rtx 3080 alıcamBulabileceğin ekran kartlarına bağlı aslında.
73 bin TL bütçe ile uygun ekran kartları bulursan Minig yapılabilir. Ama 2-3 ay öncesine kadar 2 bin TL bandında olan ekran kartlarına şuan ki piyasada 7 bin TL verip 10 tane ekran kartı alıp Mining yapmaya çalışmak bana saçma geliyor...
1-2 ay sonra ekran kartı piyasası bir canlanırsa sen o kartlara 70 bin TL harcadığınla kalırrsın.
Serin bir ortam olması gerek ki kartlar sağlıklı sıcaklıklarda çalışabilsin. Rtx 3080 ile ben mining denemesi yaptım mesela kendi bilgisayarımda. İlgili konum belki size bu konuda fikir oluşturabilir: Kişisel Bilgisayarda Mining Yapmakortam derken anlamadım sonuçta bir odaya koyucam çalışıcak
Mesaj otomatik birleştirildi:
stokları bekleyip 7 tane rtx 3080 alıcam
stokları bekleyip 7 tane rtx 3080 alıcam