merhaba sizce mining mi yoksa oyuncu pc mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BRUHAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BRUHAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
merhaba 73 k bütçe var yeminle sahte değil sizce mining mi yoksa oyuncu pc mi

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
İkisi de :) Sadece oyun oynamak için zaten oldukça abartı bir bütçe olur. 30k civarına iyi bir sistem alıp kalanına da mining rig kurulabilir benim fikrimce.

BRUHAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
peki miningden para kazanıp pc alsam nası fikir

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
peki miningden para kazanıp pc alsam nası fikir
Şöyle ki, zaten ne kadar bütçeyle bir rig kurarsanız kurun en az 6 ayda kendini amorti edecek. Burada karar sizin. Sağlıklı bir rig kurup gerekli ortamı sağlayabilecek ve bakımlarını yapabilecekseniz ve vaktiniz de varsa mining geliriyle ek bir bilgisayar alabilirsiniz. Ama mining hakkında bir tecrübeniz, bilginiz yoksa bu kadar büyük paralarla başlamanızı önermem asla. Çünkü kartların sağlıklı çalışabilmesi için bir takım ayarlamalar yapmanın yanı sıra serin bir ortam da oluşturmak gerekiyor bilindiği üzere. Şahsen benim profesyonel bir bilgim olmadığından bu işe girmedim. Karar tamamen sizin.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Bulabileceğin ekran kartlarına bağlı aslında.

73 bin TL bütçe ile uygun ekran kartları bulursan Minig yapılabilir. Ama 2-3 ay öncesine kadar 2 bin TL bandında olan ekran kartlarına şuan ki piyasada 7 bin TL verip 10 tane ekran kartı alıp Mining yapmaya çalışmak bana saçma geliyor...

1-2 ay sonra ekran kartı piyasası bir canlanırsa sen o kartlara 70 bin TL harcadığınla kalırrsın.

BRUHAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
ortam derken anlamadım sonuçta bir odaya koyucam çalışıcak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bulabileceğin ekran kartlarına bağlı aslında.

73 bin TL bütçe ile uygun ekran kartları bulursan Minig yapılabilir. Ama 2-3 ay öncesine kadar 2 bin TL bandında olan ekran kartlarına şuan ki piyasada 7 bin TL verip 10 tane ekran kartı alıp Mining yapmaya çalışmak bana saçma geliyor...

1-2 ay sonra ekran kartı piyasası bir canlanırsa sen o kartlara 70 bin TL harcadığınla kalırrsın.
stokları bekleyip 7 tane rtx 3080 alıcam

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
ortam derken anlamadım sonuçta bir odaya koyucam çalışıcak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Serin bir ortam olması gerek ki kartlar sağlıklı sıcaklıklarda çalışabilsin. Rtx 3080 ile ben mining denemesi yaptım mesela kendi bilgisayarımda. İlgili konum belki size bu konuda fikir oluşturabilir: Kişisel Bilgisayarda Mining Yapmak

Ayrıca youtubeda https://www.youtube.com/channel/UC2yU9Lv2kQHRvzlqBlnT3PA gibi kanalları takip ederek de fikir edinebilirsiniz. Ayrıca yukarıda arkadaşımızın da dediği gibi şuanda ekran kartı fiyatları uçmuş durumda. 6 ay önce 9000tlye aldığım rtx3080 şuan ikinci elde 15000tlden aşağıda satılmıyor.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Yeni serilerde ekran kartları Mining'e yapılamasın diye bios kilitli olacak flan deniyor ama bilemiyorum açıkçası. Uyguna gelirmi gelse bile stok kalır mı o ekran kartlarında.

Bana Mining treni kaçtı gibi geliyor. 5-6 ay 1 yıl önce sıfır kaliteli ekran kartlarını toplayıp bu sürede yapanlar iyi para kaldırdı ama bundan sonrakilerin işide zor gibi geliyor bana.
Hem piyasada ekran kartı yok hemde ipini koparan bu işi girince piyasa sapıttı bilende yapıyor bilmeyeden piyasası çok değişken oldu ayrıca değer kaybediyor. Yakın zamanlarda birden dibi görecek gibi bir his var içimde.

BRUHAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
ben bu sistemi 1 yıl sonra yapıcam o yüzden rtx 3080 düşer 9 k bence