Windows 10 "ürün anahtarı etkinleştirilemedi" sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan grbzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,030
Hocam her konuda neden inatla yanlış cevaplar veriyorsunuz?

2017 den beri aynı OEM keyi kullanıyorum 1 kez bile sıkıntı çıkmadı kullanmayan arkadaşları dinlemenizi tavsiye etmem.

Zaten başta key doğruysa sorun çıkmaz genelde diye biliyorum ben.
O nedenle güvenilir yerlerden alınırsa keyin yanlış çıkma ihtimaline karşı önlem alınmış olur.

egle

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
917
Gençler korsan önermeyin ceza alacaksınız yoksa :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nerden alabilirim peki?
aldık bile

senin için kendimi feda ettim ?

senin için kendimi feda ettim ?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
cmd üzerinde kod veriyor mu sana
Kod:
powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
@grbzz, Atma sakın buraya lisans kodu. :)
"Girdiğiniz ürün kodu çalışmadı" dedi. Acaba bilgisayarcı beni kazıkladı mı ki? Bu SSD taktırdıktan sonra böyle oldu. Meret uyarı mesajı da sürekli çıkıp duruyor.

Başka bir yöntem var mı abi? Teknik servisi filan mı arasam?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
"Girdiğiniz ürün kodu çalışmadı" dedi. Acaba bilgisayarcı beni kazıkladı mı ki? Bu SSD taktırdıktan sonra böyle oldu. Meret uyarı mesajı da sürekli çıkıp duruyor.

Başka bir yöntem var mı abi? Teknik servisi filan mı arasam?
Merhaba;
Hata kodu da vermesi lazım. Tam olarak hata kodu nedir?
CMD üzerinden bulduğun ürün anahtarını Google'dan aratınca herhangi bir sonuç bulunuyor mu?

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Aslında senin lisans anakart üzerinde bulunabilir, ancak tam olarak nasıl bulabiliriz onu bilmiyorum. @kilicbaligi bize bu konuda fikir verecektir.

Düzenleme : Aslında aşağıda bulunan OEM Product Key Tool programı ile belki öğrenebilirsin lisans anahtarını birde öyle dene bakalım.
Eyvallah abi çok sağol. Yardımcı olursanız hora geçer. Bin küsur filan veremem yani bir lisansa.

Merhaba;
Hata kodu da vermesi lazım. Tam olarak hata kodu nedir?
Hata kodu yok maalesef. Çıkan yazı şu:
Screenshot_20210226-132758_Gallery.jpg

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Eyvallah abi çok sağol. Yardımcı olursanız hora geçer. Bin küsur filan veremem yani bir lisansa.

Hata kodu yok maalesef. Çıkan yazı şu:
Ekli dosyayı görüntüle 141101
Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme > Ürün anahtarını değiştir

yaparak dener misin?

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Ürün anahtarı başka bir cihazda *kullanılmadığı sürece, Windows etkinleştirmesi kolay kolay kaybolbaz. Bu bağlamda ürün anahtarı satın alma önerilerinde lütfen bulunmayalım.

Lisanslar 1 yıl geçerli.
Değerlendirme amaçlı ürün anahtarlarında süre kısıtı vardır ancak yeni bir bilgisayar ile birlikte gelen Windows 10 sürümlerindeki ürün anahtarları için bu bilgi doğru değildir.

@grbzz
Bir süre forumda olmayacağım, çevrim içi olduğumda devam ederiz. Selamlar.

Son düzenleme:

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Herkese merhaba, bugün derse girmek için laptopumu açtım ben karşıma "ürün anahtarı ekinleştirilemedi, ürünün süresi yakında dolacak" tarzında bir uyarı çıktı. Bilgisayarıma herhangi bir başka bir işlem uygulamadım. İçindeki yazılım da aldığım ilk günle aynı diye düşünüyorum. Sadece 2-3 ay önce SSD taktırmıştım. Bu neden olabilir mi acaba? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Bilgisayarı aldığında freedoslu muydu yoksa zaten windowsla mı gelmişti? Eğer firma değilde başka birisi windows lisansını aktif ettiyse o lisans büyük ihtimalle microsoft tarafından değilde, bazı ülkelerde ucuza satılan graykey lisanslardan birisi olabilir. Microsoft bunu farkederse o lisansı devre dışı bırakabiliyor.

Eğer öyle değilse lisansı Windows hesabına kaydedebiliyorsun diye biliyorum. Ayarlardan güvenlik ve güncellemelere git ve etkinleştirme seçeceğine tıkla. Orada sorun giderme olacak. Oradan da yakın zaman önce donanımı değiştirdim’e bas. Belki yardımcı olur.

Mefe1357

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Herkese merhaba, bugün derse girmek için laptopumu açtım ben karşıma "ürün anahtarı ekinleştirilemedi, ürünün süresi yakında dolacak" tarzında bir uyarı çıktı. Bilgisayarıma herhangi bir başka bir işlem uygulamadım. İçindeki yazılım da aldığım ilk günle aynı diye düşünüyorum. Sadece 2-3 ay önce SSD taktırmıştım. Bu neden olabilir mi acaba? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Eğer eski düskünizde şuan kullandığınız sürün var ise otamatük etkinleştirilmesi gerekiyor öyle gözüküyorki eskiden kullandığınız wündows tipiniden farklı bir şey seçmişsiniz pc ile gelen wündows türünü yükleyin

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Bilgisayarı aldığında freedoslu muydu yoksa zaten windowsla mı gelmişti? Eğer firma değilde başka birisi windows lisansını aktif ettiyse o lisans büyük ihtimalle microsoft tarafından değilde, bazı ülkelerde ucuza satılan graykey lisanslardan birisi olabilir. Microsoft bunu farkederse o lisansı devre dışı bırakabiliyor.

Eğer öyle değilse lisansı Windows hesabına kaydedebiliyorsun diye biliyorum. Ayarlardan güvenlik ve güncellemelere git ve etkinleştirme seçeceğine tıkla. Orada sorun giderme olacak. Oradan da yakın zaman önce donanımı değiştirdim’e bas. Belki yardımcı olur.
Ben aldığımda Windows 10 yüklüydü ama normal versiyondu. Az önce dediğin yerde Pro versiyon yazıyor. Büyük ihtimalle SSD takan kişi değiştirdi ürün anahtarı denen o şeyi.

Dediğin yere de baktım ama o tarz bir seçenek yok maalesef.

Peki şunları sorayım:
- Donanım değişikliği sonrası bu anahtar kendiliğinden değişiyor mu? Yoksa bunu yapan kişi benim bu anahtarı alıp orijinal olmayan bir şey mi girdi?
- Ben eski anahtarımı bulsam (onu da nasıl bulacağımı bilmiyorum da) onu girsem sorun çözülür mü?
- Son olarak da bu orijinal olmayan lisans bana sorun çıkartır mı? Bilgisayarı kullanamama gibi bir durum olur mu?

Hiç anlamadığım işler olduğu için saçma bir şey sorduysam affola.

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Peki sorun çıkar mı ilerde?
Bence çıkmaz sonuçta parasını verip alm
Ben aldığımda Windows 10 yüklüydü ama normal versiyondu. Az önce dediğin yerde Pro versiyon yazıyor. Büyük ihtimalle SSD takan kişi değiştirdi ürün anahtarı denen o şeyi.

Peki şunları sorayım:
- Donanım değişikliği sonrası bu anahtar kendiliğinden değişiyor mu? Yoksa bunu yapan kişi benim bu anahtarı alıp orijinal olmayan bir şey mi girdi?
- Ben eski anahtarımı bulsam (onu da nasıl bulacağımı bilmiyorum da) onu girsem sorun çözülür mü?
- Son olarak da bu orijinal olmayan lisans bana sorun çıkartır mı? Bilgisayarı kullanamama gibi bir durum olur mu?

Siz aldığınızda Windows 10 Home ise ve Siz Windows 10 Pro kullanıyorsanız Ürün Anahtarınıxı kullanamamanız normal, bence tekrar Windows 10 Home kurarsanız anahtar iınız geri gelir. ?

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Namık Kemal'in de lisansı 1 yıl geçerliydi.

KMS gibi 180 gün periyodlu bir etkinleştirme mi yaptınız? MAK key mi aldınız? MAK keyler genelde 3-4 ayda patlar.

slmgr -dli komutunu uygulayın.
Ben herhangi bir şey yapmadım. SSD değiştikten sonra böyle bir sorun karşılaştım. Yaptırdığım yere götüreceğim artık. Sürümüm de değişmiş bu arada bu neden olabilir mi? Ben normal Windows 10 kullanıyordum ama şu an kullanılan Pro versiyonu.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Ben herhangi bir şey yapmadım. SSD değiştikten sonra böyle bir sorun karşılaştım. Yaptırdığım yere götüreceğim artık. Sürümüm de değişmiş bu arada bu neden olabilir mi? Ben normal Windows 10 kullanıyordum ama şu an kullanılan Pro versiyonu.
OEM Key kullanmıyordun büyük ihtimalle. O key, eski diskin içinde kalmış maalesef. OEM olsaydı anakarta gömülürdü ama normal keyler sabit diskte saklanır.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139

Peki şunları sorayım:

Saçma sorular değil bu merak etme :) Ben de böyle bilgisayarları adım gibi bilenlerden değilim.

Demek SSD’yi başka birisi değiştirdi. Eğer Home’dan Pro’ya yükseldiyse büyük ihtimalle bunun sebebi o arkadaş ta olabilir.

Bildiğim kadarıyla lisanslar ya Microsoft hesabına, ya da donanımına bağlanıyor. Donanıma bağlandıysa ve bunu değiştirirsen Microsoft bu cihazı tanımıyor ve otomatikman lisansı devre dışı bırakıyor. Genelde bu sadece anakartta oluyor ama nadiren de hafıza gibi bileşenlerin de etkili olduğunu duydum. Eğer ssd değişimi sonrası Windows, PC’ni tanımadıysa arkadaşın yeni bir lisans eklemesi mantıklı ama dediğim gibi benim bildiğim kadar bu tanımama sorunu çoğunlukla anakart değişiminden oluyor.

Bilgisayarla beraber gelen Windows 10 sürümü genelde o bilgisayar şirketi tarafından aktif ediliyor. Bu lisanslara OEM deniliyor. OEM lisanslar genelde alakartlara bağlı ve transfer edilemiyor. Ssd değişimi dediğim gibi çok nadiren tanımama sorunu çıkarır diye duydum. Yani bu lisans değişimini gereksiz buldum. (Lisans değişmediği sürece format atınca OEM lisansı yanmaz)

Şimdi şunu yapalım: O yeni lisans hangi tip onu bulalım.

Aramadan cmd yaz ve cmd’ye gir, sonra da bunu yaz: slmgr -dli

Böylece Windows sürümünü bilmiş oluruz. Her Windows 10 sürümü aynı değil.

Eski anahtarı bulursan sorun çözülür mü bilmiyorum. Eğer kimse anahtara dokunmadıysa büyük ihtimalle çözülür ama dokunduysa bilemem.

Orijinal olmayan lisans direkt lisanssız Windows 10 kullanmanı sağlıyor diye biliyorum. Lisanssız Windows 10’larda kişiselleştirme (menü rengi değiştirme vs) yapamıyorsun ve sağ altta Windows 10’u etkinleştir diye bir watermark görünüyor. O ikisi hariç bir limitasyon yok. Eskiden Microsoft lisanssız/korsan olan Windows’lara karşı çok agresifti ama artık böyle bir durum söz konusu değil. Nasıl olsa her türlü Microsoft store’dan ve/veya senin bilgilerini alarak para kazanacaklar....

Son düzenleme:

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Saçma sorular değil bu merak etme :) Ben de böyle bilgisayarları adım gibi bilenlerden değilim.

Demek SSD’yi başka birisi değiştirdi. Eğer Home’dan Pro’ya yükseldiyse büyük ihtimalle bunun sebebi o arkadaş ta olabilir.

Bildiğim kadarıyla lisanslar ya Microsoft hesabına, ya da donanımına bağlanıyor. Donanıma bağlandıysa ve bunu değiştirirsen Microsoft bu cihazı tanımıyor ve otomatikman lisansı devre dışı bırakıyor. Genelde bu sadece anakartta oluyor ama nadiren de hafıza gibi bileşenlerin de etkili olduğunu duydum. Eğer ssd değişimi sonrası Windows, PC’ni tanımadıysa arkadaşın yeni bir lisans eklemesi mantıklı ama dediğim gibi benim bildiğim kadar bu tanımama sorunu çoğunlukla anakart değişiminden oluyor.

Bilgisayarla beraber gelen Windows 10 sürümü genelde o bilgisayar şirketi tarafından aktif ediliyor. Bu lisanslara OEM deniliyor. OEM lisanslar genelde alakartlara bağlı ve transfer edilemiyor. Ssd değişimi dediğim gibi çok nadiren tanımama sorunu çıkarır diye duydum. Yani bu lisans değişimini gereksiz buldum. (Lisans değişmediği sürece format atınca OEM lisansı yanmaz)

Şimdi şunu yapalım: O yeni lisans hangi tip onu bulalım.

Aramadan cmd yaz ve cmd’ye gir, sonra da bunu yaz: slmgr -dli

Böylece Windows sürümünü bilmiş oluruz. Her Windows 10 sürümü aynı değil.

Eski anahtarı bulursan sorun çözülür mü bilmiyorum. Eğer kimse anahtara dokunmadıysa büyük ihtimalle çözülür ama dokunduysa bilemem.

Orijinal olmayan lisans direkt lisanssız Windows 10 kullanmanı sağlıyor diye biliyorum. Lisanssız Windows 10’larda kişiselleştirme (menü rengi değiştirme vs) yapamıyorsun ve sağ altta Windows 10’u etkinleştir diye bir watermark görünüyor. O ikisi hariç bir limitasyon yok.
Neyi söylemem gerekiyor peki? Nerde yazıyor sürümü? Windows (R), Professional edition yazıyor. Lisans durumu kısmında da "Lisanlı" yazıyor.

Menü rengi değiştirmeyi yapabiliyorum.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Neyi söylemem gerekiyor peki? Nerde yazıyor sürümü? Windows (R), Professional edition yazıyor. Lisans durumu kısmında da "Lisanlı" yazıyor.

Menü rengi değiştirmeyi yapabiliyorum.
Onun yanında ne yazıyor? OEM mi? Retail mi yoksa Volume falan mı?

Şu an lisanslı olduğun için değiştirebiliyorsun ama yakında dolacak dendiği için bir zaman sonra lisanssız olabilirsin.

Örneğin
AA5EF956-E580-41F4-93BF-3E26A86DD4E3.png

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770