Amd Radeon rx580 hakkında birkaç soru

Ertugrulk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
eth mining yaparken dikkatimi çekti 79-80 civarı sıcaklık gösteriyor gpus power da 112.5 W olarak gösteriliyor sıcaklık çok mu ekran kartına zararı olurmu?Ayrıca bilgisayarım normalde gün içerisinde açık olduğu vakitte mining yapıyorum yani 7/24 açık değil ekstra elektrik faturası yansır mı?

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
eth mining yaparken dikkatimi çekti 79-80 civarı sıcaklık gösteriyor gpus power da 112.5 W olarak gösteriliyor sıcaklık çok mu ekran kartına zararı olurmu?Ayrıca bilgisayarım normalde gün içerisinde açık olduğu vakitte mining yapıyorum yani 7/24 açık değil ekstra elektrik faturası yansır mı?
Arkadaş sizden ne çektik ya. Sizin yüzünüzden millet ekran kartı alamıyor. Hayır olmaz zararı.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Sizin yüzünüzden ekran kartı alamıyoruz. Bir sıkıntı olmaz.
Arkadaş sizden ne çektik ya. Sizin yüzünüzden millet ekran kartı alamıyor. Hayır olmaz zararı.
Biraz objektif bakın, bu da bir meslek sayılır. Kripto para oldukça iyi bir icat. Ekran kartlarının tek amacı oyun değil. Mining yasak değil. Kimseyi yaptığı şey için suçlayamayız. İsteyen istediğini yapar. Hem ekran kartı stoklarının olmaması sadece mining yapanların suçu değil.

Ekran kartına zarar gelmez ama birden fazla varsa elektrik faturası oldukça yüksek gelebilir. Onu kendiniz hesaplayabilirsiniz.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Biraz objektif bakın, bu da bir meslek sayılır. Kripto para oldukça iyi bir icat. Ekran kartlarının tek amacı oyun değil. Mining yasak değil. Kimseyi yaptığı şey için suçlayamayız. İsteyen istediğini yapar. Hem ekran kartı stoklarının olmaması sadece mining yapanların suçu değil.

Ekran kartına zarar gelmez ama birden fazla varsa elektrik faturası oldukça yüksek gelebilir. Onu kendiniz hesaplayabilirsiniz.
Mesela adam öldürmek benim mesleğim. Kimse beni suçlayamaz. Az objektif bakın...

Gibi. Ölen adamın suçu neydi ?

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Mesela adam öldürmek benim mesleğim. Kimse beni suçlayamaz. Az objektif bakın...

Gibi. Ölen adamın suçu neydi ?
Herkes mining yapabilir ama kimsenin kimseyi öldürmeye hakkı yok. İstersen bütün domatesleri al paran varsa bu bir suç mu? Ben bilgisayar aldım diye bazıları alamıyor bu benim suçum mu? Hem belki konu sahibi kişisel bilgisayarında mining yapıyor? Bir ürünün stoğunun kalmasının sebebi tek bir kişi veya grup olamaz. Sırf insanlar mining yapıyor diye ekran kartı stokları bitemez.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Herkes mining yapabilir ama kimsenin kimseyi öldürmeye hakkı yok. İstersen bütün domatesleri al paran varsa bu bir suç mu? Ben bilgisayar aldım diye bazıları alamıyor bu benim suçum mu? Hem belki konu sahibi kişisel bilgisayarında mining yapıyor? Bir ürünün stoğunun kalmasının sebebi tek bir kişi veya grup olamaz. Sırf insanlar mining yapıyor diye ekran kartı stokları bitemez.
Geçen biri 20 adet RX 470 almıştı :D.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Bunu herkes yaparsa olur ama. Oldu da.

Bruh Moment

Asistan
Reaksiyon puanı
275
ETH mining yaparken dikkatimi çekti, 79-80 civarı sıcaklık gösteriyor. GPU's powerda 112.5 W olarak gösteriliyor; sıcaklık çok mu, ekran kartına zararı olur mu? Ayrıca bilgisayarım normalde gün içerisinde açık olduğu vakitte mining yapıyorum yani 7/24 açık değil ekstra elektrik faturası yansır mı?
Kart sıcaklıklarının biraz yüksek olması dışında sorun yok.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Alakasız. Aralık ayında 3000 TL'ye 2060 ve 2300 TL'ye 1660S buluyordum. O zaman pandemi yokmuydu ? Vardı.
Pandemi başlar başlamaz zaten stoklar bir anda tükenemez. Pandeminin etkisi kesinlikle var. Ethereum da o zamanlarda yükselişe geçti:
Screenshot_20210222-162727_Chrome.jpg

Belki bu yüzden fiyatlar Ocak aylarında yükselişe geçmiştir. Ancak pandeminin etkisi kesinlikle var.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Evet desem yeridir. O günün sabahında 1660S 2400 TL idi. yarın 3000 TL ondan sonraki gün 4500 TL oldu.
Birsürü etken var. Zaten eninde sonunda tükenecekti, o güne denk gelmiş.
20210222_164101.jpg

Bu arada Görkem Say'ın bu konuda bir makalesini buldum:

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Birsürü etken var. Zaten eninde sonunda tükenecekti, o güne denk gelmiş.
Ekli dosyayı görüntüle 140540
Bu arada Görkem Say'ın bu konuda bir makalesini buldum:
Epey gibi bir kaynak kullanacaksan işin zor. Epey mağazaların %60'ını göstermiyor.

Bruh Moment

Asistan
Reaksiyon puanı
275
Alakasız. Aralık ayında 3000 TL'ye 2060 ve 2300 TL'ye 1660S buluyordum. O zaman pandemi yok muydu, vardı.
Belki farkında değilsin ama; o zamanlar satıcıların elinde bolca stok vardı, üretim yavaşlayınca stoklar aniden bitmiyor, yavaş yavaş eriyor ve bu hâle geliyoruz.

Aslında "Mining" küçücük bir etken; fabrikalar tam kapasite çalışamıyor, ulaşımda masraf fiyatlara yansıyacak kadar arttı, üreticiler de ürünlerini teker teker zamladı...

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Belki farkında değilsin ama; o zamanlar satıcıların elinde bolca stok vardı, üretim yavaşlayınca stoklar aniden bitmiyor, yavaş yavaş eriyor ve bu hâle geliyoruz.
Sen satıcıların bu kadar saf mı olduğunu düşünüyorsun? Bolca stok vardı evet. Ama üretim bitince değerleneceğini biliyorlardı. Yüksek fiyatlara koydular. Şimdide ellerindeki stoku bitirmeye çalışıyorlar.