Bilgisayarın aniden donması ve res atması

neojun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Öncelikle herkese iyi forumlar bilgisayarım son 3 günde oyun oynarken veya internette takılıp video film izlerken donuyor hata felan da vermiyor arada bi kafasına göre res atıyor. Çift monitör kullanıyorum diğer monitöre ısı değerlerini koydum ısı değerlerinde en ufak bi problem de yok yardımcı olabilecek varmı ?
ANAKART:ASUS ROG B450 F GAMİNG
Ekran kartı:1660Tİ
İşlemci:AMD RYZEN 3600XT
RAM:16GB 2400MHZ
HDD:1TB HARDDİSK 500GB SSD

İşlemci Isı değeri:65 derece
Ekran kartı ısı değeri:55 derece
Ramler de problem olabilir diye ram slotlarını değiştim hala aynı.

Aşağıda bıraktığım fotoğrafta Operating system çalışmayı durdurdu diyor zaten bilgisayar donduktan sonra res attığım zaman otomatik res attığı da oluyordu hata bundan kaynaklı sanırım ama neden olduğu konusunda hiçbir fikrim yok yardımcı olabilecek varsa lütfen bakabilir mi ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    15.9 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Öncelikle herkese iyi forumlar bilgisayarım son 3 günde oyun oynarken veya internette takılıp video film izlerken donuyor hata felan da vermiyor arada bi kafasına göre res atıyor. Çift monitör kullanıyorum diğer monitöre ısı değerlerini koydum ısı değerlerinde en ufak bi problem de yok yardımcı olabilecek varmı ?
ANAKART:ASUS ROG B450 F GAMİNG
Ekran kartı:1660Tİ
İşlemci:AMD RYZEN 3600XT
RAM:16GB 2400MHZ
HDD:1TB HARDDİSK 500GB SSD

İşlemci Isı değeri:65 derece
Ekran kartı ısı değeri:55 derece
Ramler de problem olabilir diye ram slotlarını değiştim hala aynı.

Aşağıda bıraktığım fotoğrafta Operating system çalışmayı durdurdu diyor zaten bilgisayar donduktan sonra res attığım zaman otomatik res attığı da oluyordu hata bundan kaynaklı sanırım ama neden olduğu konusunda hiçbir fikrim yok yardımcı olabilecek varsa lütfen bakabilir mi ?
Malwarebytes kurup tarama yapar mısın

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
+yasal olmayan program yüklü mü?
+ekran kartı driverların güncel mi?
+aida64 ile ısı durumlarına bakmalısın (programı açınca bilgisayar/algılayıcı bölümünden)
furmark ile 10 dakika test yapmalısın. sistemine yüklendiği için orada da res atabilir. duruma göre bakılır. bios un güncel sürümü var mı kontrol etmelisin (kafasına göre restart attığı için yüklemeni önermem, dikkatli olman gerek anakarta zarar verebilirsin)
+psu dan yada ramden şüphelenebilirsin.

neojun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
+yasal olmayan program yüklü mü?
+ekran kartı driverların güncel mi?
+aida64 ile ısı durumlarına bakmalısın (programı açınca bilgisayar/algılayıcı bölümünden)
furmark ile 10 dakika test yapmalısın. sistemine yüklendiği için orada da res atabilir. duruma göre bakılır. bios un güncel sürümü var mı kontrol etmelisin (kafasına göre restart attığı için yüklemeni önermem, dikkatli olman gerek anakarta zarar verebilirsin)
+psu dan yada ramden şüphelenebilirsin.
Ekran kartı ve windows dışı güncellemeler için driver booster ı kullanıyorum steamden bazı arkadaşlarım da kullanıyor ama bilmiyorum ondan olabilir mi ?

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Ekran kartı ve windows dışı güncellemeler için driver booster ı kullanıyorum steamden bazı arkadaşlarım da kullanıyor ama bilmiyorum ondan olabilir mi ?
Hah tamaam sorunun sebebi belli oldu driver booster virüslü ve yanlış driverler kuran saçma sapan programın tekidir

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
driver booster kullanma, neyi yükleyeceğini bilmeden iler ileri ne varsa yükle dersen sıkıntılı..

sana önerim sıfırdan format atıp driver booster a bulaşmaman.. windows zaten çoğu sürücüyü tanıyor. ek olarak ekran kartını yüklersin kullanırsın. soru işaretli donanım çakışması falan olursa yazarsın yardımcı oluruz :)

sorun driver booster ın rastgele driver yüklemesinden olabilir belki.

neojun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
driver booster kullanma, neyi yükleyeceğini bilmeden iler ileri ne varsa yükle dersen sıkıntılı..

sana önerim sıfırdan format atıp driver booster a bulaşmaman.. windows zaten çoğu sürücüyü tanıyor. ek olarak ekran kartını yüklersin kullanırsın. soru işaretli donanım çakışması falan olursa yazarsın yardımcı oluruz :)

sorun driver booster ın rastgele driver yüklemesinden olabilir belki.
Ekran kartıma güncelleme gelmiş şuan hdd testi yapıyorum onu yaptıktan sonra güncellemeyide yapıcam hiçbirşey olmazsa dediğiniz gibi olucak sanırım çok teşekkür ederim.

Cenk Yıldız

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Kullandığınız driver booster'ın güncellediği sürümler çok dandik oluyor bu yüzden arkadaşım bilgisayarına iki defa format çekti. Bırakın windows halletsin. İlla bu tür birşey istiyorsanız razer cortex kullanabilirsiniz.

neojun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Kullandığınız driver booster'ın güncellediği sürümler çok dandik oluyor bu yüzden arkadaşım bilgisayarına iki defa format çekti. Bırakın windows halletsin. İlla bu tür birşey istiyorsanız razer cortex kullanabilirsiniz.
razer cortex'de driver booster gibi mi

Cenk Yıldız

Asistan
Reaksiyon puanı
86
razer cortex'de driver booster gibi mi
ondan daha iyi ama onunda güncelleme özelliğini kullanmayın. Aslında bu bilgisayar hızlandırma programı gibi birşey siz böyle programları sadece güncelleme amacıyla kullanıyorsanız hiç birşey kullanmayın

neojun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
ondan daha iyi ama onunda güncelleme özelliğini kullanmayın. Aslında bu bilgisayar hızlandırma programı gibi birşey siz böyle programları sadece güncelleme amacıyla kullanıyorsanız hiç birşey kullanmayın
Anladım çok teşekkür ederim