VPN Artık Çok Yavaş Çalışıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JawBone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

JawBone

Doçent
Reaksiyon puanı
612
Samsung Galaxy A20 cihazımda bazen VPN kullanıyorum. Önceden hiç sorun yoktu. Normal internet gibi kullanıyodum ama artık Facebook bile açılmamaya başladı. Bilgisayardaki VPN normal çalışıyor ama telefonda çalışmıyor. Turbo VPN ve Melon VPN denedim, ikisi de önceden kullandığım programlar. Hız nedense ikisinde de aşırı kötü. Telefonla ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum. Sizce sorun ne?
(Önceden bildirim olarak VPN bağlandığıma dair ve hızını vs. gösterilen bir bildirim geliyordu. Artık gelmiyor.)

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
Samsung Galaxy A20 cihazımda bazen VPN kullanıyorum. Önceden hiç sorun yoktu. Normal internet gibi kullanıyodum ama artık Facebook bile açılmamaya başladı. Bilgisayardaki VPN normal çalışıyor ama telefonda çalışmıyor. Turbo VPN ve Melon VPN denedim, ikisi de önceden kullandığım programlar. Hız nedense ikisinde de aşırı kötü. Telefonla ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum. Sizce sorun ne?
(Önceden bildirim olarak VPN bağlandığıma dair ve hızını vs. gösterilen bir bildirim geliyordu. Artık gelmiyor.)
Vpn programları yaygınlaşınca yavaş çalışır zaten, ne kadar çok kişi kullanırsa o kadar yavaşlar.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
Surekli olarak VPN kullaniyorsaniz ucretli bir VPN hizmeti almaniz ya da kendi VPN sunucunuzu kurmaniz daha iyi olur. Genellikle hizdan neredeyse hic kayip olmaz.

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
Bunu kullan sıkıntı çıkmayacaktır. 4 mb/sn hız alıyorum genellikle video veya diğer siteler için gayet yetiyo. Poland veya france yap.
[Hemen yanlış anlamayın ha o şey değil]

JawBone

Doçent
Reaksiyon puanı
612
Arkadaşlar herkes yardımcı olmaya çalışmış ama sorun sunucuyla alakalı değil. Sadece benim telefonumda yavaş VPN. Başka cihazlarda normal.
Güç tasarrufundan olabilir
Ben hep güç tasarrufunda kullanıyodum. Şimdi kapatıp deneyeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Surekli olarak VPN kullaniyorsaniz ucretli bir VPN hizmeti almaniz ya da kendi VPN sunucunuzu kurmaniz daha iyi olur. Genellikle hizdan neredeyse hic kayip olmaz.
Kendi sunucumu kurmak pahalı bir şey mi?

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
Arkadaşlar herkes yardımcı olmaya çalışmış ama sorun sunucuyla alakalı değil. Sadece benim telefonumda yavaş VPN. Başka cihazlarda normal.

Ben hep güç tasarrufunda kullanıyodum. Şimdi kapatıp deneyeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendi sunucumu kurmak pahalı bir şey mi?
Herhangi bir yerden minimum ozellikli Linux VPS alip Wireguard ya da OpenVPN ile Youtube'dan tutorial izleyerek kolayca kurabilirsin. Sonrasinda istedigin kadar konfigurasyon dosyasi olusturup hem kendin kullanir hem cevrene verebilirsin. 100 mbit baglantiya sahip bir sunucu anlik 5 kisiye fazlasiyla yeterli olur.

Sunucu ucreti odememek icin AWS, Google Cloud gibi firmalarin verdikleri deneme kredisiyle 12 ay ucretsiz VPS kurup bunu yapabilirsin. 500 mbit civarinda hiz aliyorlar. Masaustu ortami kurup RDP olarak da kullanirsin.