Bilgisayar dondu kaldı

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Az önce bilgisayarıma Ubuntu mate kurdum. Kurulumu bitirmek için yeniden başlatmanız gerekli diye bir yazı çıktı. Yeniden başlatmak için shut down a tıkladım ve şu anda dondu. Siyah bir ekran ve imleç var. İmleç haraket etmiyor. Güç tuşu çalışmıyor. Hiçbir şey yapamıyorum. Boot menüsünü acabilsem başka bir işletim sistemi falan yüklerim ama açılmıyor. Böyle kaldım. Yardım edebilecek varmı?

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
@Ram_kafasi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tam bilmiyorum ama gücünü kesin(pc ye zarar gelebilir sorumlu değilim)

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Az önce bilgisayarıma Ubuntu mate kurdum. Kurulumu bitirmek için yeniden başlatmanız gerekli diye bir yazı çıktı. Yeniden başlatmak için shut down a tıkladım ve şu anda dondu. Siyah bir ekran ve imleç var. İmleç haraket etmiyor. Güç tuşu çalışmıyor. Hiçbir şey yapamıyorum. Boot menüsünü acabilsem başka bir işletim sistemi falan yüklerim ama açılmıyor. Böyle kaldım. Yardım edebilecek varmı?
Bilgisayarınızı güç tuşundan kapatabilirsiniz.O soruna benzer bir tanesini bende yaşamıştım,kurulumdan sonra bilgisayar yeniden başlarken bir hata meydana gelmişti bende kurulumun zaten bittiğini ve sistemin zaten çalışmaya hazır olacağını düşündüğümden kendi bilgisayarımın güç düğmesinden kapatmıştım daha sonra açtığımda kurulumun başarı ile tamamlandığını görmüştüm yani eğer kurulum ekranında herhangi bir hata almayıp düzgün bir şekilde kurulumunuzu yaptıysanız büyük ihtimal ile bir sıkıntı çıkmayacaktır eğer sorununuza bu çözüm olmadı ise lütfen söyleyiniz size yardım edebilirim.Sorununuzun detaylarını daha iyi anlatabilirseniz size daha iyi yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

Son düzenleme:

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Bilgisayarınızı güç tuşundan kapatabilirsiniz.O soruna benzer bir tanesini bende yaşamıştım,kurulumdan sonra bilgisayar yeniden başlarken bir hata meydana gelmişti bende kurulumun zaten bittiğini ve sistemin zaten çalışmaya hazır olacağını düşündüğümden kendi bilgisayarımın güç düğmesinden kapatmıştım daha sonra açtığımda kurulumun başarı ile tamamlandığını görmüştüm yani eğer kurulum ekranında herhangi bir hata almayıp düzgün bir şekilde kurulumunuzu yaptıysanız büyük ihtimal ile bir sıkıntı çıkmayacaktır eğer sorununuza bu çözüm olmadı ise lütfen söyleyiniz size yardım edebilirim..Sorununuzun detaylarını daha iyi anlatabilirseniz size daha iyi yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
ilk olarak dediğim gibi güç tuşu hiçbir şekilde çalışmıyor. ekran siyah. kalan tek şey imleç. imleçde hiçbir şekide hareket etmiyor. bilgisayarın ışığı yanıyor. kapatmaya çalışıyorum ama bir türlü kapanmıyor.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
ilk olarak dediğim gibi güç tuşu hiçbir şekilde çalışmıyor. ekran siyah. kalan tek şey imleç. imleçde hiçbir şekide hareket etmiyor. bilgisayarın ışığı yanıyor. kapatmaya çalışıyorum ama bir türlü kapanmıyor.
Bilgisayarınızı komple kapatın anlamında söylemiştim onu ben,komple kapatıp açtıktan sonra benzer bi hata ile karşılaşırsanız elimden geldiği kadar size yardımcı olurum.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
Aynısının benzerini yaşamıştım yazılar çıktı sonra öyle kaldı. Bir süre bekledim sonra harddiskin durmuş olduğunu fark ettim. Düğmesinden kapattım ve açtım. Ve başarıyla tamamladım kurulumu.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Bilgisayarı açtım, ve boot ekranı gibi birşey geldi ama ilk kurarken ki gibi değil seçenekler arasında continue boot, enrool mok, enrool key from disk ve enrool hash from disk var

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Yükledim ama gözükmüyor bilgisayardan yüklemeyi deneyeceğim
Az önce bahsettiğiniz şeylere göre şuanda sizin bilgisayarınızın BIOS menüsüne girip Secure Boot'u devre dışı bırakmanız gerekiyor bundan sonrada istediğiniz gibi Ubuntu Mate'i kullanabileceksiniz.

enesenesbera

Doçent
Reaksiyon puanı
233
ka
laptopun kapatma tuşuna 15 20 saniye bsılı tutun

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Az önce bahsettiğiniz şeylere göre şuanda sizin bilgisayarınızın BIOS menüsüne girip Secure Boot'u devre dışı bırakmanız gerekiyor bundan sonrada istediğiniz gibi Ubuntu Mate'i kullanabileceksiniz.
Ben de ubuntu mate kuracağım ama herhalde ben aynı sorumu yaşamam çünkü benim pc 15 senelik herhalde o zaman secure boot yoktur

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
ka

laptopun kapatma tuşuna 15 20 saniye bsılı tutun
Efendim o işlemi biz zaten söylemiştik şuanda konu sahibi arkadaş büyük ihtimal ile Secure Boot'un açık olmasından dolayı Ubuntu Mate'i başlatamıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de ubuntu mate kuracağım ama herhalde ben aynı sorumu yaşamam çünkü benim pc 15 senelik herhalde o zaman secure boot yoktur
Efendim bilgisayarınızda secure boot olsa bile bir dokunuşla kapatabiliyorsunuz.