[REHBER] - Kalitesiz PSU Markaları

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Çöpse çık. Hepsi çöp marka. bırak bedava verseler almam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekli dosyayı görüntüle 128523

Şu sağ alta bakar mısınız? Anakart mı bu ATİ NVİDİA İntel koyuyor? Alın burdan da bir kalitesizlik daha.
Zamanında (o zamanlar forum kullanır mıydın bilmem) diğer forumlarda bu psu intel sisteme , amd sisteme uyar mı diye soruluyordu.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Alternatif olarak; Sharkoon, Thermaltake, FSP, Zalman, Xigmatek, Aerocool, Cooler Master, Corsair, High Power, Be Quiet.

C4 olarak; İzoly, Turbox, Everest, Rampage, GameBooster, GamePower, Dragos, PowerBoost, Frisby, Hadron, Aigo, Platoon, Gametech, Dark gibi markalardan uzak durun!

• İstanbulbilisim.com
  • Nanokatalog.com
  • Bossbilisim.com ve Atom Bilişim'den kesinlikle uzak durun, dolandırıcı siteler bunlardır :)
C4 olarak saydığım markaları alırsanız böyle olur: Bilgisayar patladı, 5 yaşındaki çocuk yanarak öldü

Son düzenleyen moderatör:

Amello

Doçent
Reaksiyon puanı
595
Frisby Kasa Fanım Var. Hediye Olarak Geldi. Allah Belasını Versin Böyle Fanın Süpürgeden Çok Ses Çıkarıyor.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Sen kaç tane kullandın ? Onu sôyle.

Ben üzerinde marka dahi olmayan PSU kullandım senelerce sen ne konuşuyorsun hala :) Diğer konuda da bana yükleniyorsun zaten işin mi yok anlamadım. Şuan Cougar PSU kullanıyorum 6-7 sene oldu hala taş gibi. O sayılan dandik denilen markaların PSU'larını kullanan bir sürü tanıdıklarım var adamlar 25-30 senelik binalarda oturduğu halde elektrik sorunu olduğu halde hiç birinin sistemi C4 gibi patlamadı nedense.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Ben üzerinde marka dahi olmayan PSU kullandım senelerce sen ne konuşuyorsun hala :) Diğer konuda da bana yükleniyorsun zaten işin mi yok anlamadım. Şuan Cougar PSU kullanıyorum 6-7 sene oldu hala taş gibi. O sayılan dandik denilen markaların PSU'larını kullanan bir sürü tanıdıklarım var adamlar 25-30 senelik binalarda oturduğu halde elektrik sorunu olduğu halde hiç birinin sistemi C4 gibi patlamadı nedense.
Cougarın kötü bir marka olduğunu belirtmedim. Ama markasız PSU kulkanmak yetenek ister. Her an havai fişek izleyebilirsin.

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Bugün kalitesiz PSU markaları ile ilgili bir rehber hazırladım. İnşallah yararlı olmuşumdur.

1. Rampage

Ekli dosyayı görüntüle 128065

Rampage biliyorunuz kulaklık, fare, klavye yapıyor. PSU'ları ise... Tam bir C4. Sorunlu kısaca. 80+ gibi sertifikalar var ama içinin malzemesi kalitesiz. Ve maalesef sistemlerimizi duman edebiliyor.

2. Frisby

Ekli dosyayı görüntüle 128066

Frisby markası da çoğu kişinin sorun yaşadığı bir PSU. Burada ki bütün PSU markaları C4 ile ideal.

3. Markasız PSU'lar (!)

Ekli dosyayı görüntüle 128067

Bu tiplerde aşırı sorunludur. Çoğu eski sistemlerde bulunur. Ve yine sistem çöp edebilecek düzeyde...

4. DarkFlash/Aigo PSU

Ekli dosyayı görüntüle 128068
Bu AİGO ve DARKFLASH.

Çoğunun yaşadığı sorunları var. Dıştan bakınca kalitesi iyi değil gibi.

5. Everest

Ekli dosyayı görüntüle 128070

Bu da Everest PSU. Yine diğerleri ile aynı rütbeye sahipler.

Kötü PSU markalarını anlattım. PSU'ların resimlerini koydum.

Hatam varsa düzeltin yorumlarda.

Markasız PSU'lardan her zaman uzak durmalısınız. İn mi Cin mi belirsizdir. Çoğu markasızın arkasında kırmızı bir buton var ve Voltaj ayarlanıyordu. Nejdat Delioğlu amcamızın yaptığı deneyde de direk evin şaltelleri atmıştı. Ve sistem yanmıştı.

İyi günler.
Sevmediginiz kişininin evine rampage psu koyun voltajı düşürerek açsın pc yi o kisiden kurtuldunuz

Retse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Everest PSU'm 8. yaşına giriyor. Forumda bu yaşta çocuklar dolaşıyor. O yüzden kullanmadığınız markalar hakkında sallamanız doğru değil. Ha çok mu kaliteli? Hayır değil ama yok havai fişekler yok elektrik gitsin görürümcüler falan dalga mı geçiyoruz acaba merak ediyorum. 8 sene içinde benim sayamayacağım zibilyon tane elektrik kesintisi yaşadım en son birkaç saat önce yaşadım.

Bundan sonra bozulsa bile bana verdiği hizmetten dolayı sonuna kadar saygım var, bunca sene hizmet verdi :D

Not düşeyim daha herhangi bir problem yaşamadım. Kendi kendine reset atmalar, bilgisayar açmamalar daha hiç olmadı. Dünyanın en kaliteli PSU'su elimde olsa bile herhangi bir şey değişmezdi benim için. Teknoloji biraz da şans işi tabii.

eskieksi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Benim de 7 yıllık 350 w codegen psu m var . Sadece yazmak istedim.

649273

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
Rampage biliyorunuz kulaklık, fare, klavye yapıyor. PSU'ları ise... Tam bir C4. Sorunlu kısaca. 80+ gibi sertifikalar var ama içinin malzemesi kalitesiz. Ve maalesef sistemlerimizi duman edebiliyor.
Rampage'in kaliteli PSU'ları da var.

ETX-750 ve Forza serisi gibi.

Bu PSU'lar Sama Forza'nın marka basılmış hâlidir.
Bu AİGO ve DARKFLASH.

Çoğunun yaşadığı sorunları var. Dıştan bakınca kalitesi iyi değil gibi.
Bir PSU'nun iyi veya kötü olduğuna dış tasarımına bakarak karar veremezsiniz.
Bu da Everest PSU. Yine diğerleri ile aynı rütbeye sahipler.

Kötü PSU markalarını anlattım. PSU'ların resimlerini koydum.
Yukarıda da dediğim gibi, Rampage'in yani Everest'in de iyi PSU'ları var.

Ürünü markaya göre değil, modele göre değerlendirmelisiniz. Mesela Cooler Master Elite serisi kötü bir seri ama ben sırf bu seri kötü diye Cooler Master markası çok kötü, C4 diyemem.