[REHBER] - Kalitesiz PSU Markaları

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Kullanılan kondansatör, fan,
Kablo bile kalitesiz diyor tamam anlaşıldı bu arkadaş komple söküp bakmış ne var ne yok içine. Ben inandım tamamım.
Her forumda konusu var rampage psu ların sorunları ve ne kadar kalitesiz olduğu gibi. Biraz araştırsanız görürsünüz ne kadar sorunlu psu olduğunu. Rampage psu ların fiyatlarıda ucuz da değil bu psu ları nasıl bazıları öneriyor(savunuyor) anlamış değilim.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Hocam kesin kendi aldı ya arkadaşına falan aldırdı. Bir kaç aya kalmaz konu açar psu patladı diye.
Pazartesi konu açacak olsaydım bu arkadaşa yüzlerce delil atardım. Benim de böyle bir arkadaşım vardı, "PSU'ya fazla yüklenmezsen patlamaz eheheh" falan diyordu. Ondan sonra da bir daha konuşmadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

fsp marka kullanın arkadaşlar tavsiye ederim çok kaliteli psular.
Ek olarak; Aerocool, Zalman, Xigmatek.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Bana göre elektronik şans işi rampage kötü diyorlar ama araştırdım sorun yaşayan bulamadım. İllakine vardır ama her markada olabiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

"PSU'ya fazla yüklenmezsen patlamaz eheheh" falan diyordu. Ondan sonra da bir daha konuşmadım.
Arkadaş sana küfür hakaret falan etmemiş neden küsüyorsun?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Hocam kesin kendi aldı ya arkadaşına falan aldırdı. Bir kaç aya kalmaz konu açar psu patladı diye.
Donanım Arşivi V2 çıkınca herkes “Powerboost PSU çöp,şöyle iğrenç böyle iğrenç patlayacak,duman atıcak,sistem yanıcak” demişti fakat akrabama V2 aldırdım çıktığı zaman, 2,5 veya 3 yıl oldu 1 kez bile PSU sorun yaşatmadı.

Yanlış anlamayın dediğimi, konu sahibi başta kanıtsız marka kötüleyince o yüzden sebebini sordum. Herhangi bir markayı kullanmıyorum buradakilerden. Zaten forumda pek Rampage PSU önermiyordum ama burda asılsız gibi geldiği için kanıt istemiştim.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Everest Rampage markasına 2 istisna var benim bildiğim. Belki de daha fazla, araştırmak gerek.
Rampage Forza Gold ve Rampage Forza Platinum modelleri temelde Sama markasının Sama Gold ve Sama Platinum modellerini taşır. Bu modeller de hafife alınmayacak kadar sağlam ve güvenilir modeller.

Yine Frisby'de de bu durum var. Bazı PSU'ları direk Cougar'dan alınıyor. Cougar olanlardan bahsetmiyorum. Sadece üstünde Frisby yazan, Cougar yazmayan bazı PSU'lar da Cougar'dan alınıyor.

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Donanım Arşivi V2 çıkınca herkes “Powerboost PSU çöp,şöyle iğrenç böyle iğrenç patlayacak,duman atıcak,sistem yanıcak” demişti fakat akrabama V2 aldırdım çıktığı zaman, 2,5 veya 3 yıl oldu 1 kez bile PSU sorun yaşatmadı.

Yanlış anlamayın dediğimi, konu sahibi başta kanıtsız marka kötüleyince o yüzden sebebini sordum. Herhangi bir markayı kullanmıyorum buradakilerden. Zaten forumda pek Rampage PSU önermiyordum ama burda asılsız gibi geldiği için kanıt istemiştim.
Haklısnız hocam herkes sorun yaşacak diye birşey yok zaten(10-15 yıl öncesinin no name psu ları çalışıyor ama bende bi kere patlamıştı) ama bana kalırsa alacak olan kişiyede körü körüne öneri yapmam resmen aynı paraya daha iyi psu lar var yani.

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Teknoloji birazda şans işi. Yeri gelir dandik dediğimiz psular 10 sene çalışır yeri gelir zalmanlar ,thermaltakeler , fspler , coolermasterlar , silverstonelar , corsairler 6 ayda bozulur.

İsimler en kaliteli psu markalarına kaynak olması için uzun uzun yazılmıştır.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Teknoloji birazda şans işi. Yeri gelir dandik dediğimiz psular 10 sene çalışır yeri gelir zalmanlar ,thermaltakeler , fspler , coolermasterlar , silverstonelar , corsairler 6 ayda bozulur.

İsimler en kaliteli psu markalarına kaynak olması için uzun uzun yazılmıştır.
Corsair VS450 ve VS550 örnek olabilir.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Gamepowe 750 w psu alsam nasıl olur?
incehesap'da çoğu sistemde Gamepower PSU var. Alan onlarca kişiyle görüştüm memnunlar. Fakat arkadaşların da dediği gibi herkeste sorun çıkar diye bir şey yok. 80+ sertifikası var belli bir gücü verebileceğini garanti etmiş.

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Bugün kalitesiz PSU markaları ile ilgili bir rehber hazırladım. İnşallah yararlı olmuşumdur.

1. Rampage

Ekli dosyayı görüntüle 128065

Rampage biliyorunuz kulaklık, fare, klavye yapıyor. PSU'ları ise... Tam bir C4. Sorunlu kısaca. 80+ gibi sertifikalar var ama içinin malzemesi kalitesiz. Ve maalesef sistemlerimizi duman edebiliyor.

2. Frisby

Ekli dosyayı görüntüle 128066

Frisby markası da çoğu kişinin sorun yaşadığı bir PSU. Burada ki bütün PSU markaları C4 ile ideal.

3. Markasız PSU'lar (!)

Ekli dosyayı görüntüle 128067

Bu tiplerde aşırı sorunludur. Çoğu eski sistemlerde bulunur. Ve yine sistem çöp edebilecek düzeyde...

4. DarkFlash/Aigo PSU

Ekli dosyayı görüntüle 128068
Bu AİGO ve DARKFLASH.

Çoğunun yaşadığı sorunları var. Dıştan bakınca kalitesi iyi değil gibi.

5. Everest

Ekli dosyayı görüntüle 128070

Bu da Everest PSU. Yine diğerleri ile aynı rütbeye sahipler.

Kötü PSU markalarını anlattım. PSU'ların resimlerini koydum.

Hatam varsa düzeltin yorumlarda.

Markasız PSU'lardan her zaman uzak durmalısınız. İn mi Cin mi belirsizdir. Çoğu markasızın arkasında kırmızı bir buton var ve Voltaj ayarlanıyordu. Nejdat Delioğlu amcamızın yaptığı deneyde de direk evin şaltelleri atmıştı. Ve sistem yanmıştı.

İyi günler.
15 yıllık everese atx-300 S Psu var sıkıntı olmadı

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Onlarca kişi memnun ama sorun yaşayanların sayısı da fazla. Biraz araştır, anlarsın. Ayrıca 80+ sertifikası da sahte oluyor o markaların :)
Sahte olması gibi bir şey söz konusu olamaz. Yasal olarak marka sıkıntıya girer. Merdiven altı yerlerde 80+ görseniz tamam evet sahte olabilir ama incehesap gibi bir sitede sahte psu satılacağını mantığınız alıyor mu?

Sorun yaşayana bakarsak bende ZM-600 ile sorun yaşıyorum sizin gibi çamur atmadım? 4 kez servise gitti düzelmedi bende Coolermaster geçtim. Zalmanda övdüğün gibi değil o zaman.

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Ben görmedim nedense.
Rampage PSU vardı içini açıp baktığımda dış katman ve fan kısmından biraz kıstıklarını gördüm ayrıca kablo yapısı olarak sıcağa dayanıklı değil ancak iç kısmında çok kaliteli olmasa da şalter atma korumasının olduğunu gördüm fiyatı da zaten bu yüzden ucuz.

GhosT57

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,901
Sahte olması gibi bir şey söz konusu olamaz. Yasal olarak marka sıkıntıya girer. Merdiven altı yerlerde 80+ görseniz tamam evet sahte olabilir ama incehesap gibi bir sitede sahte psu satılacağını mantığınız alıyor mu?

Sorun yaşayana bakarsak bende ZM-600 ile sorun yaşıyorum sizin gibi çamur atmadım? 4 kez servise gitti düzelmedi bende Coolermaster geçtim. Zalmanda övdüğün gibi değil o zaman.
Acaba orada mı çalıştınız böyle konuşuyorsunuz?

Ahmet-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,037
everest kalitesizdir kendim kullanıyorum geçen sistem açılmadı. güç kaynağın priz kabloyu değiştirdim çözdüm iade etmek için uğraşıyorum kendi prizyle taktım başka yere çalışmadı başka kabloyla çalıştırdım

Ahmet-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,037
1590663337514.png

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Tamamen marka karalama yapıyorsunuz. Ben hiç rampage psu ile patlayan evi havaya uçan hakka yürüyen görmedim. Kendinizi yoruyorsunuz sadece. Ona bakarsak kaliteli olarak bir çok markanın bile bir sürü konusunu okudum gördüm sistemimi bozdu elektrik kesintisi sonrası psu patladı duman çıktı diye. En basiti corsair psu'ların çok sorunu var mesela.