- Konuyu başlatan
- Reaksiyon puanı
- 4,901
Atayım.Özelden atarsanız sevinirim.
Atayım.Özelden atarsanız sevinirim.
Her forumda konusu var rampage psu ların sorunları ve ne kadar kalitesiz olduğu gibi. Biraz araştırsanız görürsünüz ne kadar sorunlu psu olduğunu. Rampage psu ların fiyatlarıda ucuz da değil bu psu ları nasıl bazıları öneriyor(savunuyor) anlamış değilim.Kablo bile kalitesiz diyor tamam anlaşıldı bu arkadaş komple söküp bakmış ne var ne yok içine. Ben inandım tamamım.
Yukarıdaki arkadaş Rampage fanboyu. Cevap vermeyin boşuna.Bu psu ları nasıl bazıları öneriyor(savunuyor) anlamış değilim.
Hocam kesin kendi aldı ya arkadaşına falan aldırdı. Bir kaç aya kalmaz konu açar psu patladı diye.Yukarıdaki arkadaş Rampage fanboyu. Cevap vermeyin boşuna.
Pazartesi konu açacak olsaydım bu arkadaşa yüzlerce delil atardım. Benim de böyle bir arkadaşım vardı, "PSU'ya fazla yüklenmezsen patlamaz eheheh" falan diyordu. Ondan sonra da bir daha konuşmadım.Hocam kesin kendi aldı ya arkadaşına falan aldırdı. Bir kaç aya kalmaz konu açar psu patladı diye.
Ek olarak; Aerocool, Zalman, Xigmatek.fsp marka kullanın arkadaşlar tavsiye ederim çok kaliteli psular.
Arkadaş sana küfür hakaret falan etmemiş neden küsüyorsun?"PSU'ya fazla yüklenmezsen patlamaz eheheh" falan diyordu. Ondan sonra da bir daha konuşmadım.
Donanım Arşivi V2 çıkınca herkes “Powerboost PSU çöp,şöyle iğrenç böyle iğrenç patlayacak,duman atıcak,sistem yanıcak” demişti fakat akrabama V2 aldırdım çıktığı zaman, 2,5 veya 3 yıl oldu 1 kez bile PSU sorun yaşatmadı.Hocam kesin kendi aldı ya arkadaşına falan aldırdı. Bir kaç aya kalmaz konu açar psu patladı diye.
Haklısnız hocam herkes sorun yaşacak diye birşey yok zaten(10-15 yıl öncesinin no name psu ları çalışıyor ama bende bi kere patlamıştı) ama bana kalırsa alacak olan kişiyede körü körüne öneri yapmam resmen aynı paraya daha iyi psu lar var yani.Donanım Arşivi V2 çıkınca herkes “Powerboost PSU çöp,şöyle iğrenç böyle iğrenç patlayacak,duman atıcak,sistem yanıcak” demişti fakat akrabama V2 aldırdım çıktığı zaman, 2,5 veya 3 yıl oldu 1 kez bile PSU sorun yaşatmadı.
Yanlış anlamayın dediğimi, konu sahibi başta kanıtsız marka kötüleyince o yüzden sebebini sordum. Herhangi bir markayı kullanmıyorum buradakilerden. Zaten forumda pek Rampage PSU önermiyordum ama burda asılsız gibi geldiği için kanıt istemiştim.
EttiArkadaş sana küfür hakaret falan etmemiş neden küsüyorsun?
Corsair VS450 ve VS550 örnek olabilir.Teknoloji birazda şans işi. Yeri gelir dandik dediğimiz psular 10 sene çalışır yeri gelir zalmanlar ,thermaltakeler , fspler , coolermasterlar , silverstonelar , corsairler 6 ayda bozulur.
İsimler en kaliteli psu markalarına kaynak olması için uzun uzun yazılmıştır.
Kullanılacak sistemi söyle ona göre önerelim.Gamepowe 750 w psu alsam nasıl olur?
incehesap'da çoğu sistemde Gamepower PSU var. Alan onlarca kişiyle görüştüm memnunlar. Fakat arkadaşların da dediği gibi herkeste sorun çıkar diye bir şey yok. 80+ sertifikası var belli bir gücü verebileceğini garanti etmiş.Gamepowe 750 w psu alsam nasıl olur?
15 yıllık everese atx-300 S Psu var sıkıntı olmadıBugün kalitesiz PSU markaları ile ilgili bir rehber hazırladım. İnşallah yararlı olmuşumdur.
1. Rampage
Ekli dosyayı görüntüle 128065
Rampage biliyorunuz kulaklık, fare, klavye yapıyor. PSU'ları ise... Tam bir C4. Sorunlu kısaca. 80+ gibi sertifikalar var ama içinin malzemesi kalitesiz. Ve maalesef sistemlerimizi duman edebiliyor.
2. Frisby
Ekli dosyayı görüntüle 128066
Frisby markası da çoğu kişinin sorun yaşadığı bir PSU. Burada ki bütün PSU markaları C4 ile ideal.
3. Markasız PSU'lar (!)
Ekli dosyayı görüntüle 128067
Bu tiplerde aşırı sorunludur. Çoğu eski sistemlerde bulunur. Ve yine sistem çöp edebilecek düzeyde...
4. DarkFlash/Aigo PSU
Ekli dosyayı görüntüle 128068
Bu AİGO ve DARKFLASH.
Çoğunun yaşadığı sorunları var. Dıştan bakınca kalitesi iyi değil gibi.
5. Everest
Ekli dosyayı görüntüle 128070
Bu da Everest PSU. Yine diğerleri ile aynı rütbeye sahipler.
Kötü PSU markalarını anlattım. PSU'ların resimlerini koydum.
Hatam varsa düzeltin yorumlarda.
Markasız PSU'lardan her zaman uzak durmalısınız. İn mi Cin mi belirsizdir. Çoğu markasızın arkasında kırmızı bir buton var ve Voltaj ayarlanıyordu. Nejdat Delioğlu amcamızın yaptığı deneyde de direk evin şaltelleri atmıştı. Ve sistem yanmıştı.
İyi günler.
RTX 3060 TİKullanılacak sistemi söyle ona göre önerelim.
![]()
Zalman ZM600-LXII 600W 120mm Fanlı Power Supply - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
O sistemi rampage psu' ya emanet etmek hata olur. Attığım psu o sistemi rahatlıkla besleyecektir.RTX 3060 Tİ
AMD RYZEN 5 3500X
16 GB 3600 MHZ RAM
RANKER KASA
MSİ B550M
Sahte olması gibi bir şey söz konusu olamaz. Yasal olarak marka sıkıntıya girer. Merdiven altı yerlerde 80+ görseniz tamam evet sahte olabilir ama incehesap gibi bir sitede sahte psu satılacağını mantığınız alıyor mu?Onlarca kişi memnun ama sorun yaşayanların sayısı da fazla. Biraz araştır, anlarsın. Ayrıca 80+ sertifikası da sahte oluyor o markaların![]()
600 W nin yeterli olduğuna emin misiniz?O sistemi rampage psu' ya emanet etmek hata olur. Attığım psu o sistemi rahatlıkla besleyecektir.
![]()
Zalman ZM600-LXII 600W 120mm Fanlı Power Supply - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Rampage PSU vardı içini açıp baktığımda dış katman ve fan kısmından biraz kıstıklarını gördüm ayrıca kablo yapısı olarak sıcağa dayanıklı değil ancak iç kısmında çok kaliteli olmasa da şalter atma korumasının olduğunu gördüm fiyatı da zaten bu yüzden ucuz.Ben görmedim nedense.
Acaba orada mı çalıştınız böyle konuşuyorsunuz?Sahte olması gibi bir şey söz konusu olamaz. Yasal olarak marka sıkıntıya girer. Merdiven altı yerlerde 80+ görseniz tamam evet sahte olabilir ama incehesap gibi bir sitede sahte psu satılacağını mantığınız alıyor mu?
Sorun yaşayana bakarsak bende ZM-600 ile sorun yaşıyorum sizin gibi çamur atmadım? 4 kez servise gitti düzelmedi bende Coolermaster geçtim. Zalmanda övdüğün gibi değil o zaman.
Sabah Hepsiburada çalışanı dediler şimdi incehesap çalışanı oldum ??Acaba orada mı çalıştınız böyle konuşuyorsunuz?
Bütün firmaları demiyorum. Rampage sahte atıyordur. Kondansatör'i kötü. Malzeme kalitesi falanda.Kurumsal firmaların sahte sertifikalı ürün sattığı nerede görülmüş?