[REHBER] - Kalitesiz PSU Markaları

GhosT57

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,901
Bugün kalitesiz PSU markaları ile ilgili bir rehber hazırladım. İnşallah yararlı olmuşumdur.

1. Rampage

1607547682852.png

Rampage biliyorunuz kulaklık, fare, klavye yapıyor. PSU'ları ise... Tam bir C4. Sorunlu kısaca. 80+ gibi sertifikalar var ama içinin malzemesi kalitesiz. Ve maalesef sistemlerimizi duman edebiliyor.

2. Frisby

1607547837928.png

Frisby markası da çoğu kişinin sorun yaşadığı bir PSU. Burada ki bütün PSU markaları C4 ile ideal.

3. Markasız PSU'lar (!)

1607547935569.png

Bu tiplerde aşırı sorunludur. Çoğu eski sistemlerde bulunur. Ve yine sistem çöp edebilecek düzeyde...

4. Everest

1607548167587.png

Bu da Everest PSU. Yine diğerleri ile aynı rütbeye sahipler.

Kötü PSU markalarını anlattım. PSU'ların resimlerini koydum.

Hatam varsa düzeltin yorumlarda.

Markasız PSU'lardan her zaman uzak durmalısınız. İn mi Cin mi belirsizdir. Çoğu markasızın arkasında kırmızı bir buton var ve Voltaj ayarlanıyordu. Nejdat Delioğlu amcamızın yaptığı deneyde de direk evin şaltelleri atmıştı. Ve sistem yanmıştı.

İyi günler.

Ekli dosyalar

• 1607548057171.png
    1607548057171.png
    327.4 KB · Görüntüleme: 873
Son düzenleyen moderatör:

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Frisby Slim Kasa + 300 watt Psu 289 TL'ye aldım. Hiç bir sıkıntısını görmedim. Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum.

Sistemim.
Ryzen 3 3200g,
B450m S2h,
2 x Kingston HyperX 8 GB DDR4 3200 Mhz Ram,
1TB Seagate 5400 RPM SSHD.

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Frisby Slim Kasa + 300 watt Psu 289 TL'ye aldım. Hiç bir sıkıntısını görmedim. Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum.

Sistemim.
Ryzen 3 3200g,
B450m S2h,
2 x Kingston HyperX 8 GB DDR4 3200 Mhz Ram,
1TB Seagate 5400 RPM SSHD.
Elektrikler gitsin o zaman görüşürüz :)

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Nejdat Delioğlu amcamızın yaptığı deneyde de direk evin şaltelleri atmıştı. Ve sistem yanmıştı.
O manuel voltaj mod değiştirme oluyor. Yani 110V ya da 220V için sana seçenek veriyor. Avrupa ülkeleri, Türkiye, Rusya gibi yerlerde 220V, Amerika gibi yerlerde ise 110V şebekesi mevcut. 220V yerine 110V moduna çekersen ister kaliteli olsun, istersen markasız no name güç kaynağı olsun 220V'ta çalıştırırsan fazla voltaj yiyeceğinden güç kaynağı yanar. O dediğin kırmızı butonlar artık modern güç kaynaklarında genelde bulunmuyor.

akamemish

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Bugün kalitesiz PSU markaları ile ilgili bir rehber hazırladım. İnşallah yararlı olmuşumdur.

1. Rampage

Ekli dosyayı görüntüle 128065

Rampage biliyorunuz kulaklık, fare, klavye yapıyor. PSU'ları ise... Tam bir C4. Sorunlu kısaca. 80+ gibi sertifikalar var ama içinin malzemesi kalitesiz. Ve maalesef sistemlerimizi duman edebiliyor.

2. Frisby

Ekli dosyayı görüntüle 128066

Frisby markası da çoğu kişinin sorun yaşadığı bir PSU. Burada ki bütün PSU markaları C4 ile ideal.

3. Markasız PSU'lar (!)

Ekli dosyayı görüntüle 128067

Bu tiplerde aşırı sorunludur. Çoğu eski sistemlerde bulunur. Ve yine sistem çöp edebilecek düzeyde...

4. DarkFlash/Aigo PSU

Ekli dosyayı görüntüle 128068
Bu AİGO ve DARKFLASH.

Çoğunun yaşadığı sorunları var. Dıştan bakınca kalitesi iyi değil gibi.

5. Everest

Ekli dosyayı görüntüle 128070

Markasız PSU'lardan her zaman uzak durmalısınız. İn mi Cin mi belirsizdir. Çoğu markasızın arkasında kırmızı bir buton var ve Voltaj ayarlanıyordu. Nejdat Delioğlu amcamızın yaptığı deneyde de direk evin şaltelleri atmıştı. Ve sistem yanmıştı.

İyi günler.
ha unutmadan söyleyeyim markasız psuların arkasındaki kırmızı anahtarın şalteri attırıp sistemi yakması gayet normal bir durum kalitesizlikten kaynaklanan bir durum değil çünkü o kırmızı anahtar psunun 220 ac voltajını amerika vs gibi yerlerde kullanılabilsin diye 110v ac gerilime çekmeye yarıyor yani siz anahtarı 110v 'a çektiğinizde 110v ile çalışması gereken bir elektronik bileşene iki katı voltaj veriyorsunuz şalterin atması ve sistemin zarar görmesi olağan bir durum kalite ile bir alakası yok

edit : üstte bi arkadaşımız yazacağım şeyi yazmış görmemişim kusura bakmayın

GhosT57

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,901
Gamepower'ı unuttum pü. Eklerim.

fatihege

Doçent
Reaksiyon puanı
396

1. Rampage

Ekli dosyayı görüntüle 128065

2. Frisby

Ekli dosyayı görüntüle 128066

3. Markasız PSU'lar (!)

Ekli dosyayı görüntüle 128067

4. DarkFlash/Aigo PSU

Ekli dosyayı görüntüle 128068
Bu AİGO ve DARKFLASH.

Çoğunun yaşadığı sorunları var. Dıştan bakınca kalitesi iyi değil gibi.

5. Everest

Ekli dosyayı görüntüle 128070

İyi günler.
Rampage, Everest'in gaming markası zaten. Yani Asus'un ROG'u gibi.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Rampage kötü derken dayanağınız nedir? Kullanmıyorum ama kullanıp sıkıntı yaşayan hiç görmedim.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Diğer markaları bilemem ama cidden bunların içini açıp yapısına komponentlerine falan baktınız mı hemen kalitesiz dandik c4 falan diyorsunuz? Hadi bu platoon, frisby vs anlarım da rampage falan o kadar da kötü değildir bence. Sonuçta yıllardır üretim yapıyor adamlar her alanda ürünleri var memnun insanlar. Ayrıca böyle psu patladı sistem cortladı gibi haberlerde görmedim forumlarda. Bu biraz da markası x markası diye böyle oluyor.

GhosT57

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,901
Diğer markaları bilemem ama cidden bunların içini açıp yapısına komponentlerine falan baktınız mı hemen kalitesiz dandik c4 falan diyorsunuz? Hadi bu platoon, frisby vs anlarım da rampage falan o kadar da kötü değildir bence. Sonuçta yıllardır üretim yapıyor adamlar her alanda ürünleri var memnun insanlar. Ayrıca böyle psu patladı sistem cortladı gibi haberlerde görmedim forumlarda. Bu biraz da markası x markası diye böyle oluyor.
Çoğu sorun yaşayan var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben açacaktım bu konuyu, neyse uğraşmamış oldum. Eline sağlık, süper olmuş :D
:D

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Rampage kötü derken dayanağınız nedir? Kullanmıyorum ama kullanıp sıkıntı yaşayan hiç görmedim.
80 plus diye insanların gözünü boyuyor ama işin aslı öyle değil çoğu güvenlik sertifikasını barındırmıyor bile kullanılan parçalar dandik. Her kullanan sorun yaşayacak diye bir şey ama sistemlerde kullanılmasını tavsiye etmem.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Link atmak yasak olmasaydı araştırıp senin önüne 10'dan fazla link, kullanıcı yorumu atardım. Rampage PSU olarak alınmaz. Klavye, mouse kullanıp memnun kalabilirsin ama Rampage PSU önermeyin kimseye. Linç yiyebilirsiniz, benden söylemesi.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
80 plus diye insanların gözünü boyuyor ama işin aslı öyle değil çoğu güvenlik sertifikasını barındırmıyor bile kullanılan parçalar dandik. Her kullanan sorun yaşayacak diye bir şey ama sistemlerde kullanılmasını tavsiye etmem.
Hangi parça dandik mesela? Elinize Rampage PSU aldınız mı hiç? İçini açıp baktınız mı hangi parça dandik hangisi kaliteli?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Link atmak yasak olmasaydı araştırıp senin önüne 10'dan fazla link, kullanıcı yorumu atardım. Rampage PSU olarak alınmaz. Klavye, mouse kullanıp memnun kalabilirsin ama Rampage PSU önermeyin kimseye. Linç yiyebilirsiniz, benden söylemesi.
Ben alın almayın demedim ki kanıt atın dedim. Markaya şu an kanıtsız suç atılıyor.

GhosT57

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,901
Ayn bende link atmadım o yüzden. Yoksaaaa

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Hangi parça dandik mesela? Elinize Rampage PSU aldınız mı hiç? İçini açıp baktınız mı hangi parça dandik hangisi kaliteli?
Kullanılan kondansatör, fan hatta kullanılan kablo kalitesi bile dandik zaten kaliteli bir psu olsa sertifikası olurdu. Zaten bu psu' lar no name üretilip sonra üzerine marka basılıyor. 3 kuruş ucuz olsun diye sisteminizden olmaya değmez.