Yabancı dizilerde love ile like arasındaki fark ne ?

Lexa Silverhand

Asistan
Reaksiyon puanı
134
Arkadaşlar selam yine ben. Anlamadığım şey şu: şimdi dizi izliyorum. Bi kız bi çocukla 73 kez öpüşüp yatıyor. Yani ondan hoşlanmış oluyor falan. Sonra bu 73 şeyden sonra birisi birisine i love you deyince oha diyor çok şaşırıyor. İkisi aynı şey değil mi anasını satiym ? Yani ikisi de sevme anlamında değil mi türkçeleri mi yanlış???????????

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,633
Arkadaşlar selam yine ben. Anlamadığım şey şu: şimdi dizi izliyorum. Bi kız bi çocukla 73 kez öpüşüp yatıyor. Yani ondan hoşlanmış oluyor falan. Sonra bu 73 şeyden sonra birisi birisine i love you deyince oha diyor çok şaşırıyor. İkisi aynı şey değil mi anasını satiym ? Yani ikisi de sevme anlamında değil mi türkçeleri mi yanlış???????????
Sanırım Like hoşlanma Love da aşık olma anlamında kullanılmış

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,230
"like" hoşlanmak anlamına geliyor, "love" âşık olmak, sevmek anlamına geliyor. Zaten dizilerde de dikkat ederseniz "i like u" first dating öncesi söylenirken "i love you" daha önemli, daha duygusal anlarda söyleniyor.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,633
İzlediğim yabancı diziler harbiden biraz katkı sağlamış bana :D

Lexa Silverhand

Asistan
Reaksiyon puanı
134

benefe

Profesör
Discord Yetkilisi
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,677
Like az beğenmek love çok beğenip aşık olma anlamında bakarsanız işin içinden çıkamazsınız öyle değil

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,466
Hem yabancı film hem o konulu film hemde yatabiliyorlar mı diyon tr hariç çoğu yerde öyle bunları kafana takarsan sıkıntı olur.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,455
"like" hoşlanmak anlamına geliyor, "love" âşık olmak, sevmek anlamına geliyor. Zaten dizilerde de dikkat ederseniz "i like u" first dating öncesi söylenirken "i love you" daha önemli, daha duygusal anlarda söyleniyor.
Bir de like'nin gibi anlamıda mevcuttur.

Lexa Silverhand

Asistan
Reaksiyon puanı
134
Bir de like'nin gibi anlamıda mevcuttur.
iyi de ne alakası var ben burada aşkla ve hoşlanmakla ilgili konuşuyorum. yani biliyorum like'nın her türlüsünü ingilizceyi neredeyse full biliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hem yabancı film hem o konulu film hemde yatabiliyorlar mı diyon tr hariç çoğu yerde öyle bunları kafana takarsan sıkıntı olur.
yok biriyle yatıcağımdan değil de her yabancı şeyde öyle merak ettim yani. Türklerde erkek dokunur kız hamile kalır evlenirler aşık olurlar klasik

Reaksiyon puanı
5,173
İyi de her hoşlanan yatabiliyor mu yani aşık olmadan sadece o şey için mi bir araya geliyorlar
Flimler her zaman gerçekten bir tık abartıdır. Bu yüzden Avrupa'yı doğrudan yansıtmasada Türk filmleri ile kıyaslandığında genel bir fikir verebilir bize.

Yanancı flimlerde genellikle önce hoşlanma ardından sevişme, aşk, çocuk ve evlilik gelir.

Bizim flimlerde ise hoşlanma aşk sevişme(sadece yatak gösterilen) evlilik ve son olarak çocuk gelir.

Bizim gerçek hayattaki ilişkilerimizde sevişme genellikle evlilikten sonradır. Avrupada ise muhtemelen sevişme flimlerin aksine aşktan sonradır.