Türkiye'nin Sorunları ve Çözümleri!

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
21 Ekim 2020
Mesajlar
296
Reaksiyon puanı
425
Puanları
63
Bildiğiniz üzere dolar 8.50 8.60tl bandında, euro ise 10tl'yi geçti. Bugün sizlerle bunun sorumlusu kim, neden böyle oldu ve çözümleri nelerdir diye konuşacağız.

Öncelikle konuda adalet, eğitim, fanatizm gibi şeylere yer vermek isterdim fakat sonraya kalsın diyelim :).

EKONOMİ NEDEN BÖYLE?

Ekoniminin böyle olmasının sebebinin şimdiye dayanan başlıca sebepleri şunlar;
Libya
Suriye
Doğu Akdeniz
Karadeniz
Ambargolar
Zamanında yapılan hatalar

Gülmeyin evet bunlara oluk oluk para akıyor. Şimdi ne işimiz var buralarda? Birçok kişi şu an "para insan canından daha mı önemli?" diyor sonra buralarda ne işimiz var diyor. Eskiden ülkede Güneydoğu Anadolu'da, Diyarbakır, Hatay gibi yerlerde her hafta her ay terör saldırısı oluyordu. Biz bunları engellemek ZORUNDAYDIK! E tamam şu an engellendi bunlar, hala var ama eskisi kadar yok binde bir var. Ama bunların bedelini ödemek zorunda kalıyoruz maalesef. Doğu Akdeniz'de Karadeniz'de olan aramaları eskiden kira yöntemi ile yapılıyordu. Bu sene ilk kez Türkiye kendisi arama yapmaya başladı ama bunun da maliyeti ülke için yüksek.


SORUMLUSU KİM?
Şimdi maliyet illaki olacak. Ama biz o maliyetin yerine para koyabilmeliyiz ki ekonomi sarsılmasın. "Yaw üretim yogh" demeyin var. Hatta git gide artıyor ama maalesef bu üretim şu anda bizim için ÇOK YETERSİZ! O parayı yerine koyamıyoruz.

Peki zamanında yapılan hatalar neler?

2013 yılına kadar o kadar para bolluğu vardı ki, yani devlet sağa sola para saçabilirdi. -Ki saçtı :/-

O zamanlarda biz köprü, havaalanı, yol, hastane yaptık o parayla. Bunlar güzel şeyler ama yeteri kadar geliri olmayan şeyler. Eğer biz şu an yaptığımız yerli araba TOGG'u o zaman yapsaydık, eğer o zaman farklı fabrikalar açsaydık, kalıcı gelir kaynakları elde etseydik şu an çok farklı olurduk. O hastaneleri o zaman 5 tane yaptıysak şimdi 10 tane yapabilirdik. Ama yapılmadı maalesef.

PEKİ ÇÖZÜM NE?

Çözüm vergi, üretim ve tasarruf. "LAN VERGİLERDEN BIKMIŞIZ VERGİ DİYOR!" Dolaylı yoldan vergi değil ben doğrudan vergiden bahsediyorum. Ha onu da herkesten aynı demiyorum, gelir dağılımına göre. Asgari ücretli adamla milletvekilinden alınan vergi aynı olmamalı. Kazanca göre vergi olmalı. Maalesef başka yol yok. Eğer doların düşmesini ekonominin iyileşmesini istiyorsak bu şarttır!
2. Dünya Savaşından sonra Almanya bu faturayı ağlamadan sızlamadan ödedi ve şimdi refah seviyesi en yüksek olan ülkelerden..


Tasarruf olmalı, bu farklı şekillerde yapılabilir değinmeyeceğim buna çok.

Üretim yapılmalı, şu an zaten üretim yapılıyor ama tek tük şeyler. İhracatımız arsa da maalesef giderlerimizi karşılayamıyor. TOGG markası eğer tutarsa ülke için çok güzel bir gelir kaynağı olacak, ha yetmeyecek ama yine de rahatlayacağız bir nebze de olsa.
"Yaw 1 e verip 3'e alıyok"

Hayır. Bazı şeyler için öyle olsa da dalga geçtiğiniz ülkede buğdayı bile ithal ediyoruz diyoruz ya, o buğdayları unları makarna yapıp satıyoruz biz. Bunun gibi birkaç örnek var ama 1'e verip 3'e aldıklarımız da var elbet.

Girişimcilere eğer yatırım yaparsan bunu sana uzun vadede kat kat daha fazlasını kazandırır, ama bu da yapılmıyor şu anda. Zamanında da yapılmadı maalesef.

2013 yılına kadar olan süre bir lokanta olsun. Biz oturup her şeyden yersek bize bir fatura getirirler sen bu faturayı ödemek ZORUNDA KALIRSIN! İşte artık kaçmayı birbirimizi yemeyi bırakıp o faturayı ödemeye çalışmalıyız.

ÜLKEDEKİ SİYASİ SORUNLAR

Ülkede adalet yok. Torpil hatsafada, adam sene boyu sınava çalışıyor köpek gibi sonra torpilliler yüzünden çakılıyor.

Ülke artık bu noktada bıkmış vaziyette cidden. CHP koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu denen kukla her gün farklı bir yalan, her gün farklı bir iftira atıyor sonra arkasını da dolduramıyor. Bununla beraber arkaplanda birçok partide değişik olaylar dönüyor.

Biden'ın "Muhalefetle bir olup iktidarı düşüreceğiz" sözüne "Sen kimsin de bizim içişlerimize karışıyorsun!" diyememeleri bile durumu ortaya koymuyor mu? Siyasal sorunların çözümü maalesef şimdilik yok. En azından ben bulamadım.

HEP BOŞ MU DURULDU?

Hayır, hep boş durulmadı tabiki
Selçuk Bayraktar'ın yaptıkları gözler önünde, inkâr edilemeyecek kadar hem de... Muhalefetin leğen diye dalga geçtiği uçan arabanın prototipini uçurdu geçtiğimiz aylarda. Arif Karabeyoğlu 2016'da Delta V şirketini kurdu. Çalışmalarını gizlilik içerisinde yürüttüğünü söyledi. Çok bilgi sahibi değiliz bu yüzden. Prof. Dr. Engin Arık'ın akıbetine bakarsan, neden gizlilikle yürütüldüğünü anlarsın. Dünyanın ilk sıvı oksijenli ve parafin yakıtlı hibrit roket sistemini uçurdu 2020 senesi içerisinde.

Bunlar dışında, Savunma Sanayisine verilen desteği hepimiz biliyoruz. Yerlilik oranı %25 civarından, %60'a çıkarıldı ve %80 olması hedefleniyor. Kanada SİHA'larda kullanılan kameraya ambargo koyunca, Türkiye hemen yerli kamerayı kullanmaya başladı. Elbette Kanada'nın ürettiğinden daha geridedir ama yine de iş görüyor ve zamanla gelişim gösterecektir.
Tarım bakanlığının test sürüşlerini yaptığı ve 2021 yılında üretim bandından inecek; ileride otonom da olacak elektrikli traktörleri de destek olarak görebilirsiniz.
İş makinası üreticisi Hicon firmasının, elektrikli iş makinalarını da araştırabilirsiniz.
TOGG üretimi ise İlk başta elit sınıf araba üretip, bunlardan edindiği kâr ile ekonomi sınıfı arabalar üretmesi çok normal bir hareket.

Türkiye Cumhuriyeti ilk defâ, Türkiye Uzay Ajansını kurdu.
MESS Teknoloji Merkezinin açılışı yapıldı.
Türkiye tarihinde, ilk defâ Bilişim Vadisi kuruldu.
Teknokent sayısı, 5'den 85'e çıkarıldı. Ar-Ge ve Tasarım merkezi sayısı, 1.607'ye çıkarıldı.
Deneyap Atölyelerine destek verildi. -Bana kalırsa, tüm saydıklarım içerisindeki en önemli atılım budur.-
Yerli solunum cihazı üretildi ve ihraç edildi.
Organize Sanayi Bölgesini 193'den, 321'e çıkardı. Organize Sanayi Bölgesi olmayan hiçbir şehrimiz kalmadı.
1962-2002 arasında yıllık ortama iki adet OSB projesi biterken, 2003-2018 arasında yıllık ortalama 8 adet OSB yapıldı.
Ortadoğu ve Avrupa'nın ilk nitril eldiven fabrikası Düzde 2. Organize Sanayi Bölgesinde kuruluyor.
Konya'da, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük Karapınar Güneş Enerji Sistemi kuruldu.

Yani hep boş durulmadı.

Saray Harcamaları;

Devlet Arşivleri Başkanlığı
Devlet Denetleme Kurulu
Diyanet İşleri Başkanlığı
Genelkurmay Başkanlığı
İletişim Başkanlığı
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği
MİT Başkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı
Savunma Sanayi Başkanlığı
Strateji ve Bütçe Başkanlığı
Türkiye Varlık Fonu

Bu kadar şey varken o kadar harcama normaldir. Fakat ekonomiye ciddi zarar verdiği aşikar. Yapılacak bir şey yok, eğer bu paraları geri çekersek o zaman güneyimizde bir Terör devleti kurulabilir, devletlerin normal harcamalarıdır bunlar ama şu anlık bizim ekonomimiz bu kadar şeyi üst üste kaldıramıyor.

ABD BAŞKAN SEÇİMLERİ BİZİ ETKİLER Mİ?

Bu zamana kadar Biden seçilirse bittik diyordum ama yanıldığımı anladım.

Şimdi Trump PKK/PYD destekliyor, FETÖ destekliyor, Yunanları destekliyor. Ee Obama da bunları yapıyordu, Biden gelirse o da yapacak. Bir şey değişmeyecek iş bizde bitecek. Yani artık çok da önemli değil.

Fikirleriniz varsa saygı çerçevesinde belirtirseniz sevinirim :).
 

J3aDEM |S-D

Asistan
Katılım
24 Eylül 2020
Mesajlar
165
Reaksiyon puanı
126
Puanları
43
Yaş
26
Bu konuyu kaç forumda daha kopyala yapıştır açacaksınız?
 
Katılım
21 Ekim 2020
Mesajlar
296
Reaksiyon puanı
425
Puanları
63
Bu konuyu kaç forumda daha kopyala yapıştır açacaksınız?
Konu bana ait. İstediğim yerde açarım. Kimseyi de ilgilendirmez. İnanmıyorsan ister oradan ister buradan yazarım sana. Ve sadece 2 forumda açtım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu konuyu kaç forumda daha kopyala yapıştır açacaksınız?
Eğer rahatsız oluyorsan ülkedeki gerçeklerden sıkıntı yok. Ben bilgiyi ve fikirlerimi yaymaya çalışıyorum dar görüslü olmaya değil. Katıldığın nokta vardır katılmadığın vardır belirtirsin adam akıllı tartışırız.
 
Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,060
Puanları
113
Uzun yazmışın ama Türkiye'de bunlara bakmayan bir kesim var. Onun anladığı ben Iphone 12 pro alabiliyom mu alamıyom mu PC toplayabiliyom mu toplayamıyom mu veya Sıfır araba alabiliyom mu alamıyon mu.

Yoksa onun derdinde mi PKK Sınırında devlet kurmuş Libya'ya asker göndermişin Doğu akdenizde hakkın varmış gaz bulunacakmış. Kıbrıs ne olmuş Karabağ bölgesini Azerbaycan geri mi almış umrunda değil.
 
Katılım
21 Ekim 2020
Mesajlar
296
Reaksiyon puanı
425
Puanları
63
Uzun yazmışın ama Türkiye'de bunlara bakmayan bir kesim var. Onun anladığı ben Iphone 12 pro alabiliyom mu alamıyom mu PC toplayabiliyom mu toplayamıyom mu veya Sıfır araba alabiliyom mu alamıyon mu.

Yoksa onun derdinde mi PKK Sınırında devlet kurmuş Libya'ya asker göndermişin Doğu akdenizde hakkın varmış gaz bulunacakmış. Kıbrıs ne olmuş Karabağ bölgesini Azerbaycan geri mi almış umrunda değil.
Ben her şeyi değerlendirdim bunların sebeplerini ve çözümlerini anlattım. Bunlar dışında adaleti var bir sürü şeyi var onlara değinmedim bile. Anca saray diyorlar ama saraya bağlı olan kurumlar tek tek yazıyor şu an gideri en çok olan şeyler saraya bağlı. Bunları görmüyorlar. Bana 1000 odalı saray olur mu diyor çalışan sayısını gösteriyorum susuyor.
 

Su tankı

Doçent
Katılım
31 Temmuz 2020
Mesajlar
822
Reaksiyon puanı
641
Puanları
93
Vergi kısmında çok haklısınız bu vergi adaletsizliği dünya genelinde bir sorun bütün ülkeler kazançla dengeli şekilde götürmemiş ve sonunda böyle şeyler çıkmış
 
Üst