Rehber Üretim Yapmak

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,272
Üretim ülkeleri varoluş savaşındaki en büyük kozlarıdır; Üretimsiz ülkeler sürekli olarak kaybetmeye mahkumdur ve insanoğlu var olduğu sürece üretim yapmak mecburiyetindedir çünkü varlığını üretim ile sürdürmek zorundadır…

En basitinden 24 saatlik bir örnek verelim;

Gece 00.00 yatarsınız ama baktığınız saat birinin buluşudur ☺️ Başkalarının üretimidir yani emeğidir; Çok basit gece yatmadan evvel baktığınız saat bile bir üretimdir…

Yatağınız; Karyolanız veya bazanız yorgan yada çarşaf veya giydikleriniz gece yatarken sabah kalkarken yada gün içinde tekstil ürünleri kullanıyoruz…

Sabah kalkıyoruz lavoboya gidiyoruz eee yattığın odayı açtığın kapıyı o lavoboyu birileri üretiyor ve birileri montajını işçiliğini yapıyor ☺️ O suyu evimize getiren boruları fabrikalar üretiyor; Birileri işçilik yapıyor ve su evine geliyor…Üzerinde yanan Işık bir buluştur; Birileri üretiyor ve çoğaltıyor; Oraya kadar getiren kabloları da başkaları üretiyor ve birisi de işçilik yapıyor…

Bu böyle gider üretmeden kahvaltıya bile gidemiyorsun 😀

Bu yüzden doğaya saygılı olalım; Ben inşaatta yapıyorum; Ancak yaşam alanlarında yapıyorum yola yakın doğaya zarar vermeyen alanlarda yapmaya dikkat ediyorum…

Çünkü doğa olmazsa üretim olmaz ve yaşam olmaz hayatta kalamayız

Doğayı koruyalım ve üretim yapalım

Son düzenleme:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,879
Üretim disiplin ve planlama gerektirir. Bizde o iki nitelik eksik. Her girişimimiz çok kolay sabotaja uğraya biliyor.

Bunun bir sürü örneği de var tarihimizde ama önlem almak bizim işimiz değil. Zarara uğradıktan sonra şaşmak bizim uzmanlık alanımız.

Çok yakın zamanda yine böyle bir olaya şahit oldum.

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,272
Üretim disiplin ve planlama gerektirir. Bizde o iki nitelik eksik. Her girişimimiz çok kolay sabotaja uğraya biliyor.

Bunun bir sürü örneği de var tarihimizde ama önlem almak bizim işimiz değil. Zarara uğradıktan sonra şaşmak bizim uzmanlık alanımız.

Çok yakın zamanda yine böyle bir olaya şahit oldum.

Bizde şu var; “Birşey olursa bakarız” yani olmayınca önlem almıyoruz…

Sebebi; Çok para gitmesin diye…

Bende buna şaşırıyorum yani paran gitmeyecekse neden iş yapıyorsun yada iş yapıyorsan niye para harcamaktan korkuyorsun ?

Yatırım yapmadığın yerden para gelmez