Cmp- yeniden kurtuluş ve kalkınma programı

Reaksiyon puanı
64
İlk vaadler çok eleştiri almıştı bu sebeple gelen eleştirileri dikkate alarak vaadleri daha realist hâle getirdik parti logosunuda değiştirdik.

1. Adalet ve Devlet Yönetimi (Liyakat Esastır)

• Mülakata Son: Kamuda işe alımlarda "mülakat" sistemi tamamen kaldırılacak. Tek kriter sınav puanı ve liyakat olacak.
  • Torpil Düzeni Bitecek: Kamudaki tüm atamalar şeffaf olacak. Bürokraside tarikat, cemaat veya hemşehricilik değil; "Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı" kimliği geçerli olacak.
  • Dokunulmazlıklar Sınırlandırılacak: Milletvekili dokunulmazlığı sadece kürsüdeki ifade özgürlüğü ile sınırlı kalacak. Suç işleyen vekil de vatandaşla aynı mahkemede yargılanacak.

2. Milli Güvenlik ve Hudut (Tam Bağımsızlık)

• Sınır Namustur: Sınırlarımız, en son teknoloji elektronik izleme sistemleri, termal kameralar ve SİHA desteği ile "Geçilmez Bölge" ilan edilecek. Kaçak geçişlere sıfır tolerans tanınacak.
  • Sığınmacıların Dönüşü: Suriyeli ve diğer sığınmacıların ülkelerine güvenli dönüşü için uluslararası hukuk çerçevesinde 2 yıllık bir takvim işletilecek. Demografik yapımızın bozulmasına izin verilmeyecek.
  • Terörle Tavizsiz Mücadele: Terör örgütü elebaşları ve üyeleri için af veya ceza indirimi gündeme gelmeyecek. Devletin gücü ve kararlılığı her alanda hissedilecek.

3. Ekonomi ve Üretim (Milli Sanayi)

• Milli Fabrikalar: Özelleştirilen stratejik tesisler (şeker, tütün, kâğıt vb.) yeniden devlet bünyesine katılarak üretime kazandırılacak.
  • Yüksek Teknoloji Seferberliği: Türkiye; sadece bina yapan değil; çip, yazılım, ilaç ve ileri teknoloji üreten bir ülke olacak. Savunma sanayisindeki başarı modeli, sivil sanayiye aktarılacak.
  • Üreten Gençlik: Teknoloji ve yazılım alanında üretim yapan girişimci gençlere, vergi muafiyeti ve karşılıksız hibe desteği sağlanacak.

4. Eğitim ve Sağlık (Akıl ve Bilim)

• Köy Enstitüleri Ruhu: Tarım ve teknolojiyi birleştiren, köylüyü kalkındıran modern "Tarım ve Teknoloji Liseleri" açılacak.
  • Askeri Kurumların İadesi: Ordunun ihtiyacı olan subayları yetiştiren askeri liseler, harp okulları ve GATA (askeri hastaneler), TSK bünyesinde tekrar hizmete açılacak.
  • Laik ve Bilimsel Eğitim: Müfredat, hurafelerden arındırılıp tamamen akıl, bilim ve Atatürk ilkeleri ışığında yeniden düzenlenecek.

5. Ulaşım ve Günlük Hayat (Halka Hizmet)

• Plaka Tekeline Son: Taksi plakası bir rant aracı olmaktan çıkarılacak. Vatandaşın ucuz ve konforlu ulaşımı için rekabet ortamı sağlanacak.
  • Dijital Ulaşım Özgürlüğü: Paylaşımlı yolculuk uygulamaları (uygulama tabanlı ulaşım), devlet denetiminde ve vergilendirilmiş şekilde yasal hale gelecek.

Slogan:"Hayal satmıyoruz, devlet yönetmeye geliyoruz. Ne sağdan ne soldan, Atatürk'ün yolundan."

CMP2.png