iPhone 11 mi OnePlus 8T mi?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,614
Herkese selamlar. 4K civarı bir telefon alayım derken doların durdurulamaz artışı sonucu gelecekte ne olacağını kestiremediğim için fiyatlar artmadan bir amiral gemisi telefon alayım dedim. Tabi ben bu alacağım cihazı ortalama 5-6 sene kullanmayı düşünüyorum. Telefonu gün içerisinde aktif olarak çok fazla kullanmadığım için, cihazın ekran kapalıyken sunduğu pil performansı benim için çok önemli. He şunu diyebilirsiniz. Madem çok kullanmıyorsun niye bu kadar pahalı telefon alıyorsun. Onu da zaten yukarıda açıkladım. Olabildiğince güçlü olsun ki 3-4 sene sonra performansı beni sıkıntıya sokmasın. Belki de 1-2 yıl içerisinde Mi 10 Lite seviyesi telefonların 5K'ya yaklaştığını göreceğiz.

Bu dediklerim konusunda beni pişman etmeyecek cihaz iPhone 11 diye düşünüyorum. Ancak 5.5K civarına 12/256 OnePlus 8T'de satılıyor. iPhone 11 Pro 128 GB ise 8K seviyesinde fiyat olarak. Eğer OnePlus 8T alırsam, beni 5-6 sene götürür mü? Tabi birde bu kadar para vermişken garantili cihaz almak istiyorum. Şimdi OP alsam telefonda bir şey çıksa yandı gülüm keten helva olan 5K parama olacak. Ancak iPhone ile arasında da epey fiyat farkı var. Şu an için iPhone 11 tarafı daha ağır basıyor ama karar veremedim açıkçası.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,614
Bu değerler benim için bir şey ifade etmiyor. Ben gün içerisinde ne bu kadar video izlerim ne de oyun oynarım. Ekran parlaklığım da genelde yarıdan az olur. Evde bulunduğum zaman açık olan tek şey Wi-Fi zaten. O yüzden bu tarz günlük kullanım değerlerinden ziyade aslında cihazın ekranı kapalıyken verdiği şarj performansı benim için önemli. Onu da test eden kimse yok YT'da sanırım.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
5-6 bin lira az buz bir miktar değil o yüzden garantisiz bir cihaza ben olsam o parayı vermezdim. İstediğin kadar iyi kullanırım desek de cihaz sorunlu olabilir. Şahsen genel olarak da iPhone 11'in daha iyi bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Ben olsam tercihimi 11'den yana kullanırdım. Hem iOS'in boşta daha az şarj harcaması gibi bir avantajı da mevcut.

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Bence OnePlus 8T alın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Android tarafında Huawei'den sonra beklemede pil tüketimi konusunda OnePlus'ın geldiğini düşünüyorum.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,614
5-6 bin lira az buz bir miktar değil o yüzden garantisiz bir cihaza ben olsam o parayı vermezdim. İstediğin kadar iyi kullanırım desek de cihaz sorunlu olabilir. Şahsen genel olarak da iPhone 11'in daha iyi bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Ben olsam tercihimi 11'den yana kullanırdım.
Ben daha önce iPhone kullanmadım. iPhone 11, 4-5 sene sonra uygulamalarda sıkıntı çıkarır mı? Garanti haricinde güncelleme desteği ve sanki daha uzun ömürlü bir cihaz olmasından dolayı iPhone 11 ağır basıyor bende.

Bence OnePlus 8T alın.

Android tarafında Huawei'den sonra beklemede pil tüketimi konusunda OnePlus'ın geldiğini düşünüyorum.

Ben oneplus 8t dterim kesinlikle
Sebeplerini de belirtirseniz çok mutlu olurum. Siz neden 8T tercih ederdiniz garantisiz olmasına rağmen.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Ben daha önce iPhone kullanmadım. iPhone 11, 4-5 sene sonra uygulamalarda sıkıntı çıkarır mı? Garanti haricinde güncelleme desteği ve sanki daha uzun ömürlü bir cihaz olmasından dolayı iPhone 11 ağır basıyor bende.
Sıkıntı çıkarmaz. Mesela iPhone 5S kullanan arkadaşlarım var hala daha sorunsuz bir biçimde uygulamaları kullanabiliyorlar, destek çok uzun yıllar sürüyor. Güncelleme konusunda da Apple bariz şekilde daha başarılı. SE 1. Nesil gibi bir cihaz hala daha güncelleme almaya devam ederken çok daha güçlü bir Note 9'un desteği kesildi mesela. Cihaza iOS 14 kurduktan sonra garip bir şekilde hızlanması da cabası. Önemsiz gibi görünse de "bu telefon eskisidi" gibi bir algı oluşuyor destek bitince.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Sabah kalktığında geceye göre yüzde kaç şarjın düşüyor ortalama olarak?
En fazla %2 düşüyor wifi açık iken. Ben dün akşam %9 da bırakmıştım ama kapalı şekilde. Açtığımda yine 9 du.

Sebeplerini de belirtirseniz çok mutlu olurum. Siz neden 8T tercih ederdiniz garantisiz olmasına rağmen.
4 gün önceye kadar iphone 5 kullanıyordum. İstediğim uygulamalar rahatça indiriliyordu.
Garantisiz ise hiç bulaşmayın derim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,614
120hz Amoled ekran ve 65W hızlı şarjdan dolayı OnePlus 8T. iPhone 11 ekran ve bence tasarımda rakiplerinden geride.
Ekran ve hızlı şarj cidden en büyük fark yaratan ikili. Ancak sanırım benim önceliğim ekran kapalıyken azalan şarj ve güncelleme desteği olacak. 8 / 8T garantili olarak 7K seviyesinden satılsaydı keşke büyük ihtimalle OP tercih ederdim o zaman.

En fazla %2 düşüyor wifi açık iken. Ben dün akşam %9 da bırakmıştım ama kapalı şekilde. Açtığımda yine 9 du.

4 gün önceye kadar iphone 5 kullanıyordum. İstediğim uygulamalar rahatça indiriliyordu.
Garantisiz ise hiç bulaşmayın derim.
Bu değerler inanılmaz iyi. Ben ekranı günde 2-3 saat açsam tek şarjla ortalama 2-3 gün kullanabilirim sanırım.

Sıkıntı çıkarmaz. Mesela iPhone 5S kullanan arkadaşlarım var hala daha sorunsuz bir biçimde uygulamaları kullanabiliyorlar, destek çok uzun yıllar sürüyor. Güncelleme konusunda da Apple bariz şekilde daha başarılı. SE 1. Nesil gibi bir cihaz hala daha güncelleme almaya devam ederken çok daha güçlü bir Note 9'un desteği kesildi mesela. Cihaza iOS 14 kurduktan sonra garip bir şekilde hızlanması da cabası. Önemsiz gibi görünse de "bu telefon eskisidi" gibi bir algı oluşuyor destek bitince.
iPhone 11 muhtemelen 4-5 sene daha güncelleme alır değil mi? O saatten sonra güncelleme almazsa da sorun değil benim için.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Herkese selamlar. 4K civarı bir telefon alayım derken doların durdurulamaz artışı sonucu gelecekte ne olacağını kestiremediğim için fiyatlar artmadan bir amiral gemisi telefon alayım dedim. Tabi ben bu alacağım cihazı ortalama 5-6 sene kullanmayı düşünüyorum. Telefonu gün içerisinde aktif olarak çok fazla kullanmadığım için, cihazın ekran kapalıyken sunduğu pil performansı benim için çok önemli. He şunu diyebilirsiniz. Madem çok kullanmıyorsun niye bu kadar pahalı telefon alıyorsun. Onu da zaten yukarıda açıkladım. Olabildiğince güçlü olsun ki 3-4 sene sonra performansı beni sıkıntıya sokmasın. Belki de 1-2 yıl içerisinde Mi 10 Lite seviyesi telefonların 5K'ya yaklaştığını göreceğiz.

Bu dediklerim konusunda beni pişman etmeyecek cihaz iPhone 11 diye düşünüyorum. Ancak 5.5K civarına 12/256 OnePlus 8T'de satılıyor. iPhone 11 Pro 128 GB ise 8K seviyesinde fiyat olarak. Eğer OnePlus 8T alırsam, beni 5-6 sene götürür mü? Tabi birde bu kadar para vermişken garantili cihaz almak istiyorum. Şimdi OP alsam telefonda bir şey çıksa yandı gülüm keten helva olan 5K parama olacak. Ancak iPhone ile arasında da epey fiyat farkı var. Şu an için iPhone 11 tarafı daha ağır basıyor ama karar veremedim açıkçası.
Oneplus 8t al keyfine bak.İphone 11 e 8000 TL vermek gibi bir hata yapma derim.O cihazın ederi maksimum 6000 TL.Daha fazlası verilmez.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970

Garanti sorun değilse,aradaki fiyat farkından dolayı 8T çok iyi bir cihaz.

Fiyat sorun olmaz ise İPhone 11.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Ekran ve hızlı şarj cidden en büyük fark yaratan ikili. Ancak sanırım benim önceliğim ekran kapalıyken azalan şarj ve güncelleme desteği olacak. 8 / 8T garantili olarak 7K seviyesinden satılsaydı keşke büyük ihtimalle OP tercih ederdim o zaman.

Bu değerler inanılmaz iyi. Ben ekranı günde 2-3 saat açsam tek şarjla ortalama 2-3 gün kullanabilirim sanırım.

iPhone 11 muhtemelen 4-5 sene daha güncelleme alır değil mi? O saatten sonra güncelleme almazsa da sorun değil benim için.
Ben tek tam şarjla 2 gün kullanıyorum. 10 saate yakın ekran süresi alıyorum oyun da oynadığım için.
Bence en az 5 sene daha güncelleme alır.
Oneplus 8t al keyfine bak.İphone 11 e 8000 TL vermek gibi bir hata yapma derim.O cihazın ederi maksimum 6000 TL.Daha fazlası verilmez.
Nedense hiçbir telefonun ederi tam fiyatı değil size göre?
2.el al da dersiniz yakında.
Oneplus 8t al diyorsunuz da tamam güzel cihaz,performansı da güzel (A13 tabii ki de daha iyi) ama garanti yok.
8T yi alınca diyelim telefonda bir sorun çıktı cihaz geldiğinde sorunluydu, ne yapacaksınız? Garanti yok.
Garantili olsa 8T iyi bir tercih olurdu, hatta ben de düşünmüştüm ama garantisi yok.

@Görkem Say garanti sorun teşkil ediyor mu sizin için?
Eğer evetse kesinlikle iphone 11 derim.
Hayırsa isteğinize göre seçin derim.

Ekleyeyim: Pazar günü inceleme yazısı yazacağım.
Cihazın tüm ayrıntılarına değineceğim.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Ben tek tam şarjla 2 gün kullanıyorum. 10 saate yakın ekran süresi alıyorum oyun da oynadığım için.
Bence en az 5 sene daha güncelleme alır.

Nedense hiçbir telefonun ederi tam fiyatı değil size göre?
2.el al da dersiniz yakında.
Oneplus 8t al diyorsunuz da tamam güzel cihaz,performansı da güzel (A13 tabii ki de daha iyi) ama garanti yok.
8T yi alınca diyelim telefonda bir sorun çıktı cihaz geldiğinde sorunluydu, ne yapacaksınız? Garanti yok.
Garantili olsa 8T iyi bir tercih olurdu, hatta ben de düşünmüştüm ama garantisi yok.

@Görkem Say garanti sorun teşkil ediyor mu sizin için?
Eğer evetse kesinlikle iphone 11 derim.
Hayırsa isteğinize göre seçin derim.

Ekleyeyim: Pazar günü inceleme yazısı yazacağım.
Cihazın tüm ayrıntılarına değineceğim.
iPhone 11 fanboyluğunu başkasına yap.İphone 11 e 8000 TL verilmez.Nedenmi? 1-Vasat ekran 2-Berbat tasarım 3-Ses seviyesi düşük stereo hoparlör 4-Deep fusion yüzünden A13 e rağmen 4 saniye fotoğrafı işleyen ana Kamera 5-Kutudan hızlı şarj çıkmaması,çıksa bile 3,5 saatte şarj olması. Bu kadar dezavantaja 8000 TL versin öylemi? Xr ın bugün ikinci eli 5500 TL.11 de ikinci elde xr gibi uygun fiyata düşerse alınabilir ama bu kadar dezavantaja 8000 TL verilmez.Veren adamda ben teknolojiden anlıyorum demesin.Garanti olayını Teknomehmetten alarak halledebilir.Garanti olayı çok önemli ise P30 alabilir.

Son düzenleme:

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
iPhone 11 fanboyluğunu başkasına yap.İphone 11 e 8000 TL verilmez.Nedenmi? 1-Vasat ekran 2-Berbat tasarım 3-Ses seviyesi düşük stereo hoparlör 4-Deep fusion yüzünden A13 e rağmen 4 saniye fotoğrafı işleyen ana Kamera 5-Kutudan hızlı şarj çıkmaması,çıksa bile 3,5 saatte şarj olması. Bu kadar dezavantaja 8000 TL versin öylemi? Xr ın bugün ikinci eli 5500 TL.11 de ikinci elde xr gibi uygun fiyata düşerse alınabilir ama bu kadar dezavantaja 8000 TL verilmez.Veren adamda ben teknolojiden anlıyorum demesin.
He yani ben teknolojiden anlamıyorum öyle mi?
Nedense kullanmadığınız telefonlara o kadar ok yorum yapıyorsunuz ki.
Benden daha mı iyi bileceksiniz kendim kullanıyorum dedim.
Hala tasarım diyip duruyorsunuz. Kaç kere dedim GÖRECELİ
Ses için de dedim ki 3 oda ileriden duyuluyor tabii siz bunu test etmediğiniz için hemen hayır dediniz. Yalan borcum mu var?????
3.5 saat falan değil, siz iphone 8 de kalmışsınız.
2 saatte doluyor.
Fotoğrafı live olduğu zaman işliyor o da en fazla 1 saniye sürüyor.
Haterlık yapmış olmak için cihazı yerden yere vuruyorsunuz ABARTARAK.
Daha dikkatli olmanızı öneririm.
İyi forumlar.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,614
8T'de tek çekindiğim nokta garanti zaten yoksa cihazdan yana herhangi bir soru işaretim yok. Ancak iPhone 11'in ikinci el avantajı var. Belki 4 yıl kullandıktan sonra imkan doğar elimdekini satar yeni bir telefona geçmek isterim. O zaman iPhone 11'in kesinlikle çok daha fazla edeceğine eminim. Bugün 6S'ler bile 1500-2000 arasında satılıyor ilginç bir şekilde. Olay en son bütçeme kalacak sanırım. Bütçem yeterse 11, yetmezse 6K'ya 8T alacağım. Bugün HB'de black friday indirimleri var belki 128 GB sürüm biraz düşer.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
8T'de tek çekindiğim nokta garanti zaten yoksa cihazdan yana herhangi bir soru işaretim yok. Ancak iPhone 11'in ikinci el avantajı var. Belki 4 yıl kullandıktan sonra imkan doğar elimdekini satar yeni bir telefona geçmek isterim. O zaman iPhone 11'in kesinlikle çok daha fazla edeceğine eminim. Bugün 6S'ler bile 1500-2000 arasında satılıyor ilginç bir şekilde. Olay en son bütçeme kalacak sanırım. Bütçem yeterse 11, yetmezse 6K'ya 8T alacağım. Bugün HB'de black friday indirimleri var belki 128 GB sürüm biraz düşer.
2.el konusunda iPhone çok önde. 7 Plus 4 sene önce çıktı ve şuan hala 3500-3700 arasına satılıyor 32GB olanı.
11 alırsanız pişman olacağınızı sanmam. Ama almadan önce bir mağazada elinize alıp deneyin derim.
Ben denediğimde içime sinmişti. Ne ağır gelmişti ne de kalın. Hala da öyle.
Ki telefonu daha yeni yeni öğreniyorum.
11 açısından bir sıkıntınız, merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz.

Garantili olsa 8T ekran ve tazeleme hızı nedeniyle önde olurdu.
iPhone'un artıları da yazılım desteği ve boşta şarjının çok az gitmesi. A13 ü unuttum ::)

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Garanti senin için sorun olacaksa P30 al keyfine bak.İphone 11 e 8000 TL verme derim.Özellikleri kısılmış bir cihaza 8000 TL vereceğine 2000 TL daha koy 11 Pro al üst düzey bir iPhone kullan derim.Tabiki tercih senin.İyi forumlar.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Yazılım desteği diyorsun da OnePlus da bu konuda başarılı iPhone 11 ilk güncellemesini aldı OnePlus 8T kutudan Android 11 ile çıkıyor Android 14'e kadar alacak.
5 yıl alıyor iphone. 1 i gitti kaldı 4.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,737
Garanti ve güncelleme konusundan işin içine gireceksek Iphone 11 al ama hafıza olarak giriş model olan 64 GBlık modeli değil 128GBlık modeli alın. Zira android ve Ios telefonların en büyük düşmanı uygulamaların kapladığı alanın gün geçtikçe artması. Fakat şunu unutmayın Iphone şu an ki güncel android telefonlardaki özellikleri geriden takip ederek getiriyor. Bu da firmanın insanlarda beklenti yaratma ve eklenecek özelliklerin maliyetinin en düşük olduğu zamana getirme politikasıdır. Zira firmanın amacı en düşük maliyette maksimum kar hedefidir.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,614
Garanti ve güncelleme konusundan işin içine gireceksek Iphone 11 al ama hafıza olarak giriş model olan 64 GBlık modeli değil 128GBlık modeli alın. Zira android ve Ios telefonların en büyük düşmanı uygulamaların kapladığı alanın gün geçtikçe artması. Fakat şunu unutmayın Iphone şu an ki güncel android telefonlardaki özellikleri geriden takip ederek getiriyor. Bu da firmanın insanlarda beklenti yaratma ve eklenecek özelliklerin maliyetinin en düşük olduğu zamana getirme politikasıdır. Zira firmanın amacı en düşük maliyette maksimum kar hedefidir.
Hocam benim için özellik bir şey ifade etmiyor artık. Bende Mi 9T var. Arayüzde tonla özellik var belki de en cafcaflı arayüzdür MIUI ama inanın kullanmadığım özellikler için batarya performansından ödün veriyorum. Dedim ya ben ekranı çok açmam gün içerisinde diye. Ekran kapalı olduğunda gerçekten o ekranın kapalı olduğuna ikna edecek bir telefona ihtiyacım var.