Neyox
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 21
Q Klavye.
Gönül isterdi ki bugüne kadar F klavye kullanalım ama Türkçe dilimize uygun olmayan bir klavyeye alışmış durumdayız ne yazık ki. Bir devrim yaparak F klavyeye geçmeyi düşünüyorum.Klavye savaşlarını başlatıyorum!
F mi, Q mu?
![]()
F klavye, Türkçe için özel olarak geliştirilmiş bir klavye çeşididir. 20 Ekim 1955 tarihinde Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi tarafından onaylanmış ve bu tarihten itibaren kullanılmaya başlanmıştır.
Q klavye ya da QWERTY, dünyada en çok kullanılanve özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde yaygın olan bilgisayar ve daktilo klavyesi. Q klavyenin patentini, 1874'te Christopher Latham Sholes tarafından almış ve Sholes aynı yıllarda QWERTY'nin patentini daktilo işleriyle uğraşan E. Remington and Sons şirketine satmıştır.
F klavye, Türkçe için özel olarak geliştirilmiş bir klavye olduğundan Türkçe bir metni bu klavyede yazmak, Q klavyede yazmaktan daha kısa sürer. F klavyede Türkçede çok kullanılan harfler parmaklara daha uygun yerlere yerleştirilmiştir. Art arda gelen harflerin yazım hızı da farklı parmaklara dağılımı daha iyi olduğundan standart Q klavyeye göre daha yüksektir. Q klavyede hızlı yazılamamasının temel nedeni bu klavyenin İngilizceye özel hazırlanmış olması değil, daktilonun harf çubuklarının hızlı yazmada sıkışmaması için tasarlanmış olmasıdır. Ayrıca, parmakların klavyede harften harfe geçerken kaybettiği zamana ilişkin yapılan simülasyonlarda, F klavyenin Q klavyeden ortalama %11 daha hızlı olduğu saptanmıştır. Gene aynı araştırmada, günümüz Türkçesine göre F klavye'de birkaç tuşun yeri hafifçe değiştirilirse Q klavye'ye göre %46 daha çabuk yazılabileceği de görülmüştür.
F Klavye'nin Hikayesi
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...yenin-hikayesi
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...nin-hikayesi-2
Kürtce fiziksel klavye üretmeyi planliyomKlavye savaşlarını başlatıyorum!
F mi, Q mu?
![]()
F klavye, Türkçe için özel olarak geliştirilmiş bir klavye çeşididir. 20 Ekim 1955 tarihinde Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi tarafından onaylanmış ve bu tarihten itibaren kullanılmaya başlanmıştır.
Q klavye ya da QWERTY, dünyada en çok kullanılanve özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde yaygın olan bilgisayar ve daktilo klavyesi. Q klavyenin patentini, 1874'te Christopher Latham Sholes tarafından almış ve Sholes aynı yıllarda QWERTY'nin patentini daktilo işleriyle uğraşan E. Remington and Sons şirketine satmıştır.
F klavye, Türkçe için özel olarak geliştirilmiş bir klavye olduğundan Türkçe bir metni bu klavyede yazmak, Q klavyede yazmaktan daha kısa sürer. F klavyede Türkçede çok kullanılan harfler parmaklara daha uygun yerlere yerleştirilmiştir. Art arda gelen harflerin yazım hızı da farklı parmaklara dağılımı daha iyi olduğundan standart Q klavyeye göre daha yüksektir. Q klavyede hızlı yazılamamasının temel nedeni bu klavyenin İngilizceye özel hazırlanmış olması değil, daktilonun harf çubuklarının hızlı yazmada sıkışmaması için tasarlanmış olmasıdır. Ayrıca, parmakların klavyede harften harfe geçerken kaybettiği zamana ilişkin yapılan simülasyonlarda, F klavyenin Q klavyeden ortalama %11 daha hızlı olduğu saptanmıştır. Gene aynı araştırmada, günümüz Türkçesine göre F klavye'de birkaç tuşun yeri hafifçe değiştirilirse Q klavye'ye göre %46 daha çabuk yazılabileceği de görülmüştür.
F Klavye'nin Hikayesi
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...yenin-hikayesi
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...nin-hikayesi-2
Gönül isterdi ki bugüne kadar F klavye kullanalım ama Türkçe dilimize uygun olmayan bir klavyeye alışmış durumdayız ne yazık ki. Bir devrim yaparak F klavyeye geçmeyi düşünüyorum.
F aslında daha kolay fakat siz qya alıştığınız için q daha kolay geliyor.F kullanabilen alfadır
Asıl F'yi.Q Klavyeyi nasıl kullanıyorsunuz ya bana çok ters geliyor![]()
+1F kullanan cindir
+1F kullanan cindir
İnternetten rahat bir şekilde F on parmak yazmayı öğrenebilirsiniz. Ben, Q kullanırken F klavyede on parmak yazmayı öğrendim ve uzunca bir süredir F kullanıyorum.Keşke F klavyeye alışabilsem. Alıştıktan sonra çok rahatlık diyor herkes.
Yanlıslıkla f klavye aldım ezbere Q yazıyorumF aslında daha kolay fakat siz qya alıştığınız için q daha kolay geliyor.
oynanabiliyor.f deki gibi oynanıyor.wasd yerine ğuie kullanılıyor.bunun gibi.düzen aynı.F klavye ile acaba oyunu nasıl oynuyorlar ?