mapavrili
Profesör
Bir tane link ver bakalım hepimiz, sevap alırsınız.Fox haberin dün akşam ki yayın akışına bak görürsün belgeleri. Hangi vekil paylaştı Twitter hesabında hatırlamıyorum fakat haberde gösteriyor olması gerek.
Bir tane link ver bakalım hepimiz, sevap alırsınız.Fox haberin dün akşam ki yayın akışına bak görürsün belgeleri. Hangi vekil paylaştı Twitter hesabında hatırlamıyorum fakat haberde gösteriyor olması gerek.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlük açıkladığı koronavirüs vaka sayılarında semptom göstermeyen ama covid pozitif olan kişilerin tabloya dahil edilmediğini söyledi. Bu durumda burada da daha önce konuştuğumuz gibi açıklanan veriler gerçek veriler değilmiş...
Açıklama şu şekilde:
“Her vaka pozitif değildir. Her vaka hasta değildir, pozitif çıkıp semptom göstermeyenler var. Vefat sayılarındaki iddialar ise bazı belediyelerin yanıltıcı verilerine dayanıyor” dedi.
![]()
Türkiye’nin cevabını merak ettiği soru: Vaka sayısı kaç?
Sağlık Bakanı Koca’nın günlük Covid-19 verilerinde test sonucu pozitif çıksa da semptom göstermeyenlere yer verilmediğini açıklaması tartışma yarattı. TTB, Koca’ya “Gerçekleri gizlediniz” dedi.www.sozcu.com.tr
![]()
Son dakika: Sağlık Bakanı Koca'dan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalar
Son dakika haberleri... Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Koca: Aşı için önümüzdeki 2-3 aylık zaman kaldığı da düşünülürse tünelin ucu ve ışık göründü. Her vaka hasta değildir. Pozitif çıkanlarda...www.sabah.com.tr
Bir tane link ver bakalım hepimiz, sevap alırsınız.
En ufak eleştiri sorgulama karalama kampanyası sanılıyor ? vaka sayısı testi pozitif çıkan kişi sayısı demek ama bakanımız çıkıp diyor ki belirtisi olan pozitif vakaları dahil etmedikBi söz vardır: İmam os.. cemat sı.. diye. Başı ne ki kıçı ne olsun.
Anlayacağın; çok şey istiyon. Bunlar ne zaman belgeyle konuştu ki şimdi konuşsunlar?
-------------------
Adamda en ufak semptom yok, belirti yok, hiçbir sağlık sorunu yok ama korona. Dünyada bu durumdaki kişileri vaka sayılarına dahil eden ülke varsa biz de edelim. Öteki türlüsü devleti karalamak için bahane aramaktan başka bir şey olmuyor çünkü.
Semptomatik:Sizce test yapıldıktan sonra pozitif çıkan fakat belirti göstermeyen bir kişinin tabloya bir vaka olarak eklenmesi gerekmez mi? Sonuçta bu adam virüs taşıyor. Bellide birşey vaka olarak kayda geçmesi gerekir.
Bu aslında devam eden bir tartışma. Bütün bu çalışmalar aynı sonucu vermiyor. Sonuçlar, popülasyonun semptom geliştirmeye yatkınlığına ve maruziyetin ne kadar yoğun olduğuna bağlı olarak değişiyor.Çok güvenmesem de CDC,Amerika’daki vakaların %40’ı asemptomatik demişti. Elbette ne zaman söylediğini ve şu anki güncelliğini hatırlamıyorum,bilemiyorum.
Ama şunu söyleyebilirim. Asemptomatikleri kesinlikle küçümsememek,onları dikkate almalıyız.
Umarım Sağlık Bakanlığı doğru olanı yapar ve testi pozitif çıkan asemptomatikleri de tabloya eklerler. Nasıl olsa onlar da riskli.
Adamlar kabul ediyor siz hala kabul etmiyorsunuz pes artık.Bi söz vardır: İmam os.. cemat sı.. diye. Başı ne ki kıçı ne olsun.
Anlayacağın; çok şey istiyon. Bunlar ne zaman belgeyle konuştu ki şimdi konuşsunlar?
-------------------
Adamda en ufak semptom yok, belirti yok, hiçbir sağlık sorunu yok ama korona. Dünyada bu durumdaki kişileri vaka sayılarına dahil eden ülke varsa biz de edelim. Öteki türlüsü devleti karalamak için bahane aramaktan başka bir şey olmuyor çünkü.
Bu vakalar sadece testi pozitif çıkıp belirti gösterenler. Testi pozitif çıkıp belirti göstermeyenleri yazmıyorlar.Semptomatik:
Bir kişinin bu hastalıkla (COVID-19) bağlantılı bir *sorun bildirdiği anlamına gelir - tıpta bazen bunlara "şikayet" denir.
Asemptomatik:
Hasta olduğu halde o hastalığın belirtilerini göstermeyen, şikayeti olmayan, sorunu olmayan kişi.
Vaka tanımlarına bakacak olursak, doğrulanmış vaka (confirmed case)
DSÖ:
Klinik belirti ve semptomlara bakılmaksızın, COVID-19 enfeksiyonu laboratuvar onaylı olan kişi
Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi:
Laboratuvar kriterlerini karşılayan herhangi bir kişi olarak tanımlamış.
(*Laboratuvar kriterleri: Klinik bir örnekte SARS-CoV-2 nükleik asit tespiti)
![]()
The European Respiratory Virus Surveillance Summary (ERVISS)
This interactive dashboard provides a weekly integrated epidemiological summary for influenza, RSV and SARS-CoV-2.www.ecdc.europa.eu
COVID-19 cases | WHO COVID-19 dashboard
The latest data for coronavirus (COVID-19) cases from the WHO COVID-19 dashboard.covid19.who.int
"Her vaka, hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var ve büyük çoğunluğu bunlar (asemptomatik pozitifler) oluşturuyor." Eğer denildiği gibi ise bizim doğrulanmış vaka sayımız tabloda yansıtılanlardan çok daha büyük.
Bu asemptomatik pozitifler bu rakam içerisinde mi değil mi? Eğer değillerse Türkiye'de kaç asemptomatik pozitif vaka var ve bunlar da tabloya eklenebilecekler mi?" sorusu üzerine Koca, 29 Temmuz'dan itibaren günlük hasta sayısı olarak verdiklerini ifade ediyor.
Sağlık Bakanı'nın demesine göre "asemptomatik koronavirüs pozitifleri, sürecin birinci dereceden sorunu olarak görülmüyor" ve muhtemelen bu sebeple tabloya eklenmiyor ve bunlar hasta olarak değerlendirilmiyor.
Tanımlar derinleşen araştırma ve bulgularla değişebilir ancak söz konusu veriler uluslararası kurumlarla da paylaşılıyor, bunlar arasında da bir standart olmalı.
Bu aslında devam eden bir tartışma. Bütün bu çalışmalar aynı sonucu vermiyor. Sonuçlar, popülasyonun semptom geliştirmeye yatkınlığına ve maruziyetin ne kadar yoğun olduğuna bağlı olarak değişiyor.
Her ne olursa olsun, asemptomatik pozitif kişiler mutlaka kendini bir odada karantinaya almalı, izole olmalı, kendisi ve evdeki diğer kişiler de maske takmalı, diğer kişilere bulaştırabilecekmiş gibi davranılmalı.
Bu konuya bakarken başka bir araştırma dikkatimi çekti:
"Asemptomatik kişiler SARS-CoV-2 enfeksiyonlarının yaklaşık % 40 ila %45'ini oluşturuyor gibi görünmektedir ve virüsü başkalarına uzun bir süre, belki de 14 günden daha uzun bir süre bulaştırabilirler." Belki de bundan sonra sorulması gereken soru "Asemptomatik kişilerin SARS-CoV-2 enfeksiyonlarını 14 günden daha uzun bir süre virüsü bulaştırmaları olasılığı ne? Çok şüpheci, beyin yakan bir soru.?
Hep aynı şeyi yazıp duruyorsunuz ama benim yazdıklarımı okuyup anladınız mı? Ben farklı yönde de yazmıyorum, kavramların içini yazdıklarımla doldurmaya çalışıyorum.Bu vakalar sadece testi pozitif çıkıp belirti gösterenler. Testi pozitif çıkıp belirti göstermeyenleri yazmıyorlar.
Yanlış anlamışsın dostum. Asıl mesele vakaların yüksek olup olmaması değil. Asıl mesele şeffaf olmamaları. Her ne kadar o çağrıları yapıp doğruyu yapsalar da bu kısımda şeffaf olmadıkları gerçeğini değiştirmiyor.Ne çekti şu sağlık bakanı sizden, İngilizler bile geldi de belgesel yaptılar.
Günlük vaka isterse 60000 olsun, başından beri evde kal diyor adam, maske tak diyor, elini yıka diyor. Kaç kere evde kal çağrısı yaptın?
İlla çinliler gibi maskesiz gezeni sopalaması mı lazım??
Adamlar elinde zillerle bekliyor ölü sayısı vaka sayısı artsın da bi oynasak diye.. Halen rakam oyunlarıyla takılıyorlar.
CHP için önemli olan tek şey yüksek rakamlarmış.
Tamam dediğinizin anlıyorum fakat bizim anlatmaya çalıştığımız şey sonuçta bu test yapılıyor ve kişinin testi pozitif çıkıyor bu kişi korona virüsü taşıyor. Testi pozitif çıkmış fakat tabloya yazılmamış. Bizde bu sayıların şeffaf bir şekilde pozitifse o tabloda yazması gerektiğini vurguluyoruz.Hep aynı şeyi yazıp duruyorsunuz ama benim yazdıklarımı okuyup anladınız mı? Ben farklı yönde de yazmıyorum, kavramların içini yazdıklarımla doldurmaya çalışıyorum.
Niye cabalıypruz ki eninde sonunda hepimize bulaşacak ölen ölecek kalan sürünecek
Eleştiri, sorgulama? Kesin öyledir... Bi söz vardır bilir misiniz "Ameller niyetlere göredir" diye. Günlük vaka sayısı 25 bin, 30 bin diye açıklansa elinize ne geçecek?En ufak eleştiri sorgulama karalama kampanyası sanılıyor ? vaka sayısı testi pozitif çıkan kişi sayısı demek ama bakanımız çıkıp diyor ki belirtisi olan pozitif vakaları dahil etmedik
Adamın açıklaması bu: "Pozitif çıkanlarda semptom göstermeyenler var. Ve büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor." Ayrıca adam açıkladığımız sayı "günlük hasta sayısı" diyor, "vaka" değil. Yani gene benim dediğime geliyor. Dünyada hiçbir semptom göstermeyen ama korona olan kişileri açıkladığı rakamlara dahil eden bir ülke varsa biz de edelim. Adamın hiçbir şeyi yok korona testi pozitif çıkıyor. Bir hafta 10 gün karantinada kalıyor sonra aynı şekil hayatına devam ediyor. Siz istiyorsunuz ki bunlar da dahil edilsin sayıya.Adamlar kabul ediyor siz hala kabul etmiyorsunuz pes artık.
Öesala ben ps 5 alamıyom neden dolar yüksek sen dersin oynama bunlar lüks değil sadece adam gibi oyun oynamak istiyomYa birşey deydim neyse siz le uğrasırmaz siz zır cahilsiniz at gözlüğünü çıkar
Ya kabulen bak adamlar dediEleştiri, sorgulama? Kesin öyledir... Bi söz vardır bilir misiniz "Ameller niyetlere göredir" diye. Günlük vaka sayısı 25 bin, 30 bin diye açıklansa elinize ne geçecek?
Adamın açıklaması bu: "Pozitif çıkanlarda semptom göstermeyenler var. Ve büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor." Ayrıca adam açıkladığımız sayı "günlük hasta sayısı" diyor, "vaka" değil. Yani gene benim dediğime geliyor. Dünyada hiçbir semptom göstermeyen ama korona olan kişileri açıkladığı rakamlara dahil eden bir ülke varsa biz de edelim. Adamın hiçbir şeyi yok korona testi pozitif çıkıyor. Bir hafta 10 gün karantinada kalıyor sonra aynı şekil hayatına devam ediyor. Siz istiyorsunuz ki bunlar da dahil edilsin sayıya.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Eleştiri, sorgulama? Kesin öyledir... Bi söz vardır bilir misiniz "Ameller niyetlere göredir" diye. Günlük vaka sayısı 25 bin, 30 bin diye açıklansa elinize ne geçecek?
Adamın açıklaması bu: "Pozitif çıkanlarda semptom göstermeyenler var. Ve büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor." Ayrıca adam açıkladığımız sayı "günlük hasta sayısı" diyor, "vaka" değil. Yani gene benim dediğime geliyor. Dünyada hiçbir semptom göstermeyen ama korona olan kişileri açıkladığı rakamlara dahil eden bir ülke varsa biz de edelim. Adamın hiçbir şeyi yok korona testi pozitif çıkıyor. Bir hafta 10 gün karantinada kalıyor sonra aynı şekil hayatına devam ediyor. Siz istiyorsunuz ki bunlar da dahil edilsin sayıya.
Ben bilme istiyorum vakayıEleştiri, sorgulama? Kesin öyledir... Bi söz vardır bilir misiniz "Ameller niyetlere göredir" diye. Günlük vaka sayısı 25 bin, 30 bin diye açıklansa elinize ne geçecek?
Yukarıdaki mesajımda zaten uluslararası kabul görmüş tanımlardan bahsettim, paylaşılan veriler arasında bir standart olmasından bahsettim. 29 Temmuz ve sonrasında farklı bir yönde ilerliyoruz, tablolarla bunu dile getirdim. Bakanın kendi söyleminden bizim aslında doğrulanmış vaka sayımızın tabloda yansıtılandan çok daha büyük olduğunu dile getirdim (ki bunu bizzat kendisi diyor) ancak biz, doğrulanmış vakaları değil de semptomatik vakaları, hasta olarak tablolarda vermeye devam ediyoruz.Tamam dediğinizin anlıyorum fakat bizim anlatmaya çalıştığımız şey sonuçta bu test yapılıyor ve kişinin testi pozitif çıkıyor bu kişi korona virüsü taşıyor. Testi pozitif çıkmış fakat tabloya yazılmamış. Bizde bu sayıların şeffaf bir şekilde pozitifse o tabloda yazması gerektiğini vurguluyoruz.
Takmıyorlar, olan bize olacak. Şimdi de vaka sayısını adam akıllı söylemeyeceklerini kendi ağızlarıyla söylediler. Zaten millet uyandı söyleseler de söylemeseler de fazla etkilemez bence.Vaka binlere değil on binlere çıktı
Bunların yatacak yeri yok.??Halka yalan söylemekten,halkın aklıyla alay etmekten bıkmadılar.??Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlük açıkladığı koronavirüs vaka sayılarında semptom göstermeyen ama covid pozitif olan kişilerin tabloya dahil edilmediğini söyledi. Bu durumda burada da daha önce konuştuğumuz gibi açıklanan veriler gerçek veriler değilmiş...
Açıklama şu şekilde:
“Her vaka pozitif değildir. Her vaka hasta değildir, pozitif çıkıp semptom göstermeyenler var. Vefat sayılarındaki iddialar ise bazı belediyelerin yanıltıcı verilerine dayanıyor” dedi.
![]()
Türkiye’nin cevabını merak ettiği soru: Vaka sayısı kaç?
Sağlık Bakanı Koca’nın günlük Covid-19 verilerinde test sonucu pozitif çıksa da semptom göstermeyenlere yer verilmediğini açıklaması tartışma yarattı. TTB, Koca’ya “Gerçekleri gizlediniz” dedi.www.sozcu.com.tr
![]()
Son dakika: Sağlık Bakanı Koca'dan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalar
Son dakika haberleri... Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Koca: Aşı için önümüzdeki 2-3 aylık zaman kaldığı da düşünülürse tünelin ucu ve ışık göründü. Her vaka hasta değildir. Pozitif çıkanlarda...www.sabah.com.tr
Umursuyorum, o mesajı mizah amaçlı yazmıştım.SB umursamıyoe virüsü![]()
Size ne anlatsam aynı şeyleri tekrar edip duruyorsunuz. Tamam siz öyle devam edin haklısınız siz.Eleştiri, sorgulama? Kesin öyledir... Bi söz vardır bilir misiniz "Ameller niyetlere göredir" diye. Günlük vaka sayısı 25 bin, 30 bin diye açıklansa elinize ne geçecek?
Ekonomi çok iyi yha sağlık desan dünya 1.siyiz yha dopal gaz bulduk rusya tir tir titriyo dübya bizi kiskanıyorUnutmuşum bi ara ölü sayısına sarmıştınız şimdi vaka sayısına sardınız. Napacaksınız vaka sayısı azmış çokmuş siz tedbirinizi alıp işinize bakın.
Birader ne saçmalıyon...Ekonomi çok iyi yha sağlık desan dünya 1.siyiz yha dopal gaz bulduk rusya tir tir titriyo dübya bizi kiskanıyor
Senin kafanı anlattımBirader ne saçmalıyon...
Neyse. Gerisi yönetimin işi.Senin kafanı anlattım
Arkadaşın bir şey yaptığı yok senin anlatabileceğin bir şekilde anlatmış. ?Neyse. Gerisi yönetimin işi.
2 Günde 2-3 kişi? Gödene taraflarında mı oturuyorsun?Konyada yaşıyorum oturduğum mahallede 30 a yakın ev karantinada 2 günde bi 2-3 kişi ölüyor
Mesela insanlar durumun ciddiyetinin farkına varıp daha fazla temkinli olacak. Bunu düşünemediniz mi cidden? Yoksa dalga mı geçiyorsunuz?Eleştiri, sorgulama? Kesin öyledir... Bi söz vardır bilir misiniz "Ameller niyetlere göredir" diye. Günlük vaka sayısı 25 bin, 30 bin diye açıklansa elinize ne geçecek?