Windows 7 gercekten farkli bir vista deneyimi.

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Eline sağlık.Tam sürüm çıksın,ona geçeriz :)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Performans konusunda size hak veriyorum, yine önceki mesajımda yazdığım gibi düşük bir sistemde sanal makinada kurdum ve kullandım, ve örnek olması açısından bu başlığa yazdım. Fark yok derken Görünümü kast etmek istedim, ancak şu da varki performanslı gözüküyor olsada sonuçta bu yazılım beta, yani eksiklikleri mevcut. Ek olarak Vista ile birebir kıyaslamak doğru olmaz, çünkü birisi tamamlanmış bir sistem, birisi beta.

Yorumunuz içinde bende teşekkür ederim,

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Full sürüm çıkmadan denemem ya :)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Yarin burda Intel Centrino ve 768 mb bellekli bir notebook'a kurdugum win7 'nin ekran videolarini paylasacagim.

Bu arada:
RC surumlerinde dusuk olmakla beraber bir ihtimal language pack cikabilir yani ingilizce kuracaginiz bir win7 RC sini Turkce dil paketiyle turkcelestirebilirsiniz tabi bunun icin ultimate version kurmaniz gerekiyor.

Saygilar.
Ve Simdilik herkese iyi geceler. :sleeping:

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Sistem
Core 2 duo t5500 1.66
1,5 gb ram
256 paylaşımlı intel ekran kartı...

Arkadaşlar 2 haftadır sistemimde sadece windows 7 yüklü...
Sistem performans olarak çok güzel çalışıyor açılışı ve kapanışı tatmin edici bir şekilde kısa yani çok uzun süren bir açılış süresi yok...
Şimdi benim performans olarak en çok beğendiğim yerlerden birini söyleyeyim. Bildiğiniz üzere bilgisayarı açtığınızda masaüstü geldikten sonra programları hemen çalıştırmaya çalışsanız bile hemen çalışmazlar... saatin olduğu sağ köşede programların yüklenmesini bekler ondan sonra programları rahat açabilirsiniz... Windows 7 de ise ben masa üstü gelir gelmez hemen Aimp ve firefox u açıyorum ve inanılmaz bir hızla ikisi de hemen açılıyor... Firefox bile :D
Xp kullanırken en az yarım dakika hiç bir şey yapmadan bilgisayarın yüklenmesini beklerdim...

Vista dan değişik hiç bir yanı yok demek de biraz adaletsizlik olur...

Yeni araç çubuğu ise windowsun bu zamana kadar sizi alıştırdığı araç çubuğu olayını epeyce bir değiştiriyor...

ilk başta alışması zor gibi görünse de alışınca çok kolay oluyor :D
kısaca anlatmaya çalışayım ama en iyi kullanınca anlarsınız...
mesela 5 tane internet sayfası açtığınızı düşünün...
Araç çubuğunda bunlar yan yana dizilirlerdi...
şimdi ise artık öyle yan yana dizilme diye bir şey yok...
firefox kullanıyorsanız firefox simgesi araç çubuğunda görünüyor girdiğiniz sayfalar ise o simgenin üzerine geldiğinizde görünüyor istediğinize tıklayarak istediğiniz sayfaya gidiyorsunuz...
yani ne kadar sayfa açarsanız açın araç çubuğunda bir kalabalıklık oluşmuyor...
Örnek bir resim verelim
shft1iy3.jpg

Bir diğer yenilik ise araç çubuğunda
artık araç çubuğunu bir dock gibi kullanabilirsiniz...
Yani demek istediğim araç çubuğu artık sadece açık olan programları gösteren bir çubuk olmaktan çıktı. o an açık olmayan programlar araç çubuğunda sabitlenerek direk araç çubuğundaki simgeye tıklayarak açılabiliyor... yani sık kullandığınız programları araç çubuğunda sabitlersiniz ve açmak için sadece araç çubuğundaki simgesine tıklarsınız açılır... bunu da bir resim ile örneklendirmeye çalışayım...

örnek resimde görüldüğü gibi sadece firefox çalışmasına rağmen araç çubuğunda internet explorer, media player, bir dosya, aimp görünüyor ama o programlar açık değiller... sadece orada kısayol olarak görünüyorlar... böylece sık kullandığınız programları dock gibi araç çubuğunda sabitleyerek çok büyük bir kullanım kolaylığı sağlanmış oluyor...
shift2jt5.jpg

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bazi problemler doolayisiyla pentium m islemcili laptop'a kurulu win7 goruntulerini simdilik paylasamiyorum cunki test yapilmadi.
sorun laptoptan kaynaklanmiyor.
en kisa zamanda sunacagim.

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
windows 7 build 6801 ve 6933 arasındaki farkların çok özet bir incelemesi için balcis.wordpress.com'a da bakabilirsiniz. 3 adet de ekran görüntüsü mevcut.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ocagin 2. haftasindan sonra 5 dilde beta sureci baslayacakmis.
anlamadigim.
Hindu dili bile var ama Turkce yok :)

pis microsoft. :razz:

hindistan nüfus 1,225,000,000(bir milyar iki yüz yirmi beş milyon)
Türkiye nüfus 70 milyon...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
hindistan nüfus 1,225,000,000(bir milyar iki yüz yirmi beş milyon)
Türkiye nüfus 70 milyon...

+

Arkadaşlar Hindistan deyip geçmeyin, bu gün yazılım sektöründe hindistan birinci, Microsoft bile "Imagine Cup" yarışmasını türkiyeden önce hindistanda yaptı :)

Türkiyede ki Beta tester sayısı ile ordaki bir değil. ;)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
+

Arkadaşlar Hindistan deyip geçmeyin, bu gün yazılım sektöründe hindistan birinci, Microsoft bile "Imagine Cup" yarışmasını türkiyeden önce hindistanda yaptı :)

Türkiyede ki Beta tester sayısı ile ordaki bir değil. ;)

Yaw ben espri yaptim,
tabiki bizim dilimizde cikmaz kolay kolay betalar ben sadece nasil denir tam anlatamiyorumda ama sanirim taslama oluyor bu.
Sitem gibi birsey.

Hindistanda tabiki cok buyuk firmalar var yazilim ve donanim konusunda.
ama hindistan'in onceligi burdan gelmiyor ve o konu biraz politik.
her neyse.
win7 ilk Betasi ocakta pclerimizde olacak.
kayit olmayanlar torrent, p2p yuklenecek ( ben kayit oneririm, sonucta ucretsiz. ) kayit olanlar hemen hemen 1 sene bedava win7 sahibi olacak hemde butun updateleri ile birlikte.
sonrasi bildigimiz lisans falan filan :)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
5- Oyunlar
Klasik solitaire'in yaninda microsoft 2 yeni oyun daha katmis,
Mahjong Titans, Mahjong bir cesit puzzle, obur oyunsa pasta borek vs yapmakla ilgili birsey gibi duruyor.

Yazına hızlıca bir göz attım. İlk gözüme çarpan şey 5. madde oldu. Burada yazdığın iki oyunda Windows Vista ile geliyor zaten yeni birşey değil.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Yazına hızlıca bir göz attım. İlk gözüme çarpan şey 5. madde oldu. Burada yazdığın iki oyunda Windows Vista ile geliyor zaten yeni birşey değil.

Evet varmis :)
Ayrica Windows Journal hic farketmemisim ama oda varmis.
Uyari icin tesekurler. :turned:

markopasa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki Zeki Müren de bizi görecek mi?

Ahahahahaha beta tester mış.Dünya para vereyim işletim sistemine beni de beta tester yapın

Zuhahahahahahahahah

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Peki Zeki Müren de bizi görecek mi?

Ahahahahaha beta tester mış.Dünya para vereyim işletim sistemine beni de beta tester yapın

Zuhahahahahahahahah

mirc'a kanaliyla karistirdiniz galiba? z......a falan?

beta tester olmak icin para odenmez bu bir gonullu olup risk alirsiniz, zeki muren'le dalga gecmek hic komik degil buda iki.

ayrica yazdiginiz 9 mesajin dokuzunda ya mesaj yazanla, yada konuyla yalniz kendi anlayacaginiz sekilde makara sarmissiniz lakin herkesin espri anlayisi sizinkisi kadar gelismemis olabilir.

Biraz insafli olun cunku burda insafsizlara pek acimazlar :innocent:

omegama

Asistan
Reaksiyon puanı
0
wmp 12 dışında ve geliştirilen görselliğe yönelik fonksiyonlar dışında ilginizi çeken bir özellik oldu mu? windows her geçen gün imac'leşiyor sanki:)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
HAYIRLI UGURLU OLSUN WINDOWS 7 TORRENTTE yayinlanmaya baslamis :)
Burdan herhangi bir link veremesemde bir kac editor notu paylasalim,

ZDNet Editoru'u : Adrian Kingsley-Hughes
Kaynak : ZDNet

• 6.956 surumune gore bir yenilik yokmus ama microsoft yeni bir sey katarsa bunu RTM de ogrenirmisiz ( Bence RC de de ogrenebiliriz )
  • Bu surum harika diyor ve bu haliyle bile paketlenip satilabilirmis ( Kendi virtual pc'm de xp den daha hizli calistigini gozlemlemistim ki 7 numarali surumu laptop'a kuracagim )
  • Herhangi bir performans testi yapmamis ama ilk izlenimleri cok iyiymis.
  • Tahminine gore bu yaz aylarinda cikacakmis ve microsoft'un onceden yaptigi gibi bir 1 yil erteleme olmasina ihtimal vermiyormus.

Merak etmeyin size test sonuclarinida getirdim iste buyrun;

Windows 7 7000.0 Beta 1 review

Bu arada agizlara sakiz olan windows mac'lesiyor sozu tamamen sehir efsanesi.
Mac OSX'e entegre edilen yeni bir cok ozellik zaten MS 2000 den beri var olan ozellikler,
ayrica hala Windows XP ve Vista'da ki bir cok ozellik MAC OSX de bulunmuyor, Grafiksel olarakta aero belki biraz andirilabilir ?!? obur yonlerden nesini benzetiyorlar anlamadim :)

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
nereden indirilebilir ve yaklaşık kaç gb dosya boyutu??

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
nereden indirilebilir ve yaklaşık kaç gb dosya boyutu??

Indirilelecek yerleri malesef burdan veremem sanirim yasak.
ama dosya adini verebilirim :mrgreen:

Microsoft.Windows.7.x86.Beta1.Build.7000.0.081212-1400_client_en-us_Ultimate-GB1CULFRE_EN_DVD.iso

Bu illegal bir paylasim degil cunki microsoft'un beta surumleri RTM cikana kadar kullanilabiliyor arti beta testerlar icin indirim bile soz konusu olabiliyor.

Ne tavsiye ederim?
Ilk mesajda betatester olmak icin gerekli form var doldurun size indirme adresi ve CD key gonderirler tabi bir sure bekleyebilirsiniz.
obur yollar illegal olmamakla beraber ( CD key kullanmazsaniz ) yinede burdan torrent adresi veremem :sorry2:

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Beta yı bende denedim yarım saat kadar süreyle . Çok öyle kurcuklamadım sadece nete girdim. Vistada yaşadığım sorunu buradada yaşadm. İnternette gittigidiyor sdn gibi sitelerde internetsayfalarım kastı. ve öylece kaldı. Açılış hızı gayet tatmin edici. Çabuk kuruldu. Vista driverlarının tümü oldu.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Beta yı bende denedim yarım saat kadar süreyle . Çok öyle kurcuklamadım sadece nete girdim. Vistada yaşadığım sorunu buradada yaşadm. İnternette gittigidiyor sdn gibi sitelerde internetsayfalarım kastı. ve öylece kaldı. Açılış hızı gayet tatmin edici. Çabuk kuruldu. Vista driverlarının tümü oldu.

Windows 7 de IE8 beta 2 var o yuzden normal, FF yada Opera denedinizmi?
ben bir sorun yasamadim aslinda ama olabilir donanimsal olarak belki.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Iste dusuk dizustu bilgisayarda Windows 7 videosu.
Laptop markasi : Hp Pavilion Ze2010EA
Islemci : Pentium M 1.7 ghz 2 mb cache.
Ram : 768 mb DDR2 400 256+512
Videokart : Dahili, Intel 852 GM/GME

Ekran karti Vista uyumsuz bu yuzden hem duzgun surucusu yok hemde mimarisi geregi Aero arayuzunu desteklemiyor.

Su an laptop hala Win7 ile calisiyor, HD filmleri network uzerinden oynatmayi bile basardim az birazcik takiliyor sadece oda video kartin eksikligi...
Bu bir inceleme degil sadece Windows 7'nin Vista Capable denilen sistemlerde nasil calistigini gormek icin ( Bu model vista capable degil aslinda ama ayni islemciye sahip bir kac model bilgisayar Capable diye geciyor )

goruntu kalitesinin yukseltilmis surumunu rapidshare yukleyecem
http://www.youtube.com/watch?v=RvdL_CsoYXk

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Daha sistem çıkana kadar çook şey değişir RC leri görmeden paçaları sıvamayalım derim ancak çok güzel bir inceleme olmuş eline sağlık hocam...

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bu laptopta Vista basic takilarak calisiyordu birakin Ultimate'i
su anda Win7 ultimate var ve hemen hemen hic takilmiyor,
ayrica xp de 1 sa 30 dk olan batarya omru ( kablosuz acikken ) Win7 de 2.10 dk ya cikti.
Ayrica test icin kullandigim surum Illegal degil kesinlikle beta test surumu ( 30 ) gunluk CD key girilmemistir.
Win 7 Build 7000

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Merhaba herkese,
Birkaç saat önce, Buradan bir arkadaşımın verdiği torrent adresini yaklaşık bir 6 saatlik beklemeden sonra indirerek heyecanla rar dosyasından setup'a tıkladım.Bi de ne göreyim "windows 7 setup" o an o kadar heyecanlandım ki çünki neredeyse bu işletim sisteminin resimleri nete düştüğünden beridir bu sistemi kullanmak için can atıyordum.
neyse gelelim sadede. yaklaşık 30 dklık bir beklemeden sonra temiz bir windows 7 kopyası kurdum vistanın üzerine. İlk açılışta heyecan inaılmazdı. İlk olarak hızını merak ediyordum. Arkadaşlar beta olmasına rağmen inanılmaz hızlı vistadan. Pc konfigürasyonum çok iyi olmasına rağmen vista'dan bile hızlı olduğunu gördüm. nereden anlıyorum bunu. Masaüstünde sağ tıkla yenile yaptığımızda vista da imleç yuvarlak olup sönüyordu. yani 1-2 sn lik gecikme ile yenileniyordu. şimdi ise aynı xp de olduğu gibi tıklayınca yeniledimi onu bile anlayamıyorsunuz. Görsel efektler harika. hatta bana ie8 olmasına rağmen internet çok hızlı geldi. Sanırım gece kullandığımdandır. win7 ile ilk yazımı ve sitemi shiftdelete ile yapıyorum. İnanılmaz bir deneyim. Herkese tavsiye ederim. hatta tavsiye değil bi çıksın vistaya xp gözüyle bakacaksınız.
Herkese selam ve sevgilerle
elini çabuk tut microsoft :)

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Windows 7 de IE8 beta 2 var o yuzden normal, FF yada Opera denedinizmi?
ben bir sorun yasamadim aslinda ama olabilir donanimsal olarak belki.

Sanırım donanımsal birşey var çözemediğim. Firefox, opera ya da herangi bi tarayacı son sürümleri dahil. hepsinde aynı sorun.Vistada da windows yedide aynı problem yaşadım. Bilgisayarım kötü bi bilgisayar değil ama bi uyumsuzluk var herangi bi parçasında.

SAdece tarayıcıda ve belli sitelerde kitleme yapıyor pc yi 10 15 saniye ile 1 dk arasında süren kitlenmeler oluşuyo

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Sanırım donanımsal birşey var çözemediğim. Firefox, opera ya da herangi bi tarayacı son sürümleri dahil. hepsinde aynı sorun.Vistada da windows yedide aynı problem yaşadım. Bilgisayarım kötü bi bilgisayar değil ama bi uyumsuzluk var herangi bi parçasında.

SAdece tarayıcıda ve belli sitelerde kitleme yapıyor pc yi 10 15 saniye ile 1 dk arasında süren kitlenmeler oluşuyo

Sorunun tam olarak nasil kaynaklandigini ve sisteminizi tam olarak yazarsaniz belki bir cozum bulabiliriz burada beraber?

Windows7 deneyip deneyimlerini paylasanlarada ayrica tesekkurler,
Yakinda sizin icin p4 3.0 ghz s478, 512 mb ram ve 120 gb hdd li bir sistemde de deneyip goruntuleri sunacagim insallah.
Yeni kalmak icin yenilikleri takip etmek gerek.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Windows 7'nin ön sürümlerini kullananların dikkatine: İşletim sisteminin 6956 ve 7000 numaralı ön sürümleri MP3 dosyalarını yutuyor. Bu derlemelerden birini kullanan kişilerin yaptığı şikâyetler doruk noktasına ulaştı.

Durum şundan ibaret: Güncel Windows 7 ön sürümlerinde bulunan bir hata MP3 dosyalarının ilk saniyelerinin kesilmesine yol açıyor. İlk zamanlarda bu hataya sebep olarak Windows 7'de bulunan WMP12 gösterilse de durumun daha vahim olduğu ortaya çıktı. Hangi medya oynatıcısını kullanıyorsanız kullanın MP3'lerinizin ilk birkaç saniyesi kesilmeye başlıyor. Bu hatayla karşılaşan kullanıcıların yüzlerce MP3 dosyasının giriş kısmı kesildi.

Bir Microsoft çalışanının Neowin forumunda açıkladığına göre hata, 16 KB'dan daha fazla başlık (header) verisine sahip MP3 dosyalarının meta bilgileri düzenlendiğinde ortaya çıkıyor. Yeni meta dosyasının yazımı sırasında dosyanın giriş kısmının üzerine yazılıyor ve böylece MP3 dosyasının ilk birkaç saniyesi ortadan kayboluyor.

Windows Explorer veya WMP12 üzerinden yapılan meta bilgisi değişikliğinde de sorun ortaya çıkabiliyor. Baş kısımları silinen MP3'ler dinlenilmeye elverişli olsa da kaybolan kısmın geri getirilmesi mümkün değil.

Şu sıralar Microsoft çalışanları sorunu doğruladı ve kısa bir süre sonra halka açılacak beta sürüm olan Windows 7 build 7000 için bir yama hazırlanıyor.
Bilgi:Chip
Beta'yı deneyecekler için bir uyarı... Eğer Beta W7'yi, Windows 7'nin tam sürümü yayınlanana kadar kullanmak istiyorsanız, bu tarz veri kayıpları ile karşılaşacağınızı unutmayın.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bir Microsoft çalışanının Neowin forumunda açıkladığına göre hata, 16 KB'dan daha fazla başlık (header) verisine sahip MP3 dosyalarının meta bilgileri düzenlendiğinde ortaya çıkıyor. Yeni meta dosyasının yazımı sırasında dosyanın giriş kısmının üzerine yazılıyor ve böylece MP3 dosyasının ilk birkaç saniyesi ortadan kayboluyor.

Bu hata WMP12 den kaynaklaniyor ve hangi isletim sistemi oldugu farketmez,
aslinda dikkat edilmesi gereken WMP12.
cunki Taglari WMP12 uzerinden degistirmeye kalkarsaniz bu problem olusuyor ve hangi isletim sistemi oldugu farketmez.