- Reaksiyon puanı
- 15,171
Bilet hazır ama vize sıkıntıları var.@Usain uçak bileti alındı mı?
Bilet hazır ama vize sıkıntıları var.@Usain uçak bileti alındı mı?
Öfkeye meyilli bir tek mesajımı gösterir misin mağlum konudaki?
@BordoKing eğer @bilexsamet gibi iletişim kurmayı deneyebilirsen eminim çok daha iyi olacak senin adına.
Yahu adam araştırmasını yaptı, ikna olmadı belki diğer insanların görüşlerini merak ediyor. İnsana dokunacak bir şey yok bunda. Forum kurallarına aykırı bir durum da yok. Konuyu açan arkadaşın hangi dine mensup olduğunu bile bilmiyorsun.Sana aykırı gelen bir durum başkasına normal gelebilir. Bunlara alışın artık.
Doğrudan öfkelendirdin demedim ama sanki biraz insanı öfkelendirmeye meyilli gibi beYetkilerim çok önemli yeni aldım kaybedemem özür dilerim "gerçekleri" savunamadığım için, olmayacak şeyler söylediğim için beni affedin.![]()
![]()
![]()
![]()
((((
Allah'ın adaletini sorgulamak neyin konusuna giriyor bir söyle de bilelimDin hakkında soru mu sormuş oturayımda güleyim bari haha cahilsin diyen bir adam söylüyor bunu kendisi çok zeki
Kargo bölümünde yer varsa orda sıkıştırırsınBilet hazır ama vize sıkıntıları var.
Ne hakla mesajı sildiniz rütbeye göre mi yargı var burdaBilet hazır ama vize sıkıntıları var.
Öfkelendirmekten ziyade fikrimi söyledim. Herkesin de buna hakkı var diye düşünüyorum.Doğrudan öfkelendirdin demedim ama sanki biraz insanı öfkelendirmeye meyilli gibi be![]()
Okuduğunu anlama problemin varsa başlangıç seviyesi kitap önerebilirim.Allahın adaletini sorgulamak... nesi mantıklı sence bunun atesit olabilirsin gram umrumda değil fakat insanlarım saygı duyduğu sevdiği bir şeye hakaret etmek bence en büyük cahillik
Konuşma tarzına ve üslubuna göre işlemler yapılıyor.Ne hakla mesajı sildiniz rütbeye göre mi yargı var burda
Olay nedir de bu kadar celalleniyorsunuz pardon da? Hakkı, yetkisi ve rütbesi olduğu gibi uygun görmediği mesajlar moderatörlerin silme yetkisi var. Bir yanlış yaptığını düşünüyorsan özel mesaj kullanarak silen yönetici ile görüşebilir yada üst yönetime başvurabilirsin. Konuyu baltalamayın...Ne hakla mesajı sildiniz rütbeye göre mi yargı var burda
Bak hala ya o adam bana cahil derken uslüb ne uslubü he açıklasana bunu siz insanların sabrını sınamak için mi burdasınız sizin savunduğunuz şey şuanda allahın adaletsiz olduğu bu size göre mantık lı mı eğer mantıkıysa hiç tartışmaya girmeden bu konudan ayrılın çünkü bunun yeri orası değilKonuşma tarzına ve üslubuna göre işlemler yapılıyor.
Cevap vereceksen bilgili üslupta cevap verecektin kardeş kusura bakma.Bak hala ya o adam bana cahil derken uslüb ne uslubü he açıklasana bunu siz insanların sabrını sınamak için mi burdasınız sizin savunduğunuz şey şuanda allahın adaletsiz olduğu bu size göre mantık lı mı eğer mantıkıysa hiç tartışmaya girmeden bu konudan ayrılın çünkü bunun yeri orası değil
Elbette hakkın var zaten kurallara aykırı olmadığını da belirttim.Öfkelendirmekten ziyade fikrimi söyledim. Herkesin de buna hakkı var diye düşünüyorum.
Özel mesaj gönderemiyormuşum o bildirimi açınca bu yazıyor hem yazsam kim ilgilenecek herkes rütbeye göre yargılıyor uygun görmediği mesajları silme yetkisi demişsiniz o arladal bana cahil derken nerdeydiniz de ben verdiği şeyi geri iade edince ortaya çıktınızOlay nedir de bu kadar celalleniyorsunuz pardon da? Hakkı, yetkisi ve rütbesi olduğu gibi uygun görmediği mesajlar moderatörlerin silme yetkisi var. Bir yanlış yaptığını düşünüyorsan özel mesaj kullanarak silen yönetici ile görüşebilir yada üst yönetime başvurabilirsin. Konuyu baltalamayın...
Sorun görüyorsan eğer raporla kullanabilirsin. Cezasını keseriz, siz kafanıza göre neyin cevabını veriyorsunuz? Tartışma yaratmayın lütfen.Özel mesaj gönderemiyormuşum o bildirimi açınca bu yazıyor hem yazsam kim ilgilenecek herkes rütbeye göre yargılıyor uygun görmediği mesajları silme yetkisi demişsiniz o arladal bana cahil derken nerdeydiniz de ben verdiği şeyi geri iade edince ortaya çıktınız
Sana saygı gösterip mesajarıma geri dönende kabahat neyse iyi akşamlar sizlere dahsda tatsızlaşmadan kapatsın modlar şu konuyu ceza kesmekten daha kolaydorAdam mesajları okumuyor ya. Bence değmez
Senin okuduğunu anlama problemlerin var.Peki sanada bb adaletsiz allah fikrine devam gün gelince keşke dikime gitmeseydim diyeceksin bilmeni istedim
Ben beni sevsinler diye uğraşmıyorum.Bitti mi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu arada haberin olsun diye söylüyorum o guruyla uğraşma zaten onu kimse sevmiyor neredeyse dşye bir kaç mesaj aldım bu konuda sana yemin edebilirim iyi geceler sana
İkili tartışmaya daha fazla girmek istemiyorum. O yüzden cevap vermeyeceğim. Yönetici kimliğimle değil kişisel görüşlerimle yaptığımı belirtmek isterim. Niyetim kimsenin kalbini kırmak değil, insanların kalbinin kırılmasını önlemekti. Bunu bir çok kişinin anladığını düşünüyorum. Demekki anlatamadığım insanlar da olmuş. Bu benim hatamdır. İyi forumlar.Elbette hakkın var zaten kurallara aykırı olmadığını da belirttim.
Ya şimdi o kısım biraz karışık dostum. Ben aynısını yazsam belki o kadar alınmayacaktı ama altındaki yönetici yazısıyla fikrini "bunlara alışın artık", "senin için iyi olur" tarzında belirtmen biraz taraf tutuyor gibi oldu. Beni yanlış anlama lütfen seni seviyoruz forumda yine de yönetici sıfatı altında karşılıklı atışmalara pek fazla katılmamak en doğrusu. Çünkü yeni üyelerimiz bu konularda hassas olabiliyorlar. Bunu bu forumun en eski üyelerinden biri olarak tavsiye niteliğinde söylüyorum yoksa yargılama veya şikayet asla değil ?
Ateistlerin çoğu dinleri *dolaylı olarak* reddetmekte. Mesela benim karşımda Evren yaratılsa bir tanrı varlığını kabul etmem, çünkü olasılıklar sonsuz ve bir simülasyonda yaşamadığım kanıtlanamaz. Çevremde özellikle Müslümanların bana dinlerini anlatması hiçbir şey ifade etmiyor. Bu yüzden farklı inanış içerisindeki insanlara ters inanışları anlatmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Sonuç itibariyle birbirimizin inanışına müdahale etmeden tartışırsak sıkıntı yok.Ya üstat ateist arkadaşlarla uyumlu anlaşabilmenin tek yolu sakin kalmak ve onun görüşlerine karşı sakince konuşmak. Ortada karşılıklı savunacak bir şey kalmamıştır çünkü adam zaten ateizmi benimsemiş kimse vazgeçirememiş sana bana da düşmez dileyen iman dileyen inkar etsin diye kitapta da yazıyor zaten.
Ama arkadaşların "cahil" kelimesi insanı tartışmanın uç noktasına taşıyor ve öfkeye olanak sağlıyor bu da açık ve nettir. Karşılıklı üslup çok önemli. Özellikle böyle hassas bir konuda. Bakma sen laf atıyor gibi olsa da herkes kendi doğrusunu savunuyor ve belki de birbirinizle tartışırken aynı şeyi savunuyorsunuzBiliyorum çünkü aynı şeyi savunarak saatlerce kavga ettiğim zamanlar ve en sonunda aynı şeyi savunduğumuzu fark ettiğimiz zamanlar bende de çok oldu
![]()
Bak mesela bu arkadaş okumuş bununla münakaşaya girilmez mesaj görmezden gelinir ??Ateistlerin çoğu dinleri *dolaylı olarak* reddetmekte. Mesela benim karşımda Evren yaratılsa bir tanrı varlığını kabul etmem, çünkü olasılıklar sonsuz ve bir simülasyonda yaşamadığım kanıtlanamaz. Çevremde özellikle Müslümanların bana dinlerini anlatması hiçbir şey ifade etmiyor. Bu yüzden farklı inanış içerisindeki insanlara ters inanışları anlatmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.
Bir uzaylının bilim ödeviyiz kesin bilgiBak mesela bu arkadaş okumuş bununla münakaşaya girilmez mesaj görmezden gelinir ??
O değil de benim dikkatimi neredeyse bütün dinlerde yaratılışın aynı şekilde olması çekiyor. Bugün milattan çok önceki şamanizme de baksan hıristiyanlığa da yahudiliğe de baksan hepsinin kökeni yasak meyveye ve şeytan tasviri üzerine dayanıyor. Hepsini inkar etmek yerine ben birçok dinin indirilmiş ancak zamanla insanlar tarafından yeni şeyler katılmak suretiyle değiştirilmiş olduğuna inanıyorum.
Elbette zaman zaman içinde bulunduğumuz evrenin simülasyon ve diğer tüm insanların bot olduğu düşüncesi sal beni![]()
Olsun abi adam aydınlanıyor.adil değil dediniz ama hala nefes alıyorsunuz ki bu yüce Allah (C.C.)'ın adil olduğunu gösterir forumda din ve siyasi tartışma olmasın siyaset yasaklanmalı.
Akıllarına düşürdün, giyotine Murat'ı yollamışlar!Not: Normalde böyle konularda 1-2 kelle giderdi Moderatörlerde formda düşmüş heralde. ( Kan istiyor kan3-5 kelle gitmeliydi bu gece. ) Ağali huzursuz...
![]()